Mallya: "Indiase GP wordt spectaculair"

Force India-teameigenaar Vijay Mallya weet zeker dat de Grand Prix van India volgend jaar spectaculair zal worden. De Indiër weet dat de Formule 1-rijders pas volgend jaar zijn land aan zullen gaan doen, maar de belangstelling is er niet minder om nu zijn renstal de gevestigde teams steeds beter partij weet te geven.

Momenteel wordt er in Greater Noida gewerkt aan een circuit dat ongeveer vijf kilometer lang moet worden. "De belangstelling voor Formule 1 neemt in India met de dag toe. Ik durf de voorspelling aan: de eerste Grand Prix in India wordt een ongekend spektakel," zei Mallya op de officiële website van de Formule 1.

De teambaas denkt dat de sport erg geschikt is voor de Indiase jongeren om te volgen. "Het is een high-tech, competitieve sport met een vleugje glamour, en dat zorgt voor veel enthousiasme." Een Indiase coureur naar Force India zit er ondanks dat Karun Chandhok in de F1 rijdt evenwel niet in. "Ik ben natuurlijk niet gek, het zou geweldig zijn en ik kijk uit naar het moment waarop het zover is. Het kan enorm veel publiciteit genereren. Probleem is dat er op dit moment niemand écht goed genoeg is om vooraan te rijden."