Shootpad

Zoals je wel zult begrijpen gebruik je de analoge controller in je handen om te lopen en de richting van je spelers te bepalen. Dit werkt logisch en eenvoudig, maar het wordt interessanter als we de pad zelf gaan gebruiken. De mat kent een besturing die je even moet leren, het is namelijk niet simpelweg een beetje tegen de bal trappen, elk trapje heeft namelijk een andere uitwerking die je moet leren. Een aantal moves die handig zijn om te onthouden zijn natuurlijk het passen en schieten. Passen doe je door met de analoge stick de richting aan te geven en vervolgens een leuk tikje tegen de zijkant van de bal geven, naast standaard pasjes kun je met behulp van de op de mat gedrukte schouderknoppen ook steekpasjes en lobjes geven.


Een fanatieke Brian Roy<\/center>

Schieten werkt het meest logisch. Je doet namelijk niet meer dan stevig uithalen tegen de bal. De Shootpad registreert dit doordat je met je been de plastic vlaggetjes passeert, hierdoor activeer je het schiet-systeem. Afhankelijk van hoe hard je trapt zul je weer een stevig schot lossen of een wat subtieler tikje geven. Omdat niet iedereen even veel kracht in zijn benen heeft, kun je de gevoeligheid van de controller instellen, zeker handig als kinderen met de controller gaan spelen.

Een aantal andere features die nog gedemonstreerd werden waren bijvoorbeeld hoe je leuke solo-acties kunt maken. Hiervoor zitten namelijk nog twee knopjes op de controller in je handen. Met één van deze knopjes onthoudt de controller namelijk waar je mee bezig bent en zo kun je dribbelen en vervolgens een leuke move uit de controller schudden door op bepaalde manieren de bal te beroeren. Dit werkt allemaal erg subtiel, maar het effect is leuk en de truukjes die Zidane maakt lijken plots een stuk eenvoudiger.


Een controller voor alle leeftijden<\/center>