PlayStation ziet af van nieuwe handheld

In een interview met gameinformer, om het 25-jarig bestaan van PlayStation te vieren, zijn enkele hoge medewerkers uit Sony ondervraagd over hun ervaringen met PlayStation de afgelopen jaren.

Onder andere Jim Ryan, Andrew House en Ken Kutaragi geven hun inzichten. De grootste boodschap hieruit, ook al is het misschien niet onverwacht, is dat Sony voorlopig afziet van een nieuwe handheld. Kutaragi wilde überhaupt deze markt niet betreden, maar dit wel deed onder druk van management en marketing. Jim Ryan geeft vervolgens de doodslag: 'PlayStation Vita was briljant in veel manieren en de game-ervaring was geweldig, maar het is duidelijk een business waar we niet langer in betrokken zijn.'

Verrassend is de opmerking niet. PlayStation Portable deed het goed, maar PlayStation Vita verkocht een stuk minder en beide handhelds moesten hun meerdere erkennen in Nintendo's DS en 3DS. Sony wist qua software zelf ook weinig te produceren. Toch was er een fanbase voor deze tak van sport en die zullen het (voorlopig) zonder moeten doen.

PlayStation Vita 2000