Y. Touré kan naar Barcelona

Maikel (WeebI)
Yaya Touré lijkt ondanks interesse van diverse clubs verspreid door Europa te kiezen voor Barcelona. De middenvelder staat op dit moment nog onder contract bij het Franse AS Monaco.

De 24-jarige Ivoriaan is de jongere broer van Kolo Touré, speler van Arsenal en international van Ivoorkust. Yaya heeft de afgelopen jaren enorme progressie geboekt, waardoor hij de belangstelling van meerdere clubs heeft gewekt. Het FC Barcelona van Frank Rijkaard is één van die clubs, en ook de persoonlijke voorkeur van Touré gaat uit naar de Catalaanse grootmacht.

"Hij zou graag naar Barcelona gaan", zegt zijn adviseur Dmitri Seluk. "Inter, Lyon, Roma, Everton en Arsenal hebben zich ook allemaal gemeld; iedereen heeft interesse in hem. In denk dat hij momenteel zo'n ¤ 15 miljoen moet opleveren." Barcelona is al langer op zoek naar een middenvelder die achter Xavi en Deco op de controlerende positie kan spelen. Thiago Motta en Edmílson worden niet meer goed genoeg geacht, en dus toont Barça niet alleen interesse in Touré, maar ook in Xabi Alonso van Liverpool.

Barcelona zal geen officiële aankondigingen doen tot het Spaanse seizoen is afgelopen.