Sfeervolle screens Pirates of the Burning Sea

Pirates of the Burning Sea is een MMORPG ten tijde van de achtiende eeuw. De speler neemt de controle over een schip en de bemanning. Je mag zelf kiezen of je als heldhaftige kapitein tegen de piraterij vecht of dat je zelf een piraat speelt.

De belangrijkste feature van deze game is de player-created content. Spelers zullen zelf zwaarden, boten, etcetera kunnen ontwerpen. Deze worden dan gesubmit en gereviewed door een aantal peers. Mocht het design er door komen, is degene die de content heeft gemaakt de eigenaar van het design. De creatieveling kan het voor zichzelf houden, gratis beschikbaar stellen of verkopen (voor ingame inkomen). Om dit allemaal te behappen heeft Flying Lab besloten de game via Steam beschikbaar te stellen, vanwege de mogelijkheid om content automatisch te downloaden.

Flying Lab zegt zelf dat ze richten op de "serieuze gamer". Dit zijn volgens de developer mensen die (onder andere) beschikken over een high-end PC. Voor de graphics trekken ze dan ook alles uit de kast.

De serieuze gamers zullen overigens nog even moeten wachten, de game is ongeveer halverwege volgend jaar klaar.