FOK!kers spelen als eerste Guitar Hero: Metallica

Eind deze maand ligt Guitar Hero: Metallica ook in Nederland in de winkels. Net als vorig jaar met Guitar Hero: Aerosmith was deze game voor ons een goede reden om weer eens te kijken wie de grootste gitaarheld is van FOK!games en deze alvast kennis te laten maken met Metallica. Uiteindelijk vonden we vier geschikte kandidaten die samen met Spanky en Morthill een middagje op bezoek gingen bij Activision|Blizzard om als eerste in Nederland de volledige Europese versie te spelen van Guitar Hero: Metallica onder het genot van een natje en een droogje. Deze special wordt jullie aangeboden door de deelnemers Hectic, Pyrum, gamefreak666 en Dex090.

Hectic

In de meest dope vergaderruimte die ik ooit heb gezien, kregen wij te horen dat wij bij de eerste tien mensen in de Benelux hoorden die ooit Guitar Hero: Metallica (volledige trackslist) mochten spelen. Metallica is één van de grootste Heavy Metal bands aller tijden en één van mijn favoriete bands. Het scherm waarop we mochten spelen was enorm groot en de muziek stond insane hard. De overige medewerkers en andere bedrijven in het pand konden lekker meegenieten van de ruige klanken
van Metallica. Bij het opstarten van de game merk je al meteen dat het om Metallica gaat. Een leuke intro voor de fans en je krijgt spontaan kippenvel dat je het mag meemaken (als één van de eersten).

We hadden niet de volledige tracklist, die was nog niet vrijgespeeld, maar er was genoeg uit te kiezen. De drumkit-pedal werkte niet helemaal goed naar mijn gevoel, maar dat mocht de pret niet drukken. Het eerste nummer dat ik wou spelen was toch Enter Sandman en dat gebeurde dan ook. Fantastisch nummer met waanzinnige drums! Het concept van Guitar Hero blijft natuurlijk hetzelfde, maar toch zaten er een paar verbeteringen in de interface. Ik kon gelukkig een paar tracks direct op Expertmode spelen. Want na het spelen van het Death Magneticalbum wist ik dat de tracks van Metallica geen kinderspel zijn. Dat merk je ook direct bij Guitar Hero: Metallica, de moeilijkheidsgraad ligt bij sommige nummers hoog. Daar bovenop heeft Activision ook nog besloten om een Expert plus-mode te maken, waarbij alles nóg een tandje hoger gaat en waarbij je de dual base pedal nodig zal hebben! Weer een nieuwe uitdaging, wat deze game nog veel speelplezier zal gaan geven.

De drums van Lars Ulrich knallen in ieder geval zo hard als het maar kan, op het scherm en in je oren. Als drummer heeft elke track dan ook enorme kracht en dat drumt het allerlekkerst. Na afloop kregen we nog het Death Magnetic-album, een extra base pedal met splitter en een Guitar Hero: Metallica t-shirt mee. Een unieke ervaring, bedankt FOK! en Activision!

Dex090

We werden op het kantoor van Activision|Blizzard zeer goed ontvangen door het vriendelijke personeel aldaar. Na even wachten op het aanzetten van alle apparatuur kon het stampen dan echt beginnen. Nu zal iedereen inmiddels wel bekend zijn met principe van Guitar Hero, dus de meesten van ons gingen enthousiast op de hoogste moeilijkheidsgraad van start...wat ons meteen opbrak. GH: Metallica is duidelijk een stuk meer voor de gevorderde speler dan voorgaande edities. Uiteindelijk hebben we 3 uur kunnen ruiken aan de nieuwe GH en het ruikt goed. Genoeg uitdaging voor de gevorderde speler, en voor de Metallica-fans sowieso een feest. Na volgehangen te zijn met wat GH-goodies en een (mij veel te klein ) GH: Metallica t-shirt konden we huiswaarts om terug te kijken op een wat mij betreft zeer geslaagde middag.