Top of Flop: Rehab

Ook vorige week waren de meningen weer eerlijk verdeeld. Top en Flop hielden elkaar volledig in evenwicht: "Chips Ahoy!" van The Hold Steady eindigt onbeslist.

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Amy Winehouse, een soul zangeres uit Noord Londen. Amy brak drie jaar geleden door met haar debut album "Frank". Onlangs bracht ze haar tweede CD uit: "Back to Black". De eerste single heet "Rehab". Ze zingt in dit lied dat ze geen zin heeft om af te kicken. Er wordt gefluisterd dat dit nummer over haar eigen alcoholverslaving gaat. Haar vader, een taxi chauffeur, verzocht haar dringend om zich eens te melden bij een ontwenningskliniek, maar ze weigerde en schreef er dit lied over.

Dannytjeuh was bijzonder gecharmeerd van dit nummer: "Dit is zo'n typisch nummer die het moet hebben van de zware soulstem van de zangeres. Een typisch vb dat er zonder die electronische toestanden best wel een mooi stukie muziek kan gemaakt worden. Persoonlijk vind ik dit best wel goed klinken, het werkt een beetje aanstekelijk en zoals ieder goed stukje muziek blijft het waarschijnlijk terug voor de rest van de dag door mijn hoofd spoken.".

Ik vind het ook een heel mooi lied. Ze heeft een prachtige stem. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?