Grastennisseizoen begonnen in Surbiton

Voor de servicekanonnen in het herentennis breken belangrijke weken aan. Het grasseizoen is begonnen met een Challenger in Surbiton, volgende week beginnen ook de eerste toernooien op het hoogste ATP-niveau. In Halle en op Queens barst dan de strijd los.

In Surbiton staat natuurlijk Ivo Karlovic in het speelschema, de als tweede geplaatste Kroaat versloeg in drie sets de Britse qualifier Lee Childs. 7-5, 6-7, 7-6. Ook Chris Guccione en Robert Kendrick serveerden zichzelf naar de tweede ronde.

Een opvallende naam in het speelschema van Surbiton is die van Andy Roddick. De nummer drie van de wereld werd vroeg uitgeschakeld op Roland Garros en wilde wedstrijdritme opdoen met Wimbledon voor de deur. Omdat de inschrijftermijn al lang verlopen was kon Roddick zich alleen voor het dubbelspel opgeven. Samen met Robby Ginepri speelde hij zijn eerste Challenger sinds 2001. Roddick en Ginepri werden echter ook hier in de eerste ronde uitgeschakeld. Chris Guccione en Nathan Healey waren met 7-5, 6-1 te sterk.