Palermo's Barzagli niet goedkoop

Maikel (WeebI)
Andrea Barzagli staat in de belangstelling van diverse clubs, vooral uit Italië. De speler van Palermo zal echter bij een eventuele transfer niet goedkoop zijn.

Barzagli kent een erg sterk seizoen bij de Siciliaanse club. Mede door de hoge klassering van Palermo krijgt de verdediger enorme aandacht van onder meer AC Milan en Juventus. Voorzitter Maurizio Zamparini is zich bewust van de interesse, en begrijpt dat als er een grote club komt, de 25-jarige speler moeilijk te behouden valt.

De Italiaans international (12 caps) heeft bij de gedeeld koploper in de Serie A nog een contract tot 2010. Mocht er in de tussentijd een club aan de bel trekken, dan dient deze eerst af te rekenen met het prijskaartje dat aan de verdediger hangt. Volgens technisch directeur Rino Foschi moet Barzagli een slordige ¤25 miljoen gaan kosten.

"Barzagli? Hij kost ¤25 miljoen", kondigde Foschi aan. "Mochten we volgend seizoen echter Champions League-voetbal spelen, dan zullen we zeker proberen om hem te behouden. Lukt dat niet, dan zullen we hem verkopen, maar zoals ik al meldde: niet voor minder dan ¤25 miljoen."

Een andere speler van Palermo, naamgenoot Andrea Caracciolo, wekt ook interesse van een Italiaanse club. AS Roma wil de spits losweken bij de concurrent, het liefst in januari al. Foschi: "Voor mij is hij één van Italië's top vijf spitsen. Er gaan geruchten dat er in de winter een huurruil met Roma's Vucinic plaats gaat vinden, maar ik kan melden dat dat niet gaat gebeuren. Wij geloven in Caracciolo."