Newcastle haalt Mark Viduka

Mark Viduka versterkt de komende seizoenen de aanval van Newcastle United. De Australische spits komt over van streekrivaal Middlesbrough, dat hem niet kon behouden.

Viduka mocht vertrekken bij Boro, en Newcastle toonde al enkele jaren interesse in de Australische aanvaller van zowel Kroatische als Oekraïense afkomst. De international tekent een tweejarig contract bij The Magpies, met een optie op een extra jaar. Hiermee is de eerste zomeraankoop voor de ploeg van Sam Allardyce een feit. Eerder vertrok aanvoerder Scott Parker naar West Ham United.

Allardyce kijkt er naar uit om Viduka met de Engelse sterspits Michael Owen samen te zien spelen. "We halen een speler met enorme ervaring in het Premiership", aldus de voormalig trainer van Bolton Wanderers. "Hij is groot en sterk, en kan onze voorhoede leiden. Iedere trainer wil twee spelers voor iedere positie, en met deze vierde spits hebben wij dat ook." Naast Viduka en Owen spelen ook Obafemi Martins en Shola Ameobi in de aanval van Newcastle.