Dutch Comic Con viert (eindelijk) jubileumeditie

Na meerdere keren afgelast te zijn, de laatste keer zelfs een paar dagen van tevoren, was het afgelopen weekend eindelijk zo ver. Dutch Comic Con mocht haar jubileumeditie vieren en FOK! was er uiteraard bij. We spraken ook even met de twee hoofdgasten.

Wanneer de centrale hal ingekeken werd, was gelijk duidelijk dat dit niet een minder drukke editie zou worden vanwege corona. Het weekend was volledig uitverkocht en duizenden mensen baanden, verkleed of niet verkleed, zich een weg door de menigte. Daar is gelijk een pluspunt te benoemen, want de crowd control was goed geregeld. Er was van tevoren gecommuniceerd via sociale media wat voor nepwapens er wel mee naar binnen mochten, dus daar kwam ook weinig discussie over bij de controle. 

Waar deze editie wel verschilde van de ander was het aantal grote gasten. Eerdere edities mochten op de poster pronken met een flinke rij aan acteurs en actrices. Dat was deze keer helaas niet zo en het bleef bij een handjevol. Dit mocht echter de pret niet drukken, want een van de gasten (Colin O'Donoghue) bleek al lang op het lijstje te staan bij veel bezoekers, dus dat was een mooie bijkomstigheid. Klik zometeen door naar de volgende pagina voor het gesprek dat we met hem hadden.

Ook dit jaar waren er weer een aantal interessante experiences optrommeld, die vaak bedoeld zijn voor studio's om hun nieuwste film of serie te promoten. FOX heeft al sinds een flink aantal jaar een eigen theater waar dit keer de eerste afleveringen van de succesvolle Chucky tv-serie bekeken konden worden. Daarnaast kon je in de Moon Knight belevenis een 360 graden video van jezelf en je vrienden laten maken, precies zoals vaak in films gebeurd. Tenslotte kon The Walking Dead uiteraard niet uitblijven met een huis dat gelijk opviel als je de Experience Hall inliep.

Voor gamefanaten was er ook genoeg te beleven in zowel die hal als de Gaming Hall, waar er verschillende toernooien werden georganiseerd en je de nieuwste games zelf kon proberen. De focus ligt al lang niet meer op enkel tv en film; een mooie ontwikkeling die zich al jaren doorzet. 

Deze tiende editie van Dutch Comic Con kende voor de organisatie ontelbaar veel uitdagingen, van coronabewijzen in eerste instantie naar een aflasting een paar dagen voordat alles al opgetuigd kon worden. Ondanks deze uitdaging kan er teruggekeken worden op een mooie editie die in principe alles had wat een Comic Con moet hebben. De wintereditie staat gepland voor 19 en 20 november. Tot dan!

Lees snel verder voor onze interviews met Colin O'Donoghue (Once Upon A Time) en Manu Bennett (The Hobbit, Arrow, Spartacus).