FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 juni 2007

Gamer klaagt goldfarmers aan

Onrust in de wereld van Warcraft. Een speler heeft het bedrijf IGE aangeklaagd, vanwege spelbederf. IGE betaalt goldfarmers in lagelonenlanden om goud en items in MMORPG's te verzamelen en verhandelt deze vervolgens op een website.

Volgens Antonio Hernandez gaat dit ten koste van zijn speelplezier. Het goldfarmen zou onder andere zorgen voor schaarste van 'grondstoffen', een devaluatie van (eerlijk verzameld) goud en benadeelt de spelers die niet kopen van bedrijven als IGE. Hernandez heeft nu een advocaat in de hand genomen die IGE gaat aanklagen. "Stel je voor dat je betaalt voor een bioscoopbezoek, maar dat er achter je iemand telkens tegen je stoel aan schopt, zo iemand wil en kun je laten ophouden." aldus de advocaat.

Of het aanklagen van IGE gaat helpen in de strijd tegen goldfarmers is de vraag. Het bedrijf is actief in verschillende andere MMO's, zoals Dungeons & Dragons en Everquest en doet goede zaken. Het is sowieso de eerste keer dat een dergelijke rechtszaak tegen goldfarmers is opgezet.

De officiële aanklacht is hier te vinden.


Een youtube filmpje over Chinese goldfarmers

Verdachte van betasten jongetje opgespoord

Icoon PolitieDe politie heeft inmiddels de man opgespoord die een 6-jarig jongetje heeft betast op het toilet van de Mc Donald's in Amersfoort. Gisteren plaatste de politie Utrecht foto's van de man op hun website en werd in de lokale media aandacht aan de zaak besteed. Mede dankzij de tips van het publiek heeft de politie de man weten te vinden. De politie heeft de man inmiddels gesproken.

Op Hemelvaartsdag was het 6-jarig jongetje met zijn ouders aan het eten bij de Mc Donald's in Amersfoort. Toen het jongetje terug kwam van het toilet, vertelde hij zijn ouders wat er gebeurd was. De verdachte was te zien op de videobeelden die in het fastfoodrestaurant zijn gemaakt.

Zes aanhoudingen voor internetoplichting

Icoon MisdaadDe politie heeft de afgelopen weken zes mensen aangehouden wegens oplichting via internet. Het zestal zou deel uitmaken van een West-Afrikaanse bende die mensen wijsmaken dat zij een erfenis of een bedrag uit de loterij krijgen. Sinds oktober zijn er al 68 mensen aangehouden.

De bende maakt gebruik van de goedgelovigheid van argeloze internetters. De slachtoffers worden via e-mail wijsgemaakt dat ze geld krijgen, maar om dat te krijgen moeten ze eerst bedragen overmaken, die van 8500 euro kan oplopen tot 2,5 miljoen euro.

De zes aanhoudingen vonden plaats in Amsterdam Zuidoost, Den Haag en Rotterdam. Toen de politie huiszoekingen deden werden onder andere lijsten gevonden met namen van potentiële slachtoffers en mensen die al geld hebben overgemaakt.
Ook zijn er vervalste identiteitsbewijzen gevonden.



Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Buffon langer bij Juventus

Gianluigi Buffon heeft zijn huidige contract met Juventus verlengd tot medio 2012. De Italiaanse club keert komend seizoen, na afwezigheid van één jaar, terug op het hoogste niveau.

De keeper van de Italiaanse nationale ploeg was overigens één van de weinige spelers die De Oude Dame trouw bleef. De club degradeerde aan het eind van vorig seizoen namelijk naar de Serie B. Dit had allemaal te maken met het omvangrijke omkoopschandaal in de nationale competitie.

In the picture! (winnaar)

Om de indruk te wekken dat jullie inspraak hebben, werkt het kiezen van de winnaar ongeveer hetzelfde als een Arnhems referendum. Jullie mogen dus in dit blogje een voorkeur voor de weekwinnaar aangeven. Morgen volgt de definitieve uitslag.

Okeuj is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 1.

Magno is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 1.

Goofup is de laatste die meedingt naar de weekprijs van week 1.

 Winnaar: Magno is de winaar van week 1.

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Anti-vloekposter als verjaardagscadeau

De nieuwste poster van de Bond tegen het Vloeken, die op menig perron is te zien, blijkt onverwacht een geliefd cadeau. Op de poster is een grote tekstballon te zien, met daarin een naam vermeld. De poster is al duizenden malen cadeau gegeven.

In de tekstballon is dan de naam van de jarige vermeld. En niet alleen de namen die de bond erop heeft gezet, zoals Willem en Linda, maar ook zelfgekozen namen zijn door de organisatie te leveren.

Onder de tekstballon is de blije boodschap te lezen. "Vreemd. Van de twintigduizend roepnamen horen we er maar één als stopwoord. Jezus. Voor veel mensen is deze naam heilig. Gebruik deze naam daarom met respect."

De posters hangen op stations door het hele land. Uit een onderzoek van de anti-vloekbond is gebleken dat tweederde van de ondervraagden het nuttig vindt dat men erop wordt gewezen niet te vloeken.


De blije boodschap, zoals op menig perron is te lezen

Brawn gaat praten met Ferrari

Ross Brawn heeft binnenkort weer een gesprek met zijn oude team Scuderia Ferrari. Brawn wil na zijn sabbatical graag weer terugkeren in de Formule 1.

De Engelsman heeft voor 2007 een jaartje rust genomen, nadat hij samen Michael Schumacher bij Benetton en Ferrari zeven wereldtitels won. Deze maand zal de voormalig technisch directeur een gesprek hebben met Ferrari-baas Jean Todt voor een terugkeer.”We gaan dan praten over wat Ferrari wil en wat ik wil en hoe we de toekomst zien. Ik weet van de interesse van andere teams, maar ik heb altijd gezegd dat Ferrari mijn prioriteit heeft en dat is nog steeds zo”, aldus Brawn

Commotie in Amsterdam door stuntend vliegtuigje

Icoon AlgemeenEen piloot die lekker met zijn Spitfire aan het stunten was, heeft vanmiddag voor veel opschudding gezorgd in onze hoofdstad. De piloot maakte met zijn Spitfire allerlei stunts uit zoals loopings boven het NS station Amsterdam Amstel. Bange en bezorgde mensen dachten dat het sportvliegtuigje het station binnen zou gaan vliegen, waarna ze massaal de politie belden.

De politie had geen flauw benul dat de Rijksluchtvaartdienst toestemming had gegeven voor deze stunts. De Rijksluchtvaartdienst was vergeten om deze actie van de piloot te melden bij de politie. Later bleek het te gaan om een reclamestunt voor een voetbaltoernooi.

Met dank aan 6L6 voor de submit.

Vandalen slepen met astbestblokken

Icoon BinnenlandsEen leegstaande sporthal in Heerenveen heeft in april bezoek gehad van vandalen. De vandalen hebben in de sporthal met astbestblokken gesleept. Door het slepen zijn de blokken gebroken. Daardoor zijn mogelijk kankerverwekkende astbestdeeltjes vrij gekomen.

De gemeente Heerenveen heeft inmiddels maatregelen genomen om vandalisme een halt toe te roepen. Zo zijn de ramen dichtgespijkerd, zijn er hekken geplaatst en hangen er linten rondom het pand met een waarschuwing voor asbest erop. Dit heeft Peter de Jonge, burgemeester van de Friese plaats, vandaag bekend gemaakt.

De sporthal en het nabijgelegen zwembad staan al een half jaar leeg. Binnenkort zullen de panden worden gesloopt. Omwonenden zagen in april een groepje jongeren de sporthal binnen glippen, en waarschuwden de politie. Hierop joegen de dienders de jongeren uit het pand. Of Oom Agent weet wie de vandalen zijn, is bij de Jonge niet bekend.

Tenchu Z op 29 juni in de winkels en demo nu online

Het is druk op de marketplace vandaag. Naast de Shadowrun demo kun je nu ook de demo vinden van Tenchu Z. De game is vorig jaar al in Japan uitgekomen maar vanaf 29 juni dus ook in Europa en vanaf 12 juni in de US.

In Tenchu Z zul je een Ninja moeten spelen, maar dan in de stijl van Splinter Cell. De game bevat online co-op voor twee tot vier spelers, een nieuw schaduw-licht systeem en veel mogelijkheden om je karakter te customizen. De demo bevat één missie en is 640 MB groot.

Tomb Raider: Anniversary als DLC op de Xbox 360?

Op de website van ESRB (organisatie die de leeftijdrating bepaalt) is te zien dat Tomb Raider Anniversary uit zal komen in delen op de Xbox 360. De enige logische verklaring hiervoor is dat de game als downloadbare content beschikbaar zal komen.

De content zal beschikbaar komen als uitbreiding voor Tomb Raider Legend en de eerste content, Manor, zal gratis te downloaden zijn. De volgende vier levels zullen per twee gekocht kunnen worden. De prijs is op dit moment nog niet bekend. Er zijn echter ook plannen om Tomb Raider Legend in de zomer nog een keer uit te brengen, maar dan met de extra Anniversary content al op de disc. Eidos moet dit allemaal nog bevestigen, maar de geruchten zijn vrij hardnekkig en ESRB geeft niet zomaar een rating af.

Met dank aan KoosyNL en Cyberia18 voor het submitten van dit nieuws

Winnaar Roland Garros prijsvraag (5)


De Roland Garros prijsvraag van FOK!games en FOK!sport is in volle gang. Vandaag is de laatste gelicenseerde dame, Maria Sharapova, uit het toernooi gevlogen.

Op FOK!sport kon je het bericht vinden over de uitschakeling van Sharapova en in dat bericht het codewoord waarmee je kans maakte op een exemplaar van Virtua Tennis 3 voor de PC.

We hebben van een flink aantal users een email ontvangen, maar er kon vandaag maar één iemand een exemplaar van Virtua Tennis 3 winnen. Matthias van W. heeft een exemplaar overgehouden aan de afslachting die Sharapova ten deel viel. Hieronder nog even de verliezer in beeld:


Verliezen doet pijn...

Voor de mensen die niet gewonnen hebben vandaag, niet getreurd. Er zitten op het moment nog twee spelers in het toernooi die tevens gelicenseerd zijn voor Virtua Tennis 3. Houd FOK!sport de komende dagen dus goed in de gaten, en misschien win je ook een exemplaar van Virtua Tennis 3.

11 juni aankondiging MMO The Agency voor de PS3

De PS3-exclusive die aanstaande maandag bekend zou worden is nu al bekend geworden. Het gaat om een MMO-game genaamd The Agency. De game zal draaien om franchises zoals James Bond en de Bourne-films.

In het spel kun je kiezen uit twee partijen en deelnemen aan gevechten en spionage. Er is verder nog weinig bekend over het spel zelf, maar de uitrusting van de agenten zal een belangrijke rol gaan spelen. Aanstaande maandag wordt er dus meer informatie verwacht en hopelijk zit daar ook een leuke trailer bij. De game zal eind dit jaar nog in de winkels liggen.

Assassin's Creed in november

Ubisoft heeft aangekondigd dat de game Assassin's Creed dit jaar in november zal verschijnen. De game zal tegelijkertijd verschijnen op de PS3, Xbox 360 en PC.

Niet zo lang geleden was er nog het gerucht dat de game ook naar de Nintendo DS zal komen. Producer Jade Raymond heeft tijdens de Ubidays gezegd dat er misschien wel een handheld-versie kan verschijnen van de game, maar ook boeken of films. Ze willen de franchise flink gaan uitbreiden en een handheld-versie lijkt dus niet uitgesloten.

Voor de liefhebbers zal er ook een Special Edition verschijnen van Assassin's Creed. De extra's die je bij deze versie krijgt zijn een metalen doosje, strips van Penny Arcade, figuurtje van Altair, mini-strategie gids en extra video's.

Vergeer en Ammerlaan in finale

Rolstoeltennissers Esther Vergeer en Robin Ammerlaan zijn er in geslaagd om de finale van Roland Garros te bereiken. Sharon Walraven wist de eindstrijd van het toernooi niet te bereiken. De Nederlandse verloor van de Franse Florence Gravellier.

Vergeer was in haar halve finale, tegen de Britse Lucy Shuker, de bovenliggende partij en wist overtuigend te winnen. De setstanden waren 6-0 en 6-2. De Nederlandse speelt in de finale tegen Gravellier.

Ook Ammerlaan kende ogenschijnlijk weinig moeite met zijn tegenstander, Michael Jeremiasz uit Frankrijk. De Nederlander won in twee sets (6-4 en 6-1). In de finale moet hij het opnemen tegen Shingo Kunieda uit Japan.

Akon werpt 15-jarige fan van podium

Icoon ShowbizzDe Amerikaans-Senegalese rapper Akon is opnieuw in opspraak gekomen. Nadat hij midden mei een een 14-jarig meisje aanrandde tijdens een concert is hij dit keer opnieuw negatief in de media gekomen, nadat hij een 15-jarige fan van het podium afgooide. Dat deed hij nadat vanuit het publiek een onbekend object naar hem was gegooid.

De bewaker van Akon liep daarna het publiek in en pikte de jongen eruit. Akon nam de fan op zijn schouders en gooide hem het publiek terug in. De actie van de 25-jarige rapper werd vastgelegd met camera’s. Beelden circuleren inmiddels op YouTube. Akons advocaat, Benjamin Brafman is van mening dat de Amerikaan niets verkeerd heeft gedaan. De politie heeft de 15-jarige jongen inmiddels getraceerd. Het is niet bekend of hij aangifte heeft gedaan.

Het filmpje

Reina tot 2012 bij Liverpool

José Reina, keeper van Liverpool, blijft ook de komende seizoenen actief voor de Engelse ploeg. De Spaanse keeper tekende bij de club een nieuw contract tot medio 2012. Eerder deze week zetten Steven Gerrard en Jamie Carragher hun handtekening onder een nieuwe overeenkomst.

"Het was altijd een grote wens om een nieuw contract te tekenen, omdat Liverpool een goede club is. Bovendien streven ze er naar om ambitieus en aantrekkelijk voetbal te spelen", aldus Reina.

Liverpool nam Reina in 2005 over van Villarreal. Sindsdien heeft de keeper bewezen een vaste waarde voor The Reds te zijn. "Hij is één van de beste keepers ter wereld", liet Rafael Benítez, trainer van de club, in een reactie weten. "We wisten dat we met een aantal spelers rond de tafel moesten gaan zitten. Reina hoorde hier ook bij."

Goed nieuws voor Mendes da Silva

De tweede operatie van David Mendes da Silva (AZ) is donderdag succesvol verlopen. Tijdens de tweede ingreep aan zijn rechterknie is gebleken dat er geen pees was afgescheurd. Hierdoor hadden artsen de mogelijkheid om deze te hechten.

"Als de pees helemaal was afgescheurd, had me dat een jaar gekost", aldus Mendes da Silva, die erg opgelucht was. De verwachting is dat de middenvelder ongeveer drie maanden nodig heeft om te revalideren.

Half februari, in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen, liep Mendes da Silva de blessure aan zijn knie op. Begin mei onderging de speler de eerste operatie, waarna een tweede uiteindelijk ook noodzakelijk bleek.

Lazovic voor vijf jaar naar PSV

Danko Lazovic speelt de komende vijf seizoenen voor PSV. De aanvaller is afkomstig van Vitesse en tekende donderdagmiddag de overeenkomst met de Eindhovenaren. Vanaf komend seizoen zal de Serviër met rugnummer negen gaan spelen.

"Eindelijk komt mijn droom uit. Ik wilde alleen maar naar PSV toe", liet Lazovic in een eerste reactie weten. Aan het begin van de middag werd de aanvaller aan een medische keuring onderworpen. Direct hierna werden de onderhandelingen tussen PSV en de speler afgerond.

"Toen ik zeven jaar geleden in de jeugd speelde, was er al eens interesse van PSV. Maar toen ging ik naar Partizan Belgrado. Later dacht ik weer voorzichtig aan PSV, dat al Mateja Kezman had, en werd het Feyenoord. Nu was het voor mij heel duidelijk: er is maar één club waar ik naartoe zou willen, en dat is PSV. Anders was ik gewoon bij Vitesse gebleven", aldus een opgetogen Lazovic. De Servische speler bedankte ook nog alle mensen van Vitesse voor het afgelopen seizoen. Naar eigen zeggen zou hij zonder deze club niet in Eindhoven hebben gespeeld.

[F3] Van Dam wederom op pole

Voor de vierde maal dit seizoen heeft Carlo van Dam de pole position voor zich opgeëist. De Nederlander was met 1.39.764 te snel voor zijn collega’s in de ATS Formel 3 Cup, het Duitse F3 kampioenschap.

Door de strakke tijdsplanning van de 24-uursrace op de Nürburgring moesten de F3-coureurs direct na de vrije training kwalificeren. Voor Kevin Frank en Frédéric Vervisch leverde dat problemen op. Frank beschadigde zijn bolide in de training en Vervisch kampte met een technisch probleem.

[F3] Hülkenberg gaat voor winst

Nico Hülkenberg gaat het F3 Euroseries weekend op Brands Hatch met veel vertrouwen tegemoet. De talentvolle Duitser wist al eerder op het Britse circuit te winnen in zijn A1 Grand Prix-bolide.

"Ik reis extreem gemotiveerd naar Brands Hatch. Het is mijn doel om te winnen. Brands Hatch is een geweldig circuit met interessante delen en snelle bochten waar je moed voor nodig hebt. Verder is de baan kort, dat betekent dat close racing een grote rol speelt dit weekend. Je moet dus oppassen dat je geen fouten maakt," aldus de ASM Formule 3-coureur.

Ondanks dat de Duitser n de A1 Grand Prix wist te winnen op Brands Hatch denkt hij geen voordeel te hebben: "Ten eerste racen we op het langere gedeelte en ten tweede is het circuit alsnog minder dan twee kilometer lang, dus dat krijgt men snel onder de knie. Iedere coureur moet in staat zijn om snel te leren tijdens de drie uur durende tests op donderdag."

Naast Hülkenberg zullen ook Renger van der Zande en Yelmer Burman aan de start verschijnen.

Sam Michael: 'Williams op weg terug'

Williams lijkt op de weg terug naar de top, na het dramatische seizoen vorig jaar. Tot op heden scoorde het succesvolste team allertijden zeven punten. Hiermee staan ze vijfde in het constructeurkampioenschap. Het gevoel van verbetering zorgt voor optimisme binnen het team.

Ook Sam Michael deelt het gevoel: "De start is bemoedigend, zeker als je ziet waar we vandaan zijn gekomen. Onze grootste doelen voor dit jaar waren een respectabele plaats in het constructeurkampioenschap en een oplossing vinden voor onze betrouwbaarheidsproblemen. Daar zijn we al heel ver in, we liggen op schema. We hebben nog een lange weg te gaan om weer tot de top te behoren, maar we zijn die weg wel al ingeslagen."

"Wat volgens mij heel erg heeft meegespeeld in de betere prestaties is dat iedereen nu op dezelfde banden staat," vervolgt de technisch directeur van Williams. "Daardoor kunnen we nu bij tests ons volledig concentreren op het maximaliseren van de afstelling van de auto. In het verleden besteedden we veel tijd aan bandentests, maar dat is nu niet meer nodig. Een bandenoorlog is misschien in de toekomst weer goed voor de Formule 1, maar nu was het de juiste stap om naar één leverancier te gaan. Het heeft de sport weer teruggebracht bij de teams en dat vind ik goed."

Villeneuve kritisch over Hamilton

Waar het grote publiek voornamelijk vol respect over Lewis Hamilton spreekt doet Jacques Villeneuve het tegendeel. Met name het startgedrag van de rookie kan rekenen op kritiek van de voormalig wereldkampioen.

"Wanneer stopt dat geslinger van hem nou eens? Lewis wordt er niet voor bestraft. Zijn gedrag bij de starts lijkt op dat van Michael Schumacher van vroeger," aldus Villeneuve. De Canadees gaat verder dan dat. "Tot op heden heeft hij geluk gehad, en we zullen wel zien of daar verandering in komt. Maar een aantal andere coureurs zou direct gediskwalificeerd worden voor dit soort gedrag," suggereert de Canadees een voorkeursbehandeling door de FIA.

Dat Villeneuve geen fan is van de jonge Engelsman laat ook niet aan duidelijkheid te wensen over: "Lewis is heel snel, maar hij kan nog niet aan Alonso tippen. Bovendien hebben we nog niet gezien wat hij doet als hij onder druk staat, het wordt interessant om daarnaar te kijken."

Rolstoeler lift mee met vrachtwagen

Een aan een rolstoel gekluisterde Amerikaan heeft gisteren een spannende dag beleefd. Zijn rolstoel bleef vastzitten in de grille van een vrachtauto, en de man liftte zo vanaf een pompstation een eindje mee.

Dat eindje werd een dolle rit van maar liefst zes kilometer. De snelheden liepen bij deze rit op tot wel tachtig kilometer per uur.

Gelukkig had de invalide man van 21 jaar een gordel in zijn rolstoel waardoor hij de tocht zonder kleerscheuren volbracht. Wel moest hij uit voorzorg nog even naar het ziekenhuis.

Rond vier uur 's middags kreeg de politie wel een heel bijzondere melding: "Dit gaan jullie niet geloven, maar een vrachtwagen met oplegger duwt een man in een rolstoel over de snelweg".

De bestuurder van de vrachtwagen had al die tijd niets in de gaten. Hij keek dan ook verbaasd op toen hij bij het uitstappen de rolstoel met eigen ogen zag. Volgens de politie zou de rolstoeler uiterst koel hebben gereageerd op het voorval. "De man morste zijn frisdrank, maar was niet kwaad", aldus de politie.


De jongeman zit nog even na te genieten van zijn dolle rit


Met dank aan Geert1983, bennootje, Aka-Zigor en YubYub voor de submit.

Grastennisseizoen begonnen in Surbiton

Voor de servicekanonnen in het herentennis breken belangrijke weken aan. Het grasseizoen is begonnen met een Challenger in Surbiton, volgende week beginnen ook de eerste toernooien op het hoogste ATP-niveau. In Halle en op Queens barst dan de strijd los.

In Surbiton staat natuurlijk Ivo Karlovic in het speelschema, de als tweede geplaatste Kroaat versloeg in drie sets de Britse qualifier Lee Childs. 7-5, 6-7, 7-6. Ook Chris Guccione en Robert Kendrick serveerden zichzelf naar de tweede ronde.

Een opvallende naam in het speelschema van Surbiton is die van Andy Roddick. De nummer drie van de wereld werd vroeg uitgeschakeld op Roland Garros en wilde wedstrijdritme opdoen met Wimbledon voor de deur. Omdat de inschrijftermijn al lang verlopen was kon Roddick zich alleen voor het dubbelspel opgeven. Samen met Robby Ginepri speelde hij zijn eerste Challenger sinds 2001. Roddick en Ginepri werden echter ook hier in de eerste ronde uitgeschakeld. Chris Guccione en Nathan Healey waren met 7-5, 6-1 te sterk.

Versailles wil Franse Grand Prix

Eind vorige maand werd bekend gemaakt dat Magny Cours dit jaar waarschijnlijk voor het laatst toneel zal zijn voor de Franse GP. Er wordt druk gezocht naar een andere Franse locatie. De Franse stad Versailles maakte vandaag bekend de Franse GP vanaf 2009 te willen organiseren. Dat meldt de Franse krant L’Equipe.

De Franse stad, ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Parijs, staat bekend om het kasteel van Versailles. Het zou gaan om een stratencircuit dat ook langs het bekende kasteel moet voeren. Concrete plannen zijn echter nog niet bekend gemaakt.

Naast Versailles worden ook Parijs en Disneyland (nabij Parijs) genoemd als mogelijke locaties.

Eto'o: 'Benítez niet gesproken'

Samuel Eto'o ontkent ten stelligste dat hij een gesprek met Liverpool-coach Rafael Benítez heeft gehad. De spits van FC Barcelona wordt al enkele weken gelinkt met de Engelse club.

Naar verluidt is de Kameroense aanvaller geïrriteerd geraakt door het feit dat Engelse en Italiaanse media veelvuldig geruchten over het verruilen van clubs verspreiden. Een Engelse bron meldde dat Eto'o met Benítez had gesproken over een eventuele overstap naar Liverpool.

"Het is gewoon een grote leugen", zegt José María Mesalles, de zaakwaarnemer van de international. "Eto'o was maandagavond in België met het nationale elftal van Kameroen. We snappen niet waarom deze verhalen blijven verschijnen. De club weet dat hij tevreden is in Barcelona, en dat hij wil blijven."

Barcelona zelf is nog altijd op zoek naar een spits die Eto'o bij blessures zou kunnen vervangen, nu Javier Saviola zeker vertrekt. Thierry Henry wordt nog altijd gezien als een serieuze kandidaat om het gat dat Henrik Larsson vorig seizoen achterliet op te vullen.

Newcastle haalt Mark Viduka

Mark Viduka versterkt de komende seizoenen de aanval van Newcastle United. De Australische spits komt over van streekrivaal Middlesbrough, dat hem niet kon behouden.

Viduka mocht vertrekken bij Boro, en Newcastle toonde al enkele jaren interesse in de Australische aanvaller van zowel Kroatische als Oekraïense afkomst. De international tekent een tweejarig contract bij The Magpies, met een optie op een extra jaar. Hiermee is de eerste zomeraankoop voor de ploeg van Sam Allardyce een feit. Eerder vertrok aanvoerder Scott Parker naar West Ham United.

Allardyce kijkt er naar uit om Viduka met de Engelse sterspits Michael Owen samen te zien spelen. "We halen een speler met enorme ervaring in het Premiership", aldus de voormalig trainer van Bolton Wanderers. "Hij is groot en sterk, en kan onze voorhoede leiden. Iedere trainer wil twee spelers voor iedere positie, en met deze vierde spits hebben wij dat ook." Naast Viduka en Owen spelen ook Obafemi Martins en Shola Ameobi in de aanval van Newcastle.

Myst ook naar DS

Bij het verschijnen van Myst voor de PSP waren er al geruchten dat er ook een DS-versie in ontwikkeling was. Vandaag heeft uitgever Midway die geruchten bevestigd. Het spel moet in november in de schappen liggen. Ook is er wat artwork vrijgegeven dat een indicatie geeft van hoe het spel er uit zal komen te zien.





Net als de PSP-versie zal ook de DS-versie de extra "Age" Rime bevatten. Deze wereld zat niet in de oorspronkelijke uitgave van Myst, maar wel in het opgepoetste RealMyst. De besturing is geheel aangepast aan de mogelijkheden van de Nintendo DS.

Alcohol in poedervorm voor minderjarigen

Icoon Opmerkelijk Enkele Nederlandse studenten hebben alcohol in poedervorm ontwikkeld dat legaal verkocht mag worden aan minderjarigen. Het product heet Booz2Go en is beschikbaar in pakketjes van 20 gram voor iets meer dan een euro. "Omdat het niet in vloeibare vorm is, mogen we het verkopen aan mensen onder de 16", aldus ontwikkelaar Martijn van Nierop.

Het enige wat de koper hoeft te doen is de poeder mengen met water. Dan ontstaat er een groen drankje met drie procent alcohol dat nog het meeste lijkt op een Bacardi Breezer. "We richten ons op de jeugd. Zij zitten er meer in, omdat het vergelijkbaar is met mixdrankjes van Bacardi", aldus de 20-jarige medeontwikkelaar Harm van Elderen.

Van Elderen en vier klasgenoten konden het project maken als eindopdracht voor hun opleiding aan het Helicon instituut. Veel bedrijven zouden al interesse hebben getoond in het product. Omdat het in poedervorm is, hoeven commerciële ontwikkelaars geen alcoholaccijnzen te betalen aan de Nederlandse overheid.

Franck Ribéry naar Bayern München

Olympique Marseille en Bayern München hebben vandaag een akkoord bereikt over een transfer van Franck Ribéry. Volgens de Franse club zal de 24-jarige aanvaller een vierjarig contract tekenen als hij de medische keuring doorstaat.

Ribéry speelde twee seizoenen voor Marseille, dat hem in 2005 overnam van Galatasaray. Bij Marseille maakte hij een dusdanige indruk dat hij zich een plek in de Franse nationale selectie verwierf en de aandacht trok van verschillende topclubs.

Naar verluidt zou de Duitse club een bedrag van 25 miljoen euro voor de Fransman hebben betaald. Ribéry is de zesde aanwinst van Bayern, dat ook al Luca Toni, Marcell Jansen, Ernesto Sosa, Jan Schlaudraff en Hamit Altintop inlijfde.

In elkaar getrapte lerares doet verhaal

Icoon MisdaadEen lerares Nederlands-Engels is in Lokeren in elkaar getrapt door een allochtone tiener. Zij was onderweg naar buiten toen haar de weg werd versperd en ze werd uitgemaakt voor hoer. Dit vertelt de 52-jarige Christine de Brauwer in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Toen ze even later weer voor hoer werd uitgemaakt, maakte ze een opmerking over de opvoeding van de jongen. Daarna werd ze aangevlogen. ''Hij gaf me zonder meer een vuistslag in het gezicht. Ik hoorde mijn tanden breken. Het werd me helemaal zwart voor de ogen.'' Nadat de lerares onderuit was gegaan na een tweede klap, begon de tiener op haar in te trappen.

De Brauwer heeft er drie gebroken tanden en een hersenschudding aan overgehouden. Naar de aanleiding kan ze alleen maar raden. ''Ik droeg een topje zonder mouwen. Misschien vond hij dat te bloot?''

De lerares is bang terug te gaan naar de klas. Ze geeft al tientallen jaren les. ''De sfeer in de gangen van de school kan je nu nog het best vergelijken met die in en voetbalstadion bij een risicomatch'' Het slachtoffer is getrouwd met de hoofdcommisaris van Lokeren.

Volgens de burgemeester terroriseert een groep van twintig jongeren Lokeren. Na een incident waarbij een verpleger schoot op een allochtoon, zijn de verhoudingen tussen allochtonen en autochtonen verstoord.

Met dank aan Punjabi_MC voor de submit.

Paris Hilton is vrij

Icoon ShowbizzDe steenrijke hotelerfgename Paris Hilton is vrijgelaten uit de gevangenis. De blonde schone is volgens bronnen vanochtend vroeg ontslagen uit de Century Regional Detention Facility in Los Angeles vanwege goed gedrag en haar medische omstandigheden.

La Hilton was eigenlijk veroordeeld tot 45 dagen brommen. Nadat deze straf al met de helft werd verminderd, blijkt nu dat drie dagen blijkbaar al lang genoeg was. Paris Hilton krijgt de komende 40 dagen wel huisarrest. Ze krijgt een enkelband, zodat ze haar huis niet uit kan. Het is nog niet bekend om welke medische redenen het gaat.




Dit bericht is geactualiseerd op 17.05 uur
Met dank aan SunChaser voor de submit.

[RG] Henin eenvoudig naar finale

Justine Henin heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros en kan zo opgaan voor haar derde titel op rij in Parijs. In de halve finales was de Belgische nummer één van de wereld met tweemaal 6-2 te sterk voor de Servische Jelena Jankovic.

Henin, die in Parijs al 33 sets op rij heeft gewonnen, speelde vanmiddag sterk en liet haar tegenstandster niet in haar ritme komen. Lange tijd bleven echte rally's dan ook uit. In de eerste set maakte beiden spelers evenveel onnodige fouten, maar Henin sloeg meer winners. In de vierde game nam de Belgische een break voorsprong en gaf daarna op haar eigen service niets meer weg. Met een break in de achtste game wist ze de set binnen te halen.

Jankovic wist in het tweede bedrijf meer tegenstand te bieden. Hierdoor onstond er toch een boeiend gevecht. In de vierde game wist Henin weer een break voorsprong te pakken, de Servische wist nu echter gelijk terug te breken. Daarna toonde Henin haar vechtlust, plaatste gelijk weer een break en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

Vliegende eekhoorns

Er bestaan vliegende eekhoorns, al is vliegen mischien een groot woord, het zijn meer zwevende eekhoorns, en wij hebben exclusief materiaal van een trainingskamp voor vliegende eekhoorns, want een vliegende eekhoorn dat wordt je niet zomaar.

De beelden laten zien hoe de invloed van G-krachten getest wordt op de vliegende eekhoorn in spee, hoe het met de tester is na de landing is mij niet bekend.

Klose: "Ik ga uiterlijk in 2008 naar Bayern"

Miroslav Klose maakt de overstap van Werder Bremen naar Bayern München, de vraag is alleen nog wanneer. Na de interland van Duitsland tegen Slowakije liet de spits weten dat hij in 2008 sowieso naar München vertrekt. Een eerder vertrek sluit de Duitser echter niet uit.

‘’Ik heb bij Werder Bremen nog een verbintenis tot medio 2008. Daarna ga ik naar Bayern’’, is de duidelijke taal van de aanvaller, die er stiekem op hoopt nog voor aankomend seizoen te kunnen vertrekken uit Bremen. "De clubs moeten met elkaar overleggen. Als ze een akkoord bereiken, zal ik met alle plezier al komend seizoen voor Bayern spelen. Komen ze er niet uit, dan blijf ik nog een seizoen bij Werder."

Bayern wil Klose dolgraag overnemen van Werder, maar is niet bereid om daar veel geld voor neer te leggen. "Als Bremen een redelijke prijs vraagt, is een transfer mogelijk. Maar Bayern zal geen 15 of 20 miljoen euro betalen voor iemand wiens contract in 2008 afloopt", aldus Bayern-voorzitter Rummenigge.

Mobieltje kost man leven

Icoon WeirdVoor sommige mensen is hun mobiele telefoon hun alles. Zo dacht ook een 41-jarige man uit Wisconsin, Amerika blijkbaar. Hij had zijn leven over voor zijn mobiele telefoon. Gisteren probeerde de man zijn mobieltje te redden uit een regenput.

Een buurman die gewaarschuwd werd door een kind uit de buurt, probeerde de man aan zijn benen uit de put te trekken. Helaas zonder resultaat, de 135 kilo wegende man is overleden in de put. Uiteindelijk waren er zes brandweerlieden nodig om het lijk uit de waterput te bevrijden.

De buurman gaf aan dat hij gezien had dat de man zich over de put heenboog. De bewuste telefoon werd later op de bodem van de put gevonden.

Redan mag vertrekken bij Willem II

Iwan Redan mag van Willem II op zoek naar een nieuwe club. De technische staf ziet na de uitleenperiode bij Cardiff City geen toekomst in de aanvaller bij de club uit Tilburg.

‘’We hebben regelmatig contact’’, zegt assistent-manager Adries Jonker. ‘’Beide partijen zijn het met elkaar eens dat Redan er verstandig aan doet om zijn heil elders te zoeken.’’

Eerder wist Willem II al Frank Demouge in te lijven, hij komt over van FC Den Bosch. Ook Rydell Poepon speelt aankomend seizoen weer voor de Tilburgers, zijn uitleenbeurt werd verlengd.

De Mos wil alleen jonge spelers

Technisch manager van Vitesse, Jan Streuer, ziet Jerrel Hasselbaink of Roy Makaay als de ideale opvolger voor Danko Lazovic, die naar PSV vertrekt. Trainer Aad de Mos denkt er heel anders over en is meer een voorstander van jonge spelers.

‘’Vitesse moet geen spelers van boven de dertig aantrekken. De club is gebaat bij jonge jongens, talentvol en ambitieus. Een speler die we na één of twee jaar voor veel geld kunnen verkopen", aldus de oefenmeester.

Y. Touré kan naar Barcelona

Yaya Touré lijkt ondanks interesse van diverse clubs verspreid door Europa te kiezen voor Barcelona. De middenvelder staat op dit moment nog onder contract bij het Franse AS Monaco.

De 24-jarige Ivoriaan is de jongere broer van Kolo Touré, speler van Arsenal en international van Ivoorkust. Yaya heeft de afgelopen jaren enorme progressie geboekt, waardoor hij de belangstelling van meerdere clubs heeft gewekt. Het FC Barcelona van Frank Rijkaard is één van die clubs, en ook de persoonlijke voorkeur van Touré gaat uit naar de Catalaanse grootmacht.

"Hij zou graag naar Barcelona gaan", zegt zijn adviseur Dmitri Seluk. "Inter, Lyon, Roma, Everton en Arsenal hebben zich ook allemaal gemeld; iedereen heeft interesse in hem. In denk dat hij momenteel zo'n ¤ 15 miljoen moet opleveren." Barcelona is al langer op zoek naar een middenvelder die achter Xavi en Deco op de controlerende positie kan spelen. Thiago Motta en Edmílson worden niet meer goed genoeg geacht, en dus toont Barça niet alleen interesse in Touré, maar ook in Xabi Alonso van Liverpool.

Barcelona zal geen officiële aankondigingen doen tot het Spaanse seizoen is afgelopen.

[RG] Sharapova verliest in Parijs

Voor het eerst in haar loopbaan heeft de Servische Ana Ivanovic de finale bereikt van een Grand Slam-toernooi. De Servische was in de halve finale op Roland Garros met 6-2 en 6-1 veel te sterk voor Maria Sharapova. Snoepjes

De pupil van de Nederlander Sven Groeneveld kwam prima uit de startblokken en kende totaal geen zenuwen. Met een schitterende running forehand dwong Ivanovic direct een break af en liep ze uit naar 3-0.

Sharapova moet het meestal van haar vechtlust hebben, maar tegen de Servische kwam daar niets van terecht. Pas op 1-5 toonde de Russin heel even karakter.Ze brak Ivanovic, maar leverde daarna met een dubbele fout haar opslag en daarmee de set in.

Ook in het tweede bedrijf wilde het niet lukken voor de Russin. Ze maakte veel onnodige fouten. Hierdoor hoefde Ivanovic de bal eigenlijk alleen maar in het spel te houden. Ze liep in snel tempo uit naar 5-0, maar toen spartelde Sharapova toch nog wat tegen. Ivanovic bleef echter geconcentreerd en met een ace trok ze de wedstrijd naar zich toe.

Vandenbroucke ondernam zelfmoordpoging

De Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke heeft een poging gedaan tot zelfmoord. De Belg verkeert in ernstige toestand in een Italiaans ziekenhuis, de artsen willen niks kwijt over de ernst van het ongeval.

De 32-jarige Vandenbroucke woont in Vermezzo, in de regio Milaan. Het grote wielertalent kwam veelvuldig in de media door zijn gedrag, daarnaast werd hij beschuldigd van dopinggebruik en leed hij bovendien aan depressies.

Shadowrun demo op de marketplace

De demo van de game Shadowrun is vanaf nu te vinden op de Xbox Live Marketplace. In de demo kun je een aantal training-levels spelen, maar ook het online-gedeelte testen. Het is een flinke demo, want je zal 1.1 GB moeten downloaden.

De demo bevat verder nog twee rassen om mee te spelen, vier types magische krachten, drie technische levels en zes verschillende wapens. Over een eventuele PC-demo is nog niks bekend, evenals de mogelijkheid om in de demo ook cross-platform te spelen.

TMF heeft kinderporno online staan

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Op de website van TMF staan ingezonden filmpjes die zeer sterk op kinderporno lijken. Zo staat er een filmpje op de site waarin te zien is hoe een jongen (Lewis) van circa een jaar of tien oud zichzelf aftrekt. Op een ander filmpje is een van de jongens zelfs herkenbaar in beeld.

De bewuste filmpjes schijnen al sinds 12 mei op de site te staan. Hieruit blijkt dat TMF niet zorgvuldig omgaat met ingezonden stukken. Hier en hier zijn screenshots (uiteraard gecensureerd) te vinden van één van de filmpjes.

FOK! heeft inmiddels een mailtje gestuurd naar de redactie van TMF, maar heeft nog geen reactie mogen ontvangen. Indien er meer informatie bekend is zullen we dit publiceren.
TMF in de fout
Toont TMF kinderporno?

Foute linkjes en/of plaatjes zullen verwijderd worden uit de reacties

Spaanse amateurclub koopt profclub op

De Spaanse amateurvoetbalvereniging Granada 74 heeft zich ingekocht in het profvoetbal. De kapitaalkrachtige voorzitter van de club, Carlos Marsa, kunsthandelaar van beroep, heeft tweededivisieclub Ciudad de Murcia over genomen.

Vierdeklasser Granada 74 heeft nu, voor naar verluidt 17 tot 20 miljoen euro, daarmee automatisch de profstatus verworven. Het is nog onduidelijk waar de club de thuiswedstrijden gaat spelen. De burgemeester van Granada wil de club niet in het gemeentelijke voetbalstadion laten spelen. Daar speelt derdeklasser FC Granada, tot nu toe de meest vooraanstaande club uit Granada.

De nieuwe profclub overweegt om nu uit te wijken naar één van de kleinere plaatsen in de regio.

Tour schrapt Riis van winnaarslijst

De organisatie van de Tour de France gaat de Deense oud-wielrenner Bjarne Riis van het lijstje Tour-winnaars schrappen. In 1996 won Riis, in dienst van Team Telekom de Tour, maar onlangs bekende hij dat met hulp van epo te hebben gedaan.

Een woordvoerder van de Tour heeft dit vandaag bekend gemaakt. De maatregel is een signaal van de Tour-directie, maar zonder formele zeggingskracht. De internationale wielerunie UCI moet hier een defintief besluit over nemen. In de UCI-reglementen staat echter dat vergrijpen van een oud-renner na vijf jaar verjaard zijn.

De Tour-directie krijgt het nog lastig om een nieuwe winnaar aan te wijzen. De nummer twee van 1996 is Jan Ullrich, en hij staat ook onder verdenking. Richard Virenque eindigde als derde en hij werd al betrapt op doping.

Toekomst onzeker voor Daniël de Ridder

Voor Daniël de Ridder zijn het onzekere tijden. Hij hoopt op een basisplaats aankomende zondag in de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voetbal tegen zijn tweede vaderland Israël maar op de training van gisteren zat hij niet bij de partij met de 'hesjes'.

Bovendien kampt de voormalig speler van Ajax met een dilemma, zijn Spaanse club Celta de Vigo moet nog twee competitiewedstrijden spelen en kan zaterdag tegen Atletico Madrid al degraderen. "Mijn contract loopt af bij Celta. Als we degraderen, moet er bezuinigd worden. Bovendien is er een nieuwe trainer aangesteld en ben ik een groot deel van het seizoen geblesseerd geweest. Dus ik weet niet hoe mijn toekomst er uitziet," aldus De Ridder die na het einde van de Spaanse competitie om de tafel gaat zitten met Celta.

Over Israël, de tegenstander van Jong Oranje zondagavond, weet hij niet veel. "Ik ben geboren en getogen in Nederland. Ik ga alleen in de zomervakantie twee weken naar Israël. De spelers ken ik allemaal niet. Maar ze moeten wel goed zijn. Ze hebben in de kwalificatie onder meer Frankrijk uitgeschakeld. Volgens de trainer zijn ze defensief sterk en krachtig."

'Te vroeg leren lezen kan dyslexie veroorzaken'

Icoon OnderwijsScholen en ouders leren kinderen op steeds jongere leeftijd te lezen en te schrijven. Volgens ontwikkelingspsycholoog Ewald Vervaet is dit een slechte zaak, omdat kinderen zodoende leesblind (dyslectisch) kunnen worden.

Vervaet is de schrijver van het boek 'Naar school. Psychologie van 3 tot 8' dat deze week verschijnt. Daarin betoogt hij dat opvoeders het aanleren van lees- en schrijfvaardigheden moeten uitstellen totdat het kind de leeftijd van zeseneenhalf jaar bereikt. Dan pas hebben kinderen de nodige ontwikkelingsstadia doorgemaakt, om over te gaan naar het volgende level.

[EK-21] Engeland oefent penalties

De bondscoach van Engeland Onder-21, Stuart Pearce, probeert het noodlot van veel Engelse elftallen te vermijden: strafschoppenseries. De trainer probeert dit ondanks een rigoreuze training dan ook te vermijden.

Engeland, dat het statistisch gezien nog slechter dan Nederland doet in strafschoppenseries, wil koste wat kost vermijden dat ook de talentvolle spelers ten onder gaan na een loterij. Coach Pearce miste namens de Britten zelf al eens, in de halve finale van het WK in 1990. De ex-international weet dan ook wat voor impact het missen van zo'n strafschop kan hebben op een jonge speler.

"Ik heb twee keer een landenkampioenschap verloren op penalties", zegt Pearce. "Toch moet het kwartje een keer de andere kant op vallen. Het kan ons ook juist helpen, en dus moet er op getraind worden." Engeland wist in zes strafschoppenseries op een EK of WK slechts éénmaal te winnen; tegen Spanje op het EK van 1996. Vorig jaar mocht Engeland na een verloren serie tegen Portugal naar huis. Datzelfde lot tegen dezelfde tegenstander wachtte hen op het EK van 2004.

McClaren: "Men is weer bang voor ons"

Ondanks dat Engeland nog steeds vierde staat in kwalificatiegroep E voor het Europees kampioenschap van 2008, barst men in het voetbalgekke land weer van het optimisme.

Gisteravond speelde de Engelsen tegen Estland eindelijk eens een fatsoenlijk EK-kwalificatieduel. De Esten werden thuis met 0-3 verslagen, en dit tot vreugde van bondscoach McClaren."We hebben gedaan wat we moesten doen. We hebben onze taken goed uitgevoerd en kwamen nog voor rust op 0-1. Na rust volgde vervolgens de beloning, in de vorm van nog twee doelpunten," aldus de bondscoach. "Het belangrijkste is dat we onze wedstrijden winnen, de ranglijst komt dan vanzelf wel goed. We hebben nog vijf duels te gaan, waarvan we er vier op Wembley af mogen werken. Dat kan een enorm voordeel zijn. Elk team zal met angst in de benen naar Wembley komen, want in onze huidige vorm is iedereen bang voor ons".

Nintendo komt met slide-sensor voor de DS

Nintendo komt met een nieuwe uitbreiding voor de Nintendo DS en hiermee kan je een game besturen door de Nintendo DS heen en weer te schuiven.

De uitbreiding steek je in het GBA-slot en vervolgens moet je de DS op een plat oppervlak zetten. Door de DS nu heen en weer te schuiven over dat oppervlak zul je het karakter in de game kunnen besturen. Hoe het precies werkt is nog niet helemaal duidelijk, maar dat zal snel komen want de game en uitbreiding zullen vanaf 2 augustus in de Japanse winkels liggen. Over een eventuele Westerse release is nog niks bekend.

De game die gebruik maakt van de uitbreiding heet Slide Adventure Magkid en gaat over een jongetje die magnetische krachten heeft. Hiermee kan hij bijvoorbeeld vijanden naar zich toe trekken en allerlei andere krachten gebruiken.

Met dank aan BroesWillems en Nebo voor het submitten van dit nieuws

"België staat nu bij de voetbalontwikkelingslande

De Belgische pers heeft weinig medelijden met de Rode Duivels. Na de 2-0 nederlaag gisteren tegen Finland kan de ploeg van bondscoach Vandereycken het EK definitief uit het hoofd zetten. Na acht wedstrijden gespeeld te hebben, heeft België slechts zeven punten.

H)Uilen met de pet op”, aldus Het Laatste Nieuws cynisch. “Het monster van Helsinki deed ons denken aan de ‘prestatie’ tegen Polen zeven maanden geleden. Zonder ziel of emotie werd België door elf brave Finnen naar de slachtbank geleid. Afwachten wie hiervoor de rekening zal moeten betalen.”

De Morgen ziet weinig lichtpuntjes. “De zwanenzang blijft duren. België staat nu bij de voetbalontwikkelingslanden. Het gaat niet langer over deze campagne. De evaluatie die volgt, gaat over de toekomst. Met of zonder René.”

Het Gazet van Antwerpen meldt dat “Je mag dan nog zo hard roepen dat er progressie in de groep zit, de cijfers worden steeds pijnlijker. Zeven luttele punten na acht matchen, alleen maar nederlagen in 2007, hopeloos vroeg uitgeschakeld voor het EK en nu ook met een rotgevoel de vakantie in.”

Krohn-Dehli keert terug naar Ajax

Michael Krohn-Dehli speelt volgend seizoen weer voor Ajax. De middenvelder werd dit seizoen verhuurd aan Spartaa, maar volgens de clubleiding van de Amsterdammers heeft hij een goede ontwikkeling doorgemaakt.

In de eerste seizoenshelft speelde de Deen nog wel voor Ajax. Hij kwam toen echter niet verder dan drie duels. Ook Robbert Schilder (Heracless), Donovan Slijngard (FC Groningen) en Jan Vertonghen (RKC Waalwijk) keren terug in Amsterdam.

Familie eist sperma vermoorde man

Icoon BuitenlandsDe nabestaanden en vrienden van een onlangs overleden man hebben het ziekenhuis in het Belgische Edegem bestormd. Daar is hun geliefde opgebaard. De weduwe koestert nog een kinderwens, en wil daartoe de sperma van haar overleden man. Een dokter die aangaf dat je van een dode geen sperma meer kan afnemen, is bedreigd met een mes.

Het leven van de opgebaarde man kwam afgelopen zaterdag abrupt tot een einde, doordat hij werd vermoord. Naast het afnemen van sperma, willen zijn familie en vrienden ook afscheid van zijn lichaam nemen. De politie heeft het lichaam nog niet vrijgegeven. Daarom hebben woedende familieleden en vrienden de afgelopen drie dagen opstootjes veroorzaakt. Via allerlei wegen drongen zij het mortuarium in.

Met dank aan neegij voor de submit.

CSC stopt mogelijk als sponsor

De Deense wielerploeg CSC verliest aan het eind van dit seizoen mogelijk zijn hoofdsponsor. Volgens berichten in de media overweegt de computerfirma om zijn contract, dat nog tot en met 2008 loopt, al eind dit jaar stop te zetten.

Dat is een gevolg van de dopingbekentenis van Bjarne Riis, de huidige ploegmanager van de ProTourploeg. "Ik weet het niet zeker, maar ik vermoed dat de kans groot is", aldus voormalig CSC-topman Asger Jensby in de krant Berlingske Tidende op de vraag of CSC eind 2007 het peloton verlaat.

Sinds de Deense Tourwinnaar van 1996 bekende dat hij in 1996 doping gebruikte, hulde CSC zich in stilzwijgen. Volgens Jensby zou een vertrek uit het wielrennen het verstandigste zijn voor het bedrijf. "Het zou een normale belissing zijn als CSC zich terugtrekt, Bjarne Riis een cheque bezorgt en het logo van de firma niet langer aan de renners verbindt. Daarmee zou CSC meer bereiken voor zijn imago dan wat het ooit met Deense kronen kan doen".

Zelda Phantom Hourglass update

Er zijn weer wat nieuwe beelden verschenen van de nieuwe Zelda game voor de Nintendo DS, Zelda: Phantom Hourglass.

Als eerste zijn er twee scans uit de Famitsu:

Hierin wordt ook wat verteld over het verhaal en de personages, helaas is alles Japans en weten we nog niet wat er precies staat.

Naast de scans zijn er ook een tweetal commercials verschenen welke je *HIER* kan bekijken. In deze commercials wordt vooral ingegaan op de besturing van de game.

[EK-21] Wat gebeurde er vorig jaar? (1)

In deze special blikken we terug op het vorige Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar in Portugal. Jong Oranje legde uiteindelijk beslag op de titel en mag deze dit jaar gaan verdedigen.

Iedereen zal bij het voetbaljaar 2006 ongetwijfeld denken aan het teleurstellend verlopen WK in Duitsland. Na lang nadenken zal een enkeling zich misschien herinneren dat Jong Oranje Europees kampioen in Portugal werd. Reden genoeg voor de organisatoren om het EK Onder-21 uit de schaduw te halen van de grote toernooien. Zodoende staan we aan de vooravond van een nieuw EK Onder-21, maar staan wij nog één keer stil bij het verleden.

Vooraf waren de favorieten bekend. Kon Italië hun titel verdedigen of kon Frankrijk ze hiervan afhouden? Andere teams waren niet meer dan zogenaamde outsiders. Frankrijk liet in hun eerste drie wedstrijden zien waarom zij favoriet waren. Met negen punten, zes doelpunten voor en nul tegen lieten zij de beste indruk achter, terwijl Jong Servië en Montenegro tweede werd. Jong Italië startte met een moeizame 3-3 tegen Denemarken, wonnen vervolgens van het toch wel sterke Jong Oekraïne en hadden aan een gelijkspel tegen Nederland genoeg.

Oranje had inmiddels al kennisgemaakt met de sterke Oekraïners. Vooral spits Artem Milevski maakte veel indruk. Zijn handige uitgelokte strafschop stifte hij á la Panenka over de doellijn, wat getuigde van zeer veel zelfvertrouwen. Nederland kon daar absoluut niets tegenover stellen en kwam tot ieders ontzetting zelfs met 2-0 achter. Pas laat in de blessuretijd maakte Gijs Luirink de aansluitingstreffer, maar het was al te laat.

Ook de tweede wedstrijd tegen de Denen was verre van goed. Het spel van het team van Foppe de Haan was zeer slordig en meer dan de 1-1 eindstand zat er dan ook niet in. Klaas-Jan Huntelaar had Oranje nog wel op voorsprong gezet, maar vlak na rust kwamen de Denen langszij. Jong Oranje moest nu Italië verslaan om de halve finale te bereiken, een ogenschijnlijk onmogelijke opgave.

Italië had dus genoeg aan een gelijkspel en kon naar hartelust counteren. Doelman Kenneth Vermeer redde enkele keren knap op inzetten van de Italianen, terwijl Oranje de grootste moeite had kansen te creëren, tot de 73ste minuut. Een voorzet van Romeo Castelen werd ingekopt door Daniël de Ridder, die later verklaarde zijn laatste kopgoal in de D’tjes te hebben gemaakt. In de slotfase hield Vermeer Oranje nog een aantal malen op de been en zo was titelverdediger Italië uitgeschakeld. Oranje trof in de halve finale het ongenaakbare Frankrijk. Het werd een spektakelstuk.

Overmorgen: deel 2

Petrovic nieuwe trainer RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft vandaag bekend gemaakt dat Zeljko Petrovic de nieuwe trainer van de Waalwijkers is. De 41-jarige Petrovic tekende een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. Hij is de opvolger van Mark Wotte, die na de degradatie van de Waalwijkers opstapte.

Petrovic was als speler in de periodes 1994-1996 en 2000-2004 actief voorde Waalwijkers. Na zijn actieve loopbaan werd Petrovic assistent van Ruud Gullit bijFeyenoord en was hij enige maanden hoofdcoach van het Portugese Boavista FC. "Zeljko is een trainer die met zijn enthousiasme en passie voor de club en het vak ons team optimaal moet kunnen motiveren", aldus algemeen directeur Henry van der Vegt. "Hij heeft bewezen goed bij RKC te passen qua persoonlijkheid en voetbalvisie. Ondanks dat hij als trainer niet heel veel ervaring heeft, kan hij met zijn enthousiasme en instelling de club en ploeg nieuwe impulsen geven."

Johan Cruijff Schaal op zaterdag

De jaarlijkse strijd om de Johan Cruijff Schaal zal deze zomer niet op zondag maar op zaterdag plaatsvinden. De KNVB heeft de wedstrijd, in overleg met Ajax en PSV, verschoven van zondag 12 augustus naar zaterdag 11 augustus.

Door deze beslissing krijgen de Amsterdammers meer tijd om zich voor te bereiden op de voorrondes van de Champions League. Mogelijk zullen op dinsdag 14 augustus de eerste wedstrijden hiervoor worden gespeeld. Door het verschuiven van de datum wordt Ajax meer rust gegund. De plaats van handeling blijft ongewijzigd. Net als de voorgaande edities zal er in de Amsterdam ArenA worden afgetrapt. Daarmee is het nieuwe voetbalseizoen traditioneel geopend.

Nederlandse renners kregen geen bezoek

Vanmorgen heeft de Belgische justitie invallen gedaan bij een tiental renners en verzorgers van de QuickStep-ploeg. Daarbij zouden verboden middelen gevonden zijn zo liet de Belgisch justitie weten. De Nederlandse renners hebben naar eigen zeggen geen bezoek gehad.

Ploegleider Patrick Lefevere en sportdirecteur Wilfried Peeters zeggen in een eerste reactie niets van de invallen te weten. Ook de Nederlandse renners bij de wielerformatie weten nog van niets. "Ik zit op de fiets, ik ben aan het trainen. Ik heb er nog niets van gehoord, bij mij thuis heb ik niemand gezien," zo liet Addy Engels weten.

Ook Bram Tankink wist nergens van. "Ik hoor er nu pas van, ik weet helemaal van niets," aldus Tankink. Steven de Jongh had ook geen huisbezoek gehad. "Ik heb tot half tien koffie gedronken en ben daarna gaan trainen."

Verboden middelen bij Quick Step gevonden

Vanmorgen heeft de Belgische justitie invallen gedaan bij een tiental renners en verzorgers van de QuickStep-ploeg. Volgens een woordvoerder van het parket in Kortrijk zouden daarbij belangrijke hoeveelheden verboden middelen gevonden zijn.

In september 2006 startte het parket met de onderzoeken naar dopinggebruik binnen de Belgische wielerformatie. Dit naar aanleiding van forse beschuldigingen van dopinggebruik onder Belgische renners door de Vlaamse politicus Jean Marie Dedecker. Vanmorgen deed de Belgische justitie daarop invallen in Vlaanderen en Wallonië.

Patrick Lefevere wist niets van de huiszoeking af, zo liet de manager van de ploeg weten. "Ik ben op weg naar Parijs. Ik weet van deze zaak niets af en kan er niet veel over zeggen", zo verklaarde Lefevere.
Ook sportdirecteur Wilfried Peeters liet in een eerste reactie weten niet op de hoogte te zijn. "Dat er huiszoekingen aan de gang zijn of dat er geweest zouden zijn? Ik kan daar geen passend antwoord op geven want ik weet van niets."

KERS in ontwikkeling voor F1

Naar aanleiding van de nieuwe regelgeving in 2009 hebben twee bedrijven de handen ineen geslagen om een 'kinetic energy recovery system' (KERS) te ontwikkelen voor de Formule 1. Vanaf 2009 wordt van de Formule 1-teams verwacht dat zij zuiniger omspringen met de energie die een F1-bolide produceert, wat ten goede zal komen aan het milieu.

Torotrak en Xtrac, twee bekende bedrijven in het ontwikkelen van motoronderdelen, hebben een systeem ontwikkeld dat de kinetische vrijgekomen energie opvangt en deze energie op een gewenst moment weer vrijlaat. Wanneer een auto aanremt voor een bocht treedt een vliegwiel in werking, zodra de auto weer begint met accelereren laat het vliegwiel zijn energie los op de aandrijfas om zo met meer tractie en minder 'nieuwe' energie snelheid te winnen. Zo zou het ook mogelijk zijn om de opgeslagen energie op elk gewenst moment om te zetten in kracht. Zo zou het wellicht kunnen zijn dat de coureur een extra knop in zijn cockpit krijgt om de energie los te laten, wat weer tot extra inhaalacties kan leiden.


Kinetic energy recovery system (KERS)

Peter Digby, directeur van Xtrac, verwacht dat het systeem precies in de plannen van FIA president Max Mosley past. Hij gelooft dat de samenwerking van Xtrac en Torotrak van grote invloed kan zijn op een nieuwe generatie personenauto's. "Het samenbrengen van de kennis in transmissies van Torotrak en de kennis van het ontwikkelen en produceren van transmissies van Xtrac is denk ik een goed voorbeeld dat perfect in de plannen van Mosley past toen hij aankondigde dat de Formule 1 in de toekomst efficiënter met energie moest omgaan en de motorsport toegankelijk moest zijn voor nieuwe fabrikanten."

Ook Torotrak directeur Dick Elsy is blij met de samenwerking: "Wij zijn verheugd dat we met Xtrac kunnen samenwerken aan deze nieuwe vorm van transmissie technologie, om een hoogwaardig KERS-systeem in de motorsport te kunnen introduceren, die ook nog eens makkelijk over te nemen is in de personenauto's, wat weer resulteert in betere prestaties van de auto en beter is voor het milieu."

Softwareverkopen Japan

Er is weer een nieuwe training game uit in Japan en dat is meteen te zien in de verkooplijsten. Observation Training (ook wel Eye Training) komt binnen op nummer één met bijna 100.000 verkopen.

Ook de remake van Resident Evil 4 voor de Wii doet het goed met een tweede plek. De game blijft gamers schijnbaar boeien, ook al verscheen hij eerder op Cube, PS2 en PC.

De nummer 3 in de lijst is weer terug in de top 10 nadat deze vorige week naar beneden gekelderd was. Deze daling was dus waarschijnlijk te wijten aan een voorraadtekort.

GameConsolePublisherAantalTotaal
DS Observation TrainingNDSNintendo94.83494.834
Resident Evil 4WiiCapcom43.77143.771
Ouendan 2NDSNintendo33.738113.910
Guilty Gear XX CorePS2ArcSystemWorks31.77131.771
Wii SportsWiiNintendo28.6121.657.818
Brain Training 2NDSNintendo20.6624.327.943
New MarioNDSNintendo19.9074.500.164
Wii PlayWiiNintendo19.7181.356.002
English Training 2NDSNintendo18.885256.091
Momotarou Dentetsu DSNDSHudson16.395186.924

De nummers 11 t/m 30:

11./05. [PSP] Final Fantasy Tactics: The Lion War (Square-Enix)
12./08. [NDS] Kurikin: Nano Island Story (Nintendo)
13./18. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
14./15. [WII] Super Paper Mario (Nintendo)
15./13. [NDS] Yoshi's Island DS (Nintendo)
16./20. [NDS] English Training (Nintendo)
17./19. [NDS] Brain Age (Nintendo)
18./22. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
19./00. [NDS] Simple DS Series, Vol. 15: THE Police Investigator 2: Eight New Cases (D3 Publisher)
20./26. [NDS] Kanji Brain Test 2M (IE Institute)
21./21. [WII] Big Brain Academy: Wii Degree (Nintendo)
22./24. [NDS] Prof. Layton and the Mysterious Village (Level 5)
23./16. [NDS] Final Fantasy XII: Revenant Wings (Square-Enix)
24./02. [PSP] Bleach: Heat the Soul 4 (Sony)
25./25. [NDS] Phoenix Wright 4 (Capcom)
26./00. [PS2] Promising This Blue Sky: Melody of the Sun and Sea (TGL)
27./31. [NDS] Common Knowledge Training (Nintendo)
28./01. [NDS] Kekkaishi: Tale of the Raven Forest (Bandai-Namco)
29./12. [PS2] Shining Wind (Sega)
30./00. [NDS] Daito Giken Official Pachislo Simulator DS: Ledendary Treasure; Osu! Banchou; Yoshimune (Paon)

Verdeling per console:

NDS - 20
WII - 5
PS2 - 3
PSP - 2

Microsoft raakt door zijn dozen heen

De hoge failure-rate van X360-consoles is bron van ergenis voor vele bezitters van de console. Maar nu lijkt ook Microsoft geraakt te worden door de vele X360-consoles die verstuurd moeten worden.

Wat wil het geval? Craig Ravitch, een agent bij "New York's finest", heeft een Xbox 360 bij launch gekocht. Hij heeft inmiddels zijn Xbox 360 drie keer laten vervangen, maar bij de vierde keer gebeurde er iets vreemds. Hij meldde dat zijn console overleden was, en dat hij gebruik wilde maken van zijn garantie. Microsoft zegde toe dat de doos waarin de X360-console verpakt moet worden om mee te geven aan de koerier op dinsdag zou worden afgeleverd.
Toen hij maar geen bevestiging ontving dat de doos verstuurd was, zoals bij vorige keren wel het geval was, belde hij MS Support met de vraag of er iets mis gegaan was. Het antwoord was dat Microsoft bijna door z'n dozen heen was, en het versturen van de doos iets langer zou kunnen duren dan verwacht.
De totale tijd die hij zonder console heeft gezeten door het transport van al zijn kapotte consoles heeft hem inmiddels 3 maanden Xbox Live gekost.

"As a consumer, I'm extremely, extremely disappointed with the way these consoles are dying. I don't have small children, I'm married, I get my three hours of gaming in when I can."


Don't focus on the failure rate, focus on the service in repairing them

Geen cosplay in Home

Executive Producer van PlayStation Home Peter Edwards heeft in een interview met Official Playstation Magazine te kennen gegeven dat cosplaying in Home beperkt zal worden. Deze keuze zal tot gevolg hebben dat Home meer open zal aanvoelen, en ook casual gamers zich thuis zullen voelen.

Hij is bang dat wanneer iedereen als Stormtrooper of Orc rond gaat lopen, het vriendelijke, verwelkomende gevoel van Home verloren zal gaan en non-gamers ook minder snel geneigd zijn om deel te nemen aan Home.


Niet in Home

Militair door het lint na dood collega

BinnenlandsNa het helikopterongeval van afgelopen zaterdag tijdens de Open Landmachtdag in Wezep, waarbij een 32-jarige sergeant 1ste klasse van de Luchtmobiele Brigade om het leven kwam, is een 26-jarig lid van diezelfde Brigade door het lint gegaan. Daarbij sloeg hij de 20-jarige Henk van Mullem uit het Gelderse Huissen met een enorme klap van diens fiets af. Van Mullem liep daarbij een gebroken jukbeen en scheurtjes in zijn oogkas op.

Volgens het slachtoffer rechtvaardigde de militair het geweld door te wijzen op het tragische overlijden van zijn collega in Wezep. ''Hij zei dat hij zijn agressie kwijt moest.'' Van Mullem fietste zaterdag met zes vrienden naar Arnhem om te gaan stappen. Bij het passeren van de militair deelde die uit het niets een klap uit. ''Hij dreigde mijn vrienden vervolgens de keel af te snijden. Die vent ging als een bezetene tekeer, zijn vriendin die erbij stond was totaal verbijsterd en kon geen woord uitbrengen'', aldus het slachtoffer vandaag in De Telegraaf.

De militair is overgeleverd aan de marechaussee die meldt dat het onderzoek in volle gang is. De landmacht heeft echter besloten de verdachte niet te schorsen. Hij is nog gewoon aan het werk. Hetgeen het slachtoffer onbegrijpelijk vindt. ''En zo'n gevaarlijk persoon moet ons vertegenwoordigen in oorlogsgebieden?''

Marten Fortuyn klaagt oud-ministers aan

Marten Fortuyn, broer van de vermoorde politicus Pim Fortuyn, heeft bij justitie in Amsterdam aangifte gedaan tegen de oud-ministers Klaas de Vries (Binnenlandse Zaken, PvdA) en Benk Korthals (Justitie, VVD). Hij houdt beiden verantwoordelijk voor de dood van Pim Fortuyn omdat ze gefaald hebben met diens bewaking. In zijn aangifte dringt Marten Fortuyn aan op een diepgravend strafrechtelijk onderzoek tegen de twee.

Martens advocaat mr. Frank van Ardenne stelt dat beide ministers indertijd verantwoordelijk waren voor het vaststellen van bewaking en beveiliging na voorstellen van de zogeheten technische evaluatiecommissie. ''De commissie-Van den Haak heeft echter vastgesteld dat de twee bewindslieden de dreiging ernstig hebben onderschat. De Vries was te afwachtend, terwijl Korthals zijn taken verzuimde door geen actieve rol in de besluitvorming te spelen'', zegt Van Ardenne.

Dat de dood van Pim Fortuyn ook juridisch aan De Vries en Korthals valt toe te rekenen, blijkt volgens Van Ardenne uit latere verklaringen van Fortuyns moordenaar. ''Volkert van der Graaf stelt dat hij de aanslag niet zou hebben gepleegd als Fortuyn met beveiligers om zich heen uit de studio was gekomen. Daarmee lijkt er sprake van een rechtstreeks verband tussen de dood van Pim Fortuyn en de nalatigheid van de bewindslieden.''

De raadsman acht de kans reëel dat het onderzoek er komt. Volgens hem heeft het Openbaar Ministerie destijds geen onderzoek geopend, ''omdat de situatie toen wellicht erg explosief was. Met het verstrijken van de tijd kan justitie nu met meer afstand tegen de kwestie aankijken.''

Op dood door schuld staat maximaal 2 jaar gevangenisstraf of een boete van 17.000 euro.

Rock Band op zoek naar tracklist

Een veel gehoord commentaar op elke muziekgame is "als dat en dat nummer er in zit koop ik hem zeker!". MTV, EA en Harmonix hebben dit commentaar ter harte genomen en hebben besloten dat je door kunt geven welke vier nummers je het liefst in Rock Band terug zou willen horen en spelen. Op de site van de game kun je je Harmonix vertellen welke tracks je wilt spelen met je eigen huiskamerband en als de song goedgekeurd wordt, zal hij in de game terug te vinden zijn.

Turkse Nederlanders starten donoractie

MedischDe Turkse moslimgemeenschap in Nederland werkt aan een grootscheepse campagne om onder Turken meer orgaandonoren te krijgen, zo schrijft dagblad Trouw. Het betreft de Turks Islamitische Culturele Federatie (TICF), de koepel van 150 moskeeën, en het niet-religieuze Turkse Akademisch Netwerk. Ze vinden dat ze een bijdrage moeten leveren om het tekort aan orgaandonoren in Nederland op te heffen.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat met name allochtone Nederlanders onbekend zijn met het fenomeen orgaandonatie, en dat er daardoor ook weinig donoren uit die groepen zijn.

Volgens TICF-voorzitter Akdemir is het afstaan van organen ''een menselijke verplichting, ook voor moslims. Het kan nodig zijn voor ons allemaal. En ook de islam gaat uit van liefde en menselijke waardigheid.''

Teamwork op Army of Two screens

Electronic Arts is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe IP voor de next-gen consoles. Waar oude shooters en actie-spellen voornamelijk om solo-acties draaiden, gaat Army of Two volledig het co-op-pad bewandelen. Geholpen door een AI of menselijke medespeler zul je gezamenlijk het gespuis dat je op je weg tegenkomt van een acute loodvergiftiging voorzien. Op de E3 volgende maand zal EA meer van de game uit de doeken doen, tot die tijd zullen we het moeten doen met onderstaande screenshots.








Belinda Meuldijk wint kort geding tegen Privé

Icoon JustitieBelinda Meuldijk heeft gisteren een kort geding tegen weekblad Privé gewonnen. Het tijdschrift schreef vorige week een artikel over de vermeende ernstige vervuiling van Meuldijks villa in Bosch en Duin. Hierbij werden interieurfoto's geplaatst.

De tekstschrijfster, actrice en ex-vrouw van Rob de Nijs had het geding aangespannen tegen de uitgever van het blad, hoofdredacteur Evert Santegoeds en de schrijver van het gewraakte artikel. Privé heeft volgens de rechter onrechtmatig gehandeld.

Het blad is veroordeeld tot het betalen van een voorschot op de schadevergoeding van 7.500 euro en moet over de volle breedte van de voorpagina van de volgende editie een rectificatie plaatsen.

Het tijdschrift moet eveneens de identiteit van de fotograaf bekendmaken en aangeven hoe het beeldmateriaal is verkregen. De foto's moeten worden vernietigd en mogen niet meer worden gebruikt. Privé mag zich verder niet meer ''onrechtmatig uitlaten'' over Meuldijk en haar interieur. Ook komen de kosten van het proces voor rekening van het weekblad.

Meuldijk, die momenteel in Spanje verblijft, liet via haar advocaat weten ''verheugd'' te zijn over het vonnis. Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, had na de uitspraak niet veel commentaar. ''We gaan ons beraden op de consequenties van het vonnis.''



Belinda Meuldijk

TBS en cel voor Rotterdamse 'terrorist'

Icoon JustitieDe rechtbank in Rotterdam heeft gisteren de 33-jarige Allal El Y. veroordeeld tot 18 maanden cel en tbs. De uitspraak is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM), want het OM eiste twee weken geleden 9 maanden en tbs. De Rotterdammer heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan voorbereidingshandelingen en bevordering van een terroristisch misdrijf.

Volgens de rechters zocht de man via e-mails naar vuurwapens en probeerde hij lid te worden van een schietvereniging. Ook plaatste hij op internet diverse teksten met een radicaalislamitische strekking. Verder zocht Y. naar informatie voor het plegen van terroristische misdrijven. Hij had het gemunt op Joodse en Amerikaanse instellingen.

De rechtbank nam het Y. kwalijk dat hij met zijn daden de ''Nederlandse bevolking ernstige vrees heeft aangejaagd''. Bovendien was het niet de eerste keer dat de man voor een dergelijk feit is veroordeeld.

In 2004 legde de rechtbank in Den Haag 2 jaar gevangenisstraf op, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, omdat hij dreigmails had verstuurd aan de NOS. Y. dreigde daarin met terroristische aanslagen. De Israëlische ambassade ontving een vergelijkbare brief. De rechtbank woog destijds in het vonnis extra mee dat hij de dreigementen uitte in een periode dat angst voor terroristische aanslagen groot was.

Volleybalvrouwen winnen ook tweede wedstrijd

De Nederlandse Volleybalvrouwen hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen op de Montreux Masters 2007.

Nadat dinsdag met 3-2 van Servië gewonnen werd waren het dit keer de Duitse vrouwen die met dezelfde cijfers verslagen werden. In de vierde set leek het er even op dat ze de wedstrijd lieten slippen maar de vijfde set werd toch winnen afgesloten.

Manon Flier was topscoorder met 23 punten terwijl Carolien Wensink blokkerend uitblonk. Het Duitse team leunde hoofdzakelijk op aanvoerster Angelina Grün en Christiane Fürst, pas in de vijfde set bleek dat dit niet genoeg was.

Komende vrijdag is Rusland de laatste tegenstander in de groepsfase van het toernooi. De Russinnen verloren woensdag met 1-3 van Servië.

iPod-verbod voor Jong-Oranje

Icoon Nederlands ElftalDe bondscoach van het Nederlands Elftal onder 21 jaar, Foppe de Haan, heeft gezegd dat zijn spelers hun iPods niet meer mogen gebruiken in de bus en op het trainingsveld. De Haan vindt dat het de spuigaten uitloopt met de populaire draagbare muziekspelers.

"In de bus en op het trainingsveld moeten de spelers met elkaar communiceren," aldus de Haan wiens spelers zich momenteel voorbereiden op het EK in eigen land, dat komend weekeinde begint.

Overigens is de oude Fries zelf ook in het bezit van de populaire draagbare muziekspeler, waarmee hij op zijn tijd naar "Ierse ballades luistert". De voetballers mogen van de bondscoach buiten het trainingsveld en de spelersbus naar hartelust gebruikmaken van hun muziekdragers: "Wat ze in hun vrije tijd doen, moeten ze zelf weten."


Verboden voor iPods.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Ninja Gaiden Sigma demo uitspelen loont

In het verleden kreeg je, als je Suikoden had uitgespeeld, in een volgend deel daar een beloning voor van Konami.
Eenzelfde aanpak heeft Team Ninja met Ninja Gaiden Sigma gevolgd. Iedereen die de demo uit heeft gespeeld, zal de retail-versie van de game beginnen met flink wat extra gele essence. Hoeveel dat zal zijn is onbekend. Gele essence gebruik je in de game om wapens te upgraden en items te kopen. Door de demo uit te spelen kun je dus een klein voordeel verkrijgen.

Metal Gear Solid 4: Special Edition wordt overwogen

Met de special editions die de laatste tijd rond je oren vliegen van onder meer Halo 3, Assassin's Creed, BioShock en Grand Theft Auto IV is het bijna niet verwonderlijk dat die andere grote aankomende titel ook in een bijzondere uitgave zal verschijnen. Hideo Kojima heeft op zijn jongste radioblog laten weten dat een special edition momenteel overwogen wordt door het team. Aangezien hij met het nieuws naar buiten is getreden, is de verwachting dat Konami binnenkort met een officiële mededeling omtrent de Collector's, Special (of hoe ze het ook gaan noemen) Edition zal komen.

Koren beboet voor gebruik illegale bladmuziek

Icoon TheaterStichting Musicopy tikt amateurmuziekverenigingen op de vingers voor het gebruiken van illegale bladmuziek. Dit liet de stichting vandaag weten.

Uit controles blijkt dat veel muziekverenigingen gebruik maken van illegale kopieën waar geen auteursrecht over is betaald. Daardoor lopen componisten en tekstschrijvers vergoedingen mis. Op dit moment worden tegen de muziekverenigingen juridische maatregelen ondernomen. De koren kunnen een boete van minimaal 500 euro verwachten.

Stichting Musicopy informeerde de amateurmuziekverenigingen diverse malen over de wettelijke regels van het kopiëren van bladmuziek via de campagne 'Samen spelen, eerlijk delen'.

Geen Killzone in september

Ondanks geruchten die door Gamepro de wereld in zijn geholpen zal Killzone niet in september op de PS3 verschijnen. De titel die bij uitgever Sony te boek staat als Killzone 2, bij Guerilla als Killzone 3 en bij het grote publiek als Killzone PS3 zal wel nog dit jaar zijn opwachting gaan maken op de zwarte Sony-doos.

De volgende editie van Killzone zal wel verschijnen op de E3, die begin juli gehouden wordt.

[NHL] Anaheim Ducks winnen Stanley Cup

De Anaheim Ducks hebben voor het eerst in hun bestaan de Stanley Cup gewonnen. In een best-of-seven serie wisten de Ducks met 4-1 te winnen van de Ottawa Senators.

Aanvoerder Scott Niedermayer mocht zelf voor de vierde keer de belangrijkste prijs in de NHL boven zijn hoofd houden, maar vond deze overwinning het mooiste wat hem kon overkomen op sportief gebied: "Hier kun je alleen maar van dromen. Dit is absoluut het hoogtepunt van mijn loopbaan."


De vreugde na afloop

In 2003 stonden de Ducks ook in de finale maar moesten toen de titel laten aan de New Jersey Devils, waar Niedermayer op dat moment speler was.

PAL-releases van SEGA

Het bedrijf SEGA zit niet stil qua het produceren van nieuwe games. Hieronder hebben wij voor jullie een vrij lange lijst met games die binnenkort in de PAL-regio (UK en EU) zullen verschijnen.

Xbox 360:
- Happy Tree Friends: False Alarm (Herfst 2007)
- Phantasy Star Unlimited: Ambition of Illuminus (Herfst 2007)
- SEGA Rally (Herfst 2007)
- Virtua Fighter 5 (Herfst 2007)
- The Golden Compass (Kerst 2007)
- The Club (2007)
- Golden Axe (2007)
- Condemned 2: Bloodshot (Lente 2008)
- Universe At War: Earth Assault (Lente 2008)

PSP:
- Alien Syndrome (Zomer 2007)
- Crazy Taxi: Fare Wars (Zomer 2007)
- SEGA Rally (Herfst 2007)
- The Golden Compass (Kerst 2007)

PlayStation 3:
- SEGA Rally (Herfst 2007)
- The Golden Compass (Kerst 2007)
- Golden Axe (2007)
- The Club (2007)
- Condemned 2: Bloodshot (Lente 2008)

Wii:
- Alien Syndrome (Zomer 2007)
- Ghost Squad (Herfst 2007)
- The Golden Compass (Kerst 2007)
- Mario and Sonic at the Olympic Games (Kerst 2007)
- NiGHTS: Journey of Dreams (Winter 2007)

DS:
- SEGA Presents Touch Darts (15 Juni, 2007)
- Sonic Rush Adventure (Herfst 2007)
- The Golden Compass (Kerst 2007)
- Mario and Sonic at the Olympic Games (Kerst 2007)

CD: U-Nam - Back from the 80’s

U-Nam, oftewel Emmanuel Abiteboul (U-Nam is Manu achterstevoren) is weer zo'n wonderkind dat op zijn twaalfde een gitaar oppakte en een niet te stoppen traject van succes in ging. Op zijn negentiende was hij al een professioneel musicus en op zijn 24e bracht hij zijn eerste solo-album uit. U-Nam houdt zich bezig met het schrijven, produceren en remixen van muziek voor een indrukwekkende lijst artiesten. In 2005 verscheen zijn eerste album onder de naam U-Nam The past builds the future. Hij is nu terug met een nieuw album Back from the 80's.

Metal Gear Solid 4 in gepimpte trailer

De makers van Metal Gear Solid 4 hebben ervoor gekozen om de trailer van de E3 2006 een beetje op te leuken met enkele nieuwe beelden. Zo hebben zij een 'nieuwe' trailer gefabriceerd voor het spel. Ook ziet de trailer er ietwat gelikter uit omdat er gebruik is gemaakt van de MGS 4 engine. Het resultaat hiervan is dat de graphics er nu nog net iets beter uit zien. Let maar eens op het stuk waar Old Snake een geweer half in zijn mond stopt...

De trailer duurt zo een dertien minuten maar ik zal het einde al een beetje verklappen voor jullie: 'coming out 2007'. Oftewel, het spel wordt nog dit jaar verwacht.

AZ denkt aan uitbreiding stadion

AZ heeft gisteren bouwtekeningen binnen gekregen voor de uitbreiding van het DSB Stadion. De Alkmaarse club kan het stadion uitbreiden tot 40.000 of 60.000 zitplaatsen.

Als AZ kiest voor de uitbreiding van 60.000 zitplaatsen zou dat betekenen dat in Alkmaar het grootste stadion van Nederland zal staan. ‘’Die laatste mogelijkheid is erg heftig’’, vindt voorzitter Dirk Scheringa. Op dit moment is er plaats voor ongeveer 18.000 toeschouwers.

De Nederlandse regelgeving zou nog wel een struikelblok kunnen vormen voor AZ, zo is er onder andere een eis van maar liefst 7000 parkeerplaatsen. "Wij verlangen in dit land een VOC-mentaliteit. Als je in Amerika ergens aan begint, proberen ze je aan alle kanten te helpen. Hier zeggen ze vooral waarom iets niet kan", aldus Scheringa.

Scheringa heeft al een idee bedacht waarbij een leger aan bussen Noord-Holland doorkruist. ‘’Ik ga binnenkort praten met de burgemeester van Alkmaar om te bezien of we gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen."

Als het collectieve tv-contract volgend jaar afloopt, wil AZ alles in eigen boezem exploiteren. Collega-clubs zullen met nieuwsgierigheid toekijken, maar Scheringa denkt met deze manier weer een stap in de goede richting te kunnen maken. ‘’We hebben alle expertise in huis. De Alkmaarse club zal niet rigoureus veranderen qua selectie. De huidige onderhandelingen zijn redelijk duidelijk. De overgang van Tim de Cler naar PSV is overigens nog lang niet zeker. Er zijn onderhand vier clubs in binnen- en buitenland, die hem willen contracteren. Er is al het dubbele geboden van wat PSV bij ons heeft neergelegd, terwijl die clubs ook de indicatie hebben gegeven dat Tim elders veel meer kan verdienen", aldus Scheringa.

In technisch opzicht wordt er ook het een en ander aangepast aan Jong AZ, daar zullen geen spelers van het eerste elftal meer in actie komen. Maar daar wordt voornamelijk een ambitieus team opgebouwd dat mee moet strijden om de titel.

[CCWS] Doornbos kijkt uit naar Portland

Na een pauze van zeven weken wordt er in Portland eindelijk weer een race gereden in de Champcar World Series. Robert Doornbos verheugt zich op de vierde race van het seizoen, welke voor het eerst in de geschiedenis vanaf een stilstaande start zal aanvangen.

"Ik vind het geweldig dat ze gekozen hebben om de staande start te introduceren. De rollende start is ook wel leuk, maar dat was vooral in het begin even wennen. Maar in Houston ging het al een stuk beter en kon ik gelijk meerdere coureurs inhalen. Toch, ik ben opgegroeid met de staande start en voel me daar toch nog iets prettiger bij", vertelt de Nederlander over de introductie van stilstaande start.

"Ik kijk er naar uit om terug te keren naar Portland. Ik heb genoten van de stad en het circuit toen we daar vorige maand een test hadden. Ik hoop dat we onze sterke seizoensstart een passend vervolg kunnen geven. Weer een podiumplek voor Minardi Team USA zou heel mooi zijn". Doornbos staat na drie races op een mooie derde plek in het kampioenschap.

[EK-21] iPod-verbod voor Oranje

De bondscoach van het Nederlands Elftal onder 21 jaar, Foppe de Haan, heeft gezegd dat zijn spelers hun iPods niet meer mogen gebruiken in de bus en op het trainingsveld. De Haan vindt dat het de spuigaten uitloopt met de populaire draagbare muziekspelers.

In de bus en op het trainingsveld moeten de spelers met elkaar communiceren," aldus de Haan wiens spelers zich momenteel voorbereiden op het EK in eigen land, dat komend weekeinde begint.

Schultz naar kwartfinales Surbiton

Brenda Schultz-McCarthy heeft zich geplaatst voor de kwartfinales bij de challenger van Surbiton. Op het Britse gras was de Nederlandse met 6-4 en 7-5 te sterk voor de Britse Anne Keothavong.

In de kwartfinales van het ITF-toernooi treft de Nederlandse de als derde geplaatste Amerikaanse Ahsha Rolle. Eerder dit jaar speelden de twee ook al tegen elkaar. Op het gravel van Charlottesville was Schultz-McCarthy toen de beste.

Amnesty geeft namen van door CIA ontvoerde mensen

Icoon BuitenlandsAmnesty International en vijf andere belangrijke mensenrechtenorganisaties hebben donderdag in New York de namen bekendgemaakt van 39 mensen die door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA zijn ontvoerd en op geheime locaties worden vastgehouden.

Het is voor het eerst dat een dergelijke lijst is opgesteld. Het gaat hierbij om mensen die zijn opgepakt op verdenking van terrorisme. Volgens de organisaties bevinden zich onder deze ,,verdwenen'' mensen ook familieleden van verdachten, onder wie zelfs kinderen. Zo werden in 2002 twee broers van 7 en 9 jaar vier maanden vastgehouden en ondervraagd door de CIA over de verblijfplaats van hun vader Khalid Skeikh Mohammed.

Over vier "verdwenen" personen geven de organisaties, waaronder verder ook Human Rights Watch, gedetailleerde informatie. De verdachten die door de CIA worden vastgehouden komen uit Egypte, Kenia, Marokko, Pakistan, Libië en Spanje. Ze zijn vermoedelijk gearresteerd in Iran, Irak, Pakistan en Somalië en zijn overgebracht naar geheime Amerikaanse detentiecentra.

Man amputeert eigen been met zakmes

Icoon ShockingEen 66-jarige man in Californië heeft zijn linker onderbeen met een zakmes geamputeerd, nadat in een afgelegen gebied een boom op hem was gevallen en hulp uitbleef. Dat heeft de krant Auburn Journal woensdag bericht.

Al Hill was in een afgelegen gebied in Placer County in het bos hout aan het hakken toen een boom op hem viel en hij klem kwam te zitten. Zijn hulpgeroep werd niet gehoord en zijn mobieltje had in het afgelegen gebied geen bereik.

Nadat Hill, een suikerpatient, tien uur in deze benarde positie had gezeten en hij voor zijn leven vreesde, besloot hij zijn been onder de linker knie te amputeren. Hij werd uiteindelijk gevonden door een buurman en per helikopter naar een ziekenhuis overgebracht.

Griekenland wil door met Rehhagel

Griekenland hoopt dat Otto Rehhagel voorlopig nog eventjes aanblijft als bondscoach.

“Onze samenwerking is zes jaar uitstekend verlopen, hopelijk komen daar nog eens zes jaar bij”, aldus de voorzitter van de voetbalbond, Vassilios Gagatsis. De 68-jarige Rehhagel heeft een contract tot en met EURO 2008 en leidde Griekenland in 2004 naar de Europese titel. Hij slaagde er echter niet in om het WK in Duitsland te bereiken. Momenteel ligt het land op koers voor EK-deelname volgend jaar.

Japanse inbreker door goede geest verlaten

Icoon OpmerkelijkEen Japanse inbreker meende tien jaar lang dat de goden hem goed gezind waren tijdens zijn rooftochten waarbij hij in totaal 1200 woningen bezocht. Na elke strooptocht offerde hij op een shinto-altaar omgerekend drie euro, zo berichtte de Mainichi Shimbun donderdag.

Daarbij bedankte de 50-jarige boef de goede goden met de woorden "Bedankt dat ik ook vandaag niet ben betrapt." Maar na ongeveer 1200 inbraken lieten de goden hem in de steek en werd hij gesnapt door de politie.

Van Basten wil later praten over toekomst

Bondscoach Marco van Basten wil nog niet praten over zijn toekomst bij Oranje. De oefenmeester wil na de EK-kwalificatiereeks in november pas een gesprek voeren met KNVB-directeur Henk Kesler.

Het liefst wil de KNVB door met Van Basten, directeur Henk Kesler wilt wel graag weten hoe de toekomstplannen van Van Basten eruit zien. De naam van Van Basten wordt ook regelmatig genoemd bij clubs als AC Milan, Ajax en FC Barcelona.

"Het heeft nu weinig zin. Ik wil me eerst focussen op plaatsing", aldus San Marco.

Tweede Kamer buigt zich over pardon

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer buigt zich donderdag over de pardonregeling voor een groep van 25.000 tot 30.000 'oude' asielzoekers. De Kamer heeft de hele dag uitgetrokken voor het debat.

Verantwoordelijk staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) kan rekenen op kritische vragen, ook van coalitiegenoot CDA.

Het kabinet heeft eind vorige maand ingestemd met de pardonregeling, die geldt voor uitgeprocedeerde asielzoekers die onder de oude Vreemdelingenwet (voor april 2001) Nederland zijn binnengekomen. Met de gemeenten is ook al een akkoord gesloten over de uitvoering van de regeling. Zij krijgen 55 miljoen euro voor onder meer de huisvesting, bijzondere bijstand en de integratie van de betrokken vreemdelingen.

De VVD en PVV zijn fel tegenstander van de pardonregeling. Het CDA heeft toegezegd de regeling te steunen, maar stelde zich in aanloop naar het pardon wel kritisch op.

De CDA-fractie wil bijvoorbeeld harde garanties dat gemeenten stoppen met de noodopvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, zoals zij Albayrak hebben toegezegd. Ook willen de christendemocraten een echt effectief uitzetbeleid.

Het kabinet heeft in het regeerakkoord vastgelegd dat er een pardonregeling komt.

CBS-noten hebben effect; Jericho terug

Icoon MediaDe actie van fans om noten te sturen naar het hoofdkantoor van CBS heeft effect gehad. CBS heeft besloten de TV-serie Jericho niet geheel te schrappen, maar komt in oktober en november met zeven nieuwe afleveringen.

In een verklaring op haar site zegt CBS onder de indruk te zijn van de acties die mensen ervoor over hebben om hun favoriete serie op de buis te houden. Bovendien weten ze te melden dat indien het kijkersaantal toeneemt, het wel eens niet bij zeven afleveringen kan blijven.

Drie weken geleden stuurden enkele duizenden fans miljoenen noten naar CBS, omdat de hoofdpersoon van de tv-serie hierover een opmerking maakte in de laatste aflevering van het seizoen, dat nu toch niet de laatste blijkt. In totaal is er voor meer dan $50.000 aan noten verstuurd, en $13.000 dollar aan een goed doel gegeven.

Skeet Ulrich
Skeet Ulrich, de jongen die de hoofdpersoon speelt in de serie.

Hockeysters ruim langs Argentinië

De Nederlandse hockeysters hebben hun tweede duel in de testreeks met ruime cijfers gewonnen van Argentinie. Oranje won in Drachten met maarliefst 4-1.

Oranje was maar liefst met 4-1 te sterk terwijl de ruststand 1-0 was. De eerste goal werd vlak na het beginsignaal gemaakt door Janneke Schopman uit een strafcornervariant. In de tweede helft scoorde Carlijn Welten tweemaal en Ellen Hoog nam ook een goal voor haar rekening. Voor Argentinië scoorde Belen Rivas.

Helaas kwamen het Nederlandse team niet ongeschonden uit de strijd. Schopman kreeg een bal net boven haar oog en het is nog niet zeker of ze zaterdag tijdens de laatste wedstrijd inzetbaar is. Van Jiske Snoek wordt verwacht dat ze zeker op tijd fit is, zij kreeg een tik tegen haar knie. Ook Kim Lammers die niet meedeed wegens een handblessure is zaterdag weer inzetbaar.

Club Brugge contracteert Djokic

Club Brugge heeft in Dusan Djokic een nieuwe spits gevonden. De 27-jarige spits wist afgelopen seizoen veertien keer het net te vinden voor Rode Ster Belgrado. Hij tekent een contract voor vier jaar bij de Belgische bekerwinnaar.

"Djokic wordt door voetbalkenners geloofd om zijn werkkracht, gezonde agressiviteit en goed positiespel", aldus Club Brugge op haar officiële website. De spits speelde zich al snel in de kijkers bij Voüdovac, hij scoorde hij in de eerste helft van het seizoen elf keer voor de Servische club.

Met deze prestaties speelde hij zich in de kijkers bij meerdere clubs. Rode Ster nam hem over, waarvoor hij in negen duels acht keer het net wist te vinden. Met een totaal van negentien doelpunten eindigde Djokic op een tweede plek op de topscorerslijst.

Afgelopen seizoen scoorde hij veertien maal voor de club uit Belgrado, waardoor hij derde werd op de lijst voor topscorers.

Fabregas: "Als Wenger gaat, ga ik ook"

Francesc Fabregas, die dit seizoen zijn contract nog met acht jaar verlengde, denkt aan een vertrek bij Arsenal. De Spanjaard is niet meer zo zeker of Arsenal nog wel de juiste club voor hem is, en hij heeft aangegeven weg te willen als Arsène Wenger opstapt.


"Eerder dit seizoen was ik er van overtuigd dat Arsenal de juiste club voor me was, daarom tekende ik ook voor acht jaar bij. Maar inmiddels ben ik niet meer zo zeker van mijn zaak. De manager heeft nog niet bijgetekend, het bestuur is anders geworden en ook Thierry Henry overweegt om te vertrekken. Dat zijn allemaal dingen die mij ook beïnvloeden", aldus de talentvolle middenvelder in een interview.

Fabregas verbindt zijn toekomst nadrukkelijk aan de toekomst van oefenmeester Wenger. "Als hij vertrekt, is de kans 90 procent dat ook ik de club zal verlaten. Ik identificeer Arsenal met hem. Zonder hem is Arsenal niet meer hetzelfde.’’

In the picture! (met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Na uitzetting van de panda in de vrije natuur, overleed deze omdat hij niet in staat was zelf voedsel te vinden. Zijn ex-verzorgers reageerden geschokt: "Als we van tevoren hadden geweten dat hij zoveel moeite had met het vinden van bamboe, hadden we hem nooit in Schotland uitgezet!

En de top-5:

5: TagForce : "Schotten ook dit jaar weer massaal met auto op vakantie."

4: MrTinux : "Onorthodoxe aanpak van nieuwe ANWB-concurrent"

3: Barthez : "Nu ook Gele velgen bij u nieuwe panda!"

2: Jenga : "In auto achtergelaten kinderen na 25 jaar teruggevonden"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Goofup

Okeuj is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 1.

Magno is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 1.

Goofup is de laatste die meedingt naar de weekprijs van week 1.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral™ heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

CD: Moon Baker - ABC of Romance


Een CD met een titel als deze zal over het algemeen vooral vrouwen aantrekken; zij zijn immers de romantici bij uitstek. Dit heeft ook mij aangetrokken in de CD. Bij het in de speler stoppen van het schijfje verwacht je dan ook meteen een zoetgevooisd geluid. Niets is minder waar, want de CD begint heel opmerkelijk en verrassend. En al na één nummer besef je dat dit zeker geen muziek voor alleen maar vrouwen is. Menig man zal hier ook van kunnen genieten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.