Van Gaal : "Mendes hoort in dit Oranje"

Olga (Nuongirl)
David Mendes da Silva is samen met ploeggenoot Danny Koevermans en leeftijdsgenoot Evander Sno voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Er werden publiekelijk twijfels geuit over de uitverkiezing van de middenvelder van AZ. Maar volgens Louis van Gaal, oud-bondscoach en trainer van Mendes bij AZ, hoort hij in dit Nederlands elftal thuis. "Hij is multifunctioneel, atletisch, heeft spelinzicht en is goed in de passing. In de voorbereiding vond ik hem al mijn beste speler, dat heb ik hem ook gezegd. Als je naar de rest van de Oranje-selectie kijkt, hoort David er thuis," aldus Van Gaal.

Al met al heeft de trainer van de Alkmaarders toch een paar twijfels bij de voorselectie van Van Basten. "Kijk, je hebt te maken met de andere spelers die geselecteerd zijn. Mendes is een groot talent, maar hij is nog niet klaar in zijn ontwikkeling. Ik vind dat je als spelers helemaal klaar moet zijn als je in het Nederlands elftal speelt. Maargoed, de trend van de bondscoach is om talenten op te nemen in zijn selectie. En in die groep past een groot talent als David Mendes da Silva."