FOK!Games en de E3

2dope

Ondanks dat ik in de zomermaanden wat minder actief aan het gamen ben, zijn er in juni enkele dagen die voor mij volledig in het kader van gaming staan. Tijdens E3 heb ik altijd wel een aantal streams open staan of ben ik grote nieuwssites aan het F5'en. Zo ook dit jaar, en misschien ben ik dit jaar nog wel nieuwsgieriger dan voorgaande jaren. Er gaat namelijk een nieuw deel van mijn favoriete gameserie van vroeger, Fallout, getoond worden. Fallout 1 en 2 zijn mijn all-time favoriete games en ondanks dat de franchise sinds deel 3 een geheel andere weg in is geslagen, ben ik nog steeds erg blij dat de game leeft, meer dan ooit. Het is niet meer zoals vroegâh, maar misschien is dat juist goed. Ik zie alles 'Fallouts' vandaag de dag als een legacy van de memorabele eerste twee delen.

Uiteraard is er meer, veel meer. Deze week werd nog bekendgemaakt dat de heer Miyazaki tijdens E3 alweer klaarstaat met een nieuwe Dark Souls-game. Het lijkt wel alsof hij ze op de plank heeft klaarliggen, de snelheid waarmee From Software de games uitbrengt. Hoe hij het doet maakt me geen fluit uit, aangezien alles wat Miyazaki aanraakt in goud lijkt te veranderen. Daarnaast ben ik stiekem ook wel benieuwd naar beelden van de nieuwe Doom, de nieuwe Call of Duty, de nieuwe Assassin's Creed en de nieuwe Gears of War.

Er zijn verder nog tig titels waar ik graag over uitwijd, maar dat gaat saai worden. Ik ben in ieder geval ook ontzettend benieuwd wat er op gebied van virtual reality getoond gaat worden. We weten inmiddels dat Sony een fonkelnagelnieuwe gamesstudio uit de grond heeft gestampt, exclusief om games te ontwikkelen voor Project Morpheus. Ook Ubisoft gaf te kennen bezig te zijn met de ontwikkeling van VR-games. Uiteraard heeft laatstgenoemde ook nog steeds The Division in petto, een game die zeker mijn aandacht heeft.

Ten slotte ben ik een 'sucker' voor indiegames dus ik hoop ook op dat gebied op veel traktaties. Volgens mij zit dat wel snor. Kom dus maar op met die persconferenties en gameplaybeelden!