Fisichella: "In 2007 kan ik kampioen worden"

Giancarlo Fisichella denkt dat hij volgend jaar kans maakt op het kampioenschap in de Formule 1. De Italiaan, rijdend voor Renault F1, denkt dat Fernando Alonso en Kimi Räikkönen zijn grootste concurrenten zullen zijn voor de titel van 2007.

Fisichella rijdt volgend jaar samen met Heikki Kovalainen bij Renault F1. "Ik weet zeker dat ik wereldkampioen kan worden. Ik zal in ieder geval een van belangrijkste titelkandidaten zijn, samen met Fernando Alonso bij McLaren en Kimi Raikkonen bij Ferrari. Ik heb volgend jaar de beschikking over een geweldige auto en een uitstekend team waarmee ik al twee jaar goed samenwerk", aldus de Italiaanse coureur tegenover Gazetto dello Sport.

De eerste twee seizoenen dat Fisichella bij Renault F1 werkzaam was ging het vooral om de belangen van Alonso. In zijn eerste jaar wist de 33-jarige coureur de Grote Prijs van Australië op zijn naam te schrijven. Verder eindigde de Italiaan op de vijfde plaats in het eindklassement. Dit seizoen wist de Italiaan de Grand Prix van Maleisië te winnen. In het algemeen klassement eindigde hij, achter Felipe Massa, op de vierde plaats.