NBA: Timberwolves blijven in leven in conferencefinale

De finale van de Western Conference in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is nog niet beslist. Terwijl de Boston Celtics al zeker zijn van een plek in de NBA Finals, strijden de Dallas Mavericks en Minnesota Timberwolves nog om de andere finaleplek.

Na drie zeges konden de Mavericks het in het eigen American Airlines Center afmaken, maar de Timberwolves begonnen sterk met een 20-27 eerste kwart. Vooral aan het eind van het tweede kwart sloegen de Mavericks terug en vanaf dat moment ontstond een spannende strijd, die pas in de tweede helft van Q4 beslist zou worden.

Anthony Edwards stelde Karl-Anthony Towns twee keer op rij in staat een drietje te scoren voor Minnesota en die korte 0-6 run was genoeg om de ban te breken: de Timberwolves hielden stand en een layup van Naz Reid met elf seconden te gaan bleek de doorslag te geven. Minnesota won met 100-105, donderdagavond moeten ze proberen om met een 3-1 achterstand in de serie nog eens te overleven.

Speelschema
Donderdag 30 mei, 20.30u (02.30u NL) - Western Conference Finals, game 5; Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks (1-3)