Sam Michael: 'Williams op weg terug'

Sander (sanger)
Williams lijkt op de weg terug naar de top, na het dramatische seizoen vorig jaar. Tot op heden scoorde het succesvolste team allertijden zeven punten. Hiermee staan ze vijfde in het constructeurkampioenschap. Het gevoel van verbetering zorgt voor optimisme binnen het team.

Ook Sam Michael deelt het gevoel: "De start is bemoedigend, zeker als je ziet waar we vandaan zijn gekomen. Onze grootste doelen voor dit jaar waren een respectabele plaats in het constructeurkampioenschap en een oplossing vinden voor onze betrouwbaarheidsproblemen. Daar zijn we al heel ver in, we liggen op schema. We hebben nog een lange weg te gaan om weer tot de top te behoren, maar we zijn die weg wel al ingeslagen."

"Wat volgens mij heel erg heeft meegespeeld in de betere prestaties is dat iedereen nu op dezelfde banden staat," vervolgt de technisch directeur van Williams. "Daardoor kunnen we nu bij tests ons volledig concentreren op het maximaliseren van de afstelling van de auto. In het verleden besteedden we veel tijd aan bandentests, maar dat is nu niet meer nodig. Een bandenoorlog is misschien in de toekomst weer goed voor de Formule 1, maar nu was het de juiste stap om naar één leverancier te gaan. Het heeft de sport weer teruggebracht bij de teams en dat vind ik goed."