NIS America op Gamescom

3. Tattoos, minutenwerk en geld meppen

Tokyo Tattoo Girls

Na een calamiteit in Tokio hebben sommige overlevenden speciale krachten gekregen door tattoos die op hun lichaam zijn verschenen. De stad is ondertussen in quarantaine en de inwoners zijn afgesloten van de rest van de wereld. Om de lieve vrede te bewaren is de stad verdeeld in 23 districten. Elk district wordt geleid door een groep 'Kumi' genaamd. Alle Kumi bij elkaar vormen de 'Union'. Er zijn geruchten dat je de stad alsnog kunt ontvluchten, maar dan moet die persoon wel alle 23 Kumi uitschakelen.

In Tokyo Tattoo Girls kies je een personage en bouw je deze uit door speciale tatoeages te zetten. Met dat personage en haar speciale gave ga je de Kumi te lijf in deze strategy-game. De tatoeages zijn traditioneel Japans en bedacht door tatoeage-artiest Koji Tanaka, die bijvoorbeeld ook meegewerkt heeft aan The Fast and the Furious.

Tokyo Tattoo Girls komt 17 november uit op PlayStation Vita en pc via Steam.

The Longest Five Minutes

Ironisch genoeg duurt de ontwikkeling van deze game al erg lang. Origineel zou deze in 2016 uitkomen, maar er is duidelijk wat aan de hand. Nu is er een Nintendo Switch-versie erbij aangekondigd. Maar waar gaat de The Longest Five Minutes eigenlijk over?

Je begint The Longest Five Minutes bij de eindbaas, de Demon King zelf. Je hebt geen idee meer waarom en hoe je hem moet bevechten. Tijdens je 'gevecht' krijg je door dialogen met je teamleden en ook de taunts van de eindbaas flashbacks. Die sturen je terug in de tijd om je geheugen op te frissen. Elk stukje geheugen speelt zich af in een 8-bit-stijl RPG. Elk stukje flashback kan twee kanten op gaan, het kan je bonsussen geven in je laatste gevecht of juist verzwakken. Het gevecht van vijf minuten tegen de eindbaas gaat in ieder geval langer duren.

The Longest Five Minutes komt in 2018 uit op Nintendo Switch, PlayStation Vita en pc via Steam.

Penny Punching Princess

Van deze game was nog niet veel te zien, maar het idee wordt vrij snel duidelijk. Je koninkrijk is geclaimd door de Dragoloan familie. Als prinses zijnde in een wereld waarin kapitalisme regeert heb je alsnog macht als je genoeg geld hebt. In de actie-RPG Penny Punching Princess gebruik je verzameld geld om vijanden om te kopen voor je te vechten, vallen aan te zetten en als al deze omkoperij niet helpt, dan mep je met je vuisten.

Penny Punching Princess komt in de lente van 2018 uit op Nintendo Switch, PlayStation Vita en pc via Steam.