FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 maart 2000

Condoom over blauwe helm

VN-soldaten die in de wereld de vrede handhaven, krijgen voortaan één condoom per dag per persoon, zo heeft de volkerenorganisatie in New York besloten. Met de uitreiking van de rubbertjes willen de VN een bijdrage leveren aan de strijd tegen aids.

Ik vraag me af of de condooms ook blauw zijn en of de partners van de soldaten de rubbers zullen gaan tellen als hun wederhelft weer thuis komt

Lees hier verder.

Beroemdheden.nl houdt het voor gezien.

McMike schrijft ons via de newssubmit het volgende:

Beroemdheden.nl stopt na het ontvangen van claims, spooknota's en dreigbrieven. De makers zijn het zat om steeds te worden aangevallen door advocaten van beroemdheden en fotografen. De site zal nu veranderen in een link-site. Op beroemdheden.nl heeft de redactie van de site een korte uitleg geplaatst/


Geachte bezoeker,

Helaas is het niet meer mogelijk om op deze site plaatjes te bekijken van uw favoriete beroemdheid. Het bleek niet mogelijk om een niet-commerciële site op te zetten waar een grote hoeveelheid materiaal verzameld stond.
"Hoge bomen vangen veel wind", bleek voor ons kleine kikkerlandje in het bijzonder op te gaan.
Wat is er makkelijker dan een vrij toegankelijke, druk bezochte site met een officiële .nl registratie, aan te klagen voor geldelijk gewin?

Al het materiaal wat hier te stond was verzameld uit nieuwsgroepen, homepages en een enkele betaalsite. Dat betekent dat iedereen met een internetaansluiting dit materiaal kon vinden en bekijken.


Verder enkele verwijtende commentaren aan het adres van de personen die de aanklachten in hebben gediend.

"Het blijkt dat de "klagers" geen geld willen uitgeven voor een betaalsite, om te controleren of daar mogelijkerwijs materiaal staat. Zo blijven alle "anonieme" pagina's en betaalsites buiten schot als het om belachelijk hoge schadeclaims gaat."

"Het blijkt makkelijker om 2000,- per plaatje te claimen als je een paparazzi fotograaf bent, dan om dat geld met werken te verdienen."

Persoonlijk ben ik het volledig met de makers van de site eens. Lees hier het volledige bericht.

Telfort in de tarieven-aanval

LOQUITOS meldde op de newssubmit het volgende:

Telfort biedt met ingang van zaterdag 18 maart een pre-paid tarief aan van 15 cent per minuut in het weekend. Dit extreem lage tarief is een speciale actie als reactie op de tariefsverlagingen van KPN en Libertel en geldt tot 1 mei aanstaande, alleen voor bellen naar een vaste aansluiting.

Na die datum geldt voor bellen met Telfort Pak&Bel pre-paid een blijvende tariefsverlaging naar 20 cent per minuut in het weekend (was 25c) voor bellen naar een vaste telefoon.
De prijzen voor de piek-uren worden van F 1,40 naar 95 cent per minuut verlaagd. Naar een mobiele telefoon bellen, gaat 35 cent per minuut kosten.


En nu is het wachten op verlagingen van Ben en Dutchtone! Geen slechte ontwikkelingen voor de, inmiddels 7 miljoen(!), mobiele bellers in Nederland!

Kunstenaar speelt met plakband

In de hoofdstad van Japan, Tokio, is een Nederlandse kunstenaar aangehouden, omdat hij een verkeersopstopping heeft veroorzaakt. Iepe Rubingh (25) had een web van tape gecreëerd, waardoor het verkeer op een drukke weg vastliep. Rubingh en twaalf assistenten raakten zelf ook verstrikt in de plakpand-wirwar. De kunstenaar was gekleed in een zwartgeel gestreept pak, zwaaide met een rode vlag en speelde op een fluit. Binnen de kortste tijd kwamen zo'n 5000 toeschouwers op de voorstelling af. Het was volgens Rubingh alleen de bedoeling het publiek te vermaken. En dat is dus wel gelukt.

[Dank aan Dixidito die ons tipte via de newssubmit.]

Peper krijgt nog twee jaar geld!

@ministr8or meldde via de newssubmit het volgende schandalige bericht:

Ex-minister Bram Peper van Binnenlandse Zaken hoeft zich de komende twee jaar geen zorgen te maken over zijn inkomsten. Aankomend jaar kan hij namelijk elke maand tachtig procent van zijn maandelijkse ministerssalaris van ƒ17.989 in de vorm van wachtgeld tegemoet zien. In het tweede jaar loopt deze uitkering terug naar zeventig procent.

(Een vlugge rekensom levert dus op: (0,8 x 17.989 x 12) + (0,7 x 17.989 x 12) = 323.802,- gulden verdienen met helemaal niks doen! )

Peper is negentien maanden minister van Binnenlandse Zaken geweest. Hij komt nu niet meer in aanmerking voor de onkostenvergoeding van ruim vijfhonderd gulden die hij als minister elke maand bovenop zijn salaris kreeg. (Nee dat moest er nog eens bijkomen!)

Op basis van een speciale ambtenarenrichtlijn krijgen ex-ministers voor elke maand dat zij hebben gewerkt wachtgeld uitgekeerd met een minimum van twee jaar en een maximum van zes jaar. Een minister die acht jaar zijn functie heeft uitgeoefend krijgt dus 'slechts' zes jaar wachtgeld uitgekeerd, terwijl een bewindsman die al na acht dagen aftreedt voor een periode van twee jaar wachtgeld tegemoet kan zien.

------
Persoonlijk vind ik dit een achterlijke en schandalige regeling. En hoe laten Bram en de zijnen zich ook kennen, hè? Bijna 215.000 piek per jaar vangen en dan voor Prinsjesdag een jasje van 140 gulden declareren. Kan het zieliger? Denk zelf van niet...

Autodief gepakt d.m.v. GSM

Een niet bang uitgevallen Eindhovense jongen betrapte een autokraker op heterdaad. Toen de dief er op zijn skeelers vandoor ging, zette de Eindhovenaar op de fiets de achtervolging in. Op een gegeven moment had de inbreker door dat hij niet kon ontsnappen en draaide zich al dreigend met een schroevendraaier om. Dit was ff teveel voor de jongen en hij draaide om en begon hard de andere kant op te fietsen, met dit maal de inbreker achter zich aan.

De Eindhovenaar belde al vluchtend de politie met zijn mobieltje, die later de dief wist in te rekenen.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.