[RG] Sharapova verliest in Parijs

Voor het eerst in haar loopbaan heeft de Servische Ana Ivanovic de finale bereikt van een Grand Slam-toernooi. De Servische was in de halve finale op Roland Garros met 6-2 en 6-1 veel te sterk voor Maria Sharapova. Snoepjes

De pupil van de Nederlander Sven Groeneveld kwam prima uit de startblokken en kende totaal geen zenuwen. Met een schitterende running forehand dwong Ivanovic direct een break af en liep ze uit naar 3-0.

Sharapova moet het meestal van haar vechtlust hebben, maar tegen de Servische kwam daar niets van terecht. Pas op 1-5 toonde de Russin heel even karakter.Ze brak Ivanovic, maar leverde daarna met een dubbele fout haar opslag en daarmee de set in.

Ook in het tweede bedrijf wilde het niet lukken voor de Russin. Ze maakte veel onnodige fouten. Hierdoor hoefde Ivanovic de bal eigenlijk alleen maar in het spel te houden. Ze liep in snel tempo uit naar 5-0, maar toen spartelde Sharapova toch nog wat tegen. Ivanovic bleef echter geconcentreerd en met een ace trok ze de wedstrijd naar zich toe.