Belinda Meuldijk wint kort geding tegen Privé

Icoon JustitieBelinda Meuldijk heeft gisteren een kort geding tegen weekblad Privé gewonnen. Het tijdschrift schreef vorige week een artikel over de vermeende ernstige vervuiling van Meuldijks villa in Bosch en Duin. Hierbij werden interieurfoto's geplaatst.

De tekstschrijfster, actrice en ex-vrouw van Rob de Nijs had het geding aangespannen tegen de uitgever van het blad, hoofdredacteur Evert Santegoeds en de schrijver van het gewraakte artikel. Privé heeft volgens de rechter onrechtmatig gehandeld.

Het blad is veroordeeld tot het betalen van een voorschot op de schadevergoeding van 7.500 euro en moet over de volle breedte van de voorpagina van de volgende editie een rectificatie plaatsen.

Het tijdschrift moet eveneens de identiteit van de fotograaf bekendmaken en aangeven hoe het beeldmateriaal is verkregen. De foto's moeten worden vernietigd en mogen niet meer worden gebruikt. Privé mag zich verder niet meer ''onrechtmatig uitlaten'' over Meuldijk en haar interieur. Ook komen de kosten van het proces voor rekening van het weekblad.

Meuldijk, die momenteel in Spanje verblijft, liet via haar advocaat weten ''verheugd'' te zijn over het vonnis. Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, had na de uitspraak niet veel commentaar. ''We gaan ons beraden op de consequenties van het vonnis.''Belinda Meuldijk