Kinderspecial: Peuter-DVD's en Zomertips

Twee leuke producties van de BBC die het erg goed doen zijn de Teletubbies en de Tweenies. Vooral de Teletubbies zijn bij vrijwel alle peuters een succes en de grote favoriet. De wat oudere kinderen vinden The Tweenies leuker. Ze doen hiermee onder andere leuke ideetjes op voor knutselwerkjes.

De Teletubbies is een leuke kleurrijke serie, inmiddels wel bij iedereen bekend. Buitengewone avontuurtjes voor peuters, speciaal bedoeld om kinderen te leren kijken, luisteren en te coördineren. Bedacht en geproduceerd door Anne Wood en Andrew Davenport.

Teletubbies – Bedtijd
Welterusten, Teletubbies!
Op een dag in Teletubbieland was het tijd voor Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po om naar bed te gaan. Maar GINGEN ze ook naar bed?
De Teletubbies vallen in slaap, binnen en buiten. Een broertje en een zusje wonen in een vuurtoren. Laa-Laa vindt een boek over konijnen. Tinky Winky danst op het dak en iedereen wordt wakker. Kinderen brengen grote Mike naar bed. Alle Teletubbies slapen, behalve Po. Een jongetje helpt zijn kleine broertje naar bed te brengen. Dipsy slaapt, ssssst! Tinky Winky luistert naar Inchie Winchie Spinnetje. Karel, de kat, kijkt naar de maan. De Teletubbies hebben pret als ze Vader Jacob horen. Po luistert naar Twinkle Twinkle Kleine Ster. Alle Teletubbies zeggen dag.
Interactieve Menu’s – Directe Scènetoegang – Taalkeuze: Dolby Surround 2.0: Nederlands / Frans - Speelduur: 74 minuten.

Tweenies is een innovatieve televisieserie officieel voor kinderen in de leeftijd van drie tot vijf jaar, maar de ervaring is dat zelfs 7-jarigen dit nog erg leuk vinden. De levendige mix van aansprekende figuren in echte en verzonnen situaties, in combinatie met de verhalen, liedjes, spelletjes, knutselactiviteiten, animaties en filmpjes over het dagelijkse leven, zal de fantasie van kinderen prikkelen en ze aanmoedigen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, net zoals de Tweenies dat doen.

Tweenies - Liedjestijd 2
Met 23 leuke liedjes – Vanaf 3 jaar
Zing mee met deze briljante nieuwe en traditionele liedjes met Bella, Milo, Fizz en Jake. Met o.a. He, he, doe je mee?, Aap mij maar na, Als je spin bent, De wielen van de bus, De beer, Regenboog-wonder, Tien dikke worstjes, De spette-spatterij, Schoenenlied.
Interactieve menu's - Directe Scènetoegang - Taalkeuze: Dolby Surround 2:0 Nederlands - Speelduur: 55 minuten.