NHL: Panthers en Oilers trekken stand gelijk

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn de conferencefinales nog lang niet voorbij. Zowel in het oosten als in het westen werden de vierde wedstrijden gespeeld en in beide conferences staat het na vier wedstrijden nu weer helemaal gelijk.

Florida Panthers - New York Rangers (1-2)
De Panthers wonnen wedstrijd één, maar daarna pakten de Rangers twee zeges en in de eerste periode van wedstrijd vier kwamen ze dankzij Vincent Trochek weer op voorsprong. In de tweede periode draaiden de Panthers het om: Sam Bennett en Carter Verhaege zorgden voor een 2-1 voorsprong. Vroeg in periode twee stond het dankzij Alexis Lafreniere weer gelijk, maar na een ruime minuut in overtime wonnen de Panthers alsnog: Sam Reinhart was goed voor de winnende 3-2 en daarmee staat de stand weer helemaal gelijk, 2-2.

Edmonton Oilers - Dallas Stars (1-2)
Na twee zeges voor Edmonton pakte Dallas twee overwinningen en ook in wedstrijd vier verliep het even hetzelfde als in Florida: de Stars kwamen dankzij Wyatt Johnston al binnen één minuut op voorsprong. Esa Lindell verdubbelde de voorsprong vijf minuten later zelfs, maar in een spectaculaire eerste periode trokken de Oilers dankzij Ryan McLeod en Evan Bouchard de stand weer gelijk. Mattias Janmark zette de Oilers met een shorthanded goal in periode twee op 3-2, een minuut later gevolgd door de 4-2 van Leon Draisaitl. Met een empty netter maakte Mattias Ekholm het in de slotfase af: 5-2 en ook hier staat de serie op 2-2.

Speelschema
Donderdag 30 mei, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference Finals, game 5; New York Rangers - Florida Panthers (2-2)

Vrijdag 31 mei, 20.30u (02.30u NL) - Western Conference Finals, game 5; Dallas Stars - Edmonton Oilers (2-2)