AZ denkt aan uitbreiding stadion

AZ heeft gisteren bouwtekeningen binnen gekregen voor de uitbreiding van het DSB Stadion. De Alkmaarse club kan het stadion uitbreiden tot 40.000 of 60.000 zitplaatsen.

Als AZ kiest voor de uitbreiding van 60.000 zitplaatsen zou dat betekenen dat in Alkmaar het grootste stadion van Nederland zal staan. ‘’Die laatste mogelijkheid is erg heftig’’, vindt voorzitter Dirk Scheringa. Op dit moment is er plaats voor ongeveer 18.000 toeschouwers.

De Nederlandse regelgeving zou nog wel een struikelblok kunnen vormen voor AZ, zo is er onder andere een eis van maar liefst 7000 parkeerplaatsen. "Wij verlangen in dit land een VOC-mentaliteit. Als je in Amerika ergens aan begint, proberen ze je aan alle kanten te helpen. Hier zeggen ze vooral waarom iets niet kan", aldus Scheringa.

Scheringa heeft al een idee bedacht waarbij een leger aan bussen Noord-Holland doorkruist. ‘’Ik ga binnenkort praten met de burgemeester van Alkmaar om te bezien of we gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen."

Als het collectieve tv-contract volgend jaar afloopt, wil AZ alles in eigen boezem exploiteren. Collega-clubs zullen met nieuwsgierigheid toekijken, maar Scheringa denkt met deze manier weer een stap in de goede richting te kunnen maken. ‘’We hebben alle expertise in huis. De Alkmaarse club zal niet rigoureus veranderen qua selectie. De huidige onderhandelingen zijn redelijk duidelijk. De overgang van Tim de Cler naar PSV is overigens nog lang niet zeker. Er zijn onderhand vier clubs in binnen- en buitenland, die hem willen contracteren. Er is al het dubbele geboden van wat PSV bij ons heeft neergelegd, terwijl die clubs ook de indicatie hebben gegeven dat Tim elders veel meer kan verdienen", aldus Scheringa.

In technisch opzicht wordt er ook het een en ander aangepast aan Jong AZ, daar zullen geen spelers van het eerste elftal meer in actie komen. Maar daar wordt voornamelijk een ambitieus team opgebouwd dat mee moet strijden om de titel.