Verboden middelen bij Quick Step gevonden

Gerard (RedFever007)
Vanmorgen heeft de Belgische justitie invallen gedaan bij een tiental renners en verzorgers van de QuickStep-ploeg. Volgens een woordvoerder van het parket in Kortrijk zouden daarbij belangrijke hoeveelheden verboden middelen gevonden zijn.

In september 2006 startte het parket met de onderzoeken naar dopinggebruik binnen de Belgische wielerformatie. Dit naar aanleiding van forse beschuldigingen van dopinggebruik onder Belgische renners door de Vlaamse politicus Jean Marie Dedecker. Vanmorgen deed de Belgische justitie daarop invallen in Vlaanderen en Wallonië.

Patrick Lefevere wist niets van de huiszoeking af, zo liet de manager van de ploeg weten. "Ik ben op weg naar Parijs. Ik weet van deze zaak niets af en kan er niet veel over zeggen", zo verklaarde Lefevere.
Ook sportdirecteur Wilfried Peeters liet in een eerste reactie weten niet op de hoogte te zijn. "Dat er huiszoekingen aan de gang zijn of dat er geweest zouden zijn? Ik kan daar geen passend antwoord op geven want ik weet van niets."