"België staat nu bij de voetbalontwikkelingslande

Olga (Nuongirl)
De Belgische pers heeft weinig medelijden met de Rode Duivels. Na de 2-0 nederlaag gisteren tegen Finland kan de ploeg van bondscoach Vandereycken het EK definitief uit het hoofd zetten. Na acht wedstrijden gespeeld te hebben, heeft België slechts zeven punten.

H)Uilen met de pet op”, aldus Het Laatste Nieuws cynisch. “Het monster van Helsinki deed ons denken aan de ‘prestatie’ tegen Polen zeven maanden geleden. Zonder ziel of emotie werd België door elf brave Finnen naar de slachtbank geleid. Afwachten wie hiervoor de rekening zal moeten betalen.”

De Morgen ziet weinig lichtpuntjes. “De zwanenzang blijft duren. België staat nu bij de voetbalontwikkelingslanden. Het gaat niet langer over deze campagne. De evaluatie die volgt, gaat over de toekomst. Met of zonder René.”

Het Gazet van Antwerpen meldt dat “Je mag dan nog zo hard roepen dat er progressie in de groep zit, de cijfers worden steeds pijnlijker. Zeven luttele punten na acht matchen, alleen maar nederlagen in 2007, hopeloos vroeg uitgeschakeld voor het EK en nu ook met een rotgevoel de vakantie in.”