FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 juni 2007

Akkoord G8 over miljardenhulp Afrika

Icoon Buitenlands De leiders van de G8, de zeven rijkste industrielanden en Rusland, zijn het eens geworden over een nieuw hulpprogramma voor de bestrijding van aids, malaria en tuberculose in Afrika. Met het initiatief is een bedrag van 60 miljard dollar (bijna 45 miljard euro) gemoeid, meldden bronnen rond de onderhandelingen op de G8-top in het Duitse Heiligendamm vandaag.

De helft van het hulpbedrag was onlangs al toegezegd door de Amerikaanse president George Bush. De andere zeven landen betalen gezamenlijk de resterende 30 miljard dollar. Een aantal landen waaronder Italië zou tot op het laatste moment geaarzeld hebben om mee te doen aan het programma voor de bestrijding van de infectieziekten.

Kidnapper misbruikte meisje (6) seksueel

Icoon MisdaadHet zesjarige meisje uit het Zeeuwse Vogelwaarde dat begin maart werd ontvoerd door een 45-jarige man uit Terneuzen is door hem seksueel misbruikt. Dat bleek bij de eerste behandeling van de zaak door de rechtbank in Middelburg. Hij zou haar ook hebben mishandeld.

De advocaat van de verdachte G. Veen vindt dat de politie niet adequaat heeft gereageerd toen de man bij hen aanklopte voor hulp ten tijde voor de ontvoering. Hij zou agenten hebben gewaarschuwd dat hij psychische problemen had om dat hij een traumatisch seksueel verleden had. De man ontvoerde de kleuter vlakbij haar huis.

Hij nam haar mee naar de polder waar hij haar zou hebben misbruikt en geslagen. Na de mishandeling zette hij haar bij een camping in Ossenisse uit de auto. Twee dagen later werd de kidnapper opgepakt. De rechtszaak wordt op 9 augustus opnieuw behandeld.

Paris Hilton moet terug de cel in

Icoon Showbizz De rechter heeft bepaald dat Paris Hilton terug de cel in moet om 45 dagen te dienen voor roekeloos rijgedrag en rijden zonder rijbewijs. Dat heeft CNN gemeld.

Hilton schreeuwde naar de rechter en er kwamen tranen uit haar ogen. "Het is niet rechtvaardig!", aldus de blonde diva na de uitspraak. Het lijkt erop dat de rechter een voorbeeld wil stellen. "Hilton naar huis geeft de impressie dat sterren boven justitie staan", aldus county supervisor Don Knabe.

Eerder werd nog besloten dat Hilton de gevangenis mocht verlaten vanwege medische redenen. Ze kreeg een enkelband om en mocht thuis haar straf uitzitten. De rechter heeft besloten dat er geen rechtmatige reden gegeven is om de straf thuis uit te zitten.



Huilende Paris terug naar cel


Met dank aan anastomose en Besje1972 voor de submit.

Chinese slaven bevrijd uit steenbakkerij

Icoon BuitenlandsIn de Noord-Chinese provincie Shanxi heeft de politie 31 slaven bevrijd. De arbeiders werden gedwongen twintig uur per dag in een steenbakkerij te ploeteren. Gewapende toezichthouders zorgen ervoor dat de slaven de fabriek niet konden verlaten. Dat meldt het dagblad Bejing News.

De eigenaar van de steenbakkerij, de zoon van een burgemeester, zou de medewerkers onder valse voorwendsel hebben geronseld. De slaven kregen voor hun zware werk enkel water en brood. Sinds ze gevangen waren hadden ze niet meer gedouchet. Een arbeider was doodgeslagen, omdat hij niet snel genoeg werkte. Sommige slaven waren zo zwak dat ze de politie niet konden vertellen waar ze vandaan kwamen.


De slaven werden bevrijd uit een steenbakkerij

Uitslag 2e vrije training GP Canada

Fernando Alonso heeft tijdens de Grand Prix van Canada de snelste tijd neergezet. Felipe Massa eindigde als tweede, gevolgd door Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen. Nick Heidfeld maakte de top vijf compleet. Bij Jarno Trulli brak twee maal zijn rechtervoorwielophanging af.

PosCoureurTeamTijd
1 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:16.550
2 Felipe Massa Ferrari 1:17.090
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:17.307
4 Kimi Räikkönen Ferrari 1:17.515
5 Nick Heidfeld BMW 1:17.827
6 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:17.992
7 Rubens Barrichello Honda 1:18.108
8 Giancarlo Fisichella Renault 1:18.130
9 Mark Webber Red Bull-Renault 1:18.181
10 Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:18.309
11 David Coulthard Red Bull-Renault 1:18.316
12 Robert Kubica BMW 1:18.399
13 Jenson Button Honda 1:18.474
14 Vitantonio Liuzzi STR-Ferrari 1:18.493
15 Anthony Davidson Super Aguri-Honda 1:18.545
16 Scott Speed STR-Ferrari 1:18.602
17 Alexander Wurz Williams-Toyota 1:18.871
18 Jarno Trulli Toyota 1:18.895
19 Ralf Schumacher Toyota 1:19.331
20 Christijan Albers Spyker-Ferrari 1:19.453
21 Adrian Sutil Spyker-Ferrari 1:19.662
22 Heikki Kovalainen Renault 1:20.519

Hiv-besmette man sekst met 100 meisjes

Icoon InternetEen seropositieve Brit van 32 jaar heeft in Zweden waarschijnlijk met minstens honderd meisjes en vrouwen onbeschermde seks gehad. De man zocht zijn slachtoffers uit via chatwebsites. Het jongste slachtoffer was nog maar twaalf, de oudste 21. Minstens twee meisjes hebben hiv opgelopen. De politie vermoedt dat de man seks had met minstens 130 meisjes.

Onder de naam Hot Boy nodigde de Brit de meisjes en vrouwen uit in zijn woning in de buurt van Stockholm. De man werd al in 2006 aangehouden. Toen werd hij vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Sinds dinsdag zit hij weer vast. Vorige maand stuurden bekenden van de seropositieve man bewijsmateriaal naar de politie. Mannen hadden in de flat van de Brit filmpjes en foto’s gevonden van vrijpartijen met jonge meisjes. Ook lagen er aidsremmers. De mannen waren het huis binnengevallen, omdat ‘Hot Boy’ zijn huur niet had betaald.

De krant Ekstrabladet meldt dat de politie vermoedt dat de man seks had met zeker honderd tot 130 meisjes. In de flat lag een lijst met 130 vrouwennamen. Met twintig van hen heeft hij zeker onbeschermde geslachtsgemeenschap gehad. De besmette slachtoffers zijn geboren in 1986 en 1990. Veel vrouwen die op de lijst staan is gevraagd een hiv-test te ondergaan.

Brochard neemt leiderstrui over van Flecha

De tweede etappe van de Ronde van Luxemburg is vandaag gewonnen door de Fransman Laurent Brochard. De Franse wielrenner uit de ploeg Bouygues Telecom nam tevens de leiding in het algemeen klassement over van de Spaanse Rabo-coureur Juan Antonio Flecha.

Na 195,5 kilometer koersen, tussen Schifflange en Differdange, versloeg Brochard in de eindsprint de Zwitser Grégory Rast en Sebastian Langeveld. Langeveld, teamgenoot van Flecha, staat nu vierde met een achterstand van negen seconden op Brochard.

Wetenschappers willen schild om de aarde

Icoon Ruimtevaart Enkele wetenschappers willen dat er zo snel mogelijk een schild komt om de aarde te beschermen van de zon. Het schild moet zonnestraling reflecteren, zodat minder zonlicht de oppervlakte van de aarde kan bereiken. Dat zou het klimaat op de aarde afkoelen en zo het probleem van het broeikaseffect tegengaan.

Volgens de wetenschappers Damon Matthews en Ken Caldeira kost het project 100 miljoen dollar en kan het binnen enkele jaren al verwezenlijkt worden. De temperatuur van de aarde zal door het schild afkoelen tot de temperatuur in het jaar 1900.

De wetenschappers stellen dat het makkelijk is om het schild te maken. Het enige wat gedaan moet worden is dat zwaveloxide in de bovenste atmosfeer van de aarde gespoten moet worden. Een groot nadeel is dat de wetenschappers niet weten hoe het schild ongedaan gemaakt kan worden. Maar Caldeira vindt het toch noodzakelijk. "Een schild of de poolkappen laten smelten, wat is het beste?".

Met dank aan Freek99 voor de submit.

Andy Murray trekt zich terug voor Queens

Andy Murray heeft zichzelf terug getrokken voor het grastoernooi van Queens, volgende week in Engeland. Vorige week blesseerde Murray zich in de eerste ronde van Roland Garros aan zijn pols.

De nummer elf van de wereld hoopt voor het toernooi van Wimbledon enkele demonstratiewedstrijden op gras te kunnen spelen om ritme op te doen. Volgens Murray gaat het elke dag beter met zijn pols, maar komt het toernooi van Queens nog te vroeg.

Wie is Dit: Opgave 10 - Ronde 1

Kennelijk hebben jullie er plezier in om het juiste antwoord zo snel mogelijk te geven. Deze keer was het al binnen 3 minuten geraden. En wel door Sh0g. Gefeliciteerd! Eerste ronde dus 6 punten. Sh0g was overigens een van de weinige die het zag, in de lift gaan slechts twee personen mee: Icefire1971 en bees.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Paris Hilton

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

Tieners gooien stenen van viaduct

Icoon OngelukIn Tilburg hebben twee tieners van twaalf en dertien jaar stenen gegooid van een viaduct. Daarbij raakten zij de auto van een 34-jarige Tilburger, waardoor zijn voorruit is gebarsten.

De getroffen automobilist wist de jongens daarna zelf te achterhalen. Een politieagent die toevallig in zijn vrije tijd in de buurt was, heeft de twee kwajongens aangehouden. Tijdens het verhoor hebben zij schuld bekend. Als voorlopige straf moesten ze één nacht in het gevang zitten. Justitie onderzoekt de zaak en beraadt zich op eventuele vervolgacties.

Vriendin woedend op Playboybaas

Icoon ShowbizzPlayboybaas Hugh Hefner heeft ruzie met één van zijn drie inwonende vriendinnen. Blondine Kendra Wilkinson is woedend op Hugh, omdat hij het niet voor haar opnam toen het tijdschrift Elle suggereerde dat Kendra minder intelligent was dan de twee andere vrouwen van Hefner, Bridget Marquardt en Holly Madison.

Elle schreef dat Kendra een beperkte woordenschat en een mistige persoonlijkheid heeft. Het gewraakte artikel ging over de tv-show van de Playboybaas en zijn drie vriendinnen in The Girl Next Door. Het blad citeert ook Hefner die het heeft over Kendra’s onintellectuele charme.

Kendra eiste van Hefner dat hij een boze brief zou schrijven naar Elle. Ook zou hij een schadevergoeding moeten vragen. In de talkshow van Larry King beloofde Hefner dat te doen. De New York Post beweert echter de brief in handen te hebben gekregen. Daar zou juist instaan: "Ik heb net je artikel gelezen. Ik vind het het beste, meest doorleefde stuk dat ik over onze tv-show heb gelezen. Ik hoop dat je de kans krijgt een langer verhaal te maken voor de New York Times of The New Yorker". Hefner heeft nog geen reactie op de beweringen van de New York Post gegeven.



Hefner en zijn harem, Kendra staat helemaal links

Schultz naar finale in Surbiton

Brenda Schultz-McCharthy heeft zich geplaatste voor de finale van het grastoernooi in het Engelse Surbiton. De 36-jarige Nederlandse versloeg in de halve eindstrijd de Amerikaanse Raquel Kops-Jones met 6-2 en 6-3.

Ze speelt in de eindstrijd tegen de 17-jarige Japanse Ayumi Morita."Nog niet zo lang geleden hebben ik met 6-1 in de derde set van haar verloren", aldus Schultz na haar duel met Kops-Jones. "Ze is heel snel op de baan, dus ik wist dat ik veel ballen zou terugkrijgen vandaag. Aan de andere kant wist ik dat ze niet te veel aces tegen me zou slaan. Ik weet dat ik altijd op mijn service kan vertrouwen als het nodig is."

'FC Barcelona wil Chivu aantrekken'

FC Barcelona zou achter Christian Chivu aan zitten. De verdediger van AS Roma onderhandelt al geruime tijd over een nieuw contract. Het lijkt er echter op dat de twee partijen niet tot een akkoord kunnen komen.

AS Roma heeft zich voorgenomen om het contract met Chivu binnen afzienbare tijd open te breken en te verlengen. De huidige verbintenis van de Roemeen loopt volgend jaar namelijk af. Mocht het zo zijn dat de verdediger en de Italiaanse club er wederom niet uitkomen, dan zal de speler naar alle waarschijnlijkheid worden verkocht.

Dan zou FC Barcelona een belangrijke kandidaat zijn om Chivu over te nemen. De Catalanen zoeken namelijk een verdediger die voetballende kwaliteiten bezit. De Roemeens international zou de persoon zijn die hiervoor in aanmerking komt.

Vandenbroucke ontkent zelfmoordpoging

Afgelopen donderdag meldden we al dat dat Franck Vandenbroucke een poging tot zelfmoord zou hebben gedaan. Dit zou tevens de tweede keer zijn dat de Belg een vroegtijdig einde aan zijn leven wilde maken.

Palmiro Masciarelli, ploegleider van Acqya & Sapone, liet weten dat de reden van de zelfmoordpoging te maken zou hebben met de scheiding tussen hem en zijn vrouw. Vandenbroucke heeft inmiddels ontkent zichzelf van het leven wilde beroven. "Wat ze over mij zeggen, is helemaal niet waar", liet hij in een eerste reactie weten. "Ik ben zwaar depressief, ja. Sarah wil van me scheiden en daar betaal ik nu de prijs voor. Maar ik heb geen zelfmoord willen plegen. Ik heb me woensdag zelf laten opnemen in het ziekenhuis."

In 2004 probeerde Vandenbroucke ook al zelfmoord te plegen. De 32-jarige Belg wist in 1999 de klassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven, maar was de laatste jaren voornamelijk in het nieuws vanwege zijn depressies en de betrokkenheid bij dopingkwesties.

Misschien toch Final Fantasy op 360?

Afgelopen week kwam het bericht dat er geen Final Fantasy op de 360 zou komen en vandaag geeft Square-Enix uitleg.

De woorden van Hashimoto (as for Final Fantasy on the Xbox 360, it's currently a completely blank page) zijn uit hun verband gerukt en bevestigen alleen dat er op DIT moment geen FF voor de 360 gepland staat. In de toekomst kan alles altijd veranderen: Hashimoto-san was talking about the current situation.

Of er nu wel of geen Final Fantasy uitkomt op de 360 moeten we afwachten, maar alles is dus mogelijk.

[RG] Nadal naar finale

Net als vorig jaar gaat de finale op Roland Garros tussen Roger Federer en Rafael Nadal. Federer versloeg eerder vandaag de Rus Davydenko, terwijl Nadal met 7-5, 6-4 en 6-2 te sterk voor Novak Djokovic.

In de eerste set nam Nadal een dubbele break voorsprong, maar zag hij zijn tegenstander terugkomen van 2-5 naar 5-5. De Spanjaard was echter weer op tijd bij de les en pakte alsnog de setwinst. Ook in het tweede bedrijf moest Nadal aan het werk. Djokovic dwong zijn opponent met harde groundstrokes terug, maar Nadal wist zich regelmatig met een aantal passeerslagen uit de problemen brengen. Nadal plaatste in de zevende game een break, waarna hij de set op 5-4 wist uit te serveren.

Het Servische geweld was in de derde set snel gebroken. Nadal heerste op alle fronten, en gunde zijn opponent nog maar twee games.

GRAW 2 Multiplayer Demo

Van Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 voor de PC is nu een multiplayer demo verschenen.

In deze demo van 1,02 GB zit de PC exclusieve map Calavera, en ook twee game modes: Recon vs. Assault en Team Deathmatch.

De demo is bij de volgende mirrors te downloaden:

Gamer's Hell
FilePlanet
3dgamers
Looki
Fileclouds
Gamestar
Filenuts
Gamespot
GC.ro
Bonusweb
Fragland
Gamedemos
Filefront
Atomic Gamer
AusGamers
Computergames.ro
Fangaming
Gameguru
Internode
Pixelrage
VG Pro

Daarnaast is er op de FTP van Ubisoft ook al een patch te vinden voor de demo, deze brengt de demo naar versie 1.01. De patch zelf is 636 KB groot, wat er is veranderd is nog niet bekend.

Download de patch hier

Sienna Miller wordt vaak uitgescholden

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse actrice en model Sienna Miller klaagt dat ze vaak wordt uitgescholden. Volgens kwade tongen zou zij een beoefenaar zijn van het oudste beroep ter wereld. "Het doet me pijn, want het is helemaal niet waar".

Vooral op straat wordt ze beschimpt. "Mensen zeggen de meest verschrikkelijke dingen tegen mij. Ze roepen dingen als slet en hoer." Dit is verre van waar, betoogt zij. "Ik heb de afgelopen vijf jaar alleen maar relaties gehad. Mensen schijnen dat steeds te vergeten".

De 25-jarige actrice, die momenteel in de Amerikaanse vertolking van Theo van Gogh's 'Interview' is te zien, probeert zich niets aan te trekken van de pesterijen. "Ik probeer erboven te staan, maar ik vraag me gewoon af waarom mensen dat zomaar zeggen," aldus de blondine.


Sienna Miller

PS3 behaalt de één miljoen in Europa

De PlayStation 3 heeft in Europa de mijlpaal van één miljoen verkochte units gehaald. De nieuwste console van Sony deed dat in minder dan tien weken.

David Reeves (Sony Europa) is blij met deze aantallen en weet zelfs te vertellen dat dit sneller is dan de PSOne en PS2: That was faster than both PS2 and PSOne. And I think that the analysts out there will also realise that it�s faster than our brothers and sisters in the competitive world.

Wat betreft de softwareverkopen kan Sony ook redelijk tevreden zijn; first party software ging in totaal ruim twee miljoen keer over de toonbank met Resistance (600.000) en MotorStorm (500.00) als best verkopende titels.

Het aantal online users voor de PS3 in Europa staat op dit moment op 460.000, bijna de helft dus. Sony wil echter geen vergelijking making met Xbox Live: I don't feel we're competing with Xbox Live in any way. We're in a different stadium. And with the introduction of Home at Christmas, we're going in a completely different direction with something very entertaining.

We don�t have our eyes on the competition in any way

Perez neemt komende week besluit

Kenneth Perez maakt komende week bekend waar hij volgend seizoen zal gaan spelen. De Deen staat nog onder contract bij Ajax, maar heeft inmiddels aanbiedingen van PSV en Feyenoord op zak.

Vorig seizoen nam Ajax Perez over van AZ. In die periode wist hij zich niet te bewijzen. De trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, liet eerder al weten dat de aanvaller naar een andere werkgever mag uitkijken.

Perez kreeg ook aanbiedingen van clubs uit het buitenland. De Deen gaf echter aan dat hij graag in Nederland wilde blijven.

Dode door blikseminslag

Icoon WeerHet noodweer van vanavond heeft inmiddels een dode geëist. In Goirle (Brabant) is een vrouw geraakt door de bliksem. Ze is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar zij is overleden. Ook werd er in Tilburg een huis in de fik gezet nadat het geraakt was door de bliksem. Hier vielen geen gewonden en het vuur kon snel geblust worden. In de omgeving van Tilburg is het riool overbelast, waardoor enkele straten ondergelopen zijn.

Tussen Breda en Gilze-Rijen zijn er storingen op het spoor, volgens een woordvoerder omdat er zekeringen uitgeklapt zouden zijn door blikseminslagen. Vanmiddag werd er al er een weeralarm afgegeven door het KNMI waarin werd gewaarschuwd voor het naderende noodweer.

Op Buienradar.nl kunnen jullie zien hoe de onweerscomplexen over het zuiden van Nederland trekken. Zelfs luchthaven Schiphol is gesloten vanwege het noodweer.
Met dank aan gpfransen, Kevin1Bravo en --dS-- voor de submit.

Hardwareverkopen Japan

De Wii is deze week de enige console die deze week een noemenswaardig verschil kent met het aantal verkochte consoles van de week ervoor. Een stijging van ruim 10.000 units. Deze stijging is meer dan het aantal verkochte PS3 consoles deze week, dat weer zakte naar onder de 9.000.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
DS Lite123.140127.4613.412.027
Wii69.74858.6441.685.201
PSP26.35826.097953.788
PS211.81411.311369.024
PS38.9989.627453.179
Xbox 3602.2192.044101.944
GB Micro31040720.263
GBA SP24728817.556
Cube2262567.836
NDS71812.181
GBA1617693

Nederlands record voor Nijhuis

Moniek Nijhuis is er in geslaagd om het Nederlands record op de 100 meter schoolslag te verbeteren. Tijdens de kwalificatiewedstrijden in Eindhoven zwom de Nederlandse een tijd van 1.09.51.

Het oude record, 1.09.67, stamt uit 2002 en werd gezwommen door Madelon Baans. Het is overigens niet het eerste record wat Nijhuis op haar naam mag schrijven. Afgelopen zondag verbrak ze, tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Amsterdam, het record op de 50 meter schoolslag.

Serviër kleurt rechtbank rood

Icoon JustitieEen Serviër die het niet geheel eens was met het vonnis dat de rechter had geveld, heeft zowel de rechter als zijn eigen advocaat doodgeschoten. Dit gebeurde vandaag in de rechtszaal van het stadje Odzaci, ten noordwesten van Belgrado.

Tijdens de rechtszaak boog de rechter zich over de vraag aan wie de eigendomsrechten over een bepaalde zaak toekomen. De gegadigde die zijn vermeende eigendommen verloor, is ook zijn vrijheid kwijtgeraakt. De politie heeft hem namelijk aangehouden.

[EK-21] Babel wil topscorer worden

Ryan Babel heeft zichzelf een duidelijk doel voorgelegd. De aanvaller van Ajax wil namelijk topscorer worden van het EK onder 21, dat komend weekend in ons land van start gaat.

Eerder deze week kreeg Babel van bondscoach Foppe de Haan te horen dat hij videobeelden van Afonso Alves, topscorer van afgelopen seizoen, moest gaan bekijken. "Dat heb ik inmiddels al gedaan", liet de aanvaller van Ajax vrijdag weten. "Ik kijk dan vooral naar zijn loopacties, die zijn goed. Net als zijn afwerking natuurlijk. Hij schiet de ballen er aardig in."

Komende zondag speelt Jong Oranje zijn eerste wedstrijd, tegen Jong Israël, tijdens het Europees kampioenschap onder 21 jaar. Dan zal ook blijken of de jonge aanvaller iets aan de beelden heeft gehad. De Haan heeft overigens aangegeven dat de speler als eerste strafschoppennemer zal gaan fungeren. Op die manier wordt hij ook in de gelegenheid gesteld om topscorer van het toernooi te worden.

Krul verlengt contract met Newcastle

Tim Krul heeft zijn huidige contract met Newcastle United verlengt tot de zomer van 2011. De 19-jarige keeper van de Engelse ploeg maakte dit vrijdag bekend.

In eerste instantie zal Krul door Newcastle United worden uitgeleend aan een andere club. Dit heeft als doel om de jonge keeper meer ervaring op te laten doen. De voorkeur van de Nederlander gaat uit naar een club die in het Championship actief is.

Toch is er ook nog een mogelijkheid dat hij naar Nederland komt. Roda JC zou namelijk geïnteresseerd zijn in de diensten van de goalie. Zo was in Dagblad de Limburger te lezen dat de Hagenaar de meest geschikte kandidaat voor de club uit Kerkrade was, om de strijd met Bram Castro aan te gaan.

Top of Flop User's Choice: Malo

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Petre's tip kreeg afgelopen woensdag veel bijval: Kaz Mills - Before He Cheats was een top,  dus.

De tip van vanavond is van Cristan:

"Bij deze wil ik voor de Top of Flop een exotische suggestie maken: Bebe - Malo. Ik vind het in ieder geval goed passen bij het weer de laatste tijd."

Ten Rouwelaar naar NAC Breda

Jelle ten Rouwelaar verdedigt de komende twee seizoenen het doel van NAC Breda. De keeper, die afkomstig is van FK Austria uit Oostenrijk, plaatste vrijdag zijn handtekening onder de overeenkomst.

Ten Rouwelaar stond in het verleden bij PSV, FC Groningen en FC Twente onder contract. Bij NAC Breda zal hij de concurrentie met Edwin Zoetebier en Johan Jansen aan moeten gaan.

De redenen van de terugkeer van Ten Rouwelaar naar de Eredivisie zouden in de persoonlijke sfeer liggen. Het is niet bekend hoeveel de Brabanders hebben moeten betalen voor de keeper.

KNMI geeft weeralarm af voor onweer

Icoon WeerHet KNMI heeft om iets voor zes uur vanavond een weeralarm afgekondigd. Het instituut voorspelt zwaar onweer en grote overlast. Momenteel ligt een groot onweerscomplex boven de lijn Maastricht - Tilburg - Haarlem. Dit complex trekt langzaam naar het noordwesten.

In de omgeving van de lijn zijn zeer veel blikseminslagen. Ook is er kans op hagel en een grote hoeveelheid regen. Om half acht vanavond zal het KNMI meer informatie bekend maken.

Details redesign PSP

We weten onderhand al dat Sony bezig is aan een redesign van de Playstation Portable. Maar wat we nou precies in onze handen gaan krijgen is nog steeds de vraag. De dames en heren bij Kotaku beweren echter uit betrouwbare bron een aantal details van de redesign te hebben vernomen.

Zo zal het ding een stuk platter worden dankzij het nieuwe LED screen. Dit scherm zal minder ruimte in beslag nemen en een strakker beeld leveren. Tevens zal dit nieuwe scherm veel minder stroom verbruiken waardoor de batterij nu vier keer zo lang mee zal gaan. De nieuwe UMD drive zal een stuk sneller zijn, waardoor laadtijden nu een stuk korter zullen zijn.

Het beestje bevat 8GB aan intern flash geheugen en de knoppen zullen een make-over krijgen. Het D-pad zal nu veel meer weghebben van dat van de PlayStation 3's SIXAXIS.

Sony twijfelt of ze er een camera in moeten bouwen gezien dat de productiekosten enorm zal verhogen. Ze willen het ding namelijk voor ongeveer $170 op de markt gaan zetten. Plannen voor een touch-screen 'ala DS' zullen bewaard worden voor de PSP 2.

Vlamingen verstaan Nederlandse series slecht

Icoon MediaEen overgrote meerderheid onder Vlamingen heeft moeite met het volgen van Nederlandse fictionele tv-series, zoals Baantjer. Men verstaat de woorden niet, omdat de Nederlandse acteurs slecht zouden articuleren. Slechts een derde van de Vlaamstalige Belgen kan zonder ondertiteling, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Antwerpen.

Met non-fictie hebben de Vlamingen beduidend minder moeite, stellen de onderzoekers. Een woordvoerder van de Vlaamse Publieke Omroep VRT verklaart dit als volgt: "Spreektaal is echt een struikelblok. Rechercheur De Cock is nog wel goed te verstaan maar zijn collega Vledder al een stuk minder goed. Zijn uitspraak wijkt erg af van de Vlaamse. Ook is de opnamekwaliteit van fictieprogramma's vaak minder dan bij non-fictie. Dat speelt ook een rol", aldus de woordvoerder.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de Nederlandse televisie aan populariteit verliest. Met de komst van de Belgische commerciële televisie is de belangstelling grotendeels verloren gegaan.


Slecht verstaanbaar?

Met dank aan SCH voor de submit.

Uitslag 1e vrije training GP Canada


Fernando Alonso heeft de snelste tijd gereden in de eerste training voor de Grand Prix van Canada. De Spanjaard reed een tijd van 1.17.759. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton was goed voor de tweede tijd. Ferrari-rijders Kimi Räikkönen en Felipe Massa kwamen niet verder dan de plekken drie en vier, enkele tienden achter het McLaren-duo. Christijan Albers kwam niet verder dan de 20e tijd.

Volledige uitslag

#CoureurTeamTijdVerschil
1F. AlonsoMcLaren 1'17''759
2L. HamiltonMcLaren 1'17''967 0'00''208
3K. RäikkönenFerrari 1'18''136 0'00''377
4F. MassaFerrari 1'18''167 0'00''408
5M. WebberRed Bull Racing 1'18''301 0'00''542
6G. FisichellaRenault 1'18''620 0'00''861
7N. HeidfeldBMW Sauber 1'18''634 0'00''875
8R. SchumacherToyota 1'18''652 0'00''893
9D. CoulthardRed Bull Racing 1'18''717 0'00''958
10A. DavidsonSuper Aguri 1'18''896 0'01''137
11T. SatoSuper Aguri 1'18''898 0'01''139
12J. TrulliToyota 1'18''925 0'01''166
13J. ButtonHonda 1'18''932 0'01''173
14H. KovalainenRenault 1'18''997 0'01''238
15A. WurzWilliams 1'19''189 0'01''430
16S. SpeedToro Rosso 1'19''234 0'01''475
17K. NakajimaWilliams 1'19''273 0'01''514
18R. BarrichelloHonda 1'19''937 0'02''178
19V. LiuzziToro Rosso 1'20''331 0'02''572
20C. AlbersSpyker F1 1'21''251 0'03''492
21A. SutilSpyker F1 1'21''630 0'03''871
22R. KubicaBMW Sauber--

Uilenburger Sjoel terug naar joodse gemeenschap

Icoon BinnenlandsDe Uilenburger Sjoel in de binnenstad van Amsterdam komt weer terug in joodse handen. De gemeente kwam dit vrijdag overeen met de Stichting Uilenburgersjoel (SUS) en het Nationaal Restauratiecentrum (NRC).

De synagoge moet weer een plek worden waar diverse joodse en culturele activiteiten plaatsvinden, liet de gemeente weten. Het NRC heeft de sjoel van 1989 tot 1993 samen met de gemeente gerestaureerd. Daarna trok het restauratiecentrum in de synagoge.

Sinds 2002 pleitte de stichting er voor de oude sjoel terug te brengen in 'joodse sfeer'. Nu zijn de drie partijen dan eindelijk in een convenant overeengekomen dat het NRC andere huisvesting krijgt, zodat de SUS er haar intrek kan nemen.

De Uilenburger Sjoel deed vanaf 1724 tot 1943 dienst als synagoge. Dat hield op toen tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel alle joodse bewoners uit de buurt werden gedeporteerd.

De gemeente Amsterdam kocht de sjoel in 1954 om ervoor te zorgen dat hij zijn maatschappelijk-culturele bestemming zou behouden. De SUS zal de sjoel nu van de gemeente gaan huren. Sjoel is een andere naam voor synagoge, vooral onder Asjkenazische joden is sjoel gemeengoed.

Joodse synagoge

Lyon brandt bod Barça af

De directie van Olympique Lyon heeft geïrriteerd gereageerd op het lage bod dat FC Barcelona deed op Eric Abidal. De Franse linksback staat in de belangstelling van de Catalanen, en zou zelf ook interesse hebben.

Volgens diverse bronnen heeft Barcelona een officieel bod van ¤ 9 miljoen uitgebracht op de Franse international. De Franse kampioen wil minstens ¤ 20 miljoen ontvangen voor Abidal, die afgelopen zomer nog vice-wereldkampioen werd met Les Bleus. Naast Barça zijn naar verluidt onder anderen ook Real Madrid, AC Milan, Internazionale en Juventus geïnteresseerd.

"We hebben de deur gesloten, het is voorbij", zei hoofd van communicaties van Lyon, Olivier Blanc. "We hebben ze (Barça, red.) verteld dat onder de huidige omstandigheden geen onderhandelingen mogelijk zijn." Blanc wist ook nog te melden dat de Fransen in een vergevorderd stadium zijn met de onderhandelingen over Benfica-ster Simão Sabrosa. De Portugees moet zo'n ¤ 15 miljoen opleveren.

Honderden scholieren in schulden door poker

Icoon Binnenlands Steeds meer scholieren tussen de 15 en 20 jaar melden zich vrijwillig bij verslavingszorg, omdat ze door het kaartspel poker in grote financiële problemen zijn geraakt. Dat schrijft het regionale netwerk voor verslavingszorg Novadic-Kentron.

Het document gaat alleen over de problemen in de provincie Noord-Brabant. Teamleider preventie Sylvester Aboikoni denkt dat het in de provincie om honderden gevallen gaat, omdat poker een grote rage is onder jongeren. Zo wordt er op school, in kantines en tijdens speciale pokerfeesten gespeeld. Ook online poker zou de schulden verhogen.

Aboikoni stelt dat de ingezette geldbedragen niet onderschat moet worden. Het zou gaan om 200 euro inzet per 'hand'. Er wordt een nieuw onderzoek gestart die de problematiek beter in kaart moet brengen. Daarbij worden scholieren van ROC's en middelbare scholen onder de loep genomen. Eind juli worden de resultaten daarvan bekend.



'200 euro inzet per hand'


Met dank aan SCH voor de submit.

Man heeft groen bloed

Icoon Opmerkelijk Een 42-jarige man uit Canada blijkt groen bloed te hebben. Chirurgen kregen de schrik van hun leven toen de donkergroene substantie uit het lichaam vloeide bij een beenoperatie.

Later bleek dat zijn medicijnen voor migraine de oorzaak waren van de ongewone groene kleur. De man slikte al lange tijd te grote hoeveelheden van het medicijn Sumatriptan. Hierdoor nam het bloed niet alleen zuurstof op, maar ook zwavel.

De operatie is overigens geslaagd. De patiënt is geadviseerd minder gebruik te maken van het medicijn.

Met dank aan SuperVonne voor de submit.

COC slaat alarm over veiligheid homo's

Icoon BinnenlandsHet COC Amsterdam luidt de alarmklok over de veiligheid van homo's in de hoofdstad. Volgens de homobelangenorganisatie zijn dit jaar vier homoseksuelen ernstig mishandeld vanwege hun seksuele geaardheid. "Als dit zo doorgaat, duurt het niet lang meer voordat er een dodelijk slachtoffer valt", aldus voorzitter Dennis Boutkan vrijdag.

Directe aanleiding voor de noodkreet is de mishandeling van een 28-jarige man twee weken geleden door twee Canadese militairen. Zij sloegen het slachtoffer zodanig in elkaar dat hij naar het ziekenhuis moest. Volgens het COC, dat contact met hem heeft gehad, hadden de soldaten eerst naar de geaardheid van de man gevraagd.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigt dat de militairen, beiden 21 jaar, vastzitten. Justitie onderzoekt nog of ze het slachtoffer hebben toegetakeld omdat hij homo is, maar sluit dat niet uit. Zij hebben zich mogelijk schuldig gemaakt aan poging tot doodslag.

Volgens Boutkan is er de afgelopen jaren sprake van een toename van het aantal tegen homo's gerichte incidenten. "Het lijkt erop dat het ouderwetse potenrammen weer terug is in Amsterdam." De gemeente doet dat daar te weinig tegen, vindt de COC-voorman. "Je kan Amsterdam enerzijds wel heel erg willen neerzetten als gaycapital. Maar als het anderzijds onveiliger wordt voor homo's, schiet je daar niets mee op."

Boutkan verlangt van burgemeester Job Cohen dat hij duidelijk uitspreekt dat de hoofdstad veiliger moet worden voor homoseksuelen. Ook moet hij met beleid komen om dat te bewerkstelligen.

Drie slachtoffers die dit jaar zijn mishandeld, staan zaterdag in Amsterdam journalisten te woord. Ze doen dat op een door het COC georganiseerde persconferentie.

Zakkenrollers beroven agent in burger

Icoon Domme criminelen Twee Roemeense zakkenrollers waren erg verbaasd toen ze direct na de beroving werden gearresteerd. Ze hadden namelijk een agent in burger beroofd.

De dievegges haalden een etui met daarin het politielegitimatiebewijs van de man uit zijn broekzak. De agent had het door en had zonder uniform ook de bevoegdheid om ze aan te houden. De agenten in burger hadden de dievegges al in de gaten en besloten ze te achtervolgen.

De vrouwen waren al een tijdje bezig om op de winkelstraat Nieuwendijk in Amsterdam voorbijgangers te beroven. Zo hadden ze al geprobeerd om spullen te stelen uit schoudertassen.

[RG] Federer moeizaam naar finale

Roger Federer heeft zich voor de tweede maal op rij geplaatst voor de finale op Roland Garros. De Zwitserse nummer één van de wereld had het moeilijk tegen de Rus Nikolaj Davydenko, maar wist na drie uur met 7-5, 7-6 en wederom 7-6 de partij alsnog naar zich toe te trekken.

Davydenko begon goed aan de partij en hanteerde gelijk een hoog tempo. Hij bewoog veel en nam veel risico. Op eigen service stond Federer constant onder druk omdat de Rus ook goed retourneerde. Al snel keek de Zwitser dan ook tegen een break achterstand aan. Vervolgens kreeg de Rus nog zes kansen om wederom te breken, maar die wist hij niet te benutten. Hierna sloeg Federer op 3-4 en 6-5 wel toe.

In het tweede bedrijf ging het gelijk op, alleen schakelde Federer op de juiste momenten net een tandje bij. Davydenko mocht op 5-4 serveren voor de set, maar de Zwitser wist de schade te repareren om vervolgens de tiebreak met 7-5 te winnen.

In de derde set waren er ook kansen voor Davydenko. Hij liep al snel uit naar een 5-2 voorsprong, maar het was wederom Federer die zich terug wist te vechten. Op 5-3 benutte hij zijn zevende breekkans, om vervolgens in de tiebreak met 9-7 de overwinning alsnog naar zich toe te trekken.

Inbreker vraagt drugs terug en is de sigaar

Icoon Domme criminelenEen inbreker uit het Belgische Anderlecht die zijn (soft)drugs verloor tijdens een inbraak is afgelopen nacht gearresteerd. Hij was zo ‘slim’ om na zijn ongewenste bezoek aan de woning terug te keren en de bewoner te vragen om hem zijn ‘shit’ terug te geven.

De bewoner belde echter onmiddellijk de politie toen hij de inbreker zag staan. Bij nader onderzoek trof de politie 18 zakjes marihuana, 11 zakjes crack en 88 hormoonpillen in de kelder aan.

De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten. Hij bleek een oude bekende te zijn van de politie; de man was al vaker aangehouden voor inbraak en diefstal. Ook voor drugs gerelateerde zaken zat de man al vaker vast.

Meer games met superhelden in de toekomst

Na het enorme succes van Spiderman 3 moet er bij Stan Lee een belletje zijn gaan rinkelen. De 84-jarige striplegende heeft namelijk een contract getekend met Disney voor het ontwikkelen van meer superhelden en de bijbehorende franshises.

Niet alleen films en lunchtrommels zullen er verschijnen van de nieuwe helden, maar natuurlijk ook games. Ongeveer 20 nieuwe karakters zullen onze harten moeten gaan stelen, met namen als El Lobo, Chameleon, Thunder Rider, Doubleman en Whirlwind.

Mocht dat je superheldenfetisj nog niet kunnen bevredigen, Stan Lee heeft nog eens plannen voor 40 extra helden, zou hij lang genoeg leven.

Of de nog te creëren rolmodellen even succesvol worden als de eerder door Lee bedachte series als Spiderman, the Fantastic Four en de X-men lijkt twijfelachtig. Of gamers wel zitten de wachten op The Revenge of Doubleman 3 voor de PS5 is ook de vraag.




Zijn er niet al genoeg?

België krijgt frietmuseum

In Brugge komt een heus frietmuseum. In een 15e eeuw pand in het centrum van de Belgische stad wordt een permanente expositie ingericht over het ontstaan en de geschiedenis van de patat-friet.

Volgens de verhalen is de friet uitgevonden in de Belgische stad Dinant. Daar was het traditie om kleine visjes te frituren. Toen dat voor de grap werd geprobeerd met reepjes aardappel bleek het eindprodukt een groot succes.

In het voorjaar van 2008 moet het museum open gaan.

Tarvajärvi in beeld bij de Graafschap

SC Heerenveen-spits Niklas Tarvajärvi staat hoog op het verlanglijstje van promovendus De Graafschap. De Fin mag verhuurd worden van de Friezen, ook hij zelf ziet een tijdelijk verblijf bij de Superboeren wel zitten.

De 24-jarige Tarvajärvi kwam dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij SC Heerenveen. Hij speelde in de laatste twee jaar in totaal 30 wedstrijden, waarvan hij er maar drie in de basis begon.

FC Twente mag stadion uitbreiden

FC Twente heeft met het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Enschede een overeenstemming bereikt over het uitbreiden van het Arke Stadion. Er komen 25.000 plaatsen, op dit moment zijn het er 13.500.

De gemeente Enschede gaat eveneens een lening van twintig miljoen verstrekken voor de herfinanciering van bestaande leningen en de verbouwing van het onderkomen van de De Tukkers.

De gemeente Enschede krijgt als een soort tegenhanger het bedrijvencentrum Drienerlo van FC Twente.

Helmonder bewaart walvis in de vriezer

Icoon BinnenlandsDe milieupolitie heeft donderdag in de diepvries van een 32-jarige man uit Helmond een walvis aangetroffen. Het gaat om een 1 meter 20 lange bruinvis. Het dier was nog compleet en gaaf.

De man bewaarde de bruinvis voor een 62-jarig familielid. Dit familielid werd eerder aangehouden vanwege het illegaal vangen van vogels. Bij deze aanhouding stuitte de politie bij toeval op de walvis. De man had het dier op het strand gevonden, maar wist niet wat hij ermee ging doen. Hij wordt ook verdacht van de illegale vangst van krabben en kreeften in het natuurgebied van de Oosterschelde.

De bruinvis is in beslag genomen. Natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden onderzoekt het dier. Omdat het gaat om een beschermde diersoort, wordt tegen de 62-jarige man proces-verbaal opgemaakt. De 32-jarige man die het beest in bewaring had, moet nog worden gehoord.

Tim Krul in beeld bij Roda JC

Roda JC heeft serieuze interesse in doelman Tim Krul, die momenteel derde doelman is van Newcastle United. De Limburgers hopen hem voor aankomend seizoen te kunnen lenen van de Engelse club.

De negentienjarige Krul moet in Kerkrade de concurrentiestrijd aangaan met Bram Castro. Eerder had Roda JC al interesse in Vitesse-goalie Piet Velthuizen, maar de transfersom was te hoog gegrepen voor de ploeg van coach Raymond Atteveld. Krul is een belangrijke kandidaat om bij Roda ervaring op te doen op professioneel niveau.

Enorme penis van stro in park China

Icoon OpmerkelijkEen amusementspark in China heeft naar eigen zeggen de grootste penis van de wereld gebouwd. De penis, met de naam Sky Pillar, is ruim negen meter hoog en is vervaardigd uit bijna 2000 meter stro dat om een stalen constructie zit. De penis staat op een 380 meter hoge berg.

"Het is een totem uit de Sjamanistische cultuur, dat zijn oorsprong in deze stad heeft", aldus de baas van het Longwan Shaman Amusement Park in Changchun. Het verhaal wil dat een Sjamanist, genaamd Ewinki, een wrede vrouwelijke bevelhebber bedwong en haar een totempenis gaf. Daarmee wilde hij haar duidelijk maken mannen te respecteren en hen niet te doden.

Sommige bezoekers zeggen zich niet prettig te voelen bij de grote penis, terwijl anderen het geen probleem vinden. "Het is alleen maar een pilaar, het maakt mij niet uit", aldus een moeder die het park met haar kind bezocht.

Penis van stro in China
Penis van stro in China

Rolstoelrijder veroordeeld wegens rijden onder invloed

Icoon OpmerkelijkEen 35-jarige man uit Canada is veroordeeld tot een boete van 500 euro. Ook kreeg hij rijontzegging van 18 maanden wegens rijden onder invloed.

De zuipschuit werd na cafébezoek in de vroege ochtenduren aangehouden door de politie omdat hij "op een verwarde manier in een gemotoriseerde rolstoel reed. Naast de boete mag hij achttien maanden geen motorvoertuig meer besturen.

Wegmisbruiker

Volgende week duidelijkheid Basso

Volgende week vrijdag krijgt Ivan Basso te horen of hij inderdaad zal worden geschorst voor 21 maanden. De Italiaanse wielerbond heeft vandaag gezegd dat de tuchtcommissie over een week een besluit neemt over de eis van het Italiaanse olympisch comité CONI.

Basso heeft erkend dat hij betrokken is geweest bij de dopingaffaire Operacion Puerto. Hij zei in verklaring dat hij van plan was om doping te gebruiken tijdens de Tour de France van vorig jaar. Nadat zijn naam vlak voor de start van de Tour in verband gebracht werd met de affaire rond de Spaanse arts Fuentes, trok werkgever CSC hem terug. De Italiaan zei wel dat hij nooit doping gebruikt heeft.

Overlord demo nu online

Het is al de derde demo binnen twee dagen tijd op de Marketplace. De demo van Overlord is nu te vinden op Xbox Live en is 890 MB groot. Je hebt helaas pech als je in Azië en Mexico woont want daar is hij nog niet beschikbaar.

Overlord is een 3rd person action RPG en je speelt een machtige krijger die de wereld onveilig maakt. Je krijgt hierbij hulp van de zogenaamde Minions en die lopen achter je aan om allerlei opdrachten uit te voeren. In het begin heb je maar drie Minions, maar het leger kan uitgroeien tot 50 Minions. De game zal op 28 juni uitkomen op de PC en de Xbox 360. Een PC-demo schijnt volgende week te komen.

[update]Er is nu ook een PC demo voor overlord.

Met dank aan KoosyNL voor het submitten van dit nieuws

Blanc nieuwe trainer Bordeaux

Voormalig Frans international Laurent Blanc is de nieuwe trainer van Bordeaux. Vandaag werd bekend gemaakt dat hij een contract voor twee seizoenen zal tekenen. De 41-jarige Blanc volgt bij Bordeaux de Braziliaan Ricardo op, die de nieuwe coach van Monaco is.

"Ik wil de trainer zijn die een groep met kwaliteit nog beter laat renderen", aldus Blanc, die in 1998 als speler wereldkampioen en in 2000 Europees kampioen werd met Frankrijk.

Als voetballer speelde hij bij Montpellier, Napels, Saint-Etienne, Auxerre, Barcelona, Marseille, Inter Milaan en Manchester United. In 2003 stopte hij met voetballen.

Brands: "PSV biedt te weinig voor De Cler"

AZ en PSV hebben nog geen akkoord bereikt over een transfer van Tim de Cler naar Eindhoven.

"We hebben een prijs in ons hoofd en PSV biedt nog niet eens de helft", aldus de technisch directeur van de Alkmaarders, Marcel Brands. De 28-jarige linksback heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2008 en twijfelt over verlenging van die overeenkomst.

Als de tienvoudig international, die al vijf seizoenen in Alkmaar speelt, niet bijtekent, wil AZ hem deze zomer het liefst verkopen aan een buitenlandse club.

[EK-21] Vermaelen twijfelgeval bij België

Thomas Vermaelen mist mogelijk de wedstrijd van Jong België op het Europees kampioenschap voor spelers onder 21. De twintigjarige verdediger van Ajax liep afgelopen woensdag in de A-interland tegen Finland (2-0 verlies) een achillespeesblessure op.

Jong België opent het EK zondag in Groep A tegen Portugal. In dezelfde poule speelt Jong Oranje de openingswedstrijd tegen Israël.

Lurling kan transfervrij vertrekken bij FC Köln

Anthony Lurling speelt volgend seizoen niet meer voor 1.FC Köln. De aanvaller kan de Duitse ploeg transfervrij verlaten.

Lurling wil eerst gaan zoeken naar een werkgever in de Nederlandse Eredivisie. Ook wil en kan hij naar FC Den Bosch, de club waar hij afgelopen seizoen op huurbasis voor speelde. Lurling heeft al laten weten dat hij bereid is om salaris in te leveren.

[EK-21] Twee twijfelgevallen bij Portugal

De bondscoach van Portugal onder -21, José Couceiro, kampt met twee vraagtekens voor de eerste poulewedstrijd op het EK tegen België.

Waarschijnlijk zal pas zondag duidelijk worden of Ricardo Vaz Té en Organista inzetbaar zijn. Vaz Té miste de laatste trainingen wegens knieklachten, terwijl Organista wordt gehinderd door een spierblessure.

Coiceiro heeft ook een meevaller: Verdediger Semedo is volledig hersteld van zijn schouderkwetsuur én daarnaast heeft Nani zich gevoegd bij de groep na zijn verplichtingen met het grote Portugal en een medische keuring bij Manchester United.

Zware straffen voor Denemarken

Denemarken heeft zware straffen gekregen naar aanleiding van de incidenten tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Scheidsrechter Herbert Fandel moest de wedstrijd een minuut voor het einde, bij de stand 3-3, staken nadat hij was aangevallen door een Deense fan. De tuchtcommissie van de UEFA heeft Zweden een 3-0 overwinning toegekend.

Bovendien moet Denemarken haar volgende vier thuiswedstrijden op minimaal 250 kilometer van Kopenhagen spelen. Daarnaast kreeg de Deense voetbalbond een boete van 61.000 euro en mag er geen publiek aanwezig zijn bij het eerstkomende duel, tegen Liechtenstein.

Christian Poulsen, de speler die alles in gang zette doordat hij tegenstander Markus Rosenberg een klap gaf, kreeg een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek.

Drie debutanten in voorselectie Rabobank

Erik Breukink heeft drie debutanten opgenomen in de voorselectie van de Tour de France. De ploegleider van Rabobank zette Thomas Dekker, Theo Eltink en Mathew Hayman op de lijst van dertien renners.

In de voorselectie zitten zes voormalig etappewinnaars, te weten Michael Boogerd (1996 en 2002), Juan-Antonio Flecha (2003), Óscar Freire (2002 en 2006 twee ritten), Denis Mentsjov (2006), Michael Rasmussen (2005 en 2006) en Pieter Weening (2005) Boogerd kan aan zijn twaalfde Tour beginnen.

Voorlopige Tour-selectie Rabobank

Michael Boogerd, Bram de Groot, Thomas Dekker, Theo Eltink, Juan Antonio Flecha (Spa), Óscar Freire (Spa), Mathew Hayman (Aus), Pedro Horrillo (Spa), Denis Mentsjov (Rus), Koos Moerenhout, Grischa Niermann (Dui), Michael Rasmussen (Den) en Pieter Weening.

Bedrijfshond verdraagt andere huidskleur niet

Smeedijzerbedrijf Rampelberg uit het Belgische Huizingen heeft een sollicitant geweigerd vanwege diens huidskleur. Niet uit racisme volgens bedrijfsleider Bruno Rampelberg, maar omdat zijn hond, een kleine labrador, agressief wordt van mensen met een andere huidskleur.

De 53-jarige Peter Adedayo Adelanwa, die solliciteerde als lasser-bouwsmid, kreeg daarom van Rampelberg nul op het rekest. Op de werkaanbiedingsbrief van de sollicitant schreef de bedrijfsleider: ''De hond verdraagt de persoon niet. Risico op beten gezien de huidskleur.''

De socialistische vakbond ABVV-Metaal spreekt van ''een sterk staaltje van racisme''. Bruno Rampelberg ontkent dat ten stelligste: ''Ik kan er ook niet aan doen dat mijn hond agressief wordt van mensen met een andere huidskleur. Mijn hond is getraumatiseerd en reageert nu eenmaal zo.'' Hij is ook niet van plan om zijn hond weg te doen. ''Waarom. Omwille van één kandidaat-arbeider?''

Met dank aan someone voor de submit.

Paris misschien toch terug de cel in

Icoon ShowbizzHet gevangenisavontuur van Paris Hilton is nog niet helemaal voorbij. De rechter die haar de gevangenisstraf wegens rijden onder invloed had opgelegd wil bekijken of de voortijdige vrijlating van Paris wel rechtsgeldig is. Paris moet zich vandaag om 9.00 uur lokale tijd bij de rechtbank melden.

Paris mocht gister wegens niet nader genoemde medische redenen de gevangenis vroegtijdig verlaten. Ze had nog maar drie van de in totaal 45 dagen gevangenisstraf uitgezeten. Wel heeft ze huisarrest. Met een elektronische enkelband zit ze veertig dagen in haar 250 vierkante meter tellende villa in Hollywood Hills opgesloten.

Openbaar aanklager Rocky Delgado hoorde via de media dat Hilton slechts drie dagen in de cel heeft gezeten en vroeg gisteravond aan de rechter om de voor Hiltons vrijlating verantwoordelijke sheriff Lee Baca aan te klagen wegens minachting van de rechtbank. Ook vroeg hij Paris terug te sturen naar de gevangenis. Het is volgens het OM niet aan de sheriff om over een eventuele strafomzetting te beslissen. Daarbij had de rechter bij zijn uitspraak expliciet gezegd dat Paris haar straf niet thuis mocht uitzitten.

Camera volgt kat op avonturen

Icoon OpmerkelijkAls je nieuwsgierig bent naar wat je kat ’s nachts uitspookt is er nu een manier om daar achter te komen. De kat-camera, een apparaatje van ongeveer 70 gram, kan op het huisdier bevestigd worden. De camera maakt elke minuut een foto. Zo wordt het baasje in de gelegenheid gesteld om te zien wat zijn huisdier uitvoert buiten. Omdat de camera zo licht is, zal het huisdier er tijdens het dragen weinig tot niets van merken.

De uitvinder van de kat-camera, de Duitser Jürgen Perthold, was ontzettend nieuwsgierig naar wat zijn kat allemaal beleefde. Hij vertelt: "Soms vond ik sporen van een gevecht, of hij bleef de hele nacht weg. Ik wilde wel eens zien wat er gebeurd was".

De camera zal voor 30 dollar (22 euro) in de winkels komen te liggen. Voorlopig is de ‘kat-camera’ alleen in Amerika te verkrijgen.
kat met camera
Wilde avonturen volgen?

Luchtvervuiling verwijft jongetjes

WetenschapLuchtvervuiling zorgt ervoor dat kleine jongetjes zich meisjesachtiger gaan gedragen. Deze opmerkelijke conclusie deed de Belgische Universiteit Gent na een onderzoek onder een groot aantal jonge kleuters. Bovendien maakt luchtvervuiling ook dommer en dikker.

''Niet alleen is gebleken dat jonge kinderen die bij hun geboorte te veel lood in hun bloed hebben, over een lager IQ beschikken, maar daarnaast blijkt dat jongetjes zich reeds als peuter minder mannelijk gaan gedragen als gevolg van hoge concentraties pcb's in de navelstreng'', aldus professor Van Larebeke van de Universiteit Gent die het gedrag van honderden kinderen onderzocht.

Dat verwijfde gedrag blijkt uit het feit dat 'pcb-jongetjes' van 36 maanden plots vaker met poppen gaan spelen en autootjes links laten liggen. ''Bij jongetjes zonder hoge pcb-concentraties is dat niet het geval'', aldus Van Larebeke

-
PCB staat voor polychloorbifenyl, een groep van zeer giftige organische chloorverbindingen.

COMA Deel VVVVII

"Ok, laat ik eerst één ding duidelijk maken, ik ben geen gevangene. Scan me maar en je zult zien dat ik geen gedetineerdenchip heb, ook sta ik niet geregistreerd als crimineel. Scan me maar!” Ze steekt haar hand door het tralies, zodat ik haar kan scannen. Wat me opvalt aan haar is dat ze kalm blijft, ondanks de bizarre situatie, haar handen trillen namelijk niet. Ik pak haar hand vast, zo lang geleden is het dat ik een vrouwenhand heb vastgehouden, ik moet meteen aan haar denken, ik heb haar nog steeds niet gezocht.

 “Ga je nog scannen?” Ik was weer in mijn gedachten verdwaald. De scanner gaat langs haar hand en de informatie verschijnt binnen no-time op het scherm. Ik krijg haar persoonlijke gegevens te zien en het blijkt dat ze inderdaad geen crimineel is. In tegenstelling zelfs, ze werkt voor de staat, en als ik wil zien wat ze precies doet voor de staat krijg ik een boodschap te zien met slechts de woorden: Niveau 5 nodig.

Probleemjeugd sloopt aan boord zeilschip

PolitieEen zeiltocht die een groep van vijfentwintig allochtone Rotterdamse tegenwindjongeren (tussen de 15 en 19 jaar oud) maakte met de klassieke driemastschoener de Eendracht, is deze week voortijdig beëindigd omdat een aantal van hen er vrolijk op los sloopten. Ook vonden aan boord vechtpartijen en zelfs een gewelddadige beroving plaats.

De Eendracht was afgereisd naar het Britse Great Yarmouth. Vanwege de agressieve sfeer en de vernielzucht zette de kapitein echter meteen weer koers naar Rotterdam. Daar werden bij het van boord gaan vijf jongens aangehouden die verdacht worden van de strafbare feiten.

Volgens de politie hebben ze een brandblusser leeggespoten, drank gestolen en een laken vernield. Volgens de eigenaar van het schip gaat het ook om het slopen van schilderijtjes en reddingsvesten van de muur. Op volle zee beroofden ze een jonge medereiziger. De knul werd ingesloten en met geweld van zijn bezittingen ontdaan.

De trip was georganiseerd en betaald door het Jongerenloket van de Rotterdamse Sociale Dienst. De probleemjongeren waren afkomstig van diverse resocialisatieprojecten voor 'risicojeugd'. De reis was bedoeld om de jongeren discipline, doorzettingsvermogen en teambuilding bij te brengen. De vijf verdachten moeten zich binnenkort voor de kinderrechter verantwoorden.

PVV-Kamerlid Raymond de Roon zal dinsdag de CDA-ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Piet Hein Donner (Sociale Zaken) naar het wekelijkse vragenuurtje van de Kamer roepen. Hij wil opheldering over deze kwestie.


De Eendracht

Met dank aan babbelbox, KRIBBET, loesz, Daeron, brouwmeester, Ome.Fleer, Markofnikoff en LiamP voor de submit.

RuG overlegt met gesluierde studente

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) is in overleg met een nikaab-dragende studente over hoe ze zich moet gedragen bij het afleggen van onder meer tentamens. Het is voor het eerst dat de universiteit een vrouw in de collegezaal heeft die een gezichtssluier draagt waarbij enkel de ogen zichtbaar zijn.

De RuG zal de nikaab niet verbieden. Wél moet de studente de sluier weghalen bij officiële studie-onderdelen zoals tentamen. Ze heeft enkele dagen de tijd gekregen om over de eisen na te denken.

Wat de RuG gaat doen wanneer de studente weigert de nikaab bij bepaalde lesonderdelen af te doen, kan een woordvoerder nog niet zeggen. ''We gaan er vanuit dat we er samen wel uitkomen. Zo niet, dan zien we daarna wel verder.'' Volgens de woordvoerder laat de Groningse universiteit zich in haar beleid ten aanzien van de nikaab leiden door richtlijnen van de Commissie Gelijke Behandeling. Die oordeelde in 2003 dat een school in principe studentes mogen weigeren die een nikaab of boerka dragen, wanneer een open interactie tussen leerlingen en docenten zwaarder weegt dan het recht een sluier te dragen.

De nikaab-draagster is een Nederlandse vrouw die rechten studeert.

Amerikanen verdrinken bij redden mobieltje

Icoon OpmerkelijkTwee Amerikanen die probeerden om hun mobieltje uit het water te halen, zijn bij hun 'reddingspogingen' verdronken. De gevallen deden zich onafhankelijk van elkaar voor.

In Durham, een plaatsje aan de oostkust van de VS verdronk een 16-jarige visser toen hij zijn telefoontje wilde redden dat in de golven was beland. De jongen sprong het water in, hoewel hij niet kon zwemmen.

In Sheboygan, in de Amerikaanse staat Wisconsin, probeerde een 41-jarige man donderdag zijn mobieltje uit het riool te vissen. Hij kwam hierbij met zijn hoofd klem te zitten in de rioolput. De zes opgeroepen brandweermannen kregen het niet voor elkaar om de 135 kilo zware man uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij verdronk.

Spaceshuttle wordt gelanceerd

Icoon BuitenlandsDe spaceshuttle Atlantis zal volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vanavond worden gelanceerd. "Alles is klaar en het is vrijwel zeker dat het weer goed blijft", zo maakte een woordvoerder van de NASA bekend.

Met zeven Amerikaanse astronauten aan boord vertrekt Atlantis richting het ruimtestation ISS om onderdelen te leveren. Het ruimtevaartuig zal elf dagen aan ISS vastzitten en gedurende die tijd zijn er drie ruimtewandelingen gepland.

Aanvankelijk zou Atlantis al in maart worden gelanceerd. Maar door een hagelbui raakte op het laatste moment een deel van de shuttle beschadigd en moest de lancering worden uitgesteld.

Toro Rosso mikt op twee punten in 2007

Scuderia Toro Rosso hoopt dit seizoen twee punten te behalen. Dat blijkt uit de woorden van Giorgio Ascanelli, technisch directeur van het team. Dit zou een verdubbeling betekenen ten opzichte van vorig seizoen, toen Vitantonio Liuzzi het enige punt voor het team behaalde.

Wie de punten haalt maakt voor Ascanelli niet veel uit: "Twee punten willen wij scoren dit jaar. Dat vind ik een realistische doelstelling. Iedereen heeft de doelstelling die bij hun past en bij ons is dat twee punten."

Tegelijkertijd blijft Ascanelli realistisch over de kansen: "Ik hoor ook veel mensen zeggen dat we aan de beterende hand zijn, maar ik zie dat niet zo. In Monaco hadden we gewoon een positief moment en niets meer. Een zwaluw maakt nog geen zomer. Super Aguri had in Barcelona het geluk dat ze net wel punten scoorden, wij hadden in Monaco net de pech dat we dat niet deden. Maar je moet ook realistisch blijven. Als Ferrari, McLaren, BMW Sauber en Renault met twee auto’s aan de finish komen is er geen ruimte voor anderen meer om punten te pakken. Wij moeten gewoon klaarstaan als een kans zich voordoet en die dan meteen pakken."

Advies automobilisten water mee te nemen

Icoon BinnenlandsMensen die vrijdag hun auto instappen, wordt aangeraden om water mee te nemen. Dit advies is afkomstig van de VerkeersInformatieDienst (VID). Het wordt vrijdag in sommige delen van het land broeierig. De temperatuur zal stijgen tot tropische waarden.

Volgens een woordvoerder van de VID is het nu al niet te harden in de auto. Op de A15 tussen Tiel en Gorinchem ontstond vanochtend om 9.45 uur na een ongeluk een kilometerslange file. Bij het ongeluk waren drie auto's betrokken. Eén persoon zit bekneld en één rijbaan is ter hoogte van Valburg afgesloten.

Automobilisten die in de file terecht zijn gekomen, ondervinden nu al last van de warmte. "De mensen hangen op de A15 met hun tong uit het raam", aldus de VID.

McLaren stelt Prodrive ultimatum

McLaren Mercedes heeft Prodrive een ultimatum gesteld. Ron Dennis, teambaas van de Britse renstal, wil nog voor eind juli weten of Prodrive gebruik wil gaan maken van McLaren-klantenchassis.

Dave Richards, teambaas van Prodrive, heeft reeds eerder laten weten in juli meer duidelijkheid te willen. Zo zou hij meer details bekend maken ten tijde van de Engelse GP, die op 8 juli wordt verreden.

"Ik vind dat er halverwege juli echt meer bekend moet zijn. De tijd begint nu toch echt te dringen. Als we echt iets willen dan moet er voordat juli half voorbij is een overeenkomst getekend zijn, anders heeft het geen zin. Wij gaan dan geen project voor 2008 aan," laat Ron Dennis weten. "We willen gewoon zekerheid. We willen met handtekening de risico’s weghalen. De risico’s dat wij middelen gaan verkwanselen en financiële gevaren uitsluiten. Een tweede team voor ons kost volgens mij een derde van het huidige budget dat wij nu hebben. En als je dan alles koopt bij een ander team bespaar je ook veel in de kosten, maar je hebt als klantenteam ook geld nodig en daar willen wij gewoon zekerheid voor."

Bierbot

Met een warm weekend voor de boeg zullen velen lekker de koelte van binnenshuis opzoeken en af en toe een lekker biertje pakken.

Enige probleem je moet er voor opstaan, maar als je toevallig 800 dollar over hebt dan kun je de Asahi Robocco BeerBot bestellen, hij maakt het blikje niet alleen open, hij schenkt het ook nog voor je in.

Slapen op de vluchtstrook: fikse boete

Icoon PolitieEen 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tsjechië heeft een dutje op de vluchtstrook duur moeten betalen. Hij had zijn wagen op de A16 bij Dordrecht aan de kant gezet omdat hij volgens zijn tachograaf niet verder mocht rijden. Omdat hij in de file stond was de vluchtstrook de enige optie volgens de chauffeur.

Onderzoek naar de tachograafschijf wees echter uit dat de chauffeur de maximale rijtijd nog niet had overschreden. Hierop werd de man aangehouden en kreeg hij een bekeuring van 700 euro voor het onnodig stilstaan op de vluchtstrook. Ook de kosten voor het wegslepen van de vrachtwagen, ruim 900 euro, moest de man aan Rijkswaterstaat betalen. In totaal moest de man 1625 euro betalen voor zijn schoonheidsslaapje.

GameCock introduceert Dungeon Hero

Publisher GameCock heeft in samenwerking met Firefly Studios hard gewerkt aan hun nieuwe game genaamd Dungeon Hero. Dungeon Hero is een game waarin je als speler je weg moet zien te vinden door allerlei kerkers met vijanden. Deze keer dien je echter niet simpelweg kerker na kerker schoon te vegen van gespuis, je krijgt ook te maken met RPG-elementen. De kerkers zijn namelijk totaal functionerende en levende 'leef'groepen oftewel communities. Je kunt als speler dan ook communiceren met de mensen/wezens die in de kerkers leven.

Het spel zal pas begin van het jaar 2009 op de PC en de Xbox 360 gaan verschijnen.



Film: Cashback

Cashback dat nu in de bioscopen draait, is de verlengde versie van Cashback uit 2004, een korte film van Sean Ellis. De Britse modelfotograaf koppelde in zijn korte film vrouwelijke schoonheid aan de verveling van het werken in een supermarkt, en het korte Cashback werd op filmfestivals een groot succes. Daarop besloot Ellis zijn film te verlengen, zie hier het resultaat.


[MLB]Standen per 08-06-2007

De Boston Red Sox gaan nog steeds comfortabel aan de leiding terwijl de Milwaukee Brewers hun voorspronmg ietsje zien slinken.

American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox3821.644-19-1019-11308232Won 14-6
Toronto Blue Jays2831.4751018-1510-16269276Lost 26-4
Baltimore Orioles2832.46710.515-1113-21269260Won 15-5
New York Yankees2731.46610.512-1315-18315278Won 36-4
Tampa Bay Devil Rays2632.44811.516-1710-15273344Won 26-4

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Cleveland Indians3622.621-21-715-15326279Won 15-5
Detroit Tigers3425.5762.515-1119-14351290Won 25-5
Minnesota Twins2929.500715-1414-15268264Won 16-4
Chicago White Sox2630.464913-1413-16222272Lost 32-8
Kansas City Royals2239.36115.59-2113-18234317Lost 13-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim3823.623-24-914-14294245Lost 17-3
Seattle Mariners3026.5365.517-1313-13292282Lost 16-4
Oakland Athletics3128.525618-1513-13246211Lost 17-3
Texas Rangers2139.35016.512-179-22293354Lost 23-7

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets3523.603-17-1618-7275220Lost 44-6
Atlanta Braves3328.5413.516-1517-13282276Lost 34-6
Philadelphia Phillies3129.517515-1516-14303300Won 35-5
Florida Marlins3031.4926.512-1518-16297297Won 26-4
Washington Nationals2436.4001214-1910-17226296Lost 14-6

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers3327.550-22-1211-15267263Lost 15-5
St. Louis Cardinals2631.4565.513-1413-17224279Lost 16-4
Chicago Cubs2632.448611-1715-15269246Won 24-6
Pittsburgh Pirates2634.433711-1915-15249287Won 14-6
Houston Astros2435.4078.513-1611-19244282Lost 23-7
Cincinnati Reds2338.37710.510-1813-20277313Won 15-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
San Diego Padres3623.610-20-916-14257190Won 58-2
Arizona Diamondbacks3625.590119-1217-13258241Lost 18-2
Los Angeles Dodgers3426.5672.517-1017-16261239Lost 35-5
Colorado Rockies2931.4837.516-1713-14257300Won 26-4
San Francisco Giants2831.475814-1314-18263236Won 14-6

Hockeyheren winnen van Zuid-Korea

De Nederlandse hockeyheren hebben donderdag hun tweede oefenwedstrijd, in een serie van drie, gewonnen van Zuid-Korea.

Zondag werd het in de eerste wedstrijd 2-2 waarna de Zuid-Koreanen beter waren met de strafballen. De eindstand donderdag was 3-1 dankzij goals van Roderick Weusthof, Erik Bouwens en Rogier Hofman. Komende zondag treffen de twee teams elkaar voor de laatste keer.

Westerhof terug naar Mexico

Hans Westerhof keert als trainer terug naar de Mexicaanse voetbalcompetitie. De 58-jarige coach, in het verleden in Nederland onder meer actief bij FC Groningen, PSV, Ajax en Willem II, gaat aan de slag bij Necaxa.

Hij moet deze club uit Aguascalientes, die in de afgelopen competitie als voorlaatste eindigde, op een hoger plan brengen.

Westerhof trainde eerder in Mexico vier jaar Chivas Guadelajara. Daarna verhuisde hij naar het Amerikaanse filiaal Chivas USA. Aanvankelijk was hij technisch directeur van dit team uit de Major League Soccer, daarna was hij ook trainer als opvolger van landgenoot Thomas Rongen.

Richeze de snelste in Luxemburg

De eerste etappe van de Ronde van Luxemburg is gewonnen door Maximiliano Richez. De Argentijn van Panaria was na een rit over 166,8 kilometer van hoofdstad Luxemburg naar Mondorf de snelste in een massasprint. Hij bleef de Oostenrijker Jochen Summer en de Australier Mark Renshaw voor.

Klassementsleider Jimmy Engoulvent, die de proloog won, kwam bijna acht minuten achter het peloton over de meet en raakte zijn leiderstrui kwijt aan Rabobank-renner Juan Antonio Flecha.

Coach Beretta weg bij Siena

Mario Beretta, de trainer van Siena, is gisteren na onderling overleg opgestapt. Vorig jaar mei werd de 47-jarige oefenmeester aangesteld.


Het lukte Beretta dit seizoen om Siena in de Serie A te houden. Op de laatste speeldag zorgde een doelpunt van Paolo Negro vijf minuten voor tijd voor de overwinning en het lijfsbehoud.

Beretta kwam vorig seizoen over van Parma. Bij die club werd zijn contract destijds niet verlengd.

DVD: Imelda

Sommigen zullen bij het lezen van de naam Imelda Marcos meteen denken aan de Filipijnse First Lady die na de revolutie in de archipel beroemd werd om haar immense schoenencollectie. Of het er nu drieduizend of vierhonderd waren doet er niet toe, ze zal altijd bekend staan als de glamoreuze, invloedrijke schoonheid met een obsessie voor schoeisel. De documentaire Imelda van Ramona S. Diaz uit 2003 toont de verschillende kanten van haar karakter; de jonge schoonheid, de stralende presidentsvrouw die het beste met haar volk voor had, en een wereldvreemde, machtsbeluste politicus.


Vrouw bijt aanrander in vinger

Icoon OpmerkelijkGelukkig kunnen sommige vrouwen goed van zich afbijten. Dat deed een 24-jarige dame uit Maastricht. Zij heeft een aanrander verjaagd door tot bloedens toe in zijn vinger te bijten. De vrouw liep aan de Limburglaan in haar woonplaats toen een wildvreemde man haar ineens aansprak.

Toen de man handtastelijk werd ontstond er een worsteling, waarbij ze in zijn vinger beet. De man liet daarbij los en rende weg. De man is nog steeds spoorloos. De politie houdt er ook rekening mee dat de man een flinke bijtwond aan zijn vingers moet hebben.

'Defensie zweeg over schietincident Irak'

Icoon JustitieVerschillende Nederlandse topmilitairen wisten op de dag van het schietincident al dat Eric O. gericht had geschoten op een Irakees. Een dag na het schietincident beweerde Defensie dat er niet gericht was geschoten. De Volkskrant spreekt dit nu tegen, en geeft aan een transcriptie in haar bezit te hebben van het interne telefoon- en sattelietverkeer vanuit het ministerie van Defensie met Irak.

Toen een groep Irakezen in 2003 een vrachtwagen wilde plunderen, vuurde O. twee waarschuwingsschoten op hen af. Hierbij kwam een plunderaar om het leven.

O. werd tweemaal vrijgesproken van het overtreden van de geweldsinstructies. Betrokkenen bij het schietincident legden onlangs verklaringen af waarin zij beweerden dat mogelijk bewijs is achtergehouden en getuigen zijn beïnvloed. Dit wordt door het Openbaar Ministerie onderzocht.

De opnamen waar De Volkskrant het over heeft zouden op de harde schijf van het Defensie Crisis Beheersings Centrum (DCBC) staan. Op de dag van het schietincident zou kolonel Van Geitenbeek al melding hebben gedaan. Vervolgens werd de directie voorlichting ingelicht, maar in de uiteindelijke commandantenmelding werd met geen woord gerept over gericht schieten.

[EK-21] Jong België mist Colpaert

Jong België moet het aankomende jeugd-EK doen zonder Steve Colpaert. Het jonge talent meldde zich af voor het komende jeugd-EK. Hij kampt met een gebroken scheen- en kuitbeen. Die hij opliep op de training.

Bondscoach Jean-Francois liet weten dat hij geen vervanger zal oproepen voor Colpaert. Overigens kwam een groot deel van de spelers pas weer gisteren terug bij het belofteteam, doordat ze moesten spelen voor de A-ploeg in de kwalificatie voor het EK in 2008.

Ranieri ziet Huntelaar als opvolger Trezeguet

Juventus-coach Claudio Ranieri is onder de indruk van de kwaliteiten van Klaas-Jan Huntelaar. De Italiaanse oefenmeester ziet Huntelaar als de perfecte opvolger voor Trezeguet, die wil vertrekken bij de promovendus.

Huntelaar verruilde in januari 2006 SC Heerenveen voor Ajax. Hij wist dit seizoen 21 keer het net te vinden. Het seizoen daarvoor was hij zowel nationaal als internationaal doorgebroken, hij maakte in totaal 33 doelpunten voor Heerenveen en Ajax. Bovendien had hij een groot aandeel in de titel op het jeugd-EK in Portugal.

Huntelaar heeft nog een contract tot medio 2010 bij Ajax. Hierdoor kan de ploeg van coach Henk ten Cate een flinke transfersom vragen voor de spits.

Ook FC Twente aast op Huysegems

Feyenoord-aanvaller Stein Huysegems lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben. Naast Roda JC, Borussia Mönchengladbach, RC Genk en Club Brugge heeft nu ook FC Twente interesse in de Belg.

De 24-jarige Belg kwam afgelopen seizoen nauwelijks in de plannen voor van Erwin Koeman. De snelle aanvaller wil wachten tot hij weet wie de nieuwe trainer wordt bij de stadionclub. Daarna zal hij uitsluitsel geven over zijn toekomst.

'PSV meldt zich officieel voor Perez'

Ook PSV heeft zich bij Ajax gemeld om te praten over Kenneth Perez. Maar de Amsterdammers zien de Deen liever niet naar een directe concurrent vertrekken.

Perez staat niet alleen op het verlanglijstje van PSV, ook Feyenoord wil graag met hem om de tafel gaan zitten. Volgens verschillende bronnen doet de Amsterdamse club liever zaken met de rivaal uit Rotterdam dan de Eindhovenaren.

Perez wil en mag vertrekken uit de Amsterdam Arena.

[EK-21] Aanvoerder Jong Italië haakt af

Jong Italië moet het aankomende jeugd-EK doen zonder aanvoerder Alessandro Potenza. De aanvoerder van de beloften meldde zich af voor het komende jeugd-EK. Hij kampt met een dijbeenblessure.

De 23-jarige Potenza is één van de meest ervaren spelers in de selectie van Jong Italië. Hij speelde dit seizoen negentien duels voor Fiorentina in de Serie A. Daarnaast was hij vorig seizoen een van de vaste waarde tijdens het jeugd-EK in Portugal.

Bondscoach Pierluigi Casiraghi heeft een verzoek bij de FIFA ingediend om de verdediger te mogen vervangen voor Udinese-speler Marco Motta.

Geile amateurtjes en ondermaatse Maroc-pikkies

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers nieuwsfeiten die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben aaneen tot één geheel:

“Hee buurvrouw! De billen hangen er wat slapjes bij vandaag, is het niet?”
“Kom op buurman, anders ben je ook niet vies van een lekker potje seks.”
“Oké, vooruit maar. Wacht, ik pak even de camera erbij.” Maar wat heeft dat nou te maken met Marokkanen met kleine pikkies?

VS en Rusland maken mogelijk samen raketschild

Icoon Buitenlands De Verenigde Staten en Rusland gaan mogelijk samen een raketschild bedienen om Europa te beschermen tegen raketaanvallen van 'schurkenstaten' als Iran en Noord-Korea. Dat blijkt uit een ontmoeting van de G8 in Duitsland.

De Russische president Vladimir Poetin stelde voor om een radar- en raketsysteem in Azerbaijan te gebruiken. De Amerikaanse president George Bush was van plan om een verdedigingssysteem bouwen in Polen en Tsjechië. Bush noemt het idee van Poetin een "interessant voorstel" en laat zijn experts de mogelijkheid onderzoeken. Voordeel van het systeem in Azerbaijan is dat de raketbasis aldaar heel Europa zou beschermen en niet alleen noord-Europa. Ook zouden de brokstukken van gebruikte raketten dan in de Indische Oceaan terecht komen en niet op land.

De betrekkingen tussen de VS en Rusland lijken hiermee weer hersteld te zijn. De afgelopen weken kwam de retoriek van de Koude Oorlog steeds meer naar voren. Zo dreigde Poetin opnieuw raketten te richten op Europa. Eerder stelde hij dat de VS alleen genoegen zou nemen met heerschappij over de hele wereld. Bush reageerde met kritiek op de democratie van Rusland.

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Fietsendief steekt tiener dood

Icoon MisdaadEen 18-jarige jongen die probeerde te voorkomen dat een fiets werd gestolen, heeft dit met de dood moeten bekopen.
Gisteravond rond half 10 zagen enkele jongens die op straat aan de Persoonshaven in Rotterdam aan het voetballen waren, dat een man bezig was een fiets te stelen. Ze spraken hem daarop aan, waarop de man de fiets neerzette en een van hen neerstak.

Het slachtoffer overleed kort daarop, aldus de Rotterdamse politie, die verder over zijn identiteit nog niets kon meedelen. De dader is spoorloos.
Met dank aan Reigndear voor de herschreven submit.

Langdurige erectie door vitaminesap

Icoon Opmerkelijk Een man uit de Amerikaanse staat New York heeft lange tijd "een erectie gehad die niet wegging". Naar eigen zeggen is de erectie veroorzaakt door het drinken van de vitaminedrank Boost Plus. De man moest geopereerd worden in het ziekenhuis door de erectie en heeft inmiddels een aanklacht ingediend tegen het bedrijf.

In het ziekenhuis werd een 'Winter shunt' geimplementeerd, dat bloed van het ene gebied in het lichaam naar het andere verplaatst. De man wil de kosten van de operatie verhalen op de ontwikkelaar van het drankje. Een woordvoerder van de fabrikant heeft verklaard dat het geen verklaringen doet voor de rechtszaak.


Goedkoper dan Viagra

Gastheer gooit man van drie hoog balkon

Icoon Binnenlands Een gastheer in Hardenberg, Overijssel, heeft een bezoeker bij hem thuis van het balkon gegooid tijdens een flinke ruzie. De 50-jarige bezoeker is bij de val van drie verdiepingen hoog bewusteloos geraakt en moest naar het ziekenhuis vervoerd worden. Dat heeft de politie gemeld.

Beide personen hadden flink gedronken en kregen om een onbekende reden ruzie met elkaar. De bezoeker sloeg een fles kapot op het hoofd van de 32-jarige bewoner. Die nam wraak en gooide de bezoeker vervolgens van zijn balkon. De bewoner is inmiddels gearresteerd door de politie, na behandeld te zijn voor zijn hoofdwond.

Vrouwen op universiteit beter dan mannen

Icoon Onderwijs Vrouwen doen het op de universiteit veel beter dan studenten van het mannelijke geslacht. Zo studeren ze harder en behalen ze veel sneller een diploma. Dat blijkt uit een onderzoek van VSNU, de vereniging van universiteiten.

Bij vrijwel alle studies doen vrouwen het beter, ook bij traditionele mannenstudies als techniek en economie. Gemiddeld heeft 57,1 procent van de vrouwen na vier jaar een bachelordiploma behaald. Bij mannen is dat 33,4 procent. Ook verlaten veel meer mannen de universiteit zonder diploma dan bij vrouwen het geval is. Vooral in het eerste jaar van de studie zijn de verschillen groot.

VSNU-voorzitter Sijbolt Noorda vindt nog niet dat de noodtoestand afgeroepen moet worden. "Er is geen reden ons nu onmiddellijk gigantische zorgen te maken over het achterblijven van de jongens. Ik ben vooralsnog vooral blij dat vrouwen de achterstand die ze decennialang hebben gehad, nu hebben ingelopen", aldus Noorda.

Momenteel is nog maar een op de tien hoogleraren een vrouw. Noorda denkt dat dit aantal flink zal toenemen. De Universiteit van Amsterdam is alvast begonnen: als eerste universiteit heeft deze een vrouwelijke rector-magnificus aangewezen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.