Beroemdheden.nl houdt het voor gezien.

McMike schrijft ons via de newssubmit het volgende:

Beroemdheden.nl stopt na het ontvangen van claims, spooknota's en dreigbrieven. De makers zijn het zat om steeds te worden aangevallen door advocaten van beroemdheden en fotografen. De site zal nu veranderen in een link-site. Op beroemdheden.nl heeft de redactie van de site een korte uitleg geplaatst/


Geachte bezoeker,

Helaas is het niet meer mogelijk om op deze site plaatjes te bekijken van uw favoriete beroemdheid. Het bleek niet mogelijk om een niet-commerciële site op te zetten waar een grote hoeveelheid materiaal verzameld stond.
"Hoge bomen vangen veel wind", bleek voor ons kleine kikkerlandje in het bijzonder op te gaan.
Wat is er makkelijker dan een vrij toegankelijke, druk bezochte site met een officiële .nl registratie, aan te klagen voor geldelijk gewin?

Al het materiaal wat hier te stond was verzameld uit nieuwsgroepen, homepages en een enkele betaalsite. Dat betekent dat iedereen met een internetaansluiting dit materiaal kon vinden en bekijken.


Verder enkele verwijtende commentaren aan het adres van de personen die de aanklachten in hebben gediend.

"Het blijkt dat de "klagers" geen geld willen uitgeven voor een betaalsite, om te controleren of daar mogelijkerwijs materiaal staat. Zo blijven alle "anonieme" pagina's en betaalsites buiten schot als het om belachelijk hoge schadeclaims gaat."

"Het blijkt makkelijker om 2000,- per plaatje te claimen als je een paparazzi fotograaf bent, dan om dat geld met werken te verdienen."

Persoonlijk ben ik het volledig met de makers van de site eens. Lees hier het volledige bericht.

Submitter:  Bron: <a href="http://www.beroemdheden.nl" target=new>beroemdheden.nl</a>