CD: Moon Baker - ABC of Romance


Een CD met een titel als deze zal over het algemeen vooral vrouwen aantrekken; zij zijn immers de romantici bij uitstek. Dit heeft ook mij aangetrokken in de CD. Bij het in de speler stoppen van het schijfje verwacht je dan ook meteen een zoetgevooisd geluid. Niets is minder waar, want de CD begint heel opmerkelijk en verrassend. En al na één nummer besef je dat dit zeker geen muziek voor alleen maar vrouwen is. Menig man zal hier ook van kunnen genieten.

Tracks
De titelsong 'ABC of Romance' is de eerste debuutsingle van Moon Baker. In dit nummer verklapt ze ons haar ‘handleiding’ voor de ware liefde. 'Something Sweet' zal haar tweede single worden en deze is meteen met de release van de CD uitgekomen. Het is een nummer voor de lange zomerdagen, gemaakt in samenwerking met Pete Philly.

Mix
De CD is een mix van soul, jazz, rhythm & blues met een drupje hiphop. Ballads, swinging funky tracks en warme soul wisselen elkaar naadloos af. Dat maakt de CD heel gevarieerd en erg aangenaam om naar te luisteren. Deze mix is mede tot stand gekomen door de nauwe samenwerking van Moon Baker met hiphopproducer Nicolay. Verder werkten aan de CD onder andere Candy Dulfer, rapper [b]Pete Philly, Alain Clark en Ivar Vermeulen mee.

Moon Baker
De zangeres (Monique Bakker) is geboren in Steenwijk – of all places – met als roots een popmuzikant als vader. Dit maakt dat zij al snel haar weg richting de muziek vond. Ze was lid van de funk-hiphop-soul group U-Gene & O-Jay . De laatste jaren was ze vooral bekend als leadzangeres voor Candy Dulfers Funky Stuff. Ze maakte tours door Japan en Europa.



Veebelovend
Deze eerste CD maakt dat je toch wel uitkijkt naar wat Moon Baker allemaal nog in de toekomst gaat neerzetten. Het feit dat ze pas later solo is gegaan, heeft zeker zijn vruchten afgeworpen; ze heeft van velen eerst de ondersteuning gekregen die haar nu tot een succesvol soloartiest maken. Het album is zeer zeker vier sterren waard… en we wachten met spanning op het volgende; Nederland is een veelbelovend talent rijker geworden met de komst van deze zangeres.

Tracklist
1. Memory lane of hidden treasures
2. Shot deep
3. The light
4. Body
5. You are
6. That’s all
7. ABC of romance
8. God’s lonely crusade
9. Stay
10. Those were the days
11. Something sweet
12. Sweet papa
13. Keep it cool
14. Caught up in a C-minor blues


Label: Supertracks Records Releasedatum: 11 mei 2007

Waardering: