Toekomst onzeker voor Daniël de Ridder

Voor Daniël de Ridder zijn het onzekere tijden. Hij hoopt op een basisplaats aankomende zondag in de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voetbal tegen zijn tweede vaderland Israël maar op de training van gisteren zat hij niet bij de partij met de 'hesjes'.

Bovendien kampt de voormalig speler van Ajax met een dilemma, zijn Spaanse club Celta de Vigo moet nog twee competitiewedstrijden spelen en kan zaterdag tegen Atletico Madrid al degraderen. "Mijn contract loopt af bij Celta. Als we degraderen, moet er bezuinigd worden. Bovendien is er een nieuwe trainer aangesteld en ben ik een groot deel van het seizoen geblesseerd geweest. Dus ik weet niet hoe mijn toekomst er uitziet," aldus De Ridder die na het einde van de Spaanse competitie om de tafel gaat zitten met Celta.

Over Israël, de tegenstander van Jong Oranje zondagavond, weet hij niet veel. "Ik ben geboren en getogen in Nederland. Ik ga alleen in de zomervakantie twee weken naar Israël. De spelers ken ik allemaal niet. Maar ze moeten wel goed zijn. Ze hebben in de kwalificatie onder meer Frankrijk uitgeschakeld. Volgens de trainer zijn ze defensief sterk en krachtig."