FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 november 2006

Prijswinnaars week 42, 43 en 44

Je kon de afgelopen weken weer een hoop prijzen winnen op de FP. Het is een flinke rij met prijzen en winnaars dus we werken het lijstje maar gewoon af:

Allereerst maakte je kans op het spel DVD-bordspel Personology. De volgende mensen zijn de gelukkige winnaars:


BaZzY
Miepz
whiteman


Daarnaast kon je het complete eerste seizoen van GTST op DVD winnen. De volgende twee mensen hebben het komende half jaar hun hele weekend volgepland.


nomen
ramonp


Je kon verder de game Splinter Cell: Double Agent op de Xbox 360 plus een Splinter Cell-faceplate voor je Xbox 360 winnen. De volgende vijf mensen hebben een game plus faceplate gewonnen:


Brandje
eltje
Spaceman89
FranticDJ
kahaarin


Je maakte verder kans op de 538 Dance Smash cd. We gaven er vijf weg en ze zijn gewonnen door:


Stokvis
zarlor
uhhm
Kitkat184
wuppi


We gaven verder 5 * 2 kaarten weg voor de film DON. Ze zijn gewonnen door:


nlboy
pillenboer
Rejected
P4ULuZ
nhero


Een prijsvraag die voor veel commotie zorgde omdat het plaatje NSFW zou zijn: de interactive fleshlight. De volgende twee mensen mogen hem gaan proberen:


paladin
Typhon


Tenslotte maakte je kans op tien Borat-hobbypakketten waarin je een Borat ping pong-set kon winnen plus een Borat-badpakket. De volgende tien mensen kunnen hun lol niet op aankomende zomer in het zwembad:

majoh
IQM
knarfmk1
Bait00
Cansu
IlluZiaN
wendytje
n1ck
RefleXion
Ryoga


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

SEGA goes next-gen Marvel

Een paar maanden geleden meldden we dat Activision stopte met de Iron Man-licentie te gebruiken. SEGA heeft inmiddels de totale rechten gekocht, waardoor SEGA nu games mag produceren gebaseerd op de films en comics rond de rood-gele man van staal.
Daarnaast meldde SEGA dat zij binnen deze meer-jaren-deal ook de mogelijkheid hebben om van tenminste nog ťťn Marvel-karakter een game te produceren. Voorlopig concentreert men zich echter op de game die op de Iron Man-film gebaseerd wordt.'IsraŽl heeft recht op stukje Libanon'

Icoon Isra�l/Palestina De archeoloog en historicus Meir Ben-Dov heeft in oude archieven het bewijs gevonden dat een deel van Libanon eigenlijk bij IsraŽl hoort. De historicus geeft de oplossing voor een slepend IsraŽlisch-Libanees grensconflict. IsraŽl krijgt daarbij een stukje van Libanon, maar zou daarbij een ander stuk land terug moeten geven aan Libanon.

In 1893 kocht de Franse bankierszoon van Joodse komaf Edmond de Rothschild een stuk grond in het Ottommaanse rijk: de Ayoun-vallei. Deze vallei maakt nu deel uit van Libanon. Hij verkocht deze grond aan Joodse boeren in het dorpje Metula, dat nu in IsraŽl ligt. Rothschild wilde dat er een Joodse staat zou komen en kocht daarom zoveel mogelijk grond voor Joodse kolonisten.

Toen de Turken verslagen werden in 1918, werd het Ottomaanse Rijk opgedeeld in een Brits deel (huidig Palestina, JordaniŽ en IsraŽl) en een Frans deel (huidig Libanon en SyriŽ). De Britten en Fransen wilden de grenzen tussen hun gebieden duidelijk vastleggen en nodigden daarop in 1923 de zogenaamde moektars uit voor overleg. Moektars zijn een soort burgemeesters van de grensdorpjes. Men vergat echter de Joodse moektar van Metula uit te nodigen.

Hierdoor begon het grensconflict. "400 hectare land van de boeren van Metula kwam aan de andere kant van de grens, in het Franse mandaat, terecht", aldus Ben-Dov. Toen de Fransen en Engelsen inzagen dat ze een fout gemaakt hadden, gaven zij de Joodse boeren reispasjes om hun grond te kunnen bewerken. Ook na de oprichting van de staten IsraŽl en Libanon in de jaren veertig bleef deze situatie zo bestaan.

"In 1951 kwam daar verandering in. De Verenigde Staten legden een oliepijpleiding van Saudi-ArabiŽ naar Libanon aan, over de grond van de Joodse boeren, en zij verboden de IsraŽliŽrs om in Libanon te komen. Dat zou te gevaarlijk zijn. IsraŽl accepteerde dat besluit", legt de historicus uit. De boeren hebben nooit compensatie ontvangen. Oorspronkelijke eigendomsdocumenten die Ben-Dov gevonden heeft, tonen aan dat de Joodse boeren of hun nazaten nog steeds de eigenaar zijn.

Ben-Dov weet de oplossing. Zo ruzieŽn IsraŽl, Libanon en de Hezbollahbeweging ook nog over een ander stuk grond. Volgens Hezbollah bezet IsraŽl de Shebaa-boederijen. Dit stukje land zorgt ook voor veel conflicten. "De vredesonderhandelingen tussen IsraŽl en Libanon zijn een uitstekende aanleiding om onrechtvaardigheden uit het verleden recht te zetten en de grens te herzien. Libanon krijgt de Shebaa-boerderijen terug, en het land van de boeren van Metula wordt eindelijk IsraŽlisch", vindt de historicus.Ottomaanse Rijk in 1920 opgedeeld in Brits en Frans deel

'38.000 jaar cel geŽist voor terroristen Madrid'

Icoon Justitie Waarschijnlijk zullen aanklagers 38.000 jaar celstraf eisen tegen alle zeven hoofdverdachten van de aanslagen in Madrid in 2004. Dat hebben Spaanse media gemeld op basis van bronnen bij de Spaanse justitie. Door de aanslagen zijn er honderden doden gevallen in de Spaanse hoofdstad.

Celstraffen van meer dan honderd jaar zijn in Spanje niet uitzonderlijk. Straffen voor verschillende vergrijpen worden in het Spaanse rechtssysteem bij elkaar opgeteld. Maar Spaanse media melden dat de verdachten echter maximaal veertig jaar echt achter de tralies zullen verdwijnen.

Het proces tegen de terreurverdachten begint in februari en zal waarschijnlijk een half jaar in beslag nemen. Onder de verdachten zitten drie moslimextremisten die het brein zouden vormen achter de aanslag. Drie anderen hebben de bommen in de treinen geplaatst. Er zijn nog zeven anderen die ook meegeholpen hebben om de bommen in de treinen te plaatsen, maar deze hebben drie weken na de aanslagen zichzelf opgeblazen.

Gordon is woedend op Telegraaf

GordonDe zanger Gordon is boos op zijn werkgever de Telegraaf. Zů boos zelfs, dat hij ophoudt met zijn column voor dit dagblad. "Dat je eigen krant voor de zoveelste keer mijn goede naam door het slijk haalt daar pas ik voor."

Gordon meent dat de Telegraaf hem verschillende malen heeft bespot. Ook vandaag was de Telegraaf niet mild tegen zijn eigen columnist. Onder de kop 'Gordon Kansloos' wees het dagblad op het aantal kijkers dat Gordon met zijn docusoap 'Gordon in de Mode' wist te trekken: iets meer dan honderdduizend. Daarbij werd ook fijntjes gemeld dat de docusoap van Frans Bauer iets meer kijkers trok: 1,4 miljoen.

Gordon is not amused. "Dat Frans populairder is, daar zal ik geen probleem van maken en ook zeker erkennen", laat hij op zijn website weten. "Mijn programma stond recht tegenover X Factor en Paul de Leeuw en wordt op Talpa uitgezonden. Moet ik aan iedereen nog uitleggen hoe het in elkaar zit? Ik stop met het schrijven voor een krant die er zichtbaar van geniet om mij publiekelijk onderuit te halen."

In de docusoap van Gordon wordt getoond hoe de 38-jarige volkszanger zijn nieuwe kledinglijn heeft opgezet. Ook heeft Gordon een eigen sieradenlijn. Het tweede en laatste deel van Gordon in de Mode wordt zaterdag op Talpa uitgezonden.

Rellen na weigering Ethiopisch bloed

Het besluit van het IsraŽlische ministerie van volksgezondheid om het bloed van Ethiopisch-Israelische donoren te weigeren, omdat deze ziektes zouden kunnen bevatten, heeft vandaag tot hevige rellen geleid in de omgeving van Jeruzalem. Honderden IsraŽliŽrs van Ethiopische origine zijn slaags geraakt met de politie en hebben tijdelijk een belangrijke weg geblokkeerd.

De relschoppers klagen over de discriminatie, die hen ten deel zou vallen. "Wij zijn gezonde mensen, net als iedereen", zegt de 24-jarige Galit Maarat, die 75 kilometer heeft afgelegd om aan de betoging deel te nemen. "Het is onrechtvaardig, een vreselijke belediging."

De IsraŽlische regering blijft bij zijn beslissing, en vindt dat de regeling niet discriminerend is. Volgens een woordvoerster volgt IsraŽl gewoon de internationale richtlijnen door bloed weg te gooien van mensen die gedurende een bepaalde tijd in een risicogebied zijn geweest. In EthiopiŽ komt veel aids voor.

De rellende EthiopiŽrs hebben het idee vaker te worden gediscrimineerd, ondanks dat ze zelf ook joods zijn. Zo zouden blanke joden alleen vrouwelijke EthiopiŽrs toegang verschaffen tot uitgaansgelegenheden en worden de mannelijke EthiopiŽrs uitgesloten.


Een EthiopiŽr wordt vertrapt door paardenhoeven.

Friese hogeschool wil universiteit worden

Icoon Onderwijs De Christelijke Hogeschool Nederland in het Friese Leeuwarden wil zo snel mogelijk een universiteit worden. Robert Veenstra van het college van bestuur denkt dat dat in 2009 kan gebeuren. Een besluit over de naam is nog niet genomen, maar de namen Universiteit Friesland of Universiteit van Franeker worden overwogen.

Op het moment kan de hogeschool zich nog niet omvormen tot universiteit. Eerst moet de nieuwe wet hoger onderwijs van kracht worden. Veenstra wil gebruik gaan maken van de nieuwe wet, wat eind volgend jaar mogelijk zal zijn. Veenstra denkt niet dat er verwarring zal ontstaan over het verschil tussen hogeschool en universiteit. "Een befaamde universiteit als Harvard heeft opleidingen van het niveau van een hogeschool tot en met universitaire masters, en niemand vindt het verwarrend", stelt hij.

De Universiteit van Franeker behoort naast de Universiteit Leiden tot de eerste universiteiten van Nederland. Als de CHN zich om zal dopen tot Universiteit van Franeker, dan overweegt de onderwijsinstelling het oude pand van de befaamde universiteit te kopen. De Universiteit van Franeker werd 200 jaar geleden samen met de Universiteit van Harderwijk gesloten. De universiteit had de faculteiten godgeleerdheid, rechten, geneeskunde, letteren en wijsbegeerte.

Zelda Twilight Princess krijgt downloadable content?

Zelda will provide the wow factor

Als het aan Nintendo's senior vice president George Harrison ligt kunnen we in de toekomst nog lang gaan genieten van de Wii versie van The Legend of Zelda: Twilight Princess. Hij heeft het in een kort interview met Gamepro over downloadable content in de vorm van nieuwe levels.

Hoe ze dit in de nieuwe Zelda game gaan verwerken is onduidelijk maar het idee erachter is interessant. Of we voor de extra's moeten betalen is vooralsnog niet prijsgegeven, maar als we dat even objectief bekijken wel waarschijnlijk.

Het complete interview van Gamepro waar nog meer Zelda feiten ter sprake zijn gekomen is hier te vinden.


Hangjeugd zet hek onder stroom

Domme criminelenAltijd 'spannend' en 'lachen' met die hangjongeren. Neem nu bijvoorbeeld de lokale hangjeugd uit Schiedam die zich ophoudt bij de jongerenplek aan de Akkers in Schiedam-Noord. Die braken afgelopen weekeinde een kastje van een lantaarnpaal open en verbonden de elektriciteitsdraden met een ijzeren hekwerk.

Levensgevaarlijk want de stroom die er op staat is tien keer zo zwaar als in een huis, zegt een inderhaast opgetrommelde elektriciŽn vandaag tegen een verslaggever van het Algemeen Dagblad: ''Je moet er niet aan denken dat een kind de draad had beetgepakt. Maar ook degene die dit heeft gedaan, had net zo goed gestrekt naast die paal kunnen liggen. Er loopt hier een leiding die de hele wijk van elektriciteit voorziet. Nee, dit soort streken is pure waanzin. Levensgevaarlijk, gekkenwerk!''

Een hangjongere die nieuwsgierig komt kijken wat er aan de hand is, zegt tegen de journalist: ''Een grap die gisteravond door ťťn van die gasten hier is uitgehaald. Volgens mij wilden ze kortsluiting veroorzaken of zo. Ze hebben de kap bovenop de verlichting weggehaald zodat er regen in kon komen en de boel zou gaan knetteren. Kijk, daar in de sloot ligt de kap van de lantarenpaal..........''.Dat is lachen, dat is leuk...

Met dank aan frut666 voor de submit.

Voetbal: Ronaldinho beste voetballer van de wereld

Icoon VoetbalRonaldinho is wederom uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. Vorig jaar wist de Braziliaan de verkiezing, welke wordt georganiseerd door internationale spelersvakbond (FIFPro), ook al te winnen.

De FIFPro vroeg 43.000 spelers naar hun mening over wie, wereldwijd gezien, de beste voetballer van 2006 was. De winnaar lag vooraf eigenlijk al voor de hand, namelijk Ronaldinho. "Het is een grote eer", aldus Braziliaanse sterspeler. "Het geeft me ook extra motivatie te streven naar meer."

FC Barcelona, waar Ronaldinho voor speelt, had nog meer te vieren. Lionel Messi werd verkozen tot meest belovende speler. Verder kreeg Samuel Eto'o een prijs voor zijn inzet tegen racisme op de voetbalvelden. Verder won de Catalaanse club zelf ook nog een prijs, de Players for Peace-Award. Deze prijs werd uitgereikt naar aanleiding van de naam die op het shirt van de ploeg van Frank Rijkaard prijkt, namelijk die van Unicef.

Tot slot werd ook nog een wereldelftal samengesteld. Hierin waren Edwin van der Sar en Arjan Robben, de Nederlandse inbreng tijdens deze verkiezing, niet opgenomen. De selectie van dit elftal vind je hieronder.

Het wereldelftal:
Doel: Gianluigi Buffon
Verdediging: Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram en John Terry
Middenveld: Andrea Pirlo, Zinedine Zidane, Kaka
Aanval: Samuel Eto'o, Ronaldinho en Thierry Henry

Bos snapt Turkse gevoeligheid in Armeense kwestie

PvdA-leider Wouter Bos heeft tegenover de Turkse media uitleg gegeven over het standpunt van de sociaal-democraten, ten aanzien van de massamoord op de ArmeniŽrs door Turken in 1915 ten tijde van het Ottomaanse Rijk. Bos zei te ''snappen'' dat de Armeense kwestie ''gevoelig'' ligt bij Turkse Nederlanders.

De lijsttrekker van de PvdA zei verder dat het woord 'genocide' in Nederland ''gemakkelijk'' gebruikt wordt. Bos stelt dat er internationaalrechtelijk een discussie is over het onderwerp: ''Wij blijven de moord veroordelen, maar we moeten zorgvuldig zijn met het begrip genocide.''

De PvdA haalde zich in september de woede van een groot deel van de Turkse gemeenschap op de hals, toen kandidaat-Kamerlid ErdinÁ SaÁan van de lijst werd gehaald omdat die het oneens was met het standpunt van zijn partij over de Armeense kwestie.

Ronaldinho beste speler ter wereld

Ronaldinho is wederom uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. Vorig jaar wist de Braziliaan de verkiezing, welke wordt georganiseerd door internationale spelersvakbond (FIFPro), ook al te winnen.

De FIFPro vroeg 43.000 spelers naar hun mening over wie, wereldwijd gezien, de beste voetballer van 2006 was. De winnaar lag vooraf eigenlijk al voor de hand, namelijk Ronaldinho. "Het is een grote eer", aldus Braziliaanse sterspeler. "Het geeft me ook extra motivatie te streven naar meer."

FC Barcelona, waar Ronaldinho voor speelt, had nog meer te vieren. Lionel Messi werd verkozen tot meest belovende speler. Verder kreeg Samuel Eto'o een prijs voor zijn inzet tegen racisme op de voetbalvelden. Verder won de Catalaanse club zelf ook nog een prijs, de Players for Peace-Award. Deze prijs werd uitgereikt naar aanleiding van de naam die op het shirt van de ploeg van Frank Rijkaard prijkt, namelijk die van Unicef.

Tot slot werd ook nog een wereldelftal samengesteld. Hierin waren Edwin van der Sar en Arjan Robben, de Nederlandse inbreng tijdens deze verkiezing, niet opgenomen. De selectie van dit elftal vind je hieronder.

Het wereldelftal:
Doel: Gianluigi Buffon
Verdediging: Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram en John Terry
Middenveld: Andrea Pirlo, Zinedine Zidane, Kaka
Aanval: Samuel Eto'o, Ronaldinho en Thierry Henry

Kompany tot maart uitgeschakeld

De ziekenboeg bij HSV Hamburg wordt steeds voller. Verdediger Vincent Kompany blijkt tot maart te zijn uitgeschakeld met een achillespeesblessure.

Kompany raakte in het met 1-3 verloren Champions League duel met FC Porto geblesseerd. Eerder leek het erop dat de blessure meeviel en Kompany slechts enkele weken zou zijn uitgeschakeld. De Belg zal echter donderdag in Basel geopereerd worden en het herstel zal vervolgens maanden duren.

De problemen voor HSV worden hierdoor alsmaar groter. Eerder vandaag bleek dat het ook Juan Pablo SorŪn een maand zal moeten missen

Deel geredde paarden naar de slacht

Een belangrijk deel van de paarden die vrijdag bij het Friese Marrum zijn gered uit een overstroomde kwelder, wordt geslacht. De halfwilde dieren van de familie Lootsma zijn zowel voor de slacht als voor de verkoop, aldus veearts Marten de Vries uit Hallum.

De Vries heeft de ruim honderd paarden, die vrijdag werden gered, geÔnspecteerd. "Ze hebben geen ziektes", aldus de veearts. Het vee gaat terug naar Lootsma, waarna hij weer met de dieren kan fokken voor de slacht en de verkoop, aldus Nico Minnema van It Fryske Gea, eigenaar van de kwelder waar de paarden vastzaten.

In de nacht van dinsdag op woensdag raakten de paarden buitendijks ingesloten nadat een storm het zeewater had opgestuwd. Zeker achttien paarden verdronken die nacht. Hoeveel paarden precies zijn verdronken en hoeveel er vrijdag zijn gered, wist Lootsma niet te zeggen.

Geredde paarden

FOK!radio: Radio op tv op Ned 3 en Fraubitch live

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Er zijn te weinig vrouwelijke inzichten in FOK!radio. Die kritiek had Fraubitch vorige week. Nadat MissHobje had meegepresenteerd, was de vrouwelijke inbreng vorige week te laag, zo vond ze. Dus komt ze daar deze week wat aan doen. Op FOK! kunnen we de relatie tussen haar en Dribbel_ op de voet volgen. Van hijgtelefoontjes tot aan kleine ruzietjes tot zweepjes die door het Onzin-forum vliegen. Vanavond is deze Limburgse in de studio van FOK!radio. En ze neemt Limburgse Vlaai mee, dus het komt goed. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam, maar daar blijft het wel bij wat betreft beeld. Daar denken ze bij Radio 3FM heel anders over. Daar starten ze aankomende donderdag met een eigen televisieprogramma die gaat over het reilen en zeilen bij de publieke popzender. Daarnaast worden de voorbereidingen op de eindejaarsactie op de Neude in Utrecht gevolgd. Een van de eerste dingen die we gaan zien is hoe dj Michiel Veenstra naar Disneyland ging en daar radio maakte. Wat televisie aan radio moet gaan toevoegen, horen we vanavond van hem.

En altijd al eens FOK!kers willen knuffelen? Dan kan dat aanstaande zaterdag in Utrecht. Hoe en wat hoor je vanavond! En natuurlijk gaat Yvonne weer met ons roddelen, neemt Nikky het forum met ons door en legt Blinky een stelling neer. Dus nog vrouwelijker kunnen we het niet maken!

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen, opmerkingen en al je zin en onzin via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Knoops gevraagd voor verdediging Saddam

Icoon JustitieDe bekende Amsterdamse advocaat en hoogleraar strafrecht Geert-Jan Knoops heeft het verzoek gekregen zich aan te sluiten bij het team van juridische adviseurs dat de Iraakse ex-president Saddam Hussein bijstaat in diens hoger-beroepzaak. Knoops is onlangs met die vraag benaderd door ťťn van de leden van het internationale juridisch team van Saddam Hussein, die gisteren ter dood werd veroordeeld.

Knoops gaf in een televisie-interview met Who's Next, een uitzending van de krant nrc.next, aan serieus na te denken over het verzoek. Hij vindt het een spannende zaak, ook al is hij naar eigen zeggen slechts 'een schakeltje in het geheel'. "Maar je bent wel onderdeel van een stukje geschiedenis", aldus Knoops.

Knoops vermoedt dat de advocaten van Saddam bij hem gekomen zijn vanwege zijn adviserende optreden tijdens een proces voor het Amerikaans Hooggerechtshof. Amerika's hoogste rechtsorgaan tikte tijdens dat proces in juli de regering Bush flink op de vingers over GuantŠnamo Bay. Knoops was toen toegevoegd aan het bijstandsteam van Ahmed Hamden, die beschouwd wordt als de chauffeur van Osama Bin Laden.

De advocaten van Saddam hebben Knoops gevraagd te onderzoeken hoe groot de kans van slagen is van het hoger beroep. Volgens de strafpleiter ligt de zaak juridisch gezien erg lastig, omdat de statuten van het Iraakse tribunaal niet voorzien in een toetsing van de onafhankelijkheid van de eigen procesvoering. Alleen grote internationale druk kan volgens hem dan ook voorkomen dat Saddam binnenkort aan de galg eindigt.

Knoops noemde de uitspraken van premier Jan-Peter Balkenende, die gisteren het doodvonnis tegen Saddam ondersteunde, zeer gevaarlijk. "Uit gelegenheid sluit men de ogen voor principes".


Geert-Jan Knoops

NIPO peilt SP groter dan VVD

VerkiezingenAls er nu verkiezingen waren, zou het CDA de grootste partij worden. Ze zou uitkomen op 39 zetels, vier meer dan de PvdA. De SP zou met 25 zetels ťťn zetel groter zijn dan de VVD. Dat bleek maandag uit de wekelijkse peiling van TNS NIPO in opdracht van RTL.

Vorige week waren CDA en PvdA bij RTL nog evengroot met allebei 38 zetels. Bij vorige Tweede Kamerverkiezingen haalde het CDA 44 zetels, de PvdA 42, de VVD 28 en de SP negen. Die laatste partij zou dus zeer fors winnen.

GroenLinks komt in de RTL-peiling uit op zeven zetels, een verlies van ťťn vergeleken bij de laatste Kamerverkiezingen. D66 scoort ťťn zetel (min vijf), de ChristenUnie acht (plus vijf). De LPF, die bij de vorige verkiezingen acht zetels haalde, zou nu op nul uitkomen. De SGP houdt haar huidige twee zetels.

Volgens de RTL-peiling zou de Partij Voor de Vrijheid van Geert Wilders zes zetels halen, EťnNL van Marco Pastors twee en de Partij voor de Dieren ťťn.

-
Handig: De website Objectiefbekeken.nl zet de drie voornaamste peilingen nu op een rijtje. Het betreft die van TNS Nipo, Maurice de Hond, en de politieke barometer van Interview-NSS en Nova.

Indonesische schooljeugd 'wreekt' Deense spotprenten

Icoon OpmerkelijkIn de Indonesische plaats Kediri op Oost-Java hebben honderden schoolkinderen meegedaan aan een tekenwedstrijd waarbij leden van het Deense koningshuis moesten worden afgebeeld als varkens. De wedstrijd was een initiatief van een lokaal radiostation en moest een reactie zijn op de omstreden spotprenten over de islamitische profeet Mohammed die een jaar terug in een krant uit Denemarken werden geplaatst.

De leden van het Deense koningshuis moeten als varkens worden afgebeeld omdat die beesten onrein zijn in de islamitische cultuur. De wedstrijd bevorderde de samenwerking onder de scholieren: leerlingen van middelbare scholen maakten de cartoons en scholieren in de basisschoolleeftijd mochten de tekeningen inkleuren.

De makers van de winnende prent krijgen 5 miljoen rupiah (circa 430 euro). De tekening wordt opgestuurd naar de Deense ambassade in Jakarta.

AC Milan tijdelijk zonder Gattuso

AC Milan kan de komende weken niet over Gennaro Gattuso beschikken. De middenvelder van de Milanezen liep in het verloren duel met Atalanta Bergamo (2-1) een blessure aan zijn knie op. De verwachting is dat hij een week of drie niet in actie kan komen.

Door deze blessure moet Gattuso de wedstrijd tegen AS Roma noodgedwongen vanaf de tribune bekijken. Ook de duels tegen Empoli en Messina moet hij aan zich voorbij laten gaan. Verder zal hij ook niet in actie komen tegen AEK Athene in het toernooi om de Champions League en de oefeninterland van ItaliŽ tegen Turkije.

Carlo Ancelotti, trainer van AC Milan, is niet blij met het wegvallen van Gattuso. De club vertoeft momenteel op de zestiende plaats. Hierdoor is de landstitel is ver weg voor de club uit Milaan. Koploper Internazionale heeft inmiddels een voorsprong van zeventien punten. Kanttekening is wel dat de ploeg van Clarence Seedorf met acht punten in mindering begon naar aanleiding van het omkoopschandaal in ItaliŽ.

Wegereef fluit topper

De topper tussen Ajax en PSV van komend weekend staat onder leiding van Jan Wegereef. Het is de derde keer dat de arbiter deze wedstrijd, tussen de huidige nummers ťťn en twee, in goede banen mag leiden.

In de eerste editie, in het seizoen 1999/2000, die de arbiter mocht fluiten gaf hij een rode kaart aan een Ajax-speler Jan van Halst. De Eindhovenaren wisten het duel met 1-3 te winnen door drie doelpunten van Ruud van Nistelrooy. In 2003 gaf Wegereef opnieuw een rode kaart. Deze keer was voormalig Ajax-speler Christian Chivu het slachtoffer. Bovenden kende hij PSV een penalty toe, welke door Mateja Kezman werd benut.

Top of Flop: Rehab

Ook vorige week waren de meningen weer eerlijk verdeeld. Top en Flop hielden elkaar volledig in evenwicht: "Chips Ahoy!" van The Hold Steady eindigt onbeslist.

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Amy Winehouse, een soul zangeres uit Noord Londen. Amy brak drie jaar geleden door met haar debut album "Frank". Onlangs bracht ze haar tweede CD uit: "Back to Black". De eerste single heet "Rehab". Ze zingt in dit lied dat ze geen zin heeft om af te kicken. Er wordt gefluisterd dat dit nummer over haar eigen alcoholverslaving gaat. Haar vader, een taxi chauffeur, verzocht haar dringend om zich eens te melden bij een ontwenningskliniek, maar ze weigerde en schreef er dit lied over.

Dannytjeuh was bijzonder gecharmeerd van dit nummer: "Dit is zo'n typisch nummer die het moet hebben van de zware soulstem van de zangeres. Een typisch vb dat er zonder die electronische toestanden best wel een mooi stukie muziek kan gemaakt worden. Persoonlijk vind ik dit best wel goed klinken, het werkt een beetje aanstekelijk en zoals ieder goed stukje muziek blijft het waarschijnlijk terug voor de rest van de dag door mijn hoofd spoken.".

Ik vind het ook een heel mooi lied. Ze heeft een prachtige stem. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Nederlandse DJ op nummer 1 in UK Top 40

De Nederlandse DJ Fedde Le Grand staat op nummer ťťn in de Engelse hitparade met het nummer 'Put Your Hands Up For Detroit'. Het is de eerste keer dat een Nederlandse DJ op deze positie staat in de Official UK Singles Chart (Top 40) van de BBC.

Het nummer kwam vorige week in Engeland binnen op nummer twee. De track bereikte in Nederland niet de hoogste plaats van de hitlijsten. Het is deze zomer officieel gekozen tot The Summer Anthem of Ibiza 2006.

In 1999 kwam DJ Jean met zijn single 'The Launch' ook hoog in de Britse Top 40, maar hij reikte niet verder dan twee.

Duitser bewaarde lijk vader in vuilcontainer

OpmerkelijkEen Duitse man heeft het rottende lijk van zijn vader, dat hij maandenlang in een vuilcontainer had verstopt, maandag afgeleverd bij de politie. Dat meldden Duitse media maandag.

De 45-jarige man uit Viersen, op enkele tientallen kilometers van Nederland, had het overlijden van zijn 84-jarige vader in mei verzwegen. Door grote schulden kon hij geen begrafenis betalen en was hij tot deze noodgreep gekomen.

Woning vermoorde man in brand gestoken

Icoon MisdaadIn Zaltbommel is in de nacht van zondag op maandag het huis afgebrand van de afgelopen donderdag vermoorde man. De brand brak omstreeks vier uur in de ochtend uit. Er waren geen bewoners in het pand. De politie is inmiddels een onderzoek gestart of er een verband is tussen deze zaken.

De vermoedelijke dader (33) is snel na de moord aangehouden. Later op die avond was er ook nog een 54-jarige plaatsgenoot aangehouden. De verdachte had eerder op de dag ruzie gehad met het slachtoffer.

Met dank aan s7eph4n voor de herschreven submit.

[upd] OM eist 15 jaar tegen Samir A.

Icoon BinnenlandsHet Openbaar Ministerie heeft maandag in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam straffen tot vijftien jaar geŽist tegen zes terreurverdachten in het proces rond de groep van Samir A. De hoogste strafeis, vijftien jaar, was voor Samir A. en medeverdachte Mohamed C.

De 20-jarige A. werd eerder vrijgesproken van het voorbereiden van terreuraanslagen. Volgens de aanklagers Alexander van Dam en Bart den Hartigh vormden vijf van de zes verdachten een terroristische organisatie die bezig was met het voorbereiden van aanslagen op politici en het gebouw van de AIVD.

Ook zijn allen volgens het OM schuldig aan verboden wapenbezit. Samir A., Nourridin El F. en Mohamed C. hebben daarnaast geprobeerd mensen te werven voor de gewapende strijd.

Update 17.55 uur
Alle misdrijven zijn voorbereid vanuit een terroristisch oogmerk, wat moet resulteren in hogere straffen. Volgens de aanklagers raakt het plegen van aanslagen op politici het voortbestaan van de democratische rechtsstaat in het hart.

De 24-jarige Nouredine el F. hoorde twaalf jaar celstraf tegen zich eisen. Hij is eerder dit jaar tot vijf jaar celstraf veroordeeld wegens verboden wapenbezit en lidmaatschap van de terroristische organisatie de Hofstadgroep. Hoewel de officieren hem een gevaarlijk individu noemden, is de eis lager uitgevallen, omdat de periode dat El F. lid was van de terreurorganisatie, korter was. Hij vormde samen met A. en C. de kern van de groep, aldus justitie.

Het OM eiste tegen de voormalige vrouw van El F., de 23-jarige Soumaya S. tien jaar gevangenisstraf. Zij heeft al een korte straf uitgezeten voor verboden wapenbezit. Tegen de 20-jarige Mohammed H. eisten de aanklagers acht jaar celstraf.

De 23-jarige Ibrahim H. was al op vrije voeten. Volgens het OM behoorde hij niet tot de groep terroristen. Wel verwijt justitie hem verboden wapenbezit en het vervalsen van een reisdocument. Zijn strafeis: Twaalf maanden, waarvan zeven maanden voorwaardelijk.

Voortzetting van de Hofstadgroep
A.De officieren van justitie trokken een aantal keer de vergelijking met de Hofstadgroep. Volgens Van Dam en Den Hartigh is de organisatie rond Samir A. een voortzetting van het terroristennetwerk de Hofstadgroep. De plannen die deze vier mannen en een vrouw hadden voor het plegen van misdrijven, waren echter vele keren ernstiger en concreter dan de misdrijven waarvoor de leden van de Hofstadgroep zijn veroordeeld, aldus het OM.

Omdat de verdachten handelen vanuit een radicale gewelddadige ideologie, acht het OM de kans op herhaling groot. ''Samir A. is hiervan zelf wellicht het beste voorbeeld'', aldus Den Hartigh. Die werd twee keer eerder aangehouden op verdenking van soortgelijke feiten. Justitie heeft niet de illusie dat een lange celstraf de denkbeelden van A. zal veranderen, maar kan hij zijn plannen in detentie in elk geval niet verwezenlijken.

De aanklagers menen dat met de aanhouding van de verdachten aanslagen op politici zijn voorkomen. ''Door bewindslieden uit de weg te ruimen, zouden de verdachten inťťn klap grote vrees aanjagen bij de Nederlandse bevolking en een begin maken met het omverwerpen van de democratie.''

'Spoor bijster'
Alleen Samir A., Soumaya S. en Mohammed H. hadden de moeite genomen maandag naar de strafeis te komen luisteren. C. en El F., die overigens illegaal in Nederland zijn, bleven op hun cel op de terroristenafdeling in Vught.

Volgens Viktor Koppe, advocaat van A., El F. en C., zijn de strafeisen de definitieve bevestiging dat het OM het spoor bijster is geraakt. De advocaten houden woensdag en donderdag hun pleidooien. De uitspraak wordt eind november verwacht

Doornbos blijft in Formule 1

Robert Doornbos zal volgend jaar vrijwel zeker in de Formule 1 actief blijven. Hij heeft een testcontract aangeboden gekregen van Red Bull Racing, en is ook nog in onderhandeling met Scuderia Toro Rosso over een racestoeltje voor 2007.

"Robert heeft een contract voor 2007 aangeboden gekregen als testcoureur bij Red Bull Racing, maar we zijn ook nog in gesprek met Scuderia Toro Rosso over een racestoeltje. We hebben ergens in de komende tijd hierover een afspraak in Oostenrijk," liet een woordvoerder weten.

Bij Toro Rosso is er onduidelijkheid over Scott Speed. Doornbos zou zijn opvolger kunnen worden. "Red Bull Racing is ook betrokken bij een eventueel contract met Scuderia Toro Rosso. Hopelijk is er voor het einde van de maand meer duidelijkheid over Roberts toekomst."

Tentoonstelling rond domino-mus

Wie kent haar niet meer: de domino-mus die vorig jaar werd doodgeschoten. Deze mus is de centrale figuur in De Grote Huismus Tentoonstelling die op 14 november in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam opent.

De domino-mus vloog 14 november vorig jaar een hal in Leeuwarden in waar op dat moment de voorbereidingen bezig waren voor het wereldrecord dominosteentjes laten omvallen. De mus raakte een aantal steentjes, waardoor er uiteindelijk 23.000, voortijdig, omvielen.

Het incident zorgde voor veel beroering. De schutter werd met de dood bedreigd, de Dierenbescherming deed aangifte wegens overtreding van de Flora- en Faunawet en er werden acties gestart tegen de organisatie van Domino Day. Zo werd er een paar duizend euro uitgeloofd aan de persoon die voordat de recordpoging zou plaatsvinden de dominostenen alsnog wist om te gooien.

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam springt nu dus handig in op deze gebeurtenissen van bijna een jaar geleden. Naast de domino-mus zullen zes beroemde soortgenoten in de Wall of Fame in het museum te zien zijn, zoals bijvoorbeeld de oudste opgezette Nederlandse huismus, de mus die in 1936 in Londen door een cricketbal werd gedood en de oudste bewaard gebleven Amerikaanse huismus.

Domino Day 2005
Domino Day 2005

Wildplasser plast tegen politiebus

Icoon OpmerkelijkAls je niet midden in de nacht met een sopje en bijbehorende spons aan de slag wilt om een auto schoon te maken, moet je vooral niet met je zatte kop tegen een politiebusje aan pissen. Een man uit Den Haag kan daarover meepraten.

De 19-jarige was in Amsterdam een nachtje wezen stappen en plaste uit louter verveling tegen een politiebusje. Agenten konden dit niet zo waarderen. Onder toezicht van de agenten moest hij het voertuig reinigen. Nadat hij zijn excuses gemaakt had, kon de man huiswaarts keren.

Kermisklanten hangen uur lang ondersteboven

Icoon OpmerkelijkAchttien bezoekers van een kermis in Strathclyde in Schotland hebben gisteren enkele angstige momenten gekend. De attractie waarin ze zaten liep vast, waardoor ze een uur lang ondersteboven hingen.

De slachtoffers varieerden in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Ze werden uiteindelijk gered door de brandweer. Ze hielden geen ernstige verwondingen over aan hun hachelijke avontuur. Wel klaagden ze allen over duizeligheid en kneuzingen. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld.

Soldiers of Sint

Nog even en de goedheiligman is weer in ons land, er is alleen probleem, veel mensen schijnen Sinterklaas te vergeten, de winkels liggen alweer vol met kerstspullen en ik heb serieus de eerste verlichte dennenboom buiten alweer zien staan....

Kortom, als we er nu niets aan doen is Sinterklaas gedoemd en zal de beste man in de vergetelheid raken doordat iedereen alleen nog maar aan Kerst denkt. Ik heb wat stukjes gezien van de serie die Nickelodeon zo nodig uit moet zenden en Sinterklaas wordt daar neergezet als een ouwe sukkel, wat natuurlijk niet klopt, de Pietjes mogen lekker dom doen, Sinterklaas is een ouwe man met veel levenservaring.

Begrijp me niet verkeerd, kerst is ook leuk, maar pas nadat Sinterklaas is geweest, ben je het met mij eens, sluit je dan aan bij de Soldiers of Sint.

Ik besluit met hun strijdkreet: Zonder Sinterklaas geen Nederland !

'Elektrische tandenborstel rukt op'

Icoon AlgemeenOngeveer de helft van de Nederlanders tussen 20 en 70 jaar poetst de tanden met een elektrische borstel. Dat blijkt maandag uit onderzoek van bureau PanelWizard in opdracht van de branchevereniging van leveranciers van huishoudelijke apparaten Vlehan.

Opvallend genoeg heeft een meerderheid (60 procent) van de ondervraagden een elektrische tandenborstel in huis, maar gebruikt die niet dagelijks. Dat geldt in het bijzonder voor Nederlanders tussen de 30 en 40 jaar.

Waar de gemiddelde Nederlander twee keer per dag naar de tandenborstel grijpt, slaat 6 procent uit die leeftijdsgroep regelmatig een dagje over als aankomt op tandenpoetsen.

Fisichella: "In 2007 kan ik kampioen worden"

Giancarlo Fisichella denkt dat hij volgend jaar kans maakt op het kampioenschap in de Formule 1. De Italiaan, rijdend voor Renault F1, denkt dat Fernando Alonso en Kimi RšikkŲnen zijn grootste concurrenten zullen zijn voor de titel van 2007.

Fisichella rijdt volgend jaar samen met Heikki Kovalainen bij Renault F1. "Ik weet zeker dat ik wereldkampioen kan worden. Ik zal in ieder geval een van belangrijkste titelkandidaten zijn, samen met Fernando Alonso bij McLaren en Kimi Raikkonen bij Ferrari. Ik heb volgend jaar de beschikking over een geweldige auto en een uitstekend team waarmee ik al twee jaar goed samenwerk", aldus de Italiaanse coureur tegenover Gazetto dello Sport.

De eerste twee seizoenen dat Fisichella bij Renault F1 werkzaam was ging het vooral om de belangen van Alonso. In zijn eerste jaar wist de 33-jarige coureur de Grote Prijs van AustraliŽ op zijn naam te schrijven. Verder eindigde de Italiaan op de vijfde plaats in het eindklassement. Dit seizoen wist de Italiaan de Grand Prix van MaleisiŽ te winnen. In het algemeen klassement eindigde hij, achter Felipe Massa, op de vierde plaats.

WK turnen 2010 naar Rotterdam

Rotterdam is in 2010, van 17 tot en met 24 oktober, het decor voor het WK turnen voor dames en heren. Bovendien kunnen de atleten tijdens dit toernooi startbewijzen verdienen voor de vervolgkwalificatie voor de Olympische Spelen. De plaats van handeling is Ahoy'.

Twee jaar geleden had Nederland ook al een groot turnevenement. Toen werd het Europees Kampioenschap turnen voor dames ook in ons land georganiseerd. "De toewijzing is te danken aan een goede voorbereiding en de samenwerking met het gemeentebestuur en Rotterdam Topsport", zegt Frans Koffrie, voorzitter van de Nederlandse Gymnastiekbond (KNGU). "Er was concurrentie van Japan en Rusland, maar die hadden nog niet zo'n uitgewerkt en uitonderhandeld bod."

Ook de burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten, is vol lof over het binnen halen van dit grote evenement. "Een WK in deze mondiale tak van sport is voor Nederland en Rotterdam heel bijzonder. Samen met de KNGU gaan we er een mooi feest van maken."

Lief

Er zijn van die momenten dan heb je gewoon behoefte aan een aaahh wat lief filmpje, mocht je net als ik even zo'n moment hebben, dan is dit filmpje een aanrader, een lief klein wit kitten en een golden retriever uit de categorie goeie lobbes.

En om het helemaal mooi te maken, het filmpje heeft zelf een boodschap aan het einde, een hele mooie boodschap zelfs, dus en lief en een moraal, wat wil een mens nog meer ?

SorŪn maand niet inzetbaar

Hamburger SV moet het de komende maand stellen zonder Juan Pablo SorŪn. De Argentijnse speler liep in het duel van afgelopen weekend, tegen VfL Wolfsburg (1-0), een blessure aan zijn dijbeen op.

Vlak na aanvang van de tweede helft liet SorŪn zich wisselen. Thomas Doll, trainer van de Duitse ploeg, wist al dat er iets niet helemaal goed was. Door deze nieuwe blessure blijft de ziekenboeg van Hamburger SV goed gevuld. David Jarolim, Nigel de Jong, Raphael Wicky, Guy Demel, Mehdi Mahdavikia en Bastian Reinhardt zijn voorlopig ook nog niet inzetbaar.

De blessure komt SorŪn bijzonder slecht uit. Afgelopen zomer kwam de 30-jarige speler over van het Spaanse Villarreal. Hij begint zich namelijk in Hamburg steeds meer thuis te voelen.

[Upd] Ten Cate : "Dit was geen rood"

John Heitinga gaat waarschijnlijk in beroep tegen de rode kaart die hij gistermiddag kreeg in de met 0-3 gewonnen competitiewedstrijd tegen Heracles.

De Ajacied kreeg rood nadat hij te laat was met een tackle. Ook Ajax-trainer Henk ten Cate is het niet eens met de rode kaart, de oefenmeester van de Amsterdammers liep zelfs het veld op om met de scheidsrechter te praten. "Hij was misschien iets te laat. Maar het was zeker geen rode kaart. Dit willen we niet zomaar over onze kant laten gaan," aldus Ten Cate.

Update:
Johnny Heitinga heeft het schikkingsvoorstel voor zijn rode kaart van afgelopen zondag, tegen Heracles Almelo, geaccepteerd. Hierdoor mist de verdediger alleen het bekerduel tegen ADO Den Haag.

Kosten en baten????

Ik ben ziek en lig op de bank een beetje te zappen. Ik kom bij de BBC terecht en daar begint net een discussie over kinderen die veel te vroeg worden geboren. Het schijnt dat ze nu babyís van 23 weken in leven kunnen houden.

Dat is niet gek denk ik, wat is de wetenschap vooruit gegaan, maar als ik verder luister begint bij mij toch wel de haren lichtelijk overeind te staan.

De dokter die te gast was, vertelt dat ze graag wil zien dat kinderen, die met een zware handicap overleven, mogen sterven. Nu is er niet de reden het verdriet van de ouders, of hoe een zwaar gehandicapt kind een geheel gezin kan ontwrichten, of het persoonlijke leed waaraan het kindje lijdt, nee de reden is het geld wat er in gestopt moet worden uit de gemeenschap.

Dus eerst vecht men voor een zodanig klein wezentje, worden er allerlei medische ingrepen gedaan en blijkt dat de medische wetenschap faalt, dan wil men het restproduct permanent verwijderen.

Eerst geeft je de ouders hoop en dan zeg je helaas, maar dit kind gaat de gemeenschap teveel kosten.

En het meest beangstigde is, waar liggen de grenzen.
Praten we over kinderen met een dubbele handicap, praten we over kinderen met Down Syndroom en een hartafwijking, over kinderen met een stofwisselingsziekte.

En als we deze stap zetten, gaat de volgende stap dan niet makkelijker, kinderen die op latere leeftijd na ziekten of ongeluk zwaar gehandicapt raken of demente bejaarden, nu de vergrijzing toeneemt, zorgt deze ook voor grote kosten.
Wie is diegene die deze besluiten moet nemen?

Ik wilde gewoon een beetje uitzieken en verstrooiing zoeken bij de tv, helaas ik voel me nu nog zieker dan ik al was.

KNVB start vooronderzoek naar Buijs

De openbaar aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek begonnen naar Feyenoorder Danny Buijs. Aanleiding voor het vooronderzoek is een incident gisteren in de wedstrijd tegen Vitesse.

In de 33e minuut van de wedstrijd had Buijs een kort maar fel handgemeen met tegenstander Danko Lazovic. Daarbij zou de Feyenoorder een slaande beweging hebben gemaakt naar de Servische aanvaller van Vitesse.

Vorige week zou er ook al een vooronderzoek naar Buijs gestart worden. Vlak voor het eindsignaal in de wedstrijd tegen FC Twente maakte de middenvelder toen een zware overtreding op Niels Wellenberg dat niet werd opgemerkt door de arbitrage. Uiteindelijk besloot de aanklager van de KNVB van een schorsing af te zien.

Palermo's Barzagli niet goedkoop

Andrea Barzagli staat in de belangstelling van diverse clubs, vooral uit ItaliŽ. De speler van Palermo zal echter bij een eventuele transfer niet goedkoop zijn.

Barzagli kent een erg sterk seizoen bij de Siciliaanse club. Mede door de hoge klassering van Palermo krijgt de verdediger enorme aandacht van onder meer AC Milan en Juventus. Voorzitter Maurizio Zamparini is zich bewust van de interesse, en begrijpt dat als er een grote club komt, de 25-jarige speler moeilijk te behouden valt.

De Italiaans international (12 caps) heeft bij de gedeeld koploper in de Serie A nog een contract tot 2010. Mocht er in de tussentijd een club aan de bel trekken, dan dient deze eerst af te rekenen met het prijskaartje dat aan de verdediger hangt. Volgens technisch directeur Rino Foschi moet Barzagli een slordige §25 miljoen gaan kosten.

"Barzagli? Hij kost §25 miljoen", kondigde Foschi aan. "Mochten we volgend seizoen echter Champions League-voetbal spelen, dan zullen we zeker proberen om hem te behouden. Lukt dat niet, dan zullen we hem verkopen, maar zoals ik al meldde: niet voor minder dan §25 miljoen."

Een andere speler van Palermo, naamgenoot Andrea Caracciolo, wekt ook interesse van een Italiaanse club. AS Roma wil de spits losweken bij de concurrent, het liefst in januari al. Foschi: "Voor mij is hij ťťn van ItaliŽ's top vijf spitsen. Er gaan geruchten dat er in de winter een huurruil met Roma's Vucinic plaats gaat vinden, maar ik kan melden dat dat niet gaat gebeuren. Wij geloven in Caracciolo."

Blessure Tuitert valt mee

De blessure die Mark Tuitert gisteren opliep tijdens het Nederlands kampioenschap per afstand in Assen, blijkt mee te vallen.

Tuitert heeft last van een scheurtje in een bovenbeenspier, maar kan waarschijnlijk aankomend weekend tijdens de WB-wedstrijden in Heerenveen al in actie komen. De aankomende dagen zal de schaatser intensief worden behandeld. Hij hoopt woensdag de training voorzichtig te kunnen hervatten.

Afgelopen vrijdag wist hij zich op de 5.000 meter te plaatsen voor de World Cup. Op die afstand heeft hij weinig explosiviteit nodig, waardoor er maar een kleine kans bestaat dat de blessure verergert. Tuitert hoopt dan ook dat hij in Heerenveen aan de start kan verschijnen. "Ik ga dat zeker proberen te halen", aldus de regerend Nederlands allroundkampioen.

DaimlerChrysler wil resultaten van McLaren

De directeur van DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, verwacht dat het team van McLaren Mercedes weer betere prestaties gaat neerzetten. Hij wil dat het team weer elk jaar mee kan vechten om de wereldtitel. Dit seizoen eindigde het team op de derde plaats.

Deze uitspraak deed hij tijdens het Stars & Cars-evenement in Stuttgart. "Het is simpel. Mercedes moet gewoon meestrijden om het kampioenschap. Dit jaar hebben wij dat niet kunnen doen, omdat de teams van Ferrari en Renault sneller waren. Ik ben alleen tevreden met een wereldtitel."

Op hetzelfde evenement liet Mika Hškkinen weten dat hij dicht bij een nieuwe overeenkomst is met Mercedes om volgend jaar weer te racen in de DTM. "We kunnen pas tevreden zijn als de deal helemaal is afgerond, maar we zijn wel dicht bij een contractverlenging."

Van Gaal : "Mendes hoort in dit Oranje"

David Mendes da Silva is samen met ploeggenoot Danny Koevermans en leeftijdsgenoot Evander Sno voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Er werden publiekelijk twijfels geuit over de uitverkiezing van de middenvelder van AZ. Maar volgens Louis van Gaal, oud-bondscoach en trainer van Mendes bij AZ, hoort hij in dit Nederlands elftal thuis. "Hij is multifunctioneel, atletisch, heeft spelinzicht en is goed in de passing. In de voorbereiding vond ik hem al mijn beste speler, dat heb ik hem ook gezegd. Als je naar de rest van de Oranje-selectie kijkt, hoort David er thuis," aldus Van Gaal.

Al met al heeft de trainer van de Alkmaarders toch een paar twijfels bij de voorselectie van Van Basten. "Kijk, je hebt te maken met de andere spelers die geselecteerd zijn. Mendes is een groot talent, maar hij is nog niet klaar in zijn ontwikkeling. Ik vind dat je als spelers helemaal klaar moet zijn als je in het Nederlands elftal speelt. Maargoed, de trend van de bondscoach is om talenten op te nemen in zijn selectie. En in die groep past een groot talent als David Mendes da Silva."

Clippy

En we hebben weer een kandidaat voor het spelletje ik heb tijd te veel, dit keer gaat het om de maker van de filmpjes en de bijbehorende website van Clippy de stuntende wasknijper (ja je leest het goed, een stuntende wasknijper.

Kijk in verbazing toe hij samen met vriendjes een wasknijperpyramide maakt, hoe hij in zonder enige angst een boom beklimt en nog veel meer verbazingwekkende stunts.

Clippy, is mijn nieuwe held

Contra deze week op Xbox Live Arcade

Microsoft heeft aangekondigd dat de klassieke side-scrolling shooter Contra van Konami aankomende woensdag voor 400 punten te downloaden zal zijn op Xbox Live Arcade. Zoals gebruikelijk zal de game vanaf 8.00 GMT beschikbaar zijn.

Naast de single player zal Contra ook een co-op mode bevatten die te spelen is over Live of op dezelfde console. Verder zullen natuurlijk ook de gebruikelijke leaderboards en achievements aanwezig zijn.

Voor de mensen die het nog niet helemaal zeker weten is er ook een trial versie, die met een nieuwe feature van het dashboard bij de release automatisch te downloaden valt.

Halal hypotheek

Ik kan me hier nogal over opwinden. Hypocretie is een grote ergenis van mijn kant.
In het kort komt het op het volgende neer:
" Van de Koran mogen we geen rente betalen, dus een hypotheek kan niet "
Dat is het probleem met hypotheken. Daar leg je je als brave moslim bij neer en je neemt dus geen hypotheek.
Immers is de letterlijke betekenis van rente volgens van dale :
quote:
ren∑te (de ~)
1 percentsgewijze periodieke vergoeding voor het lenen van geld => interest
Echter als de Rabobank zijn zin krijgt zal de hypocretie hoogtij vieren. Ze willen namelijk via allerlei " omwegen " de moslims zover krijgen dat ze toch een hypotheek nemen.Omwegen die de letterlijke definitie van rente net niet raken. Maar die eigenlijk gewoon een excuus zijn voor het betalen van rente. Een koper gewoon een percentage meer laten betalen waardoor er van rente achteraf geen sprake meer is.

Hypocriet, dat is gewoon rente.

Aanklager KNVB : ťťn duel schorsing Heitinga

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Ajax-verdediger John Heitinga een schikkingsvoorstel van twee duels schorsing gedaan, waarvan ťťn duel voorwaardelijk. Dit vanwege zijn rode kaart van gisteren in de uitwedstrijd tegen Heracles(0-3).

Na afloop van het duel in Almelo gaf Henk ten Cate, de trainer van de Amsterdammers, al duidelijk aan dat de Amsterdammers de rode kaart voor Heitinga willen aanvechten. Dat zal aankomende donderdag gebeuren bij de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist.

Famitsu Most Wanted

In de aanloop naar de Wii- en PS3-launch hield het Japanse gameblad Famitsu hun wekelijkse Most Wanted-poll. Hieronder kun je de uitslag van deze poll zien.
1. Final Fantasy XIII (PS3, Square Enix)
2. Resident Evil 5 (PS3, Capcom)
3. Metal Gear Solid 4 (PS3, Konami)
4. Blue Dragon (Xbox 360, Microsoft)
5. Summon Night 4 (PS2, Banpresto)
6. Seiken Densetsu 4 (PS2, Square Enix)
7. Tales of Destiny (PS2, Bandai Namco)
8. The Legend of Zelda : Twilight Princess (Wii, Nintendo)
9. Super Robot Taisen : Original Generations (PS2, Banpresto)
10. Yakuza 2 (PS2, Sega)
11. Final Fantasy VI Advance (GBA, Square Enix)
12. Dragon Quest Monsters J (NDS, Square Enix)
13. Gyakutensaiban 4 (NDS, Capcom)
14. FŻrai no Syren (NDS, Sega)
15. Dead or Alive Xtreme 2 (Xbox 360, Tecmo)
16. Super Smash Bros. Brawl (Wii, Nintendo)
17. Monster Hunter Portable 2 (PSP, Capcom)
18. The Legend of Zelda : Phantom Hourglass (NDS, Nintendo)
19. Monster Hunter 3 (PS3, Capcom)
20. Wild Arms 5 (PS2, Sony)

Controle Surinaamse ministers op Schiphol blijft

Icoon BuitenlandsNederland gaat de behandeling van Surinaamse ministers op Schiphol niet aanpassen. Eerder had de Surinaamse Milieuminister Joyce Amarello-Williams geklaagd, dat zij op een ''onbehoorlijke manier'' werd gecontroleerd. Ook een andere minister, de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Lygia Kraag-Keteldijk, bemoeide zich met de zaak, en dreigde dat het contact tussen Nederland en Suriname niet op dezelfde voet verder kon.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt kennis te hebben genomen van deze uitspraken, maar geen aanleiding te zien om de behandeling die Surinaamse ministers toekomt, te wijzigen. Volgens woordvoerder Edu Willemse van het ministerie gelden de regels voor een reguliere veiligheidscontrole bij vertrek uit Nederland voor iedereen. Ook voor ministers; alleen staatshoofden zijn uitgezonderd.

3 miljoen mensen zien finale Boer zoekt Vrouw

Icoon TelevisieDe ontknoping van KRO's Boer zoekt Vrouw is gisteravond door ruim drie miljoen mensen bekeken. Daarmee haalde het programma een marktaandeel van 38,1 procent. De komende weken is nog te zien hoe de kersverse stelletjes elkaar beter leren kennen op een korte vakantie, maar eerst maken Hans, Jochum, Martijn, Dirk-Jan en Gerrit kennis met de schoonfamilie.

In de finale uitzending van 26 november gaan de boeren ťn hun vrouwen terug naar de plek waar het allemaal begon voor een reŁnie.

Ook de internetsite van Boer zoekt Vrouw is populair. Bijna een miljoen bezoekers genereerden in de loop van deze tweede Boer zoekt Vrouw-serie ruim tien miljoen pageviews. In totaal werden meer dan 10.000 berichten gepost op het forum. Video is een belangrijk onderdeel van de site: via uitzending gemist wordt de laatste aflevering elke week tussen de 50 en 60.000 keer bekeken, met als topper de uitzending van 29 oktober die tot nu toe 114.000 keer bekeken werd.

De extra videofilmpjes (die niet op TV vertoond worden) zijn inmiddels wekelijks goed voor zo'n 60.000 kijkers. Het filmpje waarin een kalfje wordt geboren op de boerderij van Martijn, is hiervan het best bekeken.

Sfeervolle screens Pirates of the Burning Sea

Pirates of the Burning Sea is een MMORPG ten tijde van de achtiende eeuw. De speler neemt de controle over een schip en de bemanning. Je mag zelf kiezen of je als heldhaftige kapitein tegen de piraterij vecht of dat je zelf een piraat speelt.

De belangrijkste feature van deze game is de player-created content. Spelers zullen zelf zwaarden, boten, etcetera kunnen ontwerpen. Deze worden dan gesubmit en gereviewed door een aantal peers. Mocht het design er door komen, is degene die de content heeft gemaakt de eigenaar van het design. De creatieveling kan het voor zichzelf houden, gratis beschikbaar stellen of verkopen (voor ingame inkomen). Om dit allemaal te behappen heeft Flying Lab besloten de game via Steam beschikbaar te stellen, vanwege de mogelijkheid om content automatisch te downloaden.

Flying Lab zegt zelf dat ze richten op de "serieuze gamer". Dit zijn volgens de developer mensen die (onder andere) beschikken over een high-end PC. Voor de graphics trekken ze dan ook alles uit de kast.

De serieuze gamers zullen overigens nog even moeten wachten, de game is ongeveer halverwege volgend jaar klaar.


Frankrijk heeft 'minister van video-games'

Frankrijk staat o.a. bekend om zijn prachtige schilderkunst en beelden, maar volgens de Franse minister van cultuur ontbreekt er nog een belangrijk kunstwerkje in de hogere kunstsferen. Donkey Kong.

"Call me the minister of video games if you want - I am proud of this,", aldus Renaud Donnedieu de Vabres tijdens een interview. Volgens hem kijken mensen al te lang neer op videogames, en zien zij niet de grote hoeveelheid creativiteit en culturele waarde die ze vertegenwoordigen.
Donnedieu probeert de spelindustrie als culturele industrie te laten erkennen. Hierdoor zou de industrie allerlei belastingvoordelen krijgen, net zoals de filmindustrie die al zo'n 500 miljoen aan overheidssteun heeft ontvangen.
Als voorbeeld wordt "Pro Evolution Soccer 5" gebruikt, deze game verdient al meer dan de meest populaire Harry Potter en de laatste Star-Wars DVD. Economisch is het natuurlijk erg interessant om in Frankrijk de economie wat te matsen. Vivendi Games, Ubisoft en Infogrames zitten allemaal in Frankrijk. Met meer dan 100 bedrijven, maakt Frankrijk, samen met Engeland, meer games dan de rest van Europa bij elkaar.De laatste tijd gaat het wat minder met de Franse spelfabrieken: Infogrames heeft hoge schulden, Ubisoft raakte in 2004 19 procent van zijn aandelen kwijt aan rivaal EA en Vivendi draait op de winst van WoW, aldus Laurent Michaud, hoofd van de video games afdeling bij Idate.Donnedieu ging een paar weken geleden naar Brussel om te bepleiten dat games cultureel erfgoed zijn en subsidies voor de gamesindustrie dus niet tegen de subsidierichtlijnen van de EU ingaan. De Interactive Software Federation of Europe is het er niet mee eens. Ze zijn bang dat subsidies de onafhankelijkheid van de industrie aantasten. Yves Guillemot van Ubisoft is van mening dat het nodig is om de salarissen competitief te houden in vergelijking met de rest van de wereld. Door de Franse salarissen werken maar 600 van de 3500 medewerkers van Ubisoft daadwerkelijk in Frankrijk.

'Jongeren weten niet hoe vaak ze eten'

Icoon GezondheidVeel jongeren hebben geen idee hoe vaak ze op een dag iets eten. Ruim 55 procent kan er geen goede inschatting van maken. Dat blijkt uit het maandag gepresenteerde Jongeren Consumptieonderzoek van Friesche Vlag Breaker.

De onderzoekers wilden inzicht krijgen in het eetgedrag van jongeren tussen de 13 en 30 jaar. Zij ondervroegen bijna achthonderd mensen over hun eetgedrag. De jongeren moesten hun eetpatroon vervolgens een etmaal lang precies bijhouden.

Daaruit bleek dat een op de vijf het aantal eetmomenten onderschat, en 35 procent dat aantal overschat. Ook bleek 21 procent niet te ontbijten. Bijna een op de tien meisjes tussen de 13 en 21 jaar volgde een dieet.

IsraŽl treft Palestijnse schoolkinderen

Icoon IsraŽl/PalestinaEen IsraŽlische luchtaanval op de Palestijnse plaats Beit Lahiya heeft maandag zeker ťťn scholier het leven gekost. Zes andere leerlingen raakten gewond en een onderwijzer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, meldden Palestijnse ooggetuigen en medici.

Volgens Palestijnse veiligheidsagenten was een leeg personenbusje het doelwit van de aanval. De gewonden waren voorbijgangers. Ooggetuigen verklaarden echter dat een groepje radicale Palestijnen die zich voor een crŤche ophielden, het doelwit was. De raket, afgevuurd door een IsraŽlisch gevechtsvliegtuig, miste zijn doel. De militante Palestijnen bleven ongedeerd.

Het dodental onder Palestijnen sinds het IsraŽlische offensief afgelopen woensdag begon, is door deze aanval opgelopen tot boven de vijftig. Onder de doden zijn ook 26 militante Palestijnen. Jeruzalem beweert dat zij met de militaire actie het afvuren van Qassam-raketten door Palestijnse groeperingen een halt wil toe roepen.

De situatie als gevolg van de militaire operatie in Beit Hanoun, in het noorden van de Gazastrook, is dramatisch, aldus het Internationale Rode Kruis. "Er bestaan enorme tekorten, vooral aan water". Als de bezetting van de plaats nog langer duurt zal de situatie verder verergeren, zei een woordvoerder van het Rode Kruis. Het IsraŽlische leger spreekt tegen dat de situatie ernstig is. De bewoners van Beit Lahiya hebben de beschikking over drinkwater, elektriciteit en voedsel.

Tientallen verzieken imago 't Broek

Icoon ShockingAsociale gezinnen terroriseren de Arnhemse wijk 't Broek. Ondanks dat de volksbuurt slechts 2710 inwoners telt, hebben de bewoners moeite om vredig naast elkaar te wonen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil een mentaliteitsverandering teweeg brengen, en heeft daarom twee miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze wijk uit Gelderland.

De meeste bewoners "leiden een keurig leventje", meent wethouder Barth van Eeten. "Maar bepaalde families domineren. Zij bepalen de mentaliteit in de wijk." Wijkagent Theo Berndsen is het hiermee eens, maar heeft nog het ťťn en ander toe te voegen. Hij zegt dat de keurige burgers niet meer op straat durven door hun asociale buurtgenoten. Nieuwe wijkbewoners, die ondanks het slechte imago van de wijk daar toch willen wonen, worden vaak weggepest, of "uitgeprobeerd".

Kinderen spijbelen er veel van school. "In dergelijke milieus is het not done om vroeg op te staan. Als ouders daarop aangesproken worden, doen ze hun kind op een school buiten de wijk. Zodat we er minder zicht op hebben."
De wethouder beschrijft de oorzaak: "Normvervaging en een hang naar criminaliteit hebben zich geworteld in een cultuur van armoede en achterstand."

De verantwoordelijken van de bijna tastbare malaise in de wijk zijn twintig tot dertig gezinnen. De gemeente, politie, woningcorporaties en hulpverlening hebben de handen ineengeslagen om daar verandering in te brengen. Gesteund met de 2 miljoen euro van minister NicoalaÔ, is er zaterdagmiddag een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in een wijkcentrum, waar de wijkbewoners kunnen aangeven waar ze last van hebben en hoe dat kan worden verholpen.

Los daarvan hebben politie en gemeente besloten om mensen die structureel over de schreef gaan, het huis uit te zetten. Daarnaast richten zij zich op de jeugd. Investeren in jeugd en opvoeding noemt wethouder Van Eeten van wezenlijk belang om de vicieuze cirkel in 't Broek te doorbreken: "Slecht voorbeeld doet tenslotte slecht volgen."

RšikkŲnen neemt afscheid van McLaren

Kimi RšikkŲnen heeft afgelopen zaterdag in Stuttgart afscheid genomen van Mercedes-Benz. Dat was tijdens het jaarlijkse Stars & Cars-evenement.

"Ik ben een beetje bedroefd. Ik heb vijf mooie jaren met het team beleefd. We hebben samen veel overwinningen gevierd en mooie momenten meegemaakt. Met McLaren Mercedes ben ik twee keer tweede geworden in het kampioenschap en heb ik veel goede resultaten behaald," aldus de Fin die volgend jaar voor het team van Ferrari zal rijden.

Krajicek naar Nederlandse Masters

MichaŽlla Krajicek zal definitief deelnemen aan de Nederlandse Masters, het 'eindejaarstoernooi' dat van 11 tot en met 17 december in het Rotterdamse topsportcentrum wordt gespeeld.

De Almeerse heeft dit gisteren bekend gemaakt, een dag nadat ze in de halve finales van het WTA-toernooi in het Belgische Hasselt werd uitgeschakeld. "Ik weet dat veel Nederlandse tennisfans het leuk vinden om mij nog een keer aan het werk te zien", aldus Krajicek.

Wat is Dit: Opgave 60 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

Spaanse skilegende Ochoa overleden

Na een lang gevecht tegen kanker is Francisco Fernandez Ochoa op 56-jarige leeftijd overleden. Ochoa was de enige Spanjaard die goud won op een Olympische Winterspelen.

In 1972, tijdens de Winterspelen in het Japanse Sapporo, won Ochoa goud op de slalom. Zijn zus Bianca is de enige andere Spaanse medaillewinnaar op de Winterspelen. Zij won in 1992 brons, ook op de slalom, tijdens de Spelen in Albertville.

Ook Chinezen te zwaar

Het traditionele, gezonde dieet heeft China niet van de moderne kwaal van overgewicht kunnen redden. In het land waar enkele tientallen jaren geleden nog miljoenen omkwamen door de honger, lijden nu zeker zestig miljoen Chinezen aan ernstig overgewicht.

Dat meldde maandag het Chinese persbureau Xinhua op gezag van het Staats Voedingsbureau. Een toenemend aantal mensen, vooral in de grote steden, eet steeds meer junkfood en andere vette happen en keert zich af van granen en groenten. Daardoor hebben 160 miljoen mensen in China last van hoge bloeddruk en 20 miljoen hebben diabetes.

Overigens lijden nog 24 miljoen Chinezen die in ernstige armoede leven aan ondervoeding.

Mourinho legt schuld bij scheidsrechter

Afgelopen weekend wist Tottenham Hotspurs Chelsea in eigen huis met 2-1 te verslaan. Chelsea trainer Josť Mourinho was niet te spreken over de arbitrage.

"Graham Poll heeft dit seizoen twee wedstrijden gefloten en hierin hebben we slechts ťťn punt gepakt", aldus de Portugese trainer van Chelsea.

Poll keurde een doelpunt van Didier Drogba af en gaf John Terry de rode kaart. "In plaats van naar het doelpunt te kijken, ziet Poll een overtreding van John Terry aan de andere kant van het veld. Heel knap, echt fantastisch."

"Jullie moeten mij niet vragen waarom ons doelpunt afgekeurd werd en waarom John Terry in de slotfase een rode kaart kreeg. Dit soort vragen moeten jullie Poll vragen, maar hij zit nu natuurlijk alweer lang en breed thuis op de bank", vervolgt Mourinho.

Autochtonen meest thuis in autochtone buurt

Icoon BinnenlandsAutochtone Nederlanders voelen zich het minst thuis in een buurt met meer dan 50 procent niet-westerse allochtonen. Voor niet-westerse allochtonen geldt hetzelfde.

Zij voelen zich evenwel het meest thuis in een gemengde buurt, terwijl autochtonen zich juist in een (bijna) volledig autochtone buurt het prettigst voelen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Volgens het CBS is het aantal buurten waar meer dan de helft van de mensen van niet-westers allochtone afkomst is, tussen 1999 en 2004 bijna verdubbeld. Het gaat echter nog altijd om minder dan 1 procent van het totale aantal buurten. Veruit de meeste buurten (zeven op de tien) tellen minder dan 5 procent allochtonen, terwijl 29 procent als een gemengde buurt te boek staat.

Thuis voelen
De tevredenheid over de bevolkingssamenstelling in de buurt houdt gelijke tred met de mate waarin mensen zich thuis voelen in hun buurt. Ook hier geldt dat autochtonen het meest tevreden zijn in autochtone en niet-westerse allochtonen in gemengde buurten. In het algemeen hebben autochtonen meer contact met buren en andere buurtbewoners dan allochtonen, ongeacht de bevolkingssamenstelling.

De cijfers zijn afkomstig uit de Veiligheidsmonitor Rijk, een onderzoek van het CBS in opdracht van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie. Bijna 21.000 respondenten vanaf 15 jaar zijn ervoor ondervraagd in de eerste drie maanden van dit jaar. De vragen gingen over onveiligheidsgevoelens, buurtproblemen, slachtofferschap, criminaliteit en de rol van de politie.

And the loser is...

Nog niet zo lang geleden was er de cartoonrel in Denenmarken. Hierbij waren cartoons gepubliceerd over onder andere Mohammed en dat vond een aantal moslims niet zo heel erg leuk. Vervolgens kwam Iran met een tegen offensief, er zouden holocaust cartoons gemaakt worden. De holocaust is volgens de president van Iran namelijk vergelijkbaar met cartoons over een profeet, sterker nog de profeet heeft bestaan maar de holocaust is een verzinsel van de Joden die de wereld willen domineren. Afgelopen week is de winnaar, of moeten we zeggen loser, van deze cartoonwedstrijd bekend gemaakt.


Derkaoui Abdellah / Marokko / Eerste prijs: $12000


Carlos Latuff / BrazillÔe / Gedeelde Tweede Prijs: $4000


A-Chard / Frankrijk / Gedeelde Tweede Prijs: $4000

Uitslagen ItaliŽ speelronde 10

In de Italiaanse Serie A blijft het spannend bovenin. Ook na tien gespeelde wedstrijden staan Internazionale en Palermo gelijk, met AS Roma dat op de voet volgt.

Inter kreeg in het eigen Giuseppe Meazza stadion Ascoli op bezoek. Ascoli bungelt onderaan en probeert met man en macht degradatie te voorkomen. De Bianconeri hielden lang stand tegen de kampioen, maar moesten vlak voor rust uiteindelijk toch buigen. Javier Zanetti kon een door Zlatan Ibrahimovic opgezette aanval simpel afwerken door van een meter binnen te tikken. Vlak na rust werd de wedstrijd beslist. Opnieuw stond de ex-Ajacied aan de basis. Het was dit keer echter een Ascoli-speler die de bal achter de keeper werkte; Cudini maakte een eigen doelpunt. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg Ascoli legio kansen op de aansluitingstreffer, maar door goed keeperswerk van Julio Cťsar, die zelfs een penalty stopte, bleef het 2-0.

De andere koploper, het verrassend sterke Palermo, speelde ook thuis. Sampdoria was de tegenstander in het Stadio Renzo Barbera. De bezoekers moesten al snel enkele aanvallen verwerken, maar hielden dat niet lang vol. Na een halfuur kreeg Palermo een vrije trap, die door Corini binnen werd gewerkt. In de tweede helft was Palermo ook de bovenliggende ploeg. Na een dik uur spelen werd de bal na slordig verdedigend werk door Zaccardo binnengeknald, die daarmee voor de beslisser zorgde. Enkele minuten voor het eind kon Terlizzi zich niet bedwingen, waardoor Samp de wedstrijd ook nog eens met tien man moest beŽindigen.

Elders in ItaliŽ probeert AC Milan nog altijd wanhopig de aansluiting met de top te vinden. De ploeg van Carlo Ancelotti begon het seizoen met minpunten, die inmiddels al weggewerkt zijn. Toch gaat het in de competitie slecht met de ploeg uit Milaan, die al veel punten hebben laten liggen. Gistermiddag was Atalanta Bergamo de tegenstander, en opnieuw kreeg Milan een pak op de broek. Doelpunten van Ventola en Soncin verstevigden de sterke positie van Atalanta in de Serie A. Door het verlies zakt Milan naar een schamele zestiende plaats.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
04/11SienaParma2-2
04/11RegginaCatania0-1
05/11PalermoSampdoria2-0
05/11LivornoUdinese1-0
05/11InternazionaleAscoli2-0
05/11EmpoliLazio1-1
05/11ChievoVeronaCagliari0-0
05/11AtalantaAC Milan2-0
05/11TorinoMessina1-1
05/11AS RomaFiorentina3-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Internazionale102422-12
2.Palermo102423-15
3.AS Roma102017-7
4.Atalanta101616-13
5.Siena101612-9
6.Livorno10168-8
7.Udinese101310-7
8.Messina101313-13
9.Catania101313-14
10. Empoli101210-9
11.Cagliari10108-9
12.Sampdoria101014-16
13.Lazio10910-10
14.Torino1086-13
15.Parma10811-20
16.AC Milan10710-10
17.Ascoli1045-14
18.Chievo1037-14
19.Fiorentina10015-12
20.Reggina10-311-15

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Cristian RiganÚMessina7
2.Cristiano DoniAtalanta5
=.Eugenio CoriniPalermo5
=.Igor BudanParma5
=.Mario FrickSiena5
=.Carvalha AmauriPalermo5
=.Rolando BianchiReggina5

Programma:

DatumThuisUitTijd
11/11FiorentinaAtalanta18.00
11/11AC MilanAS Roma20.30
12/11PalermoTorino15.00
12/11SampdoriaChievoVerona15.00
12/11SienaReggina15.00
12/11LazioUdinese15.00
12/11MessinaCagliari15.00
12/11AscoliEmpoli15.00
12/11CataniaLivorno15.00
12/11ParmaInternazionale20.30

Pardew biedt Wenger excuses aan

De coach van West Ham United, Alan Pardew, heeft Ńrsene Wenger zijn excuses aageboden voor het opstootje gisteren aan het einde van de wedstrijd tussen West Ham Unitd en Arsenal.

Wenger ontplofte gisteren zowat van woede toen Pardew in zijn ogen te overdreven de winnende treffer van zijn ploeg vierde. "Ik bied ArsŤne mijn excuses aan als ik hem heb uitgedaagd. Het spijt me dat ik overenthousiast heb gereageerd na de goal," aldus Pardew tegenover de BBC.

Dit seizoen verloopt tot nu toe wat tegenvallend voor West Ham. "Vermoedelijk kwam deze frustratie er na het doelpunt uit. ArsŤne stoorde zich aan mijn gejuich en daar had hij waarschijnlijk gelijk in. Het was echter niet persoonlijk bedoeld, ik was enkel de goal aan het vieren. Ik heb groot respect voor ArsŤne en daar komt geen verandering in. Hopelijk zijn we volwassen genoeg om elkaar in de ogen te kijken."

Invalide vrouw gedood in Alkmaar

PolitieIn Alkmaar is gistermiddag een 50-jarige vrouw in een rolstoel doodgestoken in haar flatwoning aan de Amalia van Solmsstraat door haar ex buurman. De 41-jarige dader die onlangs was verhuisd, belde aan bij de vrouw waarna ruzie ontstond. Er zou meerdere malen op de alleenstaande vrouw zijn ingestoken.

Volgens buurtbewoners is de dader een drugsverslaafde die door toedoen van de vrouw zijn flat was uitgezet. ''Triest hoor. Een vrouw in een rolstoel alleen met haar hondje. Doodgestoken door een junkie die zij eens heeft geholpen, maar die ze later uit zijn flat liet zetten. Hij stapte haar woning binnen en stak haar neer. Zo moet het gegaan zijn.''

De verdachte werd ter plaatse door de politie aangehouden. Een woordvoerder kon zondagavond niet bevestigen of de vrouw in een rolstoel zat en/of dat de verdachte door toedoen van het slachtoffer zijn flat was uitgezet.

Dienstweigeraar wel schuldig, maar niet bestraft

Icoon OorlogDe voormalig militair uit Rheden die afgelopen augustus niet naar Afghanistan wilde worden uitgezonden, is schuldig aan dienstweigering. Dat oordeelde de militaire rechtbank in Arnhem maandag.

Zij heeft de 21-jarige J.W. echter geen straf opgelegd, hoewel dienstweigering zich volgens de rechters in principe leent voor een celstraf. De militair en zijn advocaat beriepen zich op falende psychische nazorg door Defensie. De militair lijdt als gevolg van een eerdere uitzending aan een posttraumatisch stresssyndroom (ptss).

De rechtbank vindt dat zowel de militair als Defensie na de eerste missie verantwoordelijkheid droeg voor het gebrek aan psychische hulp. Omdat de militair drie jaar goed dienst heeft gedaan, nu is ontslagen, aan ptss lijdt en door de vervolging veel media-aandacht kreeg, vindt de rechtbank een celstraf niet op zijn plaats.

Opiniepeilingen

Maurice de Hond, TNS Nipo of de Politieke Barometer? Elke week komen er wel peilingen van deze drie, maar toch verschillen deze steeds heel erg. Bij de ťťn wint het PvdA, bij de ander daalt de VVD en een goede middenweg is niet helemaal lekker te vinden.

De website objectief bekeken maakt het makkelijker voor ons. Hier kun je ze alle drie naast elkaar, maar ook los bekijken. Zo kun je toch wel een kleine trend bespeuren. De echte uitslag moet uiteraard nog blijken. Om een voorbeeld te noemen, de CU en de SP staan altijd hoog in de peilingen, maar bij de verkiezingen gaan toch nog veel stemmen verloren aan het CDA en de PvdA. Peilingen zeggen niets, maar het kan wel een aardige indicatie van de uitslag zijn.

Rabo wil halal-hypotheek voor moslims

FinancieelDe Rabobank wil een halal-hypotheek invoeren om moslims van dienst te kunnen zijn. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Momenteel is de Rabo met de Belastingdienst in gesprek om te onderzoeken of het plan fiscaal haalbaar is.

Een halal-hypotheek is een hypotheek waarbij geen rente hoeft te worden betaald. Sommige moslims willen namelijk geen rente betalen of ontvangen, omdat dit volgens de sharia, de islamitische wetten, verboden is. Dit is een van de oorzaken dat het huizenbezit onder allochtonen achterblijft. Probleem bij een rentevrije hypotheek is namelijk de renteaftrek.

Uit een onderzoek van de Rabobank blijkt dat circa 200.000 van de ťťn miljoen moslims in Nederland geÔnteresseerd zouden zijn in islamitisch bankieren. Er is vooral een groeiende vraag naar islamitische woningfinanciering.

Onlangs vroegen in de Haagse gemeenteraad de lokale VVD en de Islam Democraten al om te bekijken of er iets dergelijks mogelijk zou zijn. In de media liet minister Gerrit Zalm van FinanciŽn (VVD) echter weten de belastingwetten niet zodanig te willen veranderen dat gebruikers van de halalhypotheek ook gebruik zouden kunnen maken van de hypotheekrenteaftrek.

Moerabaha-methode
In Groot-BrittanniŽ bestaat al een vorm van halal-hypotheek. Daar is de volgende constructie bedacht: Huiseigenaren betalen een premie bovenop hun vaste maandelijkse aflossing. Het grote bankconcern HSBC hanteert die daar om moslims aan de hypotheek te krijgen.

Er zijn nog diverse andere constructies mogelijk waardoor geen sprake is van rente. Bij de Rabobank lijken de zogenoemde moerabaha- en erfpachtmogelijkheid het meest kansrijk. De moerabaha-methode houdt in dat de bank een woning koopt en deze met een winst doorverkoopt aan de klant. De koper betaalt de koopsom terug in termijnen, de bank mag opslag vragen als vergoeding voor de uitgestelde betalingen.

De erfpachtconstructie betekent dat de bank een woning koopt en deze in erfpacht uitgeeft aan de klant. De klant betaalt een periodiek bedrag, aan het eind van de periode is de klant eigenaar van de woning.

Nieuwe info & screens Dark Sector

Dark Sector is een prestigieus project van Digital Extremes waarin je in een niet nader gedefinieerde toekomst geheim agent Hayden Tenno speelt. Agent Tenno is gespecialiseerd in het infiltreren van vijandelijke bases zonder opgemerkt te worden.
Verschil met zijn collegae uit de 20e en 21e eeuw is dat Tenno een chameleon-suit heeft, waarmee hij zichzelf kan verschuilen voor de vijand. Er zijn nu screenshots vrijgegeven waarop je kunt zien hoe het spel er uit zal zien.
Bovendien zal Tenno een brede selectie aan wapens tot zijn beschikking hebben voor die momenten dat camouflage geen optie is.


'Manchester City volgt Slory'

Excelsior speler Andwelť Slory speelt tot dusver een erg goed seizoen. Hierdoor kon hij eerder al rekenen op interesse van Feyenoord. Nu lijkt ook Manchester City interesse te tonen in de Rotterdamse aanvaller.

"Ik denk wel dat het voetbal in Engeland iets voor mij is. Maar het heeft geen nut me daar nu mee bezig te houden. Ik sluit me er voor af", aldus Slory over het gerucht.

De kans dat Slory op korte termijn naar de Premier League zal verhuizen lijkt echter klein aangezien Feyenoord de eerste optie op de aanvaller heeft.

Boze vrouw komt om in verkeer

PolitieIn het Utrechtse Lopik is zaterdagavond rond 21.00 uur een 34-jarige vrouw uit Wageningen noodlottig verongelukt na een ruzie met haar vriend. De man gaf zijn vriendin rijles en had zijn auto op het fietspad geparkeerd nadat de twee ruzie kregen.

De vrouw stapte boos uit de auto en liep de rijbaan op, daarbij niet uitkijkend naar aankomend verkeer. Een voorbijrijdende 19-jarige automobilist kon haar niet meer ontwijken, wat de dood van de Wageningse tot gevolg had.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Vogel uit de gratie bij Real Betis

Vooralsnog beleeft Johann Vogel weinig plezier aan zijn overstap naar Real Betis. De voormalig speler van PSV komt nauwelijks aan spelen toe in Sevilla. Bovendien ruziede hij dit weekend met trainer Javier Irureta, met als gevolg dat hij het competitieduel tegen Villarreal vanaf de tribune moest bekijken.


Afgelopen zomer maakte Vogel de overstap van AC Milan naar Real Betis. Aanvankelijk leek hij in Sevilla uit te groeien tot een vaste waarde. Betis wist echter amper punten te pakken, en daarom greep trainer Irureta in. Hij zette Vogel uit het elftal en sindsdien mag de Zwitser af en toe invallen.

Afgelopen weekend barstte de bom. Irureta had kritiek op de houding van Vogel, waarna de 29-jarige Zwitser fel van zich af beet. Er volgde een flinke woordenwisseling, waarna Irureta besloot om de middenvelder uit de selectie te zetten. Het is nog onduidelijk wanneer Vogel weer mag terugkeren.

Incubus artist of the month voor November

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de Amerikaanse band Incubus artist of the month is geworden voor november. Dat betekent dat je gedurende deze maand video's van de band kunt downloaden en Amerikaanse 360-bezitters kunnen ook op een avondje gamen tegen de bandleden.De keuze voor Incubus is gemaakt, omdat de band eind deze maand met hun nieuwe album komt, Light Grenades. De eerste single van dit album, Anna Molley, is te downloaden van Xbox Live in 720p resolutie en kost je 110MB harde schijfruimte, de 480p versie is een stuk kleiner met 41,23MB.

Website vergelijkt alle verkiezingspeilingen

VerkiezingenIn de media en ook op FOK! kun je wekelijks over de uitslagen van diverse peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november lezen. De website Objectiefbekeken.nl zet de drie voornaamste peilingen nu op een rijtje. Het betreft die van TNS Nipo, Maurice de Hond, en de politieke barometer van Interview-NSS en Nova

Doel van de site is de kiezer een duidelijk overzicht te geven. Verder kan op de site de politieke aandelenmarkt van de Volkskrant en het aantal door de StemWijzer uitgebrachte stemadviezen worden gevolgd.

Verschillen
Zo zijn er tussen de drie peilingen toch wel behoorlijke verschillen te zien. Het CDA bijvoorbeeld krijgt bij TNS Nipo 38 zetels, terwijl de andere twee het houden op 44 en 45. De PvdA wordt door TNS Nipo gepeild op 38, terwijl De Hond het houdt op 40 en de politieke barometer er 43 aan de sociaal-democraten toedicht.

Geert Wilders krijgt bij de politieke barometer 2, bij het Nipo 4 en bij De Hond 5 zetels. Bij de VVD lopen de schattingen uiteen van 23 t/m 27 zetels en bij de SP van 17 t/m 23. Ook de ChristenUnie fluctueert behoorlijk met een uitslag van 4, 5 en 8 zetels.

Alle peilingen zijn het over ťťn ding wel eens. De LPF (nu lijst vijf Fortuyn geheten) verdwijnt uit de Kamer.

Nederlander ontloopt doodstraf in IndonesiŽ

MisdaadDe 61-jarige Nederlander Nicolaas G.J.G. heeft in IndonesiŽ een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen wegens de productie van en handel in xtc op Java. Een rechtbank op het eiland Java achtte hem maandag schuldig aan de hem ten laste gelegde feiten.

Hoewel de aanklagers de doodstraf hadden geŽist, achtten de magistraten een gevangenisstraf gepaster, meldden Indonesische media. G. stond met elf anderen terecht. De Indonesische leider van de drugsbende en de belangrijkste scheikundige kregen allebei de doodstraf voor hun aandeel in de operatie.

De Fransman Serge A.A. kreeg net als G. levenslang opgelegd. Vijf Chinezen en drie IndonesiŽrs kregen twintig jaar.

CDA: stage moet lerarentekort oplossen

OnderwijsHet CDA wil het lerarentekort aanpakken door de inzet van studenten. Via stages voor de klas in het voortgezet onderwijs willen de christendemocraten de studenten warm maken voor een baan in het onderwijs.

Volgens het Tweede Kamerlid Jan de Vries kunnen studenten in een groot aantal vakken een bijdrage leveren aan de bestrijding van het lerarentekort. Als gevolg van de vergrijzing zal het tekort de komende jaren sterk toenemen. Dat zal vooral te merken zijn in het voortgezet onderwijs. Bovendien is de belangstelling om leraar te worden door de aantrekkende economie minder.

De PvdA ziet niets in het CDA-plan. Verbetering van de arbeidsvoorwaarden voor leraren is een betere manier om het vak van leraar aantrekkelijk te maken, vinden de sociaaldemocraten.

Kranten krijgen boetes om illegale bezorgers

BinnenlandsDe Arbeidsinspectie heeft de landelijke dagbladen in totaal 2,1 miljoen euro aan boetes opgelegd voor het inzetten van illegale bezorgers. Bij veertien van de negentien distributiepunten die de Arbeidsinspectie in 2005 heeft gecontroleerd, zijn overtredingen geconstateerd.

Van de 71 krantenbezorgers die daar zonder werkvergunning werkten, verbleven er 55 illegaal in Nederland, zo bevestigde een woordvoerder van de Arbeidsinspectie een bericht in Het Financieele Dagblad maandag.

Bij de beboete kranten zitten alle landelijke dagbladen.

Australische koeien drinken uitstekende wijn

Circa zestig Australische koeien krijgen dagelijks een fruitige wijn toegediend, een mix van de druivensoorten cabernet, shiraz en merlot uit de streek van Margaret River. Veehouder John McLeod doet deze bijzondere geste op verzoek van een klant, de bekende Japanse kok Akio Yamamoto.

De kok is dol op de Australische wijn van deze streek. Hij stelde daarom voor de wijn aan dieren te geven waarvan op termijn het vlees in zijn keuken wordt bereid. Volgens McLeod vinden de herkauwers het met wijn vermengde eten lekker, want ze eten meer dan voorheen.

Yamamoto's idee is in Japan niet opzienbarend. Japanse producenten van topklasse vlees laten niets na om hun koeien het naar de zin maken. Ze geven hen bijvoorbeeld bier en massages in de veronderstelling dat het vlees te zijner tijd lekkerder zal smaken.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

IF Elfsborg kampioen van Zweden

Voor het eerst in 45 jaar is IF Elfsborg zondag kampioen van Zweden geworden. Op de laatste speeldag versloeg de club DjurgŚrdens IF met 1-0 en bleef daarmee AIK, dat vorig seizoen nog promoveerde, ťťn punt voor in de stand.

Joakim SjŲhage bezorgde Elfsborg vlak voor rust de zege en de landstitel. "Het is fantastisch. Het was een lastige wedstrijd, maar we hebben het geflikt," aldus de trainer van Elfsborg, Magnus Haglund.

Ook Marokkaanse voetbalbond nodigt Afellay uit

Ook de Marokkaanse voetbalbond heeft PSV-middenvelder Ibrahim Afellay een uitnodiging verstuurd om mee te spelen in de oefeninterland van het nationale elftal tegen Gabon. Afellay heeft dit gisteravond gezegd in het tv-programma Studio Voetbal.

Marco van Basten maakte vorige week bekend dat hij de 20-jarige Afellay opgenomen heeft in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland op 15 november tegen Engeland. Afellay zou de keuze voor het nationale elftal van Nederland of Marokko het liefst voor zich uitschuiven, en hij sloot niet uit dat zijn beslissing pas over enkele maanden valt.

Maar de regels van de FIFA dwingen de middenvelder om al op korte termijn een beslissing te nemen voor welk land hij wil uitkomen. Afellay staat nu bij de wereldvoetbalbond bekend als 'voetbal-Nederlander'. Als Afellay toch voor Marokko kiest, dan moet hij vůůr zijn 21e verjaardag op 2 april 2007 bij de FIFA een verzoek tot 'verandering van voetbalnationaliteit' indienen.

De status van 'voetbal-Nederlander' kreeg de middenvelder omdat hij als jeugdinternational aan officiŽle FIFA-competities heeft meegedaan, zoals het WK onder de twintig. Om die reden kan hij ook niet met Oranje meespelen in de oefeninterland tegen Engeland en later alsnog switchen naar Marokko.

Uitslagen Frankrijk speelronde 12

In de Franse competitie leed koploper Olympique Lyon een verrassende nederlaag en rukte Nancy op naar de tweede plaats.

Olympique Lyon leed zaterdag zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. De ploeg van trainer Gťrard Houllier verloor de uitwedstrijd tegen Stade Rennes met 1-0. De Kameroener Stťphane M'bia Etoundi maakte de enige treffer voor de ploeg uit Bretagne. Lyon had sinds de 4-0 nederlaag bij Lille OSC op 6 mei van dit jaar niet meer verloren in de Ligue 1. Juninho Pernambucano haalde het einde van de wedstrijd niet. De Braziliaan kreeg een rode kaart nadat hij een elleboogstoot had uitgedeeld. Bij Rennes speelde Mario Melchiot de hele wedstrijd mee.

AS Nancy won van Bordeaux en steeg naar de tweede plaats. Moncef Zerka maakte tien minuten na rustde winnende treffer uit een strafschop, die was toegekend omdat Issiar Dia naar de grond was gebracht. In de eerste helft had Jean Claude Darcheville de openingstreffer van Sebastien Puygrenier passend beantwoord.

Uitslagen elfde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
RennesOlympique Lyon1-0
Saint-EtienneToulouse3-0
Olympique MarseilleLorient0-1
SedanNantes1-1
ValenciennesLille0-3
AJ AuxerreLe Mans2-3
SochauxTroyes1-0
AS MonacoOlympique Nice0-0
PSGRC Lens1-3
NancyGirondis Bordeaux2-1


Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon123127 - 9
2AS Nancy122212 - 7
3Lille OSC122119 - 12
4RC Lens122119 - 14
5FC Sochaux122117 - 15
6Olympique Marseille122019 - 12
7St. Etienne122019 - 15
8Toulouse FC121816 - 16
9Girondis Bordeaux121816 - 17
10Le Mans121716 - 17
11FC Lorient121611 - 13
12PSG121514 – 16
13Stade Rennes121510 - 12
14Valenciennes121412 - 18
15AJ Auxerre121313 - 18
16Olympique Nice121111 - 15
17Troyes121012 - 16
18FC Nantes12109 - 16
19Sedan12915 - 22
20AS Monaco1289 – 16

Topscorers:

NaamAantal
Dindane (RC Lens)7
IsmaŽl Bangoura (Le Mans)7
Pauleta (PSG)6
Fred (Ol. Lyon)5
Odemwingle (Lille OSC)5
Juninho Pernambucano (Ol. Lyon)5
MickaŽl Pagis (Ol. Marseille)5

Programma dertiende speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 11/11LilleOlympique Marseille
za 11/11LorientNancy
za 11/11ToulouseSedan
za 11/11TroyesAS Monaco
za 11/11Le MansPSG
za 11/11Olympique LyonValenciennes
za 11/11RC LensRennes
za 11/11Girondis BordeauxAJ Auxerre
za 11/11Olympique NiceSochaux
za 11/11NantesSaint-Etienne

[A1GP] Jarvis klaar voor A1GP-debuut

Oliver Jarvis is klaar voor zijn eerste race in de A1GP-klasse. Volgende week zal de 22-jarige coureur in Peking in actie komen voor Team Groot-BrittanniŽ.

Tijdens de rookie-sessions op de vrijdagen in TsjechiŽ en Nederland heeft Jarvis al enige A1GP-ervaring opgedaan, en Jarvis, die het stuur overneemt van Robbie Kerr, heeft er zin in. "Het is fijn om te weten dat het team vertrouwen in mij heeft. Ik hoop dat ik in China kan laten zien waartoe ik in staat ben. Ik ken de auto inmiddels al erg goed."

CSKA in topper langs Zenit

Dick Advocaat heeft met zijn club Zenit Sint-Petersburg een nederlaag moeten incasseren. De uitwedstrijd tegen koploper CSKA Moskou ging met 0-1 verloren.

Na een uur spelen scoorde de Braziliaan Daniel Carvalho uit een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze zege is CSKA weer een stap dichter bij de titel. De club van Advocaat moet daarintegen vrezen dat het naast deelname aan de voorronde van de Champions League zal gaan grijpen.

WŁst op vier afstanden in Thialf

Tijdens de wereldbekerwedstrijden aankomend weekend in het Heerenveense Thialf zal Ireen WŁst op vier afstanden uitkomen. De TVM-schaatsster kreeg een ticket voor de 500, 1000, 1500 en 5000 meter. De topsportcommissie langebaan heeft dit gisteren na afloop van de NK afstanden bekendgemaakt.

WŁst zei eerder nog dat ze niet zou deelnemen aan de 500 meter maar na overleg met coach Gerard Kemkers is ze daar op teruggekomen. Lars Elgersma zal op de 500 meter zijn debuut in de World Cup-cyclus maken. Hij moet in Heerenveen bij de beste 20 eindigen om ook aan de WB-wedstrijd in Berlijn te mogen deelnemen. Slaagt hij daar niet in, dan gaat dat startbewijs naar Simon Kuipers, die ten val kwam op de 500 meter en daarom eerste reserve is.

Ted Haggard

Het is geen wereldster, die Ted Haggard. Hij heeft wel meer fans dan Madonna of misschien nog wel meer fans dan Elvis. Maar hij is geen wereldster. Tenminste, tot voor kort hadden maar weinig Europeanen van hem gehoord. Hij is nu echter wel helemaal doorgebroken. Zijn naam is schalt over de wereld heen.

Ted Haggard. Staat zo'n beetje in iedere krant wel genoemd, in ieder journaal komt hij wel naar voren. Ted Haggard is namelijk naast een homofiel ook nog eens een vooraanstaand kerkelijk leider in Amerika. Hij heeft regelmatig contact met het witte huis om advies te geven. Ted Haggert is was geestlijke leider van 45.000 kerken in het homofobe Amerika.

Ted Haggert is echt een goed voorbeeld van de doorsnee Amerikaan. Bekrompen, Hypocriet en Leugenachtig. Ow, en Homo.


Op de foto links, met een vreemde blik in zijn ogen

Clijsters treft drie Russinnen bij Masters

De twee groepen zijn bekend voor de WTA-Masters in Madrid, die dinsdag van start gaat. In de Spaanse hoofdstad spelen de beste nummers ťťn tot en met acht van de wereld tegen elkaar voor de felbegeerde titel.

In de gele groep heeft de Franse nummer ťťn van de wereld, Amelie Mauresmo, geloot tegen Justine Henin-Hardenne. Ook Martina Hingis en de Russische Nadia Petrova zitten in de gele groep.

De rode groep bestaat uit de Belgische nummer zes van de wereld, Kim Clijsters en de drie Russinnen Maria Sharapova, Svetlana Kuznetsova en Elena Dementieva.

Turkse oud-premier Ecevit overleden

Icoon BuitenlandsBŁlent Ecevit, voormalig premier van Turkije, is op 81-jarige leeftijd overleden. Dit maakte de Amerikaanse nieuwszender CNN zondagavond bekend. In 1974 werd in opdracht van de nationalist het noordelijke deel van het eiland Cyprus binnengevallen en bezet door Turkse troepen.

Mustafa BŁlent ECEVİT lag al zes maanden in coma volgend op een hersenbloeding. Hij werd onwel nadat hij bij de begrafenis van een rechter aanwezig was die door een fundamentalistische moslim was vermoord. Ecevit was vijf keer premier van Turkije. Zijn politieke carriŤre duurde meer dan vier decennia. Men kende hem als een gematigd links politicus die helemaal achter de scheiding tussen staat en religie stond.

In 1985 stapte hij uit de linkse Republikeinse Volkspartij (CHP), de groepering van Mustafa Kemal, grondlegger van het moderne Turkije. Ecevit richtte samen met echtgenote Rahşan de Democratische Partij van Links (DSP) op.

Eťn van zijn grootste successen als premier behaalde hij in 1999. Abdullah ÷Áalan, leider van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, werd toen gearresteerd in Kenia en overgebracht naar Turkije.

In 2002 kwam er een einde aan de politieke loopbaan van Ecevit, toen hij met zijn partij, de DSP, bij de parlementsverkiezingen een grote nederlaag leed. In 2004 trok de fragiele Ecevit zich helemaal terug uit de politiek.

Ook buiten de politiek was hij actief. Zo schreef hij tal van boeken en vertaalde veel buitenlandse literatuur in het Turks, zoals gedichten van de Nobelprijswinnaars T.S. Eliot en Tagore.

Ecevit zette zich af tegen de Amerikaanse politicoloog Samuel Huntington, die een botsing van de beschavingen voor onvermijdelijk hield. De vasthoudende politicus was ook geliefd omdat hij niet omkoopbaar bleek en er daarnaast een eenvoudige levensstijl op nahield.

BŁlent Ecevit
BŁlent Ecevit, 1925 - 2006


Met dank aan dontf0kwithme voor de herschreven submit.

Fitnessen om te mogen gamen

Gamen in combinatie met fitness is niet nieuw meer, zo staan er in sommige sportscholen Dance Dance revolution apparaten en is er een speciale work-out game verschenen voor de Eye Toy. Helaas blijken veel kinderen nog niet zo actief te zijn tijdens het gamen en daarom is er een stepmachine ontwikkeld die aangesloten kan worden op een console. Hierdoor zal de controller enkel werken als het kind een vooraf ingesteld tempo aanhoudt op de stepmachine. Een spel zal automatisch pauzeren wanneer de stepmachine niet gebruikt wordt.

Voor tweespeler-games kunnen er twee steppers aangesloten worden op de console. Ouders kunnen het stepsysteem in- en uitschakelen en het is gericht op kinderen onder de twaalf jaar.

Dr Campbell, medisch directeur van een stichting die hoge lichaamsgewichten onder de aandacht wil brengen zei hierover : "We know children are not as active as they need to be. Anything that encourages them to exercise has to be helpful. However, how sad that we have to bribe children into physical activity. It would be far better to encourage an increase in physical activity across the board, at both school and at home. And it might be an idea for parents to limit their children's access to the computer."

Niet iedereen denkt er zo over. Dr Colin Waine, voorzitter van het obesitas forum over overgewicht: "Sport doesn't appeal to everybody and we have got to think beyond the playing field. This machine is a novel way of getting children to be more active. I don't think it's a bribe, it's just an incentive."

Uiteraard had ook de directeur van Gymkids, het bedrijf achter het stepapparaat, wat positieve woorden over het apparaat: "Unfortunately, the reality is that I don't think we are ever going to totally convince children to put away the Playstation in favour of running around outside. Step2Play combines both activities and, whilst it isn't an alternative to outdoor play and exercise, it is one way of combining a previously sedentary activity with a bit of movement and exercise."

Het is nog onduidelijk of het apparaat ook in Nederland zal verschijnen.Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.