Hangjeugd zet hek onder stroom

Domme criminelenAltijd 'spannend' en 'lachen' met die hangjongeren. Neem nu bijvoorbeeld de lokale hangjeugd uit Schiedam die zich ophoudt bij de jongerenplek aan de Akkers in Schiedam-Noord. Die braken afgelopen weekeinde een kastje van een lantaarnpaal open en verbonden de elektriciteitsdraden met een ijzeren hekwerk.

Levensgevaarlijk want de stroom die er op staat is tien keer zo zwaar als in een huis, zegt een inderhaast opgetrommelde elektriciën vandaag tegen een verslaggever van het Algemeen Dagblad: ''Je moet er niet aan denken dat een kind de draad had beetgepakt. Maar ook degene die dit heeft gedaan, had net zo goed gestrekt naast die paal kunnen liggen. Er loopt hier een leiding die de hele wijk van elektriciteit voorziet. Nee, dit soort streken is pure waanzin. Levensgevaarlijk, gekkenwerk!''

Een hangjongere die nieuwsgierig komt kijken wat er aan de hand is, zegt tegen de journalist: ''Een grap die gisteravond door één van die gasten hier is uitgehaald. Volgens mij wilden ze kortsluiting veroorzaken of zo. Ze hebben de kap bovenop de verlichting weggehaald zodat er regen in kon komen en de boel zou gaan knetteren. Kijk, daar in de sloot ligt de kap van de lantarenpaal..........''.



Dat is lachen, dat is leuk...

Met dank aan frut666 voor de submit.