FOK!Games en de E3

Noppie2000

De E3 is voor mij als gamer elk jaar weer het hoogtepunt. Met plezier kijk ik elk jaar weer welke games we te zien krijgen, maar ook of men nog een nieuwe aanpak durft toe te passen. 

Denk maar terug aan vroeger, toen het standaard was om de halve presentatie te vullen met verkoopcijfers, aantal gebruikers van diensten, financiële resultaten en meer. Dat interesseert ons gamers natuurlijk vrij weinig en gelukkig is dit al een aantal jaar niet meer van toepassing. Ontwikkelaars beloofden games en we kregen ook games.

Waar ik echt naar uitkijk, is Nintendo. Tuurlijk, ze hebben geen echte persconferentie en dat is ergens jammer. Maar Nintendo geeft er zo veel voor terug. Speelbare demo van een of meerdere games door heel het land? Uiteraard, geen probleem. Na de Nintendo Direct de hele dag streams met extra footage, aankondigingen en interviews met de makers van de games die getoond worden? Waarom niet, we doen het gewoon. Zullen we dit jaar de Nintendo World Championships terughalen? Ja, goed idee! Nintendo durft nieuwe dingen toe te passen en maakt E3 toegankelijker dan ooit tevoren. Het enige wat nog voor verbetering vatbaar is, is om dit wereldwijd toe te passen. Ik wil deze maand namelijk ook wel Mario Maker spelen bij de Gamemania of iets dergelijks! 

Maar naast Nintendo is er nog zo veel meer te vinden. Fallout 4, XCOM 2, Rise of the Tomb Raider, Uncharted 4, God of War en ga maar door. Veel sequels, maar hopelijk ook veel origineels en verrassends. Want daar houden we van, verrassingen. En daarom gaan we de E3 dit jaar ook weer op de voet volgen. We beginnen maandag 15 juni om 04.00 uur met Bethesda!