[RG] Henin eenvoudig naar finale

Justine Henin heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros en kan zo opgaan voor haar derde titel op rij in Parijs. In de halve finales was de Belgische nummer één van de wereld met tweemaal 6-2 te sterk voor de Servische Jelena Jankovic.

Henin, die in Parijs al 33 sets op rij heeft gewonnen, speelde vanmiddag sterk en liet haar tegenstandster niet in haar ritme komen. Lange tijd bleven echte rally's dan ook uit. In de eerste set maakte beiden spelers evenveel onnodige fouten, maar Henin sloeg meer winners. In de vierde game nam de Belgische een break voorsprong en gaf daarna op haar eigen service niets meer weg. Met een break in de achtste game wist ze de set binnen te halen.

Jankovic wist in het tweede bedrijf meer tegenstand te bieden. Hierdoor onstond er toch een boeiend gevecht. In de vierde game wist Henin weer een break voorsprong te pakken, de Servische wist nu echter gelijk terug te breken. Daarna toonde Henin haar vechtlust, plaatste gelijk weer een break en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

Submitter:  Bron: NOS-TT