Zorgpartij NLBeter onthult lijsttrekker Tweede Kamerverkiezingen

NLBeter, de politieke partij die vanuit de gezondheidszorg is ontstaan om met kennis van de werkvloer de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren, heeft de lijsttrekker voor de komende Tweede Kamerverkiezingen onthult. Partijvoorzitter en psychiater Esther van Fenema zal de kieslijst van de nieuwe partij gaan leiden.

"Onze gezondheidszorg is ziek! Als de politiek niet naar de burger komt dan moet de burger naar de politiek. De tijd van commissies, taskforce en rapporten is definitief voorbij. Wij willen échte verandering en onze speerpunten terugzien in politiek beleid", zo stelt de partij op haar eigen website.

"Dezelfde systeemfouten die in de zorg zijn geslopen, hebben ook het onderwijs en in de overige onderdelen van de publieke sector verziekt. In Den Haag ontbreekt het lef en het inzicht om het roer volledig om te gooien. NLBeter is van mening dat het tijd is om de professionals aan het roer te laten in de publieke sector zodat we weer naar een gezonde samenleving toe kunnen werken. Ik vind het een eer dat ik deze strijd mag gaan leiden", zo legt Fenema de koers van de partij uit.

De zorgpartij staat vooralsnog op 0 zetels in de peilingen.