Chasner maakt plaat met Afrojack: "Het ultieme festivalgevoel"

Stel je voor, je wil een succesvolle dj en producer worden. Op je eigen set-up maak je wat remixes van bekende platen totdat opeens een van de grootste dj's ter wereld je bij zijn platenmaatschappij aantrekt. Het overkwam Jordy Göbbels en zijn leven is sindsdien nooit meer hetzelfde geweest.

En die weg naar Wall Recordings, de platenmaatschappij van Nick van de Wall ofwel Afrojack, is dus een opmerkelijke: "Ik was ongeveer een jaar of 16 en toen was ik al een aantal jaar bezig met het groeien als dj. En toen had ik ook het gevoel dat het tijd was voor mij om een volgende stap te nemen. Dit leidde tot een bootlegmix van Afrojack's 'Rock the House' in de hoop dat hij hem via-via zou vinden. Uiteindelijk heb ik daar geluk mee gehad, want vier weken nadat ik hem online had gezet kreeg ik een filmpje doorgestuurd van iemand met de boodschap dat Tiësto die remix aan het spelen was, waar Afrojack naast stond. Ik geloofde het echt niet, maar van het een kwam het ander. Ik ben nooit gestopt met praten en chatten met Nick."

En hoe is die samenwerking: "Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik in zijn team zit en vind het een heel leerzame en fijne samenwerking. Op muzikaal en vriendschappelijk gebied klikt het heel goed. Om Nick als mijn mentor te hebben geeft het mij de kans dat ik kan leren van iemand die het allemaal al gezien heeft. Een van de eerste en meest wijze lessen die ik ook van hem heb geleerd is dat je aardig moet zijn en makkelijk moet zijn om mee te werken. Dat is ook waarom ik van de muziekindustrie houd, want het is een mensenindustrie. Van Nick heb ik ook geleerd om hard te werken, want hij is altijd bezig met werken, elk uur van de dag."

Die samenwerking met Nick uit zich ook in verschillende remixes: "Je begint altijd met een melodie. Een dj vraagt altijd aan een andere dj of er een remix van gemaakt kan worden. Vervolgens gaat het deuntje wat ik in mijn hoofd heb naar de piano en als de essentie goed klinkt op de piano kan het alleen maar beter worden, dat is zoals ik het zie. Als er een positieve reactie komt, werken we er verder tot er een mooi eindproduct is."

Iets anders dan een remix is uiteraard zelf een nummer maken. Dat deed Chasner, ook samen met Afrojack: "'Starts Right Now' is tijdens de lockdown begonnen. Er waren geen festivals, maar dat zorgde wel voor heel veel studiotijd. Midden in de nacht kreeg ik een keer dit ideetje en heb het aan Nick laten horen en hij had direct ideeën om hem te verfijnen. Uiteindelijk hebben we een jaar aan dit nummer gezeten, omdat Nick elke keer met bepaalde dingen kwam waar ik niet aan had gedacht. De inspiratie zat hem vooral in het verlangen naar het optreden en het festivalgevoel terug te krijgen. Als je dit nummer luistert moet er eigenlijk dat gevoel komen dat je naar een festival wil. Als ik deze track ook in een paar woorden moet samenvatten is het een volgend hoofdstuk."

En Göbbels heeft heel goed door wat dat volgende hoofdstuk moet zijn: "Dat volgende hoofdstuk zit hem in het harde werk wat ik het afgelopen jaar aan muziek heb geproduceerd die klaar zijn voor de festivals en het clubcircuit. Ik kan niet wachten wat er allemaal komen gaat voor mij onder de naam Chasner. In de twee jaar dat ik niet kon doen wat ik heel graag wil ben ik dus vooral aan de slag gegaan om te groeien als producer en dj en met mijn team bezig te zijn om een plan te maken wat te doen als het allemaal weer wel kan."

Een blik op de toekomst is er ook: "Over vijf jaar hoop ik dat jullie mij over de wereld kunnen zien draaien en een verschil te maken met mijn muziek. Ik zou heel graag willen zien wat mijn platen over de hele wereld doen. En dat mag natuurlijk zeker op mijn droomfestivals als Tomorrowland, Ultra Music Festival of EDC. Elk festival heeft ook weer wat anders."


En het gevoel na een set van Chasner is heel mooi te omschrijven: "Ik hoop dat mensen uitgeput zijn en energie tegelijk hebben. In een set probeer ik een nostalgisch gevoel naar boven te brengen met track van 6,7 of 10 jaar geleden en die vocalen erin te brengen. Mensen moeten blij weglopen bij een Chasner-set."

'Starts Right Now' is vanaf nu te beluisteren op alle streamingplatforms. Chasner staat onder anderen op Dream Village Festival in Breda, waarvoor kaarten hier verkrijgbaar zijn.