Ronaldo over WK: "Favorieten winnen niet altijd"

Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo zal binnenkort met de nationale ploeg van Portugal afreizen naar het WK in Zuid-Afrika. De vedette geeft aan dat hij in Spanje de grootste titelkandidaat ziet, maar heeft meldt tevens dat de favorieten niet altijd per definitie de titel pakken.

"We moeten respect tonen voor Spanje, daarmee geef ik al aan dat zij tot de favorieten behoren. Behalve Spanje behoren ook Brazilië, Engeland, Argentinië en Duitsland tot de grootste titelkandidaten", aldus de Portugees tegenover AS.

"Als we tegen Spanje spelen, betekent het dat we de groepsfase hebben overleefd. Uiteraard zou ik het dan mooi vinden om tegen ze te spelen. In een enkele ontmoeting kan van alles gebeuren, maar de eerste belangrijke wedstrijd is Ivoorkust. Als we die wedstrijd winnen, hebben we vijftig procent kans om in de volgende ronde terecht te komen."

"Wij zijn nooit wereldkampioen geweest en daarom horen we niet bij de favorieten, maar de favorieten winnen niet altijd. Met deze mentaliteit ga ik naar Zuid-Afrika. Vanzelfsprekend wil ik de beste zijn en een prachtig toernooi meemaken."

"Ik zal proberen om mezelf van mijn beste kant te laten zien, zowel in Madrid als bij de nationale ploeg. Ik ben in een geweldige vorm, maar ik verricht geen wonderen. Ik ben niet degene om wie het draait, als de ploeg in orde is, kunnen we ver komen en dat is de spirit die we op het WK zullen hebben", zo besloot Ronaldo.