[MotoGP] Uitslag kwalificatie Le Mans

Valentino Rossi heeft de poleposition voor de MotoGP-race op het circuit Le Mans gepakt. De Italiaan bleef met zijn Yamaha zijn teamgenoot Jorge Lorenzo met een tijd van 1:33,408 nipt voor. Dani Pedrosa zal als derde mogen vertrekken, terwijl de Ducati's van Stoner en Hayden als vijfde en zesde eindigden.

Er kwamen in de kwalificatie in Frankrijk slechts zestien coureurs in actie. Alvaro Bautista crashte in de ochtendtraining met zijn Suzuki en liep hierbij een blessuren aan het sleutelbeen op. Hij kreeg voor de rest van het weekend een startverbod opgelegd, te meer, omdat hij al last van het gewricht en van zijn schouder had voordat hij aan het weekend begon.

In de 125cc trainde de Spanjaard Nicolas Terol naar de poleposition. Hij was met 1:43,719 sneller dan Pol Espargado en Sandro Cortese. Jasper Iwema kwam twee seconden tekort op de snelste tijd en mag als vijftiende vertrekken. Michael van der Mark start morgen als 25e.

In de Moto2 reed Kenny Noyes met 1:39,234 de snelste tijd. De Amerikaan bleef na een fel gevecht om de poleposition de Japanner Yuki Takahashi en Alex Debon nipt voor. Vierde was de Franse thuisrijder Jules Cluzel. terwijl kampioenschapsleider Shoya Tomizawa niet verder kwam dan plaats vijftien.