FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 7 januari 2012

[Dakar] De Rooy slaat grote slag

Gerard de Rooy heeft zijn leidende positie in de Dakar Rally bij de vrachtwagens verstevigd. In een lange zevende etappe rond de plaats Copiapo pakte de Nederlander met de IVECO vier minuten op de Tatra van Ales Loprais en meer dan zestien minuten op de Kamaz van Andrey Karginov.

De Rooy vocht in het begin van de etappe een strijd uit met zijn teamgenoten Hans Stacey en Miki Biasion. Omdat De Rooy en Biasion met lekke banden te maken kregen leek Stacey met de etappezege aan de haal te gaan. Ook hij reed in de slotfase lek, waarna De Rooy in de slotfase van de etappe een achterstand van drie minuten op Karginov goed moest maken en hier ruimschoots in slaagde.

Op bijna achttien minuten kwam Wuf van Ginkel met de Ginaf als vijfde algemeen en tweede Nederlander aan de meet. Stacey kwam tien minuten hierachter als achtste het bivak binnenrijden. De andere Nederlanders zijn nog niet binnen, evenals Biasion die door problemen een goede klassering kan vergeten.

In het klassement heeft De Rooy nu een voorsprong van zeventien minuten op Loprais die doorgeschoven is naar de tweede plaats. Stacey staat met 33 minuten achterstand op een derde plaats, terwijl de eerste Kamaz die van Artur Ardavichus is op 45 minuten.

Risico wateroverlast Friesland geweken

Het risico op wateroverlast in de provincie Friesland is voorbij. Het mogelijk bezwijken van kades door verweking en mogelijke overstromingen zijn niet meer aan de orde. Dat meldt het Wetterskip Fryslân zaterdagavond na een risico-inschatting.

Op diverse plaatsen zijn kades versterkt. De waterstanden in heel Friesland dalen volgens het waterschap daarnaast. De waterstand is er zaterdagavond 36 centimeter onder NAP. Het streefpeil is 52 centimeter onder NAP. Ondanks dat de problemen in Friesland nu echt voorbij lijken, gaat het inspecteren van de kades zondag gewoon door.

De provincie Friesland heeft van het waterschap het advies gekregen het vaarverbod maandag om 06.00 uur op te heffen. De polders worden binnenkort leeggepompt. Als dat te snel gebeurt, kan alsnog schade aan de kades ontstaan, dus daarom gaat het leegmalen in etappes plaatsvinden.

Het advies aan bewoners van het eiland De Burd en het waterpark Yn 'e Lijte bij Grou te evacueren is opgeheven. De bewoners kunnen weer terug naar hun woning.

Vanwege de hoge waterstand, de stormachtige wind en het gevaar van verweking van de kades werd donderdag een evacuatieadvies voor de gebieden Yn 'e Lijte en De Burd afgegeven. Niet lang daarna brak een dijk door. De situatie was volgens de gemeente niet levensbedreigend, aanwezigen dreigden er alleen natte voeten te krijgen.

[Serie A] Internazionale wint ruim van Parma

Internazionale heeft de eerste competitiewedstrijd van 2012 ruim gewonnen van Parma. In het eigen Giuseppe Meazza werd het 5-0. Diego Milito scoorde twee doelpunten. Thiago Motta, Giampaolo Pazzini en Marco Faraoni scoorden voor Inter. Luc Castaignos bleef op de bank, Wesley Sneijder is nog altijd geblesseerd.

Eerder zaterdag had Siena al een 4-0 zege geboekt op Lazio Roma. Mattia Destro opende de score na elf minuten voor de thuisploeg voordat Emanuele Calaio het duel besliste. De aanvaller benutte in de 35e en 49e minuut van de eerste helft strafschoppen. Bij de tweede kreeg Lazio-doelman Albano Bizzarri rood. Met tien man kreeg Lazio nog maar een goal tegen. Destro scoorde negen minuten voor tijd zijn tweede treffer.


Internazionale wint ruim van Parma (Foto: Novum)

'Martelingen in gevangenis in Afghanistan'

In de door de Amerikanen geleide gevangenis van Bagram in Afghanistan zijn gedetineerden mishandeld. Dat staat in een zaterdag gepubliceerd rapport van de Afghaanse regering.

Het rapport komt enkele dagen nadat de Afghaanse president Hamid Karzai heeft gezegd dat de Amerikanen het toezicht over de gevangenis en de gedetineerden binnen een maand aan de Afghanen moeten overdragen.

Volgens het rapport zijn gedetineerden onder meer gemarteld en geslagen. Ook hebben gevangenen geklaagd dat ze lang nadat ze vrij hadden moeten komen, nog steeds in het cellencomplex zaten.

Politie arresteert man na racisme in FA Cup

De politie van Liverpool heeft zaterdag een 20-jarige man aangehouden op verdenking van racisme, meldt de BBC. Dat gebeurde naar aanleiding van het FA Cupduel tussen Liverpool en Oldham Athletic vrijdagavond. Oldham-speler Tom Adeyemi werd tijdens dat duel door fans van de thuisclub racistisch bejegend.

Naar aanleiding van het gebeurde startte zowel de politie als Liverpool direct een onderzoek. Zaterdag maakte de club al bekend diverse beelden van de tribune waar de dader zat en gegevens over de kopers van kaartjes van die tribune aan de politie te hebben overgedragen.

Voor Liverpool is het de tweede keer in korte tijd dat de club met racisme in verband wordt gebracht. Luis Suarez werd door de FA voor acht duels geschorst omdat hij Manchester United-verdediger Patrice Evra in oktober zeven keer 'negro' zou hebben genoemd.

[Dakar] Hummers voeren boventoon

De Hummers van Nasser Al-Attiyah en Robby Gordon hebben zaterdag de zevende rit van de Dakar-rally beheerst. Na 3:26.57 uur kwam Al-Attiyah als eerste aan. Gordon had 7.30 minuten meer nodig. Klassementsleider Stéphane Peterhansel werd vlak daarachter derde in zijn Mini. Bernhard ten Brinke werd tiende op 44.42 minuten achter Al-Attiyah.

In het algemeen klassement heeft Peterhansel een voorsprong van 11.22 minuten op zijn Poolse teamgenoot Krzysztof Holowczyc. Gordon geeft 13.09 toe en staat derde voor de Spaanse Mini-rijder Nani Roma. Al-Attiyah is de nummer zes en heeft een achterstand van haast drie kwartier. Erik van Loon staat op 1:48.39 uur tiende en is de beste Nederlander.


Hummers voeren boventoon in Dakar-etappe (Foto: Novum)

Brand in TBS-kliniek 'De Kijvelanden'

In het Albrandswaardse Poortugaal heeft zaterdagavond een korte tijd brand gewoed in TBS-kliniek 'De Kijvelanden'. Het vuur ontstond in één van de cellen in de kliniek.

De brandweer had het vuur al snel onder controle. Binnen een 20-tal minuten werd het sein 'brand meester' afgegeven. Vermoedens doen de ronde dat één patiënt de brand zou hebben veroorzaakt.

Om veiligheidsredenen werden een aantal TBS-ers elders in de kliniek ondergebracht. Naar verwachting kunnen zij later op de avond weer terug naar hun eigen cel.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Nederlandse wintersporters vast door sneeuw

Een onbekend aantal Nederlandse vakantiegangers heeft zaterdag een tijd vastgezeten in het Paznaundal in Tirol. De weg was afgesloten door een lawine. Rond het middaguur was de afsluiting opgeheven.

Ook plaatsen in de Oostenrijkse deelstaten Vorarlberg en Salzburgerland waren niet via de weg bereikbaar, meldde de ANWB. Dat kwam door lawinegevaar.

Veel Nederlanders vertrokken zaterdag op wintersport. Anderen wilden terug, maar konden niet weg uit skidorpen als Lech, Zürs en Warth. Hoeveel Nederlanders vastzaten, weet een woordvoerder van de ANWB niet.

Naar verwachting gaat het zaterdagavond opnieuw stevig sneeuwen in Oostenrijk. De problemen in de Franse Alpen zijn grotendeels opgelost. Skigebieden in Isère, Savoie en Haute Savoie die vrijdag dicht waren, zijn weer bereikbaar.


Nederlandse wintersporters vast door sneeuw (Foto: Novum)

[Dakar] Coma wint zevende etappe

Motorcoureur Marc Coma heeft zaterdag de zevende rit in de Dakar-rally gewonnen. De KTM-rijder bleef concurrent Cyril Despres op de 419 kilometer lange special stage door de woestijn 2.03 minuten voor. Paulo Gaonçalves uit Portugal werd achter zijn Spaanse en Franse collega's derde voor landgenoot Helder Rodrigues. Frans Verhoeven werd de beste Nederlander op de negende plaats. Hij gaf 9.24 minuten toe.

Despres blijft in het algemeen klassement nog wel de leider, al zag hij zijn voorsprong op Coma slinken tot 7.48 minuten. Rodrigues staat derde, maar gaf al 49.39 minuten toe op Despres. In het klassement is Henk Knuiman de beste Nederlander. Hij had 2:42.06 uur meer nodig dan Despres en staat twintigste. Verhoeven verloor ruim een half uur meer en is de nummer 26.

"Nintendo leeft nog steeds in 1985"

Michael Pachter heeft hard uitgehaald naar Nintendo. De game-analyticus heeft in een interview gezegd dat Nintendo het voor zichzelf wederom erg moeilijk maakt met de Wii U en dat ze moeten stoppen in het verleden te leven.

Volgens Pachter heeft Nintendo in het verleden grote successen behaald maar dat er in 2012 een andere strategie nodig is dan die ze toen gebruikten. Door in 1985 zelf hardware te maken en hier hun games voor te maken, hebben ze veel succes gehad. Door dit succes zijn third parties naar hun hardware gekomen om er games voor te ontwikkelen. Volgens Pachter moet Nintendo het anders aan gaan pakken als ze er voor willen zorgen dat third parties games gaan maken voor de Wii U.

Volgens Pachter maakt Nintendo het zichzelf extra moeilijk door de aparte controller voor de Wii U. Hierdoor wordt het voor third parties nog lastiger om te ontwikkelen voor de console. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de Wii U minder verkocht gaat worden.

"Nintendo made the device sufficiently different that they are all but assured of limited third party launch support, which ultimately will lead to modest hardware sales."

De Wii U werde afgelopen E3 aangekondigd en zal een speciale controller bevatten die nog het meest lijkt op een tablet. Er wordt verwacht dat de Wii U dit jaar nog in de winkels zal liggen.

Wii U

Vrouw bekneld onder auto na wegschieten krik

Een 33-jarige vrouw is zaterdagmiddag in Kerkrade bekneld geraakt onder een auto nadat een krik plotseling onder het voertuig vandaan schoot. De hulpdiensten hebben de vrouw uit haar benarde positie bevrijd en naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

De vrouw was in een garage aan de Hemeling samen met haar man aan de auto aan het werken. Hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn, is onbekend.

Reis wil deze maand nog debuteren voor Vitesse

Jonathan Reis wil nog deze maand zijn debuut maken voor Vitesse. De aanvaller raakte in december 2010 zwaar geblesseerd, maar inmiddels gaat het de goede kant op met zijn revalidatie.

"Met mijn persoonlijke fysiotherapeut Eduardo Santos werken we er aan dat ik tegen NEC kan spelen. Het gaat nu goed. Ik houd van de sfeer bij Vitesse. Hier zijn veel jonge spelers, die net als ik beter willen worden. Er wordt veel gedold, maar ook hard gewerkt. Daar voel ik me prettig bij", aldus Reis in De Gelderlander.

Reis liep de blessure op toen hij nog voor PSV uitkwam. Ondanks dat de Eindhovense club hem wilde behouden besloot Reis te vertrekken naar Vitesse. "Sommige mensen kennen mijn achtergrond niet. Ik ben in Brazilië opgegroeid in armoede. Het was moeilijk op mijn zeventiende in mijn eentje naar Nederland te gaan en ineens een bekend iemand te worden", aldus Reis.

Ninja Gaiden Sigma Plus wordt Vita-launchgame

Techmo Koei heeft een nieuwe game aan de PlayStation Vita-launchlineup toegevoegd. De uitgever heeft bekendgemaakt dat Ninja Gaiden Sigma Plus vanaf dag één in de winkels zal liggen voor de nieuwe handheld van Sony.

Ninja Gaiden Sigma Plus is een remake van de in 2004 voor de Xbox verschenen Ninja Gaiden. De game zal gebruik gaan maken van de speciale mogelijkheden van de PlayStation Vita. Zo zal de game gebruik maken van het touchscreen, het touchpad en de gyro-sensor.

De PlayStation Vita zal vanaf 15 februari in de Europese winkels liggen.

Media Molecule investeert miljoenen in research

Media Molecule heeft met LittleBigPlanet veel respect verworven in de gamesindustrie. Toch willen ze minder afhankelijk zijn van deze serie en zijn ze druk bezig met het bedenken van nieuwe games. Afgelopen jaar hebben ze hier maar liefst 4,1 miljoen dollar aan gespendeerd.

De investeringen zijn niet naar een specifieke nieuwe game gegaan maar vooral gestoken in technieken om nieuwe games mee te kunnen ontwikkelen. Zo hebben ze gekeken naar manieren om gamewerelden te kunnen maken met laser data, 3D stereo-optics voor geavanceerde simulaties en hi-def data verzameling en proces technieken.

Volgens het bedrijf willen ze door middel van investeringen hun afhankelijkheid aan de LittleBigPlanet-serie verminderen en zijn deze investeringen nodig om hun positie als ontwikkelaar van innovatieve games te behouden.

Media Molecule

Wigan laat zich verrassen in FA Cup

Voor Wigan Athletic is het toernooi om de FA Cup al in de derde ronde afgelopen. De Premier Leagueclub ging met 2-1 onderuit bij Swindon Town. De thuisclub komt uit in de League Two, het vierde Engelse niveau. Wigan kwam wel op voorsprong, maar nog voor rust maakte Swindon al gelijk. Wigan-doelman Ali al Habsi was na rust kansloos op een aangeraakt schot.

Bolton Wanderers, Queens Park Rangers en Wolverhampton Wanderers moeten op herhaling. Bolton speelde met 2-2 gelijk bij Macclesfield Town uit de League Two. QPR maakte pas op de valreep gelijk bij MK Dons: 1-1. Wolverhampton kwam uit bij Birmingham City, uitkomend in het Championship, niet verder dan 0-0. West Bromwich Albion versloeg Cardiff City: 4-2, terwijl Norwich City Burnley met 4-1 versloeg.

Oud-internationals winnen nipt bij HFC

De oud-internationals hebben zaterdag de traditionele nieuwjaarswedstrijd van de Koninklijke HFC gewonnen. In Haarlem werd het 2-1. Richard Witschge en Martijn Reuser scoorden voor de voormalige Oranjeklanten. Het was de 43e keer in 79 edities dat de oud-internationals de nieuwjaarswedstrijd wonnen.


De selectie van de oud-internationals (Foto: Pro Shots)

Bij de oud-internationals debuteerde Edwin van der Sar. De doelman moest een keer vissen. Ook Ajax-trainer Frank de Boer maakte zijn opwachting. In de slotfase van het duel was Pierre van Hooijdonk nog dicht bij de derde treffer. Hij schoot een vrije trap tegen de paal.


Pierre van Hooijdonck in een kopduel (Foto: Pro Shots)

[Upd] Lijk gevonden in kanaal Haghorst

De politie heeft een stoffelijk overschot gevonden in het Wilhelminakanaal in Haghorst. Duikers vonden het lichaam zaterdagmiddag in het water. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Het gaat waarschijnlijk om de 19-jarige inwoner uit de Brabantse plaats die sinds zondag is vermist, meldt een woordvoerder van de politie.

De politie zocht voor de zesde opeenvolgende dag naar de vermiste jongeman. Vrijwilligers gebruikten sonarapparatuur om het lichaam op te sporen. Verder werden honden van de stichting Signi ingezet. De sonarapparatuur en de honden gaven vlakbij een brug een signaal af. Daarop werden duikers het water ingestuurd en werd het lichaam gevonden.

De 19-jarige was zaterdagnacht niet thuisgekomen na een bezoek aan een café dat vijfhonderd meter van zijn ouderlijke woning ligt. De vader van het slachtoffer sloeg alarm. De politie onderzoekt de identiteit van het gevonden lichaam.

Update 20.04 uur
Zojuist heeft de politie bekend gemaakt dat het inderdaad om de 19-jarige vermiste Bram Claassen gaat. Er zijn geen aanwijzingen dat het om een misdrijf zou gaan.

Flat ontruimd om brandende winkel Kwintsheul

Een flat is zaterdagavond ontruimd vanwege een grote brand in een supermarkt in het Zuid-Hollandse Kwintsheul. De flat staat op slechts een paar meter afstand van het brandende gebouw, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De supermarkt aan de Raaphorst brandt volgens de zegsvrouw flink. Het gaat om slechts een kleine winkel. Personeel ontdekte de brand en ontruimde de winkel.

De geëvacueerde mensen worden opgevangen in een gebouw iets verderop. In totaal zijn ongeveer twintig woningen ontruimd.

10.000e bezoeker voor Woudagemaal

Het Woudagemaal in Lemmer heeft zaterdag zijn 10.000e bezoeker verwelkomd. Het gemaal was sinds dinsdag speciaal vanwege het hoge water open voor het publiek. Het is het oudste nog werkende stoomgemaal ter wereld en draait al de hele week op volle toeren om overtollig water af te voeren naar het IJsselmeer. Ook zondag en maandag is het gemaal nog te bezoeken.

Bezoekers komen uit hele land en er is ook belangstelling vanuit het buitenland, aldus een woordvoerster van het Waterschap Fryslân.

Woensdag leidde de toeloop er zelfs toe dat werd opgeroepen niet meer te komen, omdat het er te vol was. Normaal gesproken is het Woudagemaal in januari dicht.

Het Woudagemaal staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het waterschap gebruikt het gemaal alleen bij extreem hoge waterstanden in de provincie, zoals deze week

10.000e bezoeker voor Woudagemaal
10.000e bezoeker voor Woudagemaal (Foto: ANP)

Koningin aangekomen in Abu Dhabi

Koningin Beatrix is zaterdagavond aangekomen in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Daar begint de vorstin zondag aan het 50ste staatsbezoek uit haar regeringsperiode.

Beatrix, die wordt vergezeld door prins Willem-Alexander en prinses Máxima, bezoekt de belangrijkste twee emiraten van de VAE: Abu Dhabi en Dubai. Dat het staatsbezoek op een zondag begint, is voor de Arabische wereld heel gebruikelijk. Daar is de zondag een gewone werkdag.

Middelkoop: NL-goud terug naar NL

Willem Middelkoop zegt het gevaarlijk te vinden dat 90 procent van de Nederlandse goudvoorraad in het buitenland ligt. Dit zei de voormalig goudhandelaar en oud-financieel journalist in Nieuwsuur. Het meeste Nederlandse goud ligt in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk opgeslagen.

"Ik zie totaal niet in waarom je je goudvoorraad in een ander land zou moeten leggen", zegt Middelkoop. "In de jaren 30 was er een serieuze en reële dreiging natuurlijk van de Duiters, die hebben ook geprobeerd ons goud in beslag te nemen, is voor een deel gelukt. Daarna was er de dreiging van Rusland die wel eens binnen zou kunnen vallen, maar ik zie nu niet in wat de dreiging zou moeten zijn voor het goud om het hier in Nederland op te slaan."

Amerika, dat officieel goud niet belangrijk acht, heeft extreem hoge goudreserves binnen de landsgrenzen liggen, waaronder dus Nederlands goud.

'Nieuwe goudgedekte dollar'
Het kan een voorbode zijn op een nieuw financieel systeem, aldus Middelkoop: "Er zijn wat scenario's in omloop, dat er wordt gesproken over met name in Amerika om bijvoorbeeld 10 oude dollars om te wisselen voor een nieuwe dollar. Die nieuwe dollar zou dan goudgedekt zijn, en op die manier zou Amerika opnieuw eigenlijk voor de komende tientallen jaren de macht in het financiële systeem kunnen behouden."

Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank (DNB), zegt 100 procent vertrouwen te hebben in landen als de VS om het Nederlandse goud in bewaring te houden.

'Amerika kan beslag leggen op Nederlands goud'
Ewout Irrgang, Tweede Kamerlid en financieel woordvoerder van de SP, is niet blij met de gang van zaken. Hij vreest in de toekomst dat Amerika wel eens beslag zou kunnen gaan leggen op het Nederlandse goud.

"Laten we blij zijn met die voorkennis en nu dat goud op tijd in veiligheid brengen, want je weet maar nooit wat Amerika zal gaan doen als ze onder druk komen en als die dollar echt in problemen komt", besluit Middelkoop.


Willem Middelkoop: Nederlands goud terug naar Nederland

Dode door in brand vliegen auto A32

Een vrouw is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de A32 bij Meppel. De vrouw verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed tegen een boom. De auto vloog vrijwel direct in brand, waardoor omstanders en de hulpdiensten de automobiliste niet meer uit het voertuig konden halen, meldt de politie.

Het ongeval vond omstreeks 16.00 uur plaats. De vrouw kwam uit de richting van Zwolle. Haar identiteit is nog onbekend.

Schadevergoeding voor slachtoffers Benno L.

De verzekeraar van de zwemschool van Benno L. betaalt de 64 misbruikslachtoffers in totaal 900 duizend euro. Per slachtoffer komt dat neer op veertienduizend euro. De ouders van de kinderen zijn hier zaterdag over geïnformeerd, meldt RTL Nieuws zaterdagavond.

De aansprakelijkheidsverzekeraar van de Bossche zwemschoolhouder en de advocaat van de slachtoffers bereikten na maanden onderhandelen een overeenkomst. Het grootste deel van het bedrag is smartengeld, een vergoeding voor het aangerichte leed. Een klein deel dient als compensatie van financiële schade.

Advocaat Edgar Mulders stelt dat sprake is van een goede deal. Volgens hem is het de vraag of er een hoger bedrag uit zou komen als de gang naar de rechter wordt gemaakt. Bovendien hoeft er geen verder onderzoek plaats te vinden.

De betreffende verzekeraar wil anoniem blijven, omdat de verzekeraar niet wil worden geassocieerd met de misbruikpraktijken van de zwemleraar. De ouders moeten nu gaan bepalen of ze akkoord gaan.

Benno L. werd in mei door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot zes jaar cel. L. werd in 2009 opgepakt met duizenden foto's en 221 filmpjes in huis van ontuchtige handelingen met kinderen. De meeste slachtoffers waren jong en verstandelijk gehandicapt. Het hof wees destijd een vordering van benadeelde partijen af, omdat die te ingewikkeld was om in het strafproces mee te nemen.

Swerts na rentree: "Blij met deze stap"

Gill Swerts heeft vanmiddag zijn eerste speelminuten van dit seizoen gemaakt. De verdediger van Feyenoord kwam tot op heden nog niet in actie, vanwege een blessure aan zijn achillespees.

Swerts speelde in de oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels een half uur mee en was na afloop van deze wedstrijd tevreden. "Ik ben blij dat ik deze volgende stap in mijn revalidatie heb kunnen maken", aldus de speler. "Het was niet ideaal voor mij dat deze wedstrijd op kunstgras was, maar achteraf viel het me alles mee. Nu is het even afwachten hoe de reactie morgen is."

In de afgelopen weken trainde Swerts alweer met de selectie mee, maar tot deelname aan een wedstrijd kwam het nog niet. "Ik ben ook nog niet helemaal terug op honderd procent", legde hij uit. "Als ik geen reactie krijg na deze wedstrijd, kunnen we volgende week tijdens het trainingskamp in Spanje nieuwe stappen gaan maken totdat ik weer helemaal wedstrijdfit ben."

Ballack: "Duitsland wint een titel"

Michael Ballack heeft veel vertrouwen in een goede afloop van het EK 2012 voor de Duitse nationale ploeg. De middenvelder en voormalig aanvoerder van die Mannschaft gaat ervan uit dat de ploeg deze zomer de finale bereikt van het toernooi.

"Het is voor het eerst sinds lange tijd dat het team zoveel kwaliteit heeft. En de ploeg zal alleen maar beter en beter worden. Ik zie ook voor de komende jaren de toekomst rooskleurig tegemoet", zegt de routine van Bayer Leverkussen in een interview met de krant Express.

Volgens Ballack, die momenteel in Portugal verblijft voor een trainingskamp met Leverkussen, verovert Duitsland de komende jaren zeker een titel. "Bij de komende twee, drie toernooien verovert Duitsland een titel, daar ben ik zeker van."

Duitsland is bij het EK tegenstander van Nederland in de groepsfase.

Tsonga wint Franse finale in Doha

Jo-Wilfried Tsonga heeft het ATP-toernooi van Doha gewonnen. De als derde geplaatste Fransman was in de finale met 7-5, 6-3 te sterk voor zijn landgenoot Gaël Monfils (4). Voor Tsonga is het de achtste titel uit zijn carrière. Monfils, in 2006 ook al verliezend finalist in de hoofdstad van Qatar, blijft staan op vier.

De wedstrijd werd aan het begin van de eerste set ruim een half uur onderbroken omdat de baan door het vochtige weer glibberig was geworden. Monfils stond op dat moment een break voor, maar kon na de hervatting geen vervolg geven aan zijn goede start. Tsonga benutte de drie breakpoints die hij kreeg en gaf op zijn eigen service niets meer weg.

Tsonga leverde op weg naar de titel maar één set in. In zijn openingspartij verloor hij een tiebreak van de met een wildcard toegelaten Tunesiër Malek Jaziri.

Bayram verlaat NAC Breda voor Kayserispor

Ömer Bayram verhuist naar het Turkse Kayserispor. Het is alleen nog niet bekend wanneer de aanvaller NAC Breda precies zal verlaten.

Bayram verhuist voor vier jaar naar Turkije. Zijn contract gaat 2 juli 2012 in, maar wanneer de aanvaller precies voor zijn nieuwe club uit gaat komen is nog even afwachten. Technisch directeur Jeffrey van As laat weten dat de clubs daar nog over in gesprek zijn met de Turkse club.

"We zijn al een tijdje in onderhandeling met Kayserispor", aldus Van As tegenover Voetbal International. "Er ligt ook geen nieuw bod. Ze weten wat we willen." Bayram weigerde onlangs om zijn aflopende contract bij NAC te verlengen, waardoor de Bredase club geen transfersom ontvangt voor de aanvaller.

Bayram bezit ook de Turkse nationaliteit en werd enthousiast gemaakt door Kayserispor-trainer Shota Arveladze. De twintigjarige aanvaller, die bij NAC voornamelijk op de vleugels speelde, komt ook regelmatig uit voor Jong Turkije.

Weinig verrassingen in derde ronde FA Cup

In de derde ronde van de FA Cup hebben Tottenham Hotspur, Everton en Fulham zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde. Newcastle United ontsnapte in blessuretijd.

The Spurs kenden een eenvoudige middag tegen de vierdedivisionist. Al voor rust zat de ploeg van trainer Harry Redknapp in een zetel dankzij treffers van Jermain Defoe en Roman Pavlyuchenko. Na rust deed Tottenham het rustig aan. Alleen Giovanni dos Santos wist het net nog te vinden en bepaalde de eindstand zo op 3-0.

Everton had na de zeperd tegen Bolton Wanderers wat goed te maken voor eigen publiek. De ploeg imponeerde niet, maar kende uiteindelijk een vrij weinig moeite met Tamworth, dat uitkomt in de vijfde divisie. Oud-Ajacied Johnny Heitinga opende na vijf minuten de score voor de ploeg van trainer David Moyes. Leighton Baines bracht Everton tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip in veilige haven.

Dat Fulham de weg omhoog hebben gevonden, bewees de ploeg van trainer Martin Jol vanavond opnieuw. Tegen Charlton Athletic, dat inmiddels is afgezakt naar de League 2, werd een overtuigende 4-0 zege geboekt. De ruime overwinning had Fulham overigens te danken aan één man: Clint Dempsey. De Amerikaan wist het net driemaal te vinden. Damien Duff zorgde vlak voor tijd voor de andere treffer.

Na de goal van David Goodwillie na 35 minuten dreigde er lange tijd uitschakeling voor Newcastle United. Na 70 minuten trok Hatem Ben Arfa de stand echter weer gelijk, waarna in de allerlaatste minuut Jonas Gutiérrez voor de bevrijdende 2-1 zorgde.

Vormer: "De Kuip is geweldig"

Ruud Vormer maakt aankomende zomer de overstap van Roda JC naar Feyenoord. De 23-jarige middenvelder kijkt ernaar uit om het Feyenoord-shirt aan te trekken meldt het Algemeen Dagblad.

"Mijn stijl van voetballen past perfect bij die club", vertelt Vormer. "De Kuip is geweldig om in te voetballen en de steun van die supportersschare is iets om naar uit te kijken. Ik speel graag uitduels bij topclubs, maar bij Feyenoord is alles een graadje erger. Die passie, dat wil ik tweewekelijks meemaken."

Oud-ploeggenoot Willem Janssen wilde vorige jaar niet de overstap maken naar Feyenoord. Hij zag een transfer naar Rotterdam-Zuid niet als een sportieve verbetering en koos even later voor een verblijf bij FC Twente. "Er kan veel veranderen in een half seizoen, want nu zal iedereen dit wel een stap omhoog vinden. Maar buiten de plek op de ranglijst is volgens mij de stap van Roda JC naar Feyenoord altijd een sprong vooruit. Feyenoord hervatte woensdag de training en ik hoorde dat er duizend mensen langs de lijn stonden. Ongelofelijk", besluit Vormer.

Game Of The Year 2011: Plek 10 - 6

De afgelopen weken hebben jullie kunnen stemmen voor de Game of the Year van 2011. Hier hebben jullie enkele statistieken kunnen lezen over de telling. Vanaf nu gaan we aftellen naar dé Game of the Year 2011 volgens jullie. Vandaag: Plek tien tot en met zes.

Dit jaar kwam een nieuw deel uit in de Assassin's Creed-reeks met Revelations. Het verhaal gaat verder waar die in Brotherhood geëindigd was en je krijgt meer te weten over Ezio maar ook over Desmond. Er worden enkele nieuwe gadgets toegevoegd waaronder de hookblade maar over het algemeen lijkt de game veel op zijn voorganger, wat geen slecht iets is. Revelations scoort niet alleen goed bij de FOK!-lezers, andere websites belonen de game ook met hoge cijfers varierend van een zeven tot een negen. De game scoorde uiteindelijk 108 punten waarmee het de top 10 afsluit. 

aeque:
"Weer een deel van deze geweldige reeks."

invine:
"sluit het verhaal van ezio en altair prachtig af!"

Maar niet iedereen was positief over de game. Revelations was voor lezer Ixnay één van de tegenvallers van 2011, vooral door het feit dat ouder broertje Brotherhood vele malen beter was. 
 

Op plek negen staat een game die jaarlijks terugkeert en toch zijn weg heeft gevonden naar de top 10: FIFA 12. EA timmert met FIFA al jaren aan de weg en na een kleine dip in de jaren 00 hebben ze vanaf FIFA 2009 langzaam de weg naar boven weer gevonden. De game kreeg van reviewer D-vide uiteindelijk een acht. De tijden dat FIFA dik overklast werd door Pro Evolution Soccer zijn ver achter ons en de strijd tussen de twee grootmachten is met 2012 weer in volle gang gezet. Pro Evolution Soccer 2012 werd door enkele lezers ook op de lijst gezet, maar met een kleine 15 punten staat deze onderaan. FIFA 12 scoorde uiteindelijk 114 punten waarmee het de negende plaats bezet in de top 10 van de Game Of The Year 2011.

RedemptioN:
"dankzij de nieuwe features weer een zeer verslavend spel"

GilaMonyet
:
"Deze game blijft elk jaar beter worden, ondanks de bugs die erbij zijn gekomen voegt de nieuwe engine echt wat toe aan het spel. Daarnaast hebben ze goed nagedacht over de keuzes die ze hebben gemaakt."

Wruijff:
"omdat het kan."

 

Nintendo is natuurlijk groot geworden door Mario en kornuiten maar er is één gamereeks die we absoluut niet mogen vergeten als we het over Nintendo hebben: The Legend of Zelda. De gamereeks over protagonist Link (en dus niet Zelda zoals veel te veel mensen denken) die prinses Zelda moet redden, bestaat al sinds 1987. Vanaf die tijd is er op praktisch elke Nintendo-console een Zelda-game verschenen. De meest bekende Zelda-game moet wel The Legend of Zelda: Ocarina of Time die in 1998 voor de Nintendo 64 verscheen. Dit jaar kwam het zoveelste deel uit in de reeks met Skyward Sword. FOK!games beloonde de game met een hele nette tien waarmee duidelijk was dat dit een grote kanshebber is voor de GOTY van 2011. Helaas is Skyward Sword blijven hangen op de achtste plek met een puntentotaal van 118.

Crazy Harry:
"Dat laat zelfs Skyrim verbleken."

CE_REAL:
"Wederom een erg toffe Legend of Zelda game, het heeft alles wat dit tot een Zelda game maakt die je gewoon gespeeld moet hebben"

Holy_Goat:
"
Eindelijk weer een game waar je u tegen zegt."
 

Al is niet iedereen het eens met deze mening want lezer ems. zegt: "Zelda is na Majora's mask sowieso niet meer relevant geweest. A link to the past, dat was nog eens een game."
 

In 2006 kwam Rockstar met nieuws dat zij bezig waren met een nieuwe game genaamd L.A. Noire. Het bleef lang stil daarna, op een enkel nieuwtje in 2007 na. Tot 22 januari 2010, toen kwam namelijk het nieuws naar voren dat L.A. Noire nog steeds in ontwikkeling was en kort daarop volgden steeds meer nieuwsberichten. Uiteindelijk kwam de game mid dit jaar uit en het was gelijk een hit. In de game speel je Cole Phelps die zich omhoog werkt in de politiemacht van de jaren 40. Door het oplossen van moordzaken klim je steeds hoger op de politieladder. De game is nog het meest geprezen vanwege de schitterend geanimeerde gezichten van de personages. Enkel door het 'lezen' van mensen, kon je bepaalde hints krijgen over een moordzaak. De game kreeg van jullie 157 punten waarmee het kop en schouders boven Zelda uitstak.

Desunoto:
"L.A. Noire is uniek in zijn soort en is ook een waar meesterwerkje."

PBJ:
"Geniale game die qua gameplay nog nooit zo is uitgevoerd. Het verhaal is tot aan het einde spannend. Ook al vond ik Phelps op het laatst een klootzak. De setting van de game was goed gekozen, de gezichtsuitdrukking zijn het beste van alle games van dit jaar (IMO). "
 

Ixnay
:
"Dit is meer een veelbelovend concept dan een echte game die helemaal af is. Voor mij heeft dat concept goed uitgepakt. De eerste missies spraken mij daarbij wel het meeste aan. Door het verhaal, de setting en de enkele kleine vernieuwende details maken deze game apart en een terechte plaats in mijn top 5." 

Naughty Dog is een developer die al een tijdje meeloopt in de gamewereld. Ze zijn nog het meest bekend geworden door de Crash Bandicoot-reeks voor de PlayStation. Begin 2001 kwamen ze met Jak and Daxter voor de PlayStation 2 waarmee ze zichzelf opnieuw op de kaart zetten. Je raadt het al, voor de PlayStation 3 hadden ze een geheel nieuwe reeks opgericht: Uncharted. Het verhaal over Nathan Drake die samen met zijn compagnons op zoek gaat naar verloren schatten werd al snel een hit. De vergelijking met Lara Croft is natuurlijk snel gemaakt maar dat maakte de game zeker niet minder slecht. Dit jaar kwam het derde deel in de reeks uit: Uncharted 3: Drake's Deception. Het enige minpunt van de game is dat deze enkel voor de PlayStation uitkomt. Desondanks stemden jullie veelvuldig op de game, 169 punten heeft de game uiteindelijk bij elkaar gesprokkeld waarmee het de zesde plek inneemt.

PBJ:
"ga er geen woorden aan vuil maken! GE NI AAL... vriendin beschreef de game na 5 minuten meekijken (chapter 7 escape chateau) als volgt: Het is een film die je aan het besturen bent met een mannelijke mannelijke Lara Croft "

The_Substitute:
"
Een evenaring van deel 2, maar dan op bepaalde momenten wat meer karaktervorming, wat dit deel ten goede komt. Prachtige en gevarieerde lokaties, ondanks wat AI-problemen erg soepele gameplay, plus een aantal leuke plottwists in het verhaal."

Bigbass:
"Heb ik bij lange na niet zo veel van genoten als deel 2, maar wel een sterke game."

Ixnay:
"Dit is een action adventure zoals het hoort te zijn. Soepele gameplay. Het verhaal is het sterkste punt in deze game en in combinatie met de prachtige en afwisselende omgevingen zorgt dat ervoor dat je altijd langer doorspeelt dan je gepland had. Het laatste wat ik er nog over kwijt wil is de aandacht die besteed is aan alle kleine details in de scenes waar het spel zich afspeelt. Allemaal erg verfijnd gemaakt en je vindt bijna geen fouten, op een enkel niet mooi gerenderd spinnenweb na."  

Spelers bepalen de prijs van Amy

Kort geleden hebben VectorCell en Lexis Numérique de releasedatum en prijs bekendgemaakt voor hun spel Amy. Hierbij kreeg men direct vragen over het feit dat de XBLA-versie goedkoper is dan de PSN-versie. Als reactie hierop heeft men besloten de gamer te laten beslissen of de PSN-prijs moet worden verlaagd.

Op dit moment gaat de XBLA-versie van Amy 800 Microsoft Points kosten (ongeveer tien dollar) en de PSN-versie 12,99 dollar. Het bedrijf wil nu dat de gamersgemeenschap gaat beslissen of er een gelijke prijsstructuur moet komen, wat betekent dat de PSN-prijs drie dollar omlaag zal gaan. Overigens geldt deze verlaging dan alleen voor de Amerikaanse gebruikers.

"During the whole development of the game, we tried to be as transparent as possible on our decision making and we believe this situation is a good opportunity to explain what is at stake," gaf José Sanchis, CEO van Lexis Numérique, als commentaar. "It's also a very good opportunity to involve the community in order to decide on the final price of the game in the US."

"We decided to have a new approach to digital distribution by proposing heavy content at a very reasonable price because we believe price is a key issue, especially during hard economic times. Indeed, we believe Amy could have been sold a little bit higher. However, the issue we have to deal with is that a price in Microsoft Points doesn't have the same value in all countries. Indeed, because of fluctuations between the dollar and the euro, 800 Microsoft Points are currently worth 10 dollar in the US but 10 euro in Europe, which is about 12,80 dollar."

Amerikaanse gamers kunnen via een speciaal forum op de website stemmen over wat de prijs van Amy moet gaan worden.

Iran vindt reddingsactie VS een doodnormale zaak

De Iraanse regering heeft de actie van de Amerikaanse marine om dertien Iraanse vissers te bevrijden uit handen van Somalische piraten zaterdag een humanitair gebaar genoemd. 'Wij verwelkomen dit gedrag', zei een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken in Teheran.

Het persbureau Fars, dat dicht bij de invloedrijke Revolutionaire Garde staat, schreef daarentegen dat het redden van zeevarenden een doodnormale zaak is, die nu door de Amerikanen wordt gedramatiseerd. "Een Amerikaanse helikopter die de reddingsoperatie vanaf de eerste minuut filmt doet het op een Hollywood-drama lijken met specifieke locaties en acteurs. De Amerikanen proberen dit in de media te brengen om het Amerikaanse oorlogsschip als redder te presenteren", aldus Fars. "De Iraanse marine heeft al verscheidene buitenlandse schepen uit handen van piraten gered, zonder daar ooit ruchtbaarheid aan te hebben gegeven."

De Amerikaanse reddingsactie volgde op een week waarin Iraanse leiders harde taal spraken, waaronder een verklaring dat Amerikaanse oorlogsbodems niet meer welkom waren in de Perzische Golf. Iran dreigde daarbij de Straat van Hormuz te sluiten, een belangrijke doorvoerroute voor ruwe olie. De Iraanse dreigementen kwamen in reactie op nieuwe economische en financiële sancties van het Westen tegen Iran vanwege zijn atoomprogramma.


Iran blij met reddingsactie marine VS (Foto: Novum)

Zeehonden in nood door storm

Het stormachtige weer van de afgelopen week heeft veel jonge zeehonden in de problemen gebracht. Zeehondencrèche Pieterburen zit met ruim 350 zeehonden overvol, liet de opvang zaterdag weten. De beesten worden uit alle hoeken van het land aangevoerd.

Bij sommige van de aangespoelde pasgeboren zeehonden is zelfs nog de navelstreng te zien. Het grote aantal zieke of verzwakte dieren zorgt voor zo veel werk, dat de maaltijden gerantsoeneerd worden, aldus de zeehondencrèche. In plaats van drie keer krijgen de beesten nu twee keer per dag eten.

De aanvoer van zeehonden lijkt voorlopig door te gaan. Op vrijdag werd aan 26 nieuwe dieren onderdak gegeven. Op zaterdag rond het middaguur waren er nog eens vijf in aantocht.


Zeehonden in nood door storm (Foto: Novum)

Londen waarschuwt Britten in Kenia voor terreur

Groot-Brittannië waarschuwt zijn staatsburgers in Kenia extra waakzaam te zijn. Er zijn volgens het ministerie van buitenlandse zaken in Londen aanwijzingen dat terroristen de laatste voorbereidingen treffen voor aanslagen.

In een zaterdag uitgegeven reisadvies wordt gezegd dat plaatsen waar veel buitenlanders samenkomen, zoals hotels, winkelcentra en stranden, doelwit kunnen zijn.

Kenia heeft al vaker te maken gehad met terroristische aanslagen. Het Keniaanse leger is in oktober Somalië binnengevallen om de strijd aan te gaan met de extremistische militie Al-Shabab.

Doden bij nieuwe aanslagen Boko Haram

Bij nieuwe aanslagen in het noorden van Nigeria zijn dertien mensen om het leven gekomen, meldt de politie zaterdag. De aanslagen deden zich vrijdagavond voor in de deelstaten Adamawa en Yobe. Ze worden toegeschreven aan de extremistische islamitische groep Boko Haram.

In Adamawa werden acht christenen doodgeschoten in een kerk. In Yobe kwamen twee mensen om bij een vuurgevecht tussen extremisten en de politie.

Eerder vrijdag vielen al twintig doden in Adamawa. Schutters openden het vuur op een bijeenkomst van christenen onder het uitroepen van de kreet 'Allahu akbar'.

Boko Haram heeft aanslagen aangekondigd op christenen in het noorden van het land. Een woordvoerder van de groep eiste tegenover de krant The Daily Trust de verantwoordelijkheid op voor een aanslag op bezoekers van een gebedsbijeenkomst donderdagavond in de noordoostelijke stad Gombe. "Wij willen aan de federale regering van Nigeria tonen dat wij altijd onze tactieken kunnen veranderen", zo haalde de krant de woordvoerder aan.

Alleen al dit jaar zijn 510 doden gevallen bij aanslagen die aan Boko Haram worden toegeschreven. President Goodluck Jonathan, afkomstig uit het overwegend christelijke zuiden, heeft in delen van vier noordelijke deelstaten de noodtoestand afgekondigd. De meest recente aanslagen vonden echter buiten die gebieden plaats.

Politie lost schoten na achtervolging Amstelveen

De politie heeft vrijdagnacht waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van drie mannen in Amstelveen. De jonge mannen zijn tussen de 18 en 19 jaar. Agenten hadden een achtervolging ingezet, nadat de bestuurder van een auto een stopteken negeerde. Niemand raakte gewond, meldt de politie zaterdag.

Agenten zagen rond 01.45 uur een bestuurder van een auto verkeersovertredingen maken en gevaarlijk rijden. De politie gaf de auto een stopteken, maar de bestuurder gaf daar geen gehoor aan en sloeg op de vlucht. Daarop werd een achtervolging ingezet met meerdere politiewagens.

Op de Keizer Karelweg werd de auto klemgereden. De bestuurder probeerde de politie nogmaals te ontkomen en reed in op de politieauto's. Uitgestapte agenten konden nog net op tijd wegspringen. De politie kon de voortvluchtende inzittenden in de Savornin Lohmanlaan alsnog aanhouden.

Tijdens de actie hebben agenten meerdere schoten gelost en raakten verschillende politiewagens beschadigd. De auto waarin de mannen reden bleek die nacht te zijn gestolen. De verdachten zitten nog vast.

Dronken man slingerend en stapvoets over A50

Een 23-jarige man uit Den Haag is vrijdagavond aangehouden nadat hij stapvoets en slingerend over de A50 richting Apeldoorn reed en bijna een aantal aanrijdingen veroorzaakte. De vermoedelijk dronken automobilist negeerde ook een stopteken van de politie en verzette zich bij aanhouding, meldde de politie zaterdag.

Toen gewaarschuwde agenten hem een stopteken gaven, ging de man sneller rijden. De vluchtpoging was echter van korte duur. De automobilist reed zijn auto de berm in en knalde tegen de vangrail. Hij bleef ongedeerd, maar moest onder hevig verzet met de hulp van omstanders uit de auto worden gehaald.

Niemand raakte bij het incident gewond. Wel ontstond er een file. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zware sneeuwval in Oostenrijk

Zware sneeuwval veroorzaakt verkeershinder in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Een belangrijke spoorlijn die Wenen en Innsbruck met het westen van Oostenrijk en met Zwitserland verbindt is zaterdag afgesloten en blijft dat waarschijnlijk tot zondagmiddag.

Ook het treinverkeer op twee andere spoorlijnen naar het zuiden van Duitsland is stilgelegd. Door de zware sneeuwval is er verhoogd lawinegevaar in Tirol en Beieren.


Zware sneeuwval in Oostenrijk (Foto: Novum)

Tweederde hoeft excuses jodenvervolging niet

Tweederde van de Nederlanders vindt niet dat de regering haar excuses hoeft aan te bieden over de wijze waarop de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog is genegeerd. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Maurice de Hond.

PVV-leider Geert Wilders pleitte eerder deze week voor excuses in een reactie op het boek Judging the Netherlands van Manfred Gerstenfeld. Daarin zeggen ook Gerrit Zalm en Els Borst dat de regering in ballingschap tijdens de Duitse bezetting faalde en dat er excuses moeten komen.

Een deel vindt dat het nu te laat is en dat die excuses veel eerder hadden moeten komen. De rest vindt dat een regering van na de oorlog hier überhaupt geen spijt voor moet betuigen. Dat vinden vooral VVD-stemmers, jongeren en gereformeerden.

Zo'n 27 procent van de Nederlanders wil wel excuses horen. Vooral aanhangers van D66 (32 procent) en PvdA (31 procent) zien dat graag gebeuren. VVD'ers het minst met ruim twintig procent.

Videotour Undead Labs toont beelden Class 3

Undead Labs heeft een videotour van hun studio uitgebracht. Hierin laten zij verschillende stadia zien van hun onderhanden open-world zombieshooter waarvan de naam nu bekend staat als Class 3.

Class 3 gaat op dit moment de alpha-testfase in en wordt, zodra de game klaar is, uitgebracht als XBLA-game. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Wel heeft de studio laten weten dat Class 3 een prequel zal zijn voor hun tweede zombieshooter Class 4.

Natuurorganisatie blokkeert opnamen film Ron Howard

De opnamen voor Ron Howards nieuwe film Rush, met onder andere Russell Crowe en Olivia Wilde, staan op losse schroeven. Een Britse natuurorganisatie heeft bezwaar aangetekend tegen opnamen bij een vliegveld in de buurt van natuurgebieden in Hampshire, schrijft de BBC.

Howard wilde op het verlaten vliegveld scènes opnemen voor Rush, een film over Formule 1-coureur Nikki Lauda. De filmset zou deze maand op moeten worden gebouwd, maar natuurorganisatie Natural England heeft bezwaar aangetekend. "De kans bestaat dat het hele project in duigen valt", zegt een woordvoerder van de productiemaatschappij.

Natural England zegt dat het niet anders kon dan bezwaar maken. Volgens de organisatie liggen rond het vliegveld verschillende natuurgebieden waar vogels als de boomleeuwerik en de nachtzwaluw broeden. "De vergunningaanvrager had aan moeten geven hoe hij de impact op de natuur gaat beperken. Die informatie hebben we niet gezien", motiveert een woordvoerder van Natural England. "We moesten wel bezwaar maken."

De opnamen voor Rush zijn al elders in Europa gestart. Zo werden vorig jaar al enkele racescènes opgenomen in Duitsland. Of de film van Howard, die eerder films als Apollo 13 en Frost/Nixon regisseerde, vertraging oploopt, is onduidelijk. Het bezwaar van Natural England kan niet voor begin februari behandeld worden door de lokale overheid.

Man bedreigt buurman met bijl om huisdieren

Een 46-jarige man uit Boxmeer heeft vrijdagavond zijn buurman tijdens een ruzie over huisdieren bedreigd met een bijl. Twee medebewoners hadden zich bemoeid met zijn papegaai en cavia. De man werd woest en bedreigde een van hen, een 37-jarige man, met het werktuig.

Over en weer zijn klappen gevallen, meldde de politie zaterdag. Toen agenten het appartement van de 46-jarige man doorkamden, vonden ze naast de bijl ook een balletjespistool. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Wendy van Dijk heeft moeite met schieten

Wendy van Dijk heeft een hekel aan schietscènes. Toch staat de presentatrice veel met een pistool in haar hand, in de nieuwe RTL-serie Moordvrouw speelt ze een politieagente. "Als ik op televisie een schietscène voorbij zie komen, denk ik: help, ik moet ook weer."

"Tijdens de schietlessen ging het nog lekker", vertelt Van Dijk aan het AD. "Maar nu we aan het opnemen zijn, vind ik het eng. We schieten met losse flodders, maar het is heftig en onnatuurlijk. Dat pistool is een bruut ding, de adrenaline schiet door mijn lijf."

Desondanks is Van Dijk blij met de acteerklus. "Ik wil al heel lang acteren", bekent de 40-jarige blondine. Van Dijk speelde kleine rollen in tv-series en films, maar pakte tot Moordvrouw nooit een hoofdrol. "Presenteren kwam op mijn pad", legt Wendy uit. "Ik moest toch ook geld verdienen om de rekeningen te kunnen betalen, dus dat ben ik gaan doen. Maar mijn ambitie om te acteren bleef."

Nu Van Dijk in de huid van een ander kruipt, merkt ze dat ze niet als enkel actrice door het leven wil gaan. "Voor alleen acteren ben ik iets te ongeduldig geworden. Over het opnemen van een scène doe je uren. Het presenteren van een liveshow vind ik veel directer."

Toch is ook alleen het aan elkaar praten van programma's niet ideaal volgens Van Dijk. "Presenteren alleen is niet zo interessant, maar het maken van televisieprogramma's wel. Dat kan ik niet meer opgeven."

Opnieuw stijging aantal schietpartijen met agenten

Agenten hebben vorig jaar vaker hun vuurwapen gebruikt tijdens hun werk. In totaal noteerde de rijksrecherche dertig schietincidenten. Daarbij vielen vijf dodelijke slachtoffers en 29 gewonden, meldt het Openbaar Ministerie.

In 2010 onderzocht de recherche nog 25 schietincidenten, het jaar daarvoor 23. In beide jaren vielen drie doden en respectievelijk 24 en 27 gewonden.

De rijksrecherche stelt bij ieder incident een onderzoek in. Het Openbaar Ministerie beslist op basis van het feitenonderzoek of de agenten juist handelden.


Opnieuw stijging aantal schietpartijen met agenten (Foto: Novum)

[EK] Kramer wint 5 km, Blokhuijsen leidt

Jan Blokhuijsen gaat na de eerste dag van Europees kampioenschap schaatsen in Boedapest aan de leiding. Hij eindigde op de als tweede achter Sven Kramer, die in het klassement steeg naar de tweede plaats.

Kramer nam het in een direct duel op tegen Koen Verweij, maar die was geen moment een bedreiging. Kramer reed bijna de gehele race solo en finishte in een tijd van 6.31,82. Blokhuijsen begon aan de 5 kilometer met acht seconden voorsprong op Kramer. Met een eindtijd van 6.36,49 was dat ruim voldoende om de leiding in het klassement te nemen.

De Fransman Alexis Contin eindigde als derde in 6.38,08. Ted-Jan Bloemen en Håvard Bøkko maakten de top vijf vol. In het klassement bezet Bøkko achter Blokhuijsen en Kramer de derde plaats.

Uitslag 5.000 meter:

# Naam Land Tijd
1 Sven Kramer Nederland 6.31,82
2 Jan Blokhuijsen Nederland 6.36,49
3 Alexis Contin Frankrijk 6.38,08
4 Ted-Jan Bloemen Nederland 6.38,26
5 Håvard Bøkko Noorwegen 6.40,60
7 Koen Verweij Nederland 6.41,42

Klassement na 5.000 meter:

# Naam Land punten 1.500m
1 Jan Blokhuijsen Nederland 76.576 .
2 Sven Kramer Nederland 76.952 1,12
3 Håvard Bøkko Noorwegen 77.310 2,20
4 Haralds Silovs Letland 77,599 3,06
5 Alexis Contin Frankrijk 77.608 3,09
6 Ted-Jan Bloemen Nederland 77,667 3,27
7 Koen Verweij Nederland 77.872 3,88

Griekenland jaagt op nepgehandicapten

Griekse gehandicapten moeten zich van de regering gaan registreren. Onderzoek doet namelijk het vermoeden rijzen dat er fors wordt gefraudeerd met uitkeringen voor gehandicapten.

Volgens het ministerie van volksgezondheid zijn de cijfers over mensen die voor bepaalde soorten handicappen een uitkering ontvangen, niet in overeenstemming met wat er bekend is over het bestaan van de aandoeningen onder de bevolking. De regio Viotia heeft schijnbaar erg veel astmapatiënten en het eiland Kalymnos lijkt een hoeveelheid verstandelijk gehandicapten van epidemische proporties te hebben.

Verder krijgen op het vakantie-eiland Zante opvallend veel mensen een blindenuitkering; blindheid zou daar ruim viermaal zo vaak als normaal voorkomen. In Thessaloniki, de tweede stad van het land, zijn volgens de uitkeringscijfers veel mensen zwaar lichamelijk gehandicapt. De gegevens kunnen volgens het ministerie alleen kloppen als Griekenland in de Vietnam-oorlog had gevochten.

Athene spendeert jaarlijks ruim zes miljard euro aan sociale zekerheid. Daar moet zeker een kwart miljard vanaf.


Eddie Murphy als zogenaamd gehandicapte Vietnam-veteraan

Trainer Bos (FC Dordrecht) heeft tumor

FC Dordrecht kan in de komende periode geen beroep doen op de diensten van trainer Theo Bos. De oefenmeester onderging afgelopen week een kijkoperatie in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, waarbij men een tumor op zijn alvleesklier constateerde.

"Er hebben meerdere vervolgonderzoeken plaats gevonden en er is een behandelplan opgesteld", liet Bos op de officiële website van de club weten. "Ik ben uiteraard erg geschrokken van dit onverwacht heftige bericht, maar zal keihard knokken om te herstellen van mijn ziekte. Ik hoop dat de mensen begrijpen dat ik daar de komende periode al mijn energie voor ga gebruiken."

De technische staf van FC Dordrecht zal de taken van Bos tijdens zijn afwezigheid volledig overnemen. Daarnaast zal de club zijn trainer tijdens het herstel op alle fronten steunen.


Theo Bos heeft tumor (Foto: Pro Shots)

Senna ontkent Williams-geruchten

Bruno Senna ontkent dat hij een van de belangrijkste kandidaten is om bij het Formule 1-team van Williams het nog vacante stoeltje te bezetten. Andere kandidaten om teamgenoot van Pastor Maldonado te worden zijn Adrian Sutil en Rubens Barrichello die vorig seizoen al voor de Britse renstal reed.

Williams is nog op zoek naar een nieuwe titelsponsor nu AT&T vorige week bekendmaakte om de stekker er uit te trekken. Naast de Qatar National Bank wordt nu ook weer een nog onbekend telecombedrijf genoemd dat in wil stappen bij het team uit Grove.

Dit zou volgens de geruchten Embratel zijn dat Senna sponort, maar de Braziliaan ontkent. "Ondanks alle geruchten, is mijn situatie onveranderd. Ik ben nog nergens bevestigd en nog altijd hard aan het strijden om een plaatsje in de Formule 1," zei hij op Facebook.

'Kwijtschelding Griekse schuld onvoldoende'

Het afschrijven van de helft van de Griekse schuldenlast is onvoldoende om de enorme schuldenberg van het land terug te brengen tot enigszins behapbare proporties. Dat heeft een adviseur van de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, gezegd in een interview met het dagblad To Vima.

De banken hadden maanden onderhandeld met Athene over het omzetten van bestaande Griekse obligaties in nieuwe leningen met een langere looptijd. Daarbij wordt een deel van de hoofdsom kwijtgescholden. In principe nemen de banken een verlies op hun staatspapier van 50 procent.

'Kwijtschelding Griekse schuld onvoldoende'
'Kwijtschelding Griekse schuld onvoldoende' (Foto: ANP)

Kopten vieren kerst

Omgeven door strenge beveiligingsmaatregelen hebben orthodoxe Egyptische christenen zaterdag hun eerste kerstfeest gevierd sinds de val van president Hosni Mubarak en de opkomst van islamistische partijen in de verkiezingen.

De viering begon met een nachtmis in de belangrijkste kathedraal van Caïro. Prominente figuren uit hele politieke spectrum, zoals de leiders van de Moslim Broederschap en leden van de regerende Opperste Raad van de Strijdkrachten woonden het begin van de viering bij. Paus Shenouda III toonde zich blij met hun aanwezigheid en riep op tot nationale eenheid.

"Voor het eerst in de geschiedenis van de kathedraal zit deze vol met alle soorten islamistische leiders in Egypte", zei de 88-jarige paus. "Ze zijn het allen eens over de stabiliteit van dit land en hun liefde ervoor en zetten zich er allemaal voor in."

De kopten, die tien procent uitmaken van de Egyptische bevolking van 85 miljoen, kregen het afgelopen jaar te maken met toenemend geweld en gingen vaak de straat op om te protesteren tegen het uitblijven van stappen tegen de daders.

Een van deze protesten werd in oktober bruut neergeslagen door het leger, met 27 doden tot gevolg. Omdat de verantwoordelijken hiervoor niet zijn bestraft, maakten sommigen zich vrijdagnacht kwaad over de aanwezigheid van hoge militairen in de kerk. Zij scandeerden kort dat er een eind moest komen aan het militaire bestuur, maar werden door anderen snel tot stilte gemaand.

Ook de opkomst van islamistische groepen bij de parlementsverkiezingen heeft veel christenen nerveus gemaakt. Sommigen proberen van de vrijere politieke atmosfeer gebruik te maken om een gelijke een behandeling voor christenen en moslims te eisen.

De kopten klagen al lang over discriminatie door de staat en vooroordelen van de moslimmeerderheid. Christenen worden zelden op belangrijke posten in de veiligheidsdiensten of bij de overheid benoemd en hun overtuigingen worden vaak door radicale moslimgeestelijken door het slijk gehaald.

Afwezig bij de kerstviering waren leiders van de salafistische Al-Nour-partij, het op een na grootste blok in het parlement. Velen vrezen dat zij hun ultraconservatieve uitleg van de islam zullen proberen door te drukken.

Partijwoordvoerder Youssir Hamad zei dat de christelijke viering van de geboorte van Jezus in tegenspraak is met de islamitische leer. Hoewel de partij de opvattingen van de christenen respecteert, kunnen haar leden geen kerst vieren of kerstgroeten doen. "Dit is geen partijkwestie, maar een gebod van Allah." Hamad zei dat de partij wel vrijwilligers heeft aangeboden om kerken tijdens de kerstviering te beschermen.


Kopten vieren kerst (Foto: Novum)

Inbreker ziekenhuis lost schot

Bij het St. Fransciscusziekenhuis in Roosendaal heeft een inbreker vrijdagavond met een wapen in de lucht geschoten toen een bewaker hem te pakken probeerde te krijgen. De dief, die wist te ontkomen, had een tas vol met spullen gestolen. De identiteit van de dader is nog niet bekend, meldt de politie zaterdag.

De politie kreeg rond 20.30 uur een melding van een beveiliger van het ziekenhuis dat hij een man achtervolgde die waarschijnlijk iets had gestolen. Agenten vonden de bewaker op de kruising van de Heerma van Vosstraat en de Sportstraat.

De verdachte had zich voorgedaan als een werknemer van het ziekenhuis en was met een tas vol spullen naar buiten gelopen. De bewaker wilde de insluiper op de parkeerplaats tegenhouden, maar de verdachte schoot vervolgens met een vuurwapen in de lucht. De beveiliger besloot de man op een afstand te volgen, maar raakte hem kwijt.

De politie heeft op de parkeerplaats van het St. Fransciscusziekenhuis gezocht naar sporen en heeft daarbij een huls in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk wat de inbreker heeft gestolen.

[Dakar] Verhoeven en Knuiman krijgen betere starttijd

Frans Verhoeven en Henk Knuiman hebben van de organisatie van de Dakar Rally voor de zevende etappe een betere starttijd toegewezen gekregen. Het Nederlandse duo is in de etappe rond Copiapo dan ook al onderweg.

De starttijden worden bepaald aan de hand van de uitslag van de etappe van de vorige dag. Omdat de zesde etappe gisteren niet doorging wordt de uitslag van de vijfde etappe genomen. Daarin werd Knuiman 28e en Verhoeven na zijn problemen met de band 84e.

Om wat verder naar voren te kunnen starten hebben de coureurs de mogelijkheid om een verzoek bij de organisatie in te dienen. Hier is gehoor aan gegeven, waardoor Verhoeven als veertiende onderweg mocht en Knuiman als vijftiende.

ADO Den Haag hoopt op komst Omeruo

ADO Den Haag hoopt binnenkort een nieuwe verdediger te kunnen presenteren. De Eredivisionist wil de 18-jarige Kenneth Omeruo graag op huurbasis overnemen. 

Omeruo is nu nog speler van Standard Luik, maar zal naar alle waarschijnlijkheid deze maand een contract tekenen bij Chelsea. De Londenaren zouden de verdediger vervolgens ervaring willen laten opdoen bij ADO. Trainer van de Haagse club, Maurice Steijn, bevestigt de interesse in de jongeling.

"Ik hoop dat hij onze selectie snel kan komen versterken als al het papierwerk in orde is gemaakt", zo laat hij weten aan Omroep West. Verwacht wordt dat Omeruo niet alleen dit seizoen in Den Haag te bewonderen zal zijn, maar ook komend jaar. 

Omeruo was pas bezig aan zijn eerste seizoen in Luik. De 18-jarige verdediger speelde eerder met Nigeria -20 op het Wereldkampioenschap in Colombia.

Tipsarevic en Raonic bereiken finale Chennai

De finale van het ATP-toernooi in Chennai gaat tussen Janko Tipsarevic en Milos Raonic. Tipsarevic was in de halve eindstrijd met 6-1 en 6-4 te sterk voor de Japanse verrassing van het toernooi Go Soeda. Raonic versloeg de als tweede geplaatste Spanjaard Nicolas Almagro. De Canadees won met 6-4 en 6-4.

Soeda had eerder in het toernooi Ivan Dodig (5) en Stanislas Wawrinka (3) uitgeschakeld. Tipsarevic bleek echter niet onder de indruk en snelde in een mum van tijd naar een 6-1 setwinst. In het tweede bedrijf gaf de Japanner meer tegengas, maar de zege van de als eerste geplaatste Serviër kwam niet meer in gevaar.

Thin Wall Challenge

Ryan is iemand die last heeft van zijn buren terwijl ze sex hebben, want de muur die hun woningen scheidt is erg dun, en Ryan hoort alles. Daarom heeft hij besloten om allemaal opdrachten te doen terwijl zij hun ding doen, om zo zichzelf nog te vermaken.

Zo heeft hij in de eerste aflevering zoveel mogelijk ballonnen proberen op te blazen in de tijd dat z'n buren sex hebben.

El Ahmadi: "Marokko heeft ontzettend goed team"

Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi gelooft in de kansen van Marokko in de strijd om de Afrika Cup. El Ahmadi werd onlangs opgeroepen door bondscoach Eric Gerets, waardoor Feyenoord het een tijd lang zonder de middenvelder moet doen.

Schuldgevoelens hebben dat echter niet opgeleverd bij El Ahmadi, die blij is om voor zijn land uit te mogen komen. "Niet gaan was voor mij geen optie."

"Stel nou dat het EK in deze periode wordt georganiseerd, dan gaan de Nederlandse jongens ook", zegt de middenvelder in gesprek met Voetbal International. "Spelen voor mijn land blijft een grote eer en bovendien wordt het mijn eerste grote toernooi. Marokko heeft zich lang niet weten te plaatsen."

Dat Marokko na lange tijd weer eens meedoet, wil volgens El Ahmadi niet zeggen dat het land geen ogen kan gaan gooien op het toernooi. "We hebben een ontzettend goed team", meent de middenvelder. El Ahmadi denkt zelfs dat Marokko kans maakt op de titel. "Al weet je het in Afrika nooit. Tijdens zo'n toernooi staan weer onbekende landen op."

Murray en Dolgopolov spelen finale Brisbane

Andy Murray en Aleksandr Dolgopolov zijn doorgedrongen tot de finale van het ATP-toernooi in Brisbane. De als eerste geplaatste Schot versloeg in de halve finale de Australiër Bernard Tomic (8) met 6-3 en 6-2. De Oekraïner Dolgopolov (3) won in de halve eindstrijd met 6-3 en 6-4 van de als tweede geplaatste Fransman Gilles Simon.

Bij het WTA-toernooi in Auckland is de finale van het vrouwentoernooi verschoven van zaterdag naar zondag. Door aanhoudende regenval kan het duel tussen de Italiaanse Flavia Pennetta (4) en de Chinese Jie Zheng niet worden afgewerkt. Als het zondag blijft doorregenen wordt de finale op een indoorbaan gespeeld.


Murray en Dolgopolov spelen finale Brisbane (Foto: Novum)

Oma doet 'ranzige rap' met kleinzoon

Een Amerikaanse tiener is samen met zijn oma een YouTube-hit geworden. In drie dagen tijd is hun filmpje 1,7 miljoen keer bekeken.

De jonge tiener shaket samen met zijn grootmoeder op het nummer 'Rack City' van de Amerikaanse rapper Tyga. De obscene teksten schuwen oma niet en vormt daarbij alles behalve een obstakel.

Teksten als "Rack rack city bitch" en "Get ya grandma on my dick" schuwt de oude dame niet, sterker nog: ze playbackt gezellig met haar kleinzoon op de teksten mee.


Kleinzoon en oma dansen op 'Rack City'

Acteur William Duell (88) overleden

Acteur William Duell is afgelopen 22 december op 88-jarige leeftijd overleden. De acteur overleed aan de gevolgen van een ademhalingsstoornis in zijn huis in Manhattan, aldus de New York Times. De 1.68 meter lange acteur was het meest bekend van zijn rol als schoenenpoetser en vraagbaak Johnny in de tv-serie Police Squad met Leslie Nielsen.

Duell werd op 30 augustus 1923 geboren in Corinth, New York. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was Duell hospik bij de Amerikaanse marine. Halverwege de jaren vijftig begint de acteur zijn loopbaan op Broadway, waar in 1954 zijn debuut maakt in het stuk Threepenny Opera. Duell zou daarna nog op het toneel te bewonderen zijn in onder meer A Cook for Mr. General, Illya Darling, 1776, Kings, Stage, The Inspector General, The Marriage of Figaro en A Funny Thing Happened on the Way to the Forum.

Duell maakte zijn debuut op het witte doek in 1961, toen hij door Yale klasgenoot Paul Newman werd gevraagd voor de rol van biljarter in de film The Hustler. Gezien zijn geringe lengte werd Duell vaak gevraagd voor rollen als taxichauffeurs, schoenenpoetsers en butlers. De acteur werd het meest bekend door zijn rollen van Sefelt in One Flew Over the Cuckoo’s Nest en de schoenenpoetser Johnny in de serie Police Squad.

William Duell
William Duell als de alleswetende schoenenpoetser Johnny in Police Squad.

Liverpool opnieuw betrokken bij racisme

Liverpool is opnieuw betrokken bij een racistisch incident. Oldham Athletic-middenvelder Tom Adeyemi zou in het verloren FA Cup-duel met Liverpool (5-1) racistisch zijn bejegend door een supporter van de Reds.

Het is het tweede racistische incident voor Liverpool in korte tijd. Eerder werd Luis Suárez voor acht wedstrijden geschorst omdat hij de Manchester United-verdediger Patrice Evra 'negro' had genoemd.

Adeyemi raakte in de tweede helft van het bekerduel buiten zinnen nadat hij door een supporter zou zijn uitgescholden en moest door zijn ploeggenoten en Liverpool-spelers Steven Gerrard en Dirk Kuijt gekalmeerd worden. De middenvelder liet na afloop van het duel aan de politie weten dat hij twee keer racistisch was bejegend. Dat meldt Sky Sports zaterdag.

Liverpool heeft aangegeven dat er nog niemand is gearresteerd. De Engelse club start samen met de politie in Merseyside een onderzoek.

[EK] Sablikova grijpt macht op 1500 meter

Martina Sablikova heeft een voorschot genomen op haar vierde Europese allroundtitel. De Tsjechische schaatsster won op de buitenbaan in Boedapest de 1500 meter in een tijd van 2.03,64 minuten en klimt in het klassement van de vierde naar de eerste plaats.

Ireen Wüst, die op haar favoriete afstand niet verder kwam dan plaats zes, bezet in het klassement op ruim vier seconden de tweede plaats.

Uitslag 1.500 meter:

# Naam Land Tijd
1 Martina Sábliková Tsjechië 2.03,64
2 Linda de Vries Nederland 2.04,70
3 Joelia Skokova Rusland 2.05,18
4 Diane Valkenburg Nederland 2.05,61
5 Jekaterina Lobysheva Rusland 2.06,01
6 Ireen Wüst Nederland 2.06,36
8 Annouk van der Weijden Nederland 2.08,15

Klassement na 1.500 meter:

# Naam Land punten 5.000m
1 Martina Sábliková Tsjechië 125.684 -
2 Ireen Wüst Nederland 126.095 4,11
3 Joelia Skokova Rusland 126.589 9,05
4 Claudia Pechstein Duitsland 126.861 11,77
5 Diane Valkenburg Nederland 126.978 12.94
6 Linda de Vries Nederland 127.129 14,45
9 Annouk van der Weijden Nederland 128.652 29,68

Mancini: "Wij spelen het beste voetbal"

Roberto Mancini heeft voorafgaand aan de FA Cup-kraker tussen Manchester City en Manchester United het vuur alvast aangewakkerd. De Italiaanse oefenmeester vindt dat zijn ploeg dit jaar beter voetbalt dan de eeuwige aartsrivaal en denkt dat United-trainer Sir Alex Ferguson het daar stiekem roerend mee eens is.

"Maar het is lastig om te zeggen dat je buren beter voetbal spelen", aldus Mancini tegenover diverse Engelse media. De oefenmeester vervolgt: "Dat is erg moeilijk. Maar ik vind dat wij tot nu toe het beste voetbal van de Premier League spelen. In elke stad waar twee clubs zitten is de rivaliteit enorm. Rome, Milaan, overal leeft dat heel erg."

City staat momenteel aan kop in de Premier League en Mancini denkt dat de club daar de komende jaren een gewoonte van gaat maken. "Het is duidelijk dat City niet dezelfde historie heeft als United, maar in één of twee jaar kunnen we een stap gaan maken. United is 25 jaar lang aan de macht geweest, maar als wij een titel of een andere prijs winnen kunnen ook wij groeien."

Nederlander keek in 2011 ruim drie uur per dag tv

De gemiddelde Nederlander heeft vorig jaar drie uur en elf minuten per dag achter de televisie gezeten. Dat is precies net zoveel als in 2010, meldt de Stichting Kijkonderzoek (SKO) zaterdag. Verschil is dat in 2011 geen grote sportevenementen, zoals het WK of de Olympische Spelen, werden uitgezonden.

Het programma dat de meeste kijkers trok was Boer Zoekt Vrouw op 30 januari, met 5,3 miljoen kijkers. Het op een na best bekeken programma van het jaar was op dezelfde dag. Bijna vier miljoen kijkers stemden toen af op het achtuurjournaal van de NOS. De best bekeken sportuitzending was de finale van de Champions League op 28 mei. Toen zaten ruim 3,4 miljoen mensen voor de buis.

Het marktaandeel van de publieke omroepen in de avonduren daalde in 2011 met ruim drie procent naar 34,3 procent. Dat van RTL Nederland steeg van 28,3 naar 30,2 procent. Het marktaandeel van SBS daalde verder, naar 19,3 procent.

Courtois: "Kansje op Gouden Schoen"

Het is al 22 jaar geleden dat een keeper de Gouden Schoen won in België. Thibaut Courtois kan de volgende worden na een geweldig jaar. Het was Michel Preud'homme die in 1989 de laatste keeper was die de Gouden Schoen won. Thibaut Courtois maakte een geweldig jaar door bij landskampioen Genk, verdiende een transfer naar Chelsea en keept nu op huurbasis voor Atlético Madrid.

Dat gegeven maakt hem niet nerveus. "Ten eerste omdat ik niet geloof dat ik de topfavoriet ben en ten tweede, omdat ik altijd kalm blijf. Dat hebben ze bij Chelsea onlangs nog wetenschappelijk vastgesteld tijdens een stresstest", bekent de pas 19-jarige doelman aan Het Laatste Nieuws.

Hij schat zijn kansen niet al te hoog in. "Als ik was gebleven en blijven presteren, was er weinig discussie volgens mij. Maar nu heb je Suárez, Odjidja, Witsel, Gillet... Als doelman moet je ook een héél jaar sterk presteren. Je moet kampioen worden en je moet bepalend zijn geweest. Anders kijken ze gewoon over je heen. Maar ja, dat is ons lot zeker?"

"2011 is gewoon ongelooflijk geweest. Als je me in januari vorig jaar had gezegd dat ik kans zou maken om de Gouden Schoen te winnen, had ik je niet geloofd. Het gaat allemaal heel snel."

Burton wil Downey Jr. voor Pinokkio film

Tim Burton heeft interesse in het maken van een live-action bewerking van Pinocchio voor Warner Brothers. De regisseur heeft zijn oog laten vallen op Robert Downey Jr. voor de rol van Geppetto, in het klassieke verhaal van Carlo Collodi, aldus Heat Vision.

Het Italiaanse kinderboek vertelt het verhaal van een houtsnijder die een pop heeft gemaakt, die er van droomt om een echt mens te worden. Vooral de animatiefilm van Disney uit 1940 is erg bekend.

Net als bij Burton's uitvoering van Alice In Wonderland lijkt ook deze film een vervolg te worden op het origineel, waarbij Geppetto op zoek gaat naar de vermiste trekpop. Het scenario voor Pinocchio is geschreven door Bryan Fuller, die we ook kennen van zijn scripts voor onder meer Dead Like Me, Pushing Daisies en Heroes. De film zal worden geproduceerd door Dan Jinks (American Beauty). 

Gezien de overvolle agenda's van zowel Downey Jr., Fuller als Jinks is het nog onbekend wanneer dit project een aanvang kan gaan nemen. Tim Burton is momenteel druk bezig met het afronden van de opnames voor Dark Shadows, die vanaf mei in de bioscopen te zien zal zijn. Ook regisseur Guillermo Del Toro is momenteel bezig met de voorbereidingen van een stop-motion versie van het Pinokkio-verhaal.

Wereldrecord voor Franse zeilploeg

De Fransman Loick Peyron en zijn bemanning hebben het wereldrecord non-stop zeilen rond de wereld verbeterd. Peyron en zijn dertienkoppige bemanning meerden gisteravond in Brest aan na een reis van 45 dagen, 13 uur en 42 minuten.

Daarmee werd het record met bijna drie dagen aangescherpt. In 2010 was het de Fransman Franck Cammas die met zijn team een tijd neerzette van 48 dagen, 7 uur en 44 minuten. Door deze nieuwe toptijd kreeg Peyron ook de Jules Verne Trofee uitgereikt. Die erkenning is voor zeilers die bij een race om de wereld een nieuwe toptijd op de klok zetten.

Benzineprijs 1 cent verwijderd van record

De prijs van benzine gaat mogelijk volgende week het record van april passeren. Dat voorziet het consumentencollectief UnitedConsumers op basis van de huidige markt- en politieke ontwikkelingen.

Een liter euro 95 kost zaterdag aan de pomp gemiddeld 1,747 euro, nog maar één cent onder het recordniveau van april. De prijs van diesel is opgelopen tot 1,469 euro. Dat is nog maar een enkele centen onder het vorige record van 1,503 euro van juli 2008.

"Als het zo doorgaat, zitten we volgende week op een nieuw record", aldus Paul van Selms, directeur van het collectief.

Benzineprijs 1 cent verwijderd van record
Benzineprijs 1 cent verwijderd van record (Foto: ANP)

Schorsing Eto'o en Enoh flink verminderd

Samuel Eto'o heeft zijn schorsing van vijftien wedstrijden voor Kameroen flink zien afnemen. Ook Ajacied Eyong Enoh is minder lang geschorst. Het tweetal werd door de voetbalbond van Kameroen zwaar geschorst vanwege werkweigering.

De aanvoerder en vice-aanvoerder van het nationale team hadden medespelers opgeroepen niet te spelen, vanwege achterstallige betalingen. Eto'o kreeg daarop vijftien wedstrijden schorsing, Enoh twee. De Kameroense bevolking was des duivels voor de schorsing van hun held Eto'o.

De Kameroense voetbalbond heeft die schorsing nu flink teruggebracht, op aanvraag van de Kameroense president Paul Biya. Eto'o ziet nu nog een schorsing van acht maanden tegemoet. Dit zijn maar vier wedstrijden, aangezien Kameroen zich niet heeft gekwalificeerd voor de Afrika Cup.

Eyong Enohs schorsing is teruggebracht van twee wedstrijden naar één. Een geldboete van 2000 dollar (1500 euro) voor Benoît Assou-Ekotto voor het missen van twee wedstrijden is kwijtgescholden.

Skeletonster Le Conté vijfde op EK

Skeletonster Joska le Conté heeft bij het Europees Kampioenschap skeleton in het Duitse Altenberg de vijfde plek behaald. De Duitse Anja Huber pakte de zege en mocht voor de vierde keer op het hoogste podium verschijnen.

Naast Huber mochten haar landgenote Katharina Heinz (zilver) en de Britse titelverdedigster Shelley Rudman (brons) op het ereschavot plaatsnemen. De eerste run op de baan werd geannuleerd, omdat zware sneeuwval tot onsportieve omstandigheden had geleid. Daardoor telde alleen de tweede race waarin Huber het goud pakte in 59,87 seconden. Le Conté moest ruim anderhalve seconde toegeven.

De race in Altenberg telde tevens mee als wereldbekerwedstrijd. De top drie bleef hetzelfde als het podium, Le Conté staat elfde. 

Minder geboortes door bezuinigingen kinderopvang

Het aantal geboortes in Nederland gaat omlaag door de bezuinigingen op de kinderopvang. Doordat de zorg duurder wordt, wachten koppels vaker met het krijgen van kinderen. Dat zegt de Groningse hoogleraar sociologie Melinda Mills zaterdag in de Volkskrant.

Mills baseert zich op een uitgebreid internationaal onderzoek waaruit blijkt dat de kosten van kinderopvang een negatieve invloed heeft op het geboortecijfer. "Bezuinigingen hebben dus gevolgen voor de bevolkingsopbouw", zegt Mills.

Door uitstel komt soms afstel of als er te lang gewacht wordt kan onvruchtbaarheid volgen. Dat kan bij sommige vrouwen tot depressies leiden, weet Mills. "Ongewilde kinderloosheid is voor velen een persoonlijk drama." Bovendien brengt dat veel extra medische kosten met zich mee.

Nederlandse vrouwen hebben gemiddeld 1,8 kinderen. Sinds een aantal jaar stijgt het cijfer licht. Vooral hoogopgeleide tweeverdieners hebben steeds vaker gezinnen met drie kinderen.

Hoeness: "Bayern wil spits en verdediger"

Uli Hoeness, vice-voorzitter van Bayern München, heeft de transferwensen van zijn ploeg bekendgemaakt. Bayern moest de strijd om Gladbach-spits Marco Reus al opgeven en hem aan Borussia Dortmund laten, maar de club blijft op zoek naar een spits. Ook een centrale verdediger staat op het lijstje.

"We willen graag een centrale verdediger hebben. Breno heeft een kans om terug te keren, maar zo niet, is er een alternatief nodig. Daniel Van Buyten kent een goed seizoen, maar hij is 34 en heeft knieproblemen", aldus Hoeness tegen sueddeutsche.de over de in opspraak geraakte Braziliaan Breno en de ervaren Belg Van Buyten.

Een nieuwe spits zou ook niet misstaan bij Bayern, meldt Hoeness. "Ons grootste probleem is: wat doen we als Mario Gomez geblesseerd raakt? We hebben een echte ster nodig, iemand die goed genoeg is om voor Barcelona of Manchester United te spelen."

De preses gaf ook aan dat de komende tijd meer duidelijkheid komt over het contract van Arjen Robben, dat in 2013 afloopt. "In de komende zes weken weten we meer."

'Barça ziet Forlan als vervanger Villa'

Nu David Villa enkele maanden uit de roulatie is, heeft Barcelona mogelijk zijn zinnen gezet op Diego Forlán. De Spaanse landskampioen weegt momenteel af of het voor Diego Forlán wil gaan, meldt La Nacion.

Barcelona zoekt een nieuwe spits nu David Villa met een gebroken scheenbeen minimaal vijf maanden niet inzetbaar is. De Uruguayaanse international Forlán beleeft momenteel een moeilijke periode bij Inter. Na vier maanden blessureleed scoorde hij in acht Serie A-wedstrijden slechts één keer voor de Italiaanse ploeg.

De 32-jarige Forlán wordt echter hoog aangeschreven in Spanje na twee succesvolle periodes daar - vanaf 2004 voor Villarreal en daarna voor Atlético Madrid. Dit zette hem destijds al op Barcelona's lijstjes.

Brama: "McClaren beste trainer"

Wout Brama is in zijn nopjes met de terugkeer van Steve McClaren in Enschede. Hij is wat FC Twente nodig heeft, vindt Brama. De 25-jarige middenvelder kent McClaren natuurlijk nog goed uit het kampioensjaar van Twente, 2009/10. Brama ziet McClaren als een coach die alles in zich heeft.

"McClaren is absoluut de beste trainer met wie ik ooit gewerkt heb. Eigenlijk vind ik McClaren een heel complete trainer, die er qua veldtraining, psychologisch inzicht en tactiek uitspringt voor mij", aldus Brama tegenover De Telegraaf.

De Engelsman hield in het kampioensseizoen vooral vast aan een aantal basisspelers. "McClaren is een trainer die veel vertrouwen geeft en duidelijkheid voorop heeft staan. Dat is belangrijk om automatismen te creëren. Op dit moment kunnen we dat goed gebruiken."

Vijf Filmtips voor de maand Januari

Het nieuwe filmjaar is aangebroken, en dat belooft een fantastisch filmjaar te worden. Als filmmaand biedt januari de bioscoopbezoeker een weliswaar gevarieerd maar ook mager programma aan. In deze special wordt een vijftal films besproken die hopelijk herinnerd zullen worden als de hoogtepunten van deze maand, waarbij met name een Nederlandse film met de zusjes Schuurman de aandacht trekt. Daarnaast is er de vooraf fel bekritiseerde Amerikaanse verfilming van het eerste deel van de Millennium-trilogie door David Fincher, de man die zonder twijfel wordt gezien als één van de beste regisseurs die momenteel werkzaam is in Hollywood.

Deze eerst maand van het jaar valt op dat de inbreng van de Nederlandse film groot is. Naast de geselecteerde film komen ook Doodslag van Pieter Kuijpers en het oorlogsdrama Süskind van Rudolf van den Berg uit in januari. In het kader van de Oscars, die eind februari worden uitgereikt, is er deze maand een aantal films die zoals ieder jaar een gooi willen doen naar deze felbegeerde beeldjes. Zo is er J. Edgar van Clint Eastwood, waarin Leonardo DiCaprio zijn uiterste best doet als voormalig directeur van de FBI, J. Edgar Hoover. Ook is er The Iron Lady waarbij Meryl Streep als Margaret Thatcher hetzelfde probeert. In tegenstelling tot de biografische film over Marilyn Monroe, die behoort tot de geselecteerde films, zijn deze films niet heel goed ontvangen. De prijs voor de meest creatieve filmtitel gaat trouwens naar de film Machine Gun Preacher met Gerard Butler.

Herken de homo

“De KNVB kan nu een statement maken door naast vrouwen en kinderen ook homo’s de bekerwedstrijd te laten bijwonen. Zo geven ze een duidelijk signaal dat ook homo’s welkom zijn bij volkssport nummer één.” Dat zei Kristiaan Schimmel van Gay.nl afgelopen week over de bekerwedstrijd Ajax – AZ. Zijn suggestie is belachelijk, en gelukkig wordt die ook niet gevolgd door Ajax.

[EK] Blokhuijsen derde op 500 meter

Jan Blokhuijsen is tijdens het EK allround in Boedapest als derde geëindigd op de 500 meter. De Nederlandse schaatser snelde naar een tijd van 36,93 seconden en moest alleen de Polen Konrad Niedzwiedzki (36,89) en Zbigniew Brodka (36,90) voor zich dulden.

Koen Verweij won in een rechtstreeks duel van Sven Kramer en eindigde in een tijd van 37,73 op de tiende plaats. Kramer (37,77) moest genoegen nemen met de twaalfde positie.

Musa: "Volgende stap in mijn carrière"

Ahmed Musa vertrekt per direct van VVV-Venlo naar CSKA Moskou. De jonge Nigeriaan is blij met de grote stap in zijn voetballeven. De 19-jarige aanvaller vertrekt voor een transfersom van vijf miljoen euro naar Rusland.

"Dit is de volgende stap in mijn carrière. Toen ik anderhalf jaar geleden in Venlo arriveerde, had ik echt niet durven dromen dat ik zo snel al deze transfer zou verdienen", vertelt hij op de clubwebsite van VVV.

"Ik ben heel blij dat ik in Venlo de kans heb gekregen om de wereld te laten zien wat ik kan. Nu kan dat op een groter podium. De club, de mensen en de supporters in Venlo zijn altijd goed voor me geweest. Dat zal ik nooit vergeten."

Voorzitter Hai Berden is blij voor Musa. "Ahmed heeft in die anderhalf jaar bij ons zijn waarde bewezen. Zelfs met zijn jonge leeftijd was hij vaak beslissend, zoals in de wedstrijd tegen FC Zwolle bijvoorbeeld. Met zijn overgang naar deze Champions League-club maakt hij een sprong in zijn nog jonge carrière. Ik ben ervan overtuigd dat hij daar nog beter wordt."

De preses dacht graag nog even terug aan de verkoop van Keisuke Honda aan hetzelfde CSKA, twee jaar geleden. "Wij zijn blij dat we van hem en zijn spel hebben kunnen genieten én dat we als Venlose club wederom een springplank naar een grote Europese club bleken te zijn."

'Málaga biedt 10 miljoen voor Barrios'

Lucas Barrios gaat mogelijk Borussia Dortmund verlaten. Het rijke Málaga CF heeft geboden op de Paraguayaan. De 27-jarige Barrios komt weinig aan spelen toe bij landskampioen Dortmund, waar Robert Lewandowski vaker eerste spits is. Barrios speelde wel een grote rol bij de titel van Dortmund vorig seizoen.

Volgens Bild heeft Málaga nu een bod van tien miljoen euro geplaatst op de Paraguayaanse international. Zijn Duitse club zou hem willen laten gaan als de vraagprijs van twaalf miljoen euro werd geboden. Dat zou voor de Málaga-eigenaar - miljardair sjeik Abdullah Bin Nasser Al-Thani - geen probleem moeten zijn.

Barrios liet eerder al doorschemeren dat een vertrek zeker mogelijk is. "Het is niet mijn bedoeling om nog eens zes maanden aan de zijlijn toe te kijken." Dortmund heeft aangegeven in de komende dagen met Barrios te gaan praten.

Een vertrek van Barrios is door een andere reden ook waarschijnlijker geworden. De Duitse ploeg heeft recentelijk Gladbach-spits Marco Reus gekocht.

Raúl hoopt op langer verblijf bij Schalke

De Spaanse topspits en veteraan Raúl hoopt dat hij nog een tijdje langer kan blijven voetballen voor Schalke 04. De 34-jarige Raúl zegt zich goed te voelen bij de Duitse club, waarvoor hij sinds 2010 uitkomt. Zowel sportief als persoonlijk voelt de goalgetter zich goed op zijn plaats bij de club van Huub Stevens en Klaas-Jan Huntelaar.

"Ik hoop dat ik kan doorgaan met spelen voor Schalke, het bevalt me hier namelijk ontzettend goed", vertelde Raúl op een persconferentie in Qatar. "Het leven in onze woonplaats Düsseldorf bevalt mijn gezin uitstekend."

"Ik ben optimistisch gestemd en denk dat we een akkoord over een nieuw contract gaan bereiken. Op het moment zie ik geen enkele reden waarom ik de club zou verlaten."

Raúl wil wel graag een mooi succes behalen. "We hebben een geweldige eerste seizoenshelft gedraaid en kunnen zelfs over de titel gaan praten. Voor ons zou het wel eens een voordeel kunnen zijn dat niemand ons vooraf bij de favorieten heeft geschaard. Het zou geweldig zijn als ik na alle titels met Real Madrid nog eens de Bundesliga kon winnen."

Tsjechië verslaat Frankrijk in finale Hopman Cup

Tsjechië heeft voor de tweede keer in de geschiedenis de Hopman Cup gewonnen. Frankrijk werd tijdens het landentoernooi in Perth met 2-0 verslagen. Petra Kvitova en Tomas Berdych waren in de finale te sterk voor hun opponenten Marion Bartoli en Richard Gasquet. In 1994 schreef Tsjechië het toernooi al eens op zijn naam, in 1989 deed Tsjecho-Slowakije dat.

Kvitova opende het duel met de Fransen. Nadat de Tsjechische in de eerste set het lastig had tegen Bartoli, liet ze in het tweede bedrijf geen spaan heel van de Française: 7-5 en 6-1.

Bij de partij tussen Berdych en Gasquet ging de strijd gelijk op. De Tsjech pakte de eerste set na een tiebreak en liep daarna uit naar een 5-2 voorsprong in de tweede set. Gasquet gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich tot 5-4 terug. Het bleek niet voldoende, want een game later trok Berdych de partij definitief naar zich toe: 7-6 en 6-4.

Bod van half miljoen voor Bayram

Kayserispor heeft zich volgens De Telegraaf opnieuw gemeld bij NAC Breda voor aanvaller Ö–mer Bayram. De krant meldt dat de Turkse ploeg een bod van 500.000 euro heeft neergelegd bij de club uit Breda. Kayserispor wil Bayram graag overnemen en is al anderhalve maand daarmee bezig.

Op 30 december wees NAC al een tweede bod van Kayserispor af. Toen gaf het de club en de speler de tijd tot 5 januari om tot een nieuw bod te komen. Bayram heeft eerder aangegeven NAC te willen verlaten. Maar als het niet tot een transfer komt in de winterstop, wil hij zijn - dit jaar - aflopende contract verlengen. Als Bayram aan het einde van het seizoen vertrekt, krijgt NAC alleen 320.000 euro opleidingsvergoeding.

N.E.C. positief over amateurspits

Danny van den Meiracker moet nog afwachten wat N.E.C. Nijmegen doet met hem, maar hij kan goede hoop koesteren. De clubleiding van N.E.C. gaf aan positief te zijn over de vier dagen training die de spits van Spakenburg doorbracht in Nijmegen. De club beraadt zich nu op wat het wil doen met de topscorer van de Topklasse Zaterdag.

Technisch directeur Carlos Aalbers wilde tegenover De Gelderlander nog geen uitspraken doen over een mogelijke transfer van de spits in de winterstop. N.E.C. en Van den Meiracker gaan in elk geval beide naar Spanje. N.E.C. gaat op trainingskamp in Mijas, Van den Meiracker gaat met Spakenburg op trainingskamp in Marbella.

[NBA] Bulls boekt zesde zege op rij

Chicago Bulls heeft in de NBA voor de zesde keer op rij een duel gewonnen. De basketballers uit Chicago versloegen Orlando Magic met 97-83. De Bulls komen daarmee dit seizoen op zeven overwinningen tegenover een nederlaag en kennen de beste seizoensstart sinds 1996.

Derrick Rose was bij de bezoekers weer de grote man. De guard was goed voor 21 punten en tien assists. De Bulls dankten de zege aan een uitstekend tweede kwart, waarin de ploeg een voorsprong nam van tien punten. Orlando vocht zich nog terug in de wedstrijd, maar kon de thuisnederlaag niet meer voorkomen.

Kobe Bryant liet zich bij Los Angeles Lakers weer gelden. Bryant nam zijn ploeg met 39 punten aan de hand in de thuisoverwinning op Golden State Warriors. De Lakers keken na twee periodes tegen een achterstand aan, maar wonnen uiteindelijk met 97-90.

Overige uitslagen NBA vrijdag:

Team Team Uitslag
Toronta Raptors New Jersey Nets 85 - 97
Philadelphia 76ers Detroit Pistons 96 - 73
Washington Wizards New York Knicks 96 - 99
Charlotte Bobcats Atlanta Hawks 96 - 102
Boston Celtics Indiana Pacers 74 - 87
New Orleans Hornets Denver Nuggets 88 - 96
Thunder Oklahoma City Houston Rockets 109 - 94
Minnesota Timberwolves Cleveland Cavaliers 87 -98
Utah Jazz Memphis Grizzlies 94 - 85
Phoenix Suns Portland Trail Blazers 102 - 77


Chicago Bulls boekt zesde zege op rij (Foto: Novum)

"Strootman vertrekt niet deze winter"

Kevin Strootman zal PSV niet verlaten in de huidige tranfersperiode. Dat komt volgens zijn zaakwaarnemer te vroeg. De 21-jarige Kevin Strootman maakt een stormachtige ontwikkeling door. In amper een jaar tijd ging hij van Sparta naar Utrecht naar PSV en Oranje. Toch moet het niet té snel gaan voor de middenvelder.

"Kevin zal hoe dan ook het seizoen bij PSV afmaken", vertelt zaakwaarnemer Chiel Dekker aan Voetbal International. Onder andere Bayern München en Liverpool zouden interesse hebben.

"Hij speelt pas een half jaar op dit niveau en het zou wel erg opportunistisch zijn om nu al de volgende stap te zetten. Er heeft geen enkele club concrete interesse getoond, maar mocht dat gebeuren, dan gaan we er niet op in", aldus een resolute Dekker.

Anderlecht wil 30 miljoen voor M. Suárez

Als een buitenlandse topclub Matí­as Suárez wil overnemen, zal het de portemonnee moeten trekken. De Argentijnse voetballer is de grote smaakmaker van Anderlecht. Arsenal zou de vleugelspeler in Belgische dienst graag willen overnemen, melden Engelse media.

Maar Anderlecht laat Suárez niet zomaar vertrekken. Als hij in juni vertrekt, kost hij vijftien miljoen euro. Maar in januari moet een club het dubbele op tafel leggen om hem over te nemen, aldus Belgische media.

De 23-jarige Suárez ligt tot 2015 onder contract bij de Belgische topclub, die ook nog in de Europa League actief is. Suárez is wel toe aan iets nieuws, liet hij weten aan Argentijnse media. "Ik droom van een grote transfer, maar voorlopig is het nog rustig."

Feyenoord: "Wij willen Goossens graag"

Feyenoord draait er niet meer omheen. De Rotterdamse club wil erg graag John Goossens overnemen van N.E.C. Nijmegen. Technisch directeur Martin van Geel is heel duidelijk over "het breed gedragen target" van Feyenoord. "De scouting, de technische staf en ikzelf denken dat Goossens een belangrijke speler voor Feyenoord kan worden", vertelt hij aan het AD.

"Hij is nog jong, maar al zeer ervaren in de Eredivisie. Hij kan op alle posities aan de linkerkant spelen, dus zowel als linksback, linkermiddenvelder en linkerspits en heeft een fantastische vrije trap in huis. Wij willen hem heel graag hebben."

Feyenoord wil hem komende zomer transfervrij overnemen, zoals de club ook bij Ruud Vormer doet. Van Geel kent Goossens nog van zijn tijd bij Ajax. "John was toen net terug van het jeugd-WK in Peru met Oranje onder-17. Chelsea was in de markt voor hem en wij legden hem meteen vast."

De technisch directeur benadrukt dat Feyenoord niet alleen de sportieve prestatie wordt die Goossens zoekt. "Laat niet de indruk ontstaan dat wij hier spelers tegen een habbekrats laten voetballen. Bij Feyenoord is nog altijd een salarisbudget van tien miljoen euro aanwezig en spelers kunnen hier een mooi contract tekenen. Met Goossens denken wij iemand te kunnen strikken die bestand zal zijn tegen de druk van De Kuip."

Kanepi oppermachtig in finale Brisbane

Kaia Kanepi heeft het WTA-toernooi van Brisbane op haar naam geschreven. De Estlandse tennisster was in de finale met 6-2 en 6-1 veel te sterk voor de Slowaakse nummer 24 van de wereld Daniela Hantuchova. Kanepi boekte de tweede WTA-toernooizege uit haar carrière. In 2010 was ze de sterkste in Palermo.

De 26-jarige Kanepi, die 34e staat op de wereldranglijst, had in het duel met Hantuchova weinig te duchten van de Slowaakse. Hantuchova werd constant in de verdediging gedrukt en kon zelf geen enkele break forceren. Kanepi sloeg vijf keer door de service van de Slowaakse heen en stelde daarmee de zege veilig.

Studeren populair onder 50-plussers

Steeds meer 50-plussers pakken een studie op. Zowel oudere hoog- als laagopgeleiden laten zich omscholen. Dat blijkt uit een rondgang van de GPD langs de vereniging van universiteiten VSNU en de HBO- en de MBO-raad.

Daaruit blijkt dat de helft van de 13.895 mbo’ers van 50 jaar of ouder in dit schooljaar aan zijn of haar opleiding is begonnen. Het aantal inschrijvingen is drie keer zo hoog als in oktober 2005, toen 4619 50-plussers aan een mbo-opleiding begonnen.

Ook de universiteiten zien steeds vaker ouderen aanschuiven in de collegebanken. In 2010 begonnen 2131 50-plussers aan een wetenschappelijke studie, ruim 300 meer dan tien jaar geleden. Ook HBO-studies zijn in trek. Bleef het aantal leerlingen van 45 jaar en ouder steken rond 10.500, daarna nam dat aantal met ruim 10 procent toe tot 11.703.

Rutte legt twitteraar het zwijgen op

Premier Mark Rutte heeft een satirisch twitteraccount laten blokkeren die onder zijn naam stond. Een student gaf zich sinds 2010 uit als de minister-president. Het account met bijna twintigduizend volgers werd dinsdag geblokkeerd en is inmiddels uit de lucht gehaald, meldt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag.

Volgens de Rijksvoorlichtingssdienst was het account niet van echt te onderscheiden en schepte het veel verwarring onder volgers. Een woordvoerder zegt dat 'het tegen de regels van Twitter is dat een iemand zich voordoet als iemand anders'. Daarop werd besloten het account te laten blokkeren.

De woordvoerder geeft aan dat de actie een uitzondering is. Volgens hem bestaan er veel andere satirische twitteraccounts die wel gewoon blijven bestaan omdat het bij deze accounts duidelijk is dat het niet om de echte persoon in kwestie gaat.

FOK!filmtip van de dag: The Book of Eli

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... The Book of Eli.

In de toekomst is Amerika een leeg en gevaarlijk niemandsland geworden. Eli heeft het hele land doorgetrokken gewapend met zijn jachtgeweer en zwaard en heeft zich moeten verdedigen tegen geweldadige bendes die op zoek zijn naar overlevingsmiddelen. Een dictator in Californië geeft opdracht om Eli te overmeesteren en terwijl hij hiervoor vlucht onmoet hij Solara, de stiefdochter van de dictator. Solara vertelt Eli over de vernietigende plannen en samen gaan ze op weg naar San Francisco waar het einddoel van zijn reis ligt: het afleveren van belangrijke informatie die de mensheid kan redden.

Op 3 maart 2010 werd er op FOK!film een review geschreven van deze film. Klik hier om deze te bekijken.

The Book of Eli is vanavond om 22:00 te zien op RTL 5.

'Noortje Herlaar met Jan Smit in Het Bombardement'

Niet alleen Jan Smit, maar ook Noortje Herlaar speelt een hoofdrol in de Nederlandse film Het Bombardement. Dat schrijft het AD zaterdag op basis van een nog geheime brief van regisseur Ate de Jong aan de gemeente Rotterdam. De 26-jarige Herlaar zou daarmee haar filmdebuut maken.

Het Bombardement gaat over de Duitse luchtaanval op Rotterdam in 1940. Jan Smit kruipt in de huid van amateurbokser Vincent de Graaf. Uit de brief aan de gemeente Rotterdam blijkt volgens het AD dat Herlaar de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening neemt. De musicalactrice, vooral bekend van Mary Poppins, speelt een Duitse vrouw die met de amateurbokser verwikkeld raakt in een onmogelijke liefdesaffaire.

Jan Smit maakte in augustus al bekend dat hij zijn acteerdebuut maakt. De Volendammer is volop aan het trainen om geloofwaardig over te komen als bokser. "Borstkas, biceps, triceps, ik wil wel echt een bokslijf", vertelde Smit in oktober. Eetgewoonten aanpassen is de Volendammer echter niet van plan. "Dat vind ik onzin. In het verleden heb ik ook al een paar keer een sixpack gehad, dus ik weet dat het haalbaar is."

De opnamen voor Het Bombardement moeten april van start gaan. Waarschijnlijk is de film rond de kerst te zien in de Nederlandse bioscopen.

Studieschuld belemmering hypotheek

Het kabinet VVD-CDA wil mogelijk een leenstelsel invoeren voor studenten maar tegelijkertijd ook de woningmarkt stimuleren. Deze combinatie blijkt echter weinig positief uit te pakken, want jongeren met een studieschuld kunnen een stuk moeilijker aan een hypotheek komen, meldt het NOS Journaal zaterdag.

Steeds minder jongeren krijgen makkelijk een hypotheek omdat er steeds meer studieschulden worden aangegaan. Zelfs relatief kleine studieschulden, zoals 4.500 euro, kan al een belemmering zijn voor banken om een hypotheek te verstrekken.

Momenteel leent de gemiddelde student 14.657 euro. Het aantal studenten dat leent is in 2011 verdubbeld ten opzichte van 2004.


Studieschuld belemmering hypotheek

Maak je MW3-teammaten gek met Samuel L. Jackson

Nadat hij het acht maanden geleden al had gedaan bij Black Ops heeft een speler nu ook een Samuel L. Jackson-soundboard gebruikt tijdens Call of Duty: Modern Warfare 3. Het filmpje is opgenomen tijdens een multiplayergame.

Je zou verwachten dat de meeste mensen de stem van Samuel L. Jackson wel zouden herkennen, maar zijn teammaten tijdens dit spel hebben het duidelijk niet door.

Musa verruilt VVV voor CSKA Moskou

VVV-Venlo en CSKA Moskou hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Ahmed Musa. Wanneer de medische keuring van aanstaande maandag naar tevredenheid verloopt, gaat de 19-jarige Nigeriaan voor een periode van viereneenhalf jaar naar de Russische club.

De Nigeriaans international is blij: “Dit is de volgende stap in mijn carrière. Toen ik anderhalf jaar geleden in Venlo arriveerde, had ik echt niet durven dromen dat ik zo snel al deze transfer zou verdienen. Ik ben heel blij dat ik in Venlo de kans heb gekregen om de wereld te laten zien wat ik kan. Nu kan dat op een groter podium. De club, de mensen en de supporters in Venlo zijn altijd goed voor me geweest. Dat zal ik nooit vergeten.”

Voorzitter Hai Berden: “Ahmed heeft in die anderhalf jaar bij ons zijn waarde bewezen. Zelfs met zijn jonge leeftijd was hij vaak beslissend, zoals in de wedstrijd tegen FC Zwolle bijvoorbeeld. Met zijn overgang naar deze Champions League-club maakt hij een sprong in zijn nog jonge carrière. Ik ben ervan overtuigd dat hij daar nog beter wordt. Wij zijn blij dat we van hem en zijn spel hebben kunnen genieten én dat we als Venlose club wederom een springplank naar een grote Europese club bleken te zijn.”

Algemeen directeur Hans Soentjens: “We hebben met de verkoop van Ahmed Musa weer wat middelen ter beschikking, maar we zijn natuurlijk wel een bepalende speler in onze kern kwijtgeraakt. Dat is inherent aan ons beleid, waar Musa weer een voorbeeld van is: jonge talenten opleiden, om ze vervolgens te verkopen. We zijn ons nu intern aan het beraden over zijn opvolger. Die zal hopelijk nog voor de wedstrijd tegen Feyenoord binnengehaald kunnen worden.”

Avenger-maker doneert aan Child's Play na PR-debakel

Het bedrijf N-Control, maker van het Xbox-controlleraccessoire Avenger, heeft een geste van goede wil gemaakt naar aanleiding van het PR-debakel uit hun naam van Paul Christoforo van Ocean Marketing. 

Aangezien op het eind Mike Krahulik van Penny Arcade erbij betrokken was heeft het bedrijf een bedrag van 50.000 dollar gedoneerd aan Child's Play, een initiatief van Penny Arcade. De donatie volgt op een direct ontslag van Christoforo als PR-man voor N-Control en vele excuusmails aan alle betrokken partijen.

Flinke prijsverschillen voor volle tank

De prijs voor een volle tank benzine verschilt enorm per pomp. Tussen het goedkoopste en het duurste Nederlandse tankstation ligt een verschil van ruim achttien euro voor een tank van vijftig liter Euro 95, schrijft NRC Handelsblad zaterdag.

Het goedkoopste tankstation staat op de grens met België in Baarle-Hertog. De duurste staat in Alkmaar. Opvallend genoeg zijn beide pompen in handen van Texaco. Waarom de prijzen zo verschillen, wil de Alkmaarse eigenaar niet zeggen. Het zou gaan om 'bijzondere omstandigheden'.

Veel tankstations verkopen hun benzine veel lager dan de adviesprijzen die de oliemaatschappijen afgeven. Vooral op lokaal niveau wordt flink geconcurreerd. Door de komst van onbemande pompen worden omliggende stations vaak gedwongen tot prijsverlaging.


Flinke prijsverschillen voor volle tank (Foto: Novum)

Hippies, vampieren en elfjes in South Park: The Game

Er zijn screenshots opgedoken van South Park: The Game. Naast hippies en roodharigen gaan onze helden ook strijden tegen vampieren.

Deze samenwerking tussen de makers van South Park, THQ en Obsidian Entertainment gaat een RPG-adventure opleveren met de South Park-figuurtjes in de hoofdrol. Het vechten zal door middel van turned-based actie gebeuren.

South Park: The Game staat gepland voor in 2012 voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

South ParkSouth Park

South ParkSouth Park

South Park

South Park

South Park

Los gaan als een baas in Shank 2

Klei Entertainment heeft een gameplaytrailer uitgebracht voor hun aanstaande game Shank 2. De trailer ziet er gewelddadig uit en geeft een beetje een Rambo 26-gevoel.

Shank 2 is een opvolger van het indiespel Shank, waarvan de makers op de website aangeven dat de Humble Indie Bundle waar hij in zat in twee weken ruim 400.000 keer is verkocht.

Shank 2 staat gepland voor een release vroeg in 2012 als downloadbare titel op Xbox Live Arcade, PlayStation Network en Steam.

'Wernbloom vertrekt naar CSKA Moskou'

Volgens De Telegraaf is AZ-middenvelder Pontus Wernbloom zo goed als zeker speler van CSKA Moskou na de winterstop.

De krant meldt dat de Zweedse voetballer rond is met de Russische club en dat het tussen de twee clubs ook niet mis kan gaan. CSKA zou AZ een bedrag van drie miljoen euro betalen voor Wernbloom.

Het contract van de 25-jarige Zweed in Alkmaar liep nog tot medio 2013. AZ hoopte zijn spelers te kunnen behouden in de transferperiode, maar rekende niet op Russische invloed.

Wernbloom zal volgens De Telegraaf ook niet meereizen naar het trainingskamp in Turkije. De Alkmaarse ploeg vertrekt morgen naar dat trainingskamp.

Krajicek uitgeschakeld in Sydney

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het WTA-toernooi van Sydney. De Nederlandse ging in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi onderuit tegen Stefanie Vögele. De Zwitserse was met 6-2, 6-4 te sterk voor Krajicek.

Door de uitschakeling van Krajicek doet geen enkele Nederlandse tennisster mee aan het toernooi in Sydney. Eerder ging Arantxa Rus in de eerste ronde van de kwalificatie onderuit tegen de Amerikaanse Vania King (13).

Robin Haase start wel in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. De beste Nederlandse tennisser moet het opnemen tegen de Rus Alex Bogomolov jr.

'Mannen kunnen ook verkracht worden'

De Amerikaanse FBI past haar definitie van verkrachting aan. De oude definitie voorzag niet in de verkrachting van mannen, simpelweg vanwege haar 85 jaar oude tekst waarin verkrachting wordt gezien als "vleselijke kennis van een vrouw, gedwongen en tegen haar wil".

De nieuwe tekst zal luiden "penetratie van een ander persoon, ongeacht geslacht, zonder diens toestemming".

Mannelijke slachtoffers van verkrachting willen al langer dat de FBI uit het stenen tijdperk komt en de verkrachting van een man ook als zodanig accepteert.

Wettelijk gezien is de wijziging onbelangrijk, maar verwacht wordt dat de misdaadcijfers hierdoor fors zullen stijgen. In de statistieken voor verkrachting werd verkrachting van mannen tot nu toe niet meegeteld.

Mensenrechtenactivist Bahrein mishandeld

Een mensenrechtenactivist in Bahrein is in het ziekenhuis opgenomen nadat hij tijdens een antiregeringsdemonstratie door de politie in elkaar was geslagen. Dat heeft zijn advocaat vrijdag gezegd.

Het slachtoffer, Nabeel Rajab, is voorzitter van het Bahreins Centrum voor de Mensenrechten. Volgens zijn advocaat is hij vrijdag in de hoofdstad Manamah 'ernstig mishandeld' door leden van de veiligheidstroepen. Agenten zouden hem met stokken op zijn hoofd en in zijn gezicht hebben geslagen en hem hebben geschopt.

De regering liet in een verklaring weten dat agenten Rajab 'op de grond' hadden aangetroffen. Rajab was 'gewond geraakt tijdens zijn deelname aan een ongeautoriseerde mars', aldus de verklaring.

'Berlijn houdt rekening met val president'

De Duitse regering houdt ernstig rekening met een vertrek van de in opspraak geraakte president Christian Wulff. De coalitie laat hem vallen als blijkt dat de president niet de waarheid heeft gesproken over het schandaal waarin hij is verwikkeld. Namen van mogelijke opvolgers zingen al rond, meldde de krant Rheinische Post zaterdag op basis van bronnen rond de regering.

Wulff kreeg in 2008 een lening van een bevriend echtpaar. Hij was toen premier van de deelstaat Nedersaksen. Het krediet meldde hij niet. De president zou bovendien journalisten onder druk hebben gezet om te zwijgen over het verhaal.

Volgens de Rheinische Post wil de centrumrechtse regering dat een opvolger van Wulff ook acceptabel is voor de linkse oppositie. Een van de genoemde namen is Katrin Göring-Eckardt. Zij is parlementslid voor de Groenen en bestuurder van de Protestantse Kerk in Duitsland. Een andere kandidaat zou de christendemocraat Klaus Töpfer zijn. Hij was in het verleden milieuchef van de Verenigde Naties en was in 2010 ook in beeld als president. Hij werd toen voorgedragen door de Groenen en de sociaaldemocratische SPD.

De liberale regeringspartij FDP spreekt het bericht tegen. "Dat is klinkklare onzin", liet de partij weten aan het Duitse persbureau DPA.


Christian Wulff (Persfoto)

Amerikanen hebben enorme belastingschuld

De Amerikaanse regering mag moeite hebben de begroting rond te krijgen, Washington heeft een grote inkomstenbron nog niet aangeboord. Amerikaanse burgers en bedrijven blijken namelijk een enorme belastingschuld te hebben. In totaal moet de staat nog 385 miljard dollar (bijna 303 miljard euro) ontvangen.

 Dat heeft de Amerikaanse belastingdienst vrijdag bekendgemaakt. Volgens de dienst zijn er drie redenen voor de betalingsachterstand. Sommige mensen en bedrijven vullen überhaupt geen belastingaangifte in, anderen geven in hun aangifte een te laag inkomen op, en weer anderen maken minder over dan de belastingdienst vraagt.

De dienst baseert zich op gegevens over 2006. Dat is het laatste jaar waarvoor gegevens bekend zijn. Bij de vorige meting, over 2001, was de belastingschuld 290 miljard dollar.

'Sienna Miller is zwanger van eerste kind'

Sienna Miller is in verwachting van haar eerste kind. Dat beweert een bron tegenover het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. De 30-jarige actrice, die onder meer speelde in Alfie en New Year's Eve, is een jaar samen met acteur Tom Sturridge. Ze zouden nog geen plannen hebben om te trouwen.

Een woordvoerder laat weten geen uitspraken te doen over het privéleven van de actrice. Volgens de ingewijde zijn familieleden van Miller dolblij dat de actrice een relatie heeft met de 26-jarige Sturridge, bekend van films als The Boat That Rocked en Waiting for Forever. "Hij is jonger, maar hij is volwassen voor zijn leeftijd en een goede jongen."

Miller had jarenlang een knipperlichtrelatie met Jude Law. Het acteurskoppel ging in 2006 uit elkaar omdat Law was vreemdgegaan met de oppas van zijn kinderen. Na een verzoening kwam drie jaar geleden definitief een einde aan hun relatie.

Paus benoemt Wim Eijk tot kardinaal

Wim Eijk wordt benoemd tot kardinaal. Paus Benedictus XVI kondigde de promotie van de huidige aartsbisschop van Utrecht vrijdag aan, zo heeft het Vaticaan laten weten. De officiële benoemingsceremonie, het zogeheten consistorie, vindt 18 februari plaats in het Vaticaan. Met Eijk worden nog 21 kardinalen gecreëerd.

De naam van de 57-jarige Eijk zong al enige tijd rond op lijstjes van nieuwe kardinalen, maar de paus is de enige die nieuwe kardinalen kan aanwijzen. De benoeming lag voor de hand, omdat kardinaal Ad Simonis in november 80 jaar werd en daardoor niet meer mag stemmen voor een nieuwe paus. Eijk is de vijfde aartsbisschop van Utrecht op rij die kardinaal wordt.

De in Duivendrecht geboren Eijk werd opgeleid als arts. In 1985 werd hij tot priester gewijd. Hij werd bekend als bisschop van Groningen, het huidige bisdom Groningen-Leeuwarden. Hij staat bekend als conservatief.

In december 2009 werd Eijk door de paus benoemd tot aartsbisschop van Utrecht als opvolger van Simonis. Sinds juni 2011 is hij ook voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie.

Het aartsbisdom Utrecht heeft 'met vreugde en dankbaarheid' kennisgenomen van de bekendmaking van het Vaticaan. Het wijst erop dat Eijk nu de verantwoordelijkheid krijgt de paus te helpen in zijn herderlijke zorg voor de kerk in de gehele wereld. Het wenst hem 'veel geluk, wijsheid en bovenal Gods zegen toe'.


Paus benoemt Wim Eijk tot kardinaal (Foto: Novum)

'Mensenrechtencommissie bij proces Joran'

Bij het proces tegen Joran van der Sloot worden waarnemers van de Interamerikaanse Commissie voor de Mensenrechten verwacht. Dat melden Peruaanse media vrijdag.

De advocaten van Van der Sloot hebben bij deze mensenrechtencommissie een klacht ingediend, omdat zijn rechten zouden zijn geschonden bij zijn aanhouding in en uitzetting uit Chili en bij het politieverhoor in de Peruaanse hoofdstad Lima. De advocate en de vertaler die bij het verhoor aanwezig waren, zouden niet neutraal zijn geweest.

Zevenhonderd meter Friese dijken verweekt

Zevenhonderd meter van de dijken in Friesland vertoont verweking. Wetterskip Fryslân gaat die delen zaterdag verstevigen met zandzakken en noodkades, meldt een woordvoerder van het waterschap vrijdagavond.

Het waterschap houdt momenteel zevenhonderd kilometer dijken in de gaten. Doordat in Friesland al langere tijd sprake is van hoogwater, kunnen dijken verzadigd raken, legt de woordvoerder uit. "Daar waar het nodig is, ondernemen we actie."

'Keith Richards laat ogen laseren'

Keith Richards heeft iets aan zijn ogen laten doen. Het gaat 'heel erg goed' met de Rolling Stones-gitarist, laat zijn woordvoerder weten aan de Britse persdienst Reuters. Wat de 68-jarige precies heeft laten doen is niet bekend. Volgens verschillende Britse media zou de muzikant zijn ogen hebben laten laseren om zijn zicht te verbeteren.

The Rolling Stones lieten eerder weten dat ze erover denken het vijftigjarig jubileum van de band dit jaar vieren met een toer. Of er daadwerkelijk een tournee komt, hangt voornamelijk af van Mick Jagger en Keith Richards.

Jagger beweerde eerder dat er geen plek meer is in de band voor Richards, nadat hij Jagger belachelijk had gemaakt in zijn in 2010 verschenen biografie. De laatste tournee van The Rolling Stones vond plaats in 2007.

Sarkozy roept hulp Jeanne d'Arc in

De zeshonderdste geboortedag van Jeanne d'Arc kon niet op een beter moment komen voor Nicolas Sarkozy. De Franse president greep de toespraak die hij vrijdag ter gelegenheid van de jaarviering hield aan om zijn politieke tegenstanders de mantel uit te vegen.

Extreemrechtse nationalisten van het Front National hebben zich de laatste jaren de symboliek van Jeanne d'Arc toegeëigend en beschouwen de vijftiende-eeuwse Franse heldin als schutspatroon. Sarkozy probeerde deze synthese vrijdag te ontkrachten en noemde de Maagd van Orléans, die 6 januari 1412 ter wereld kwam, een 'incarnatie van de mooiste Franse deugden'.

De president bracht een bezoek aan Jeannes geboortedorp Domrémy-la-Pucelle en hield later in het stadje Vaucouleurs een toespraak. "Jeanne behoort geen partij, geen factie, geen clan toe", zei hij. "Jeanne belichaamt het wonderlijke en universele van Frankrijk."

Sarkozy's imago heeft flinke deuken opgelopen en de president is met de presidentsverkiezingen in het voorjaar op komst gebrand op eerherstel. In de opiniepeilingen ligt de president achter op de socialist François Hollande en hij zal kiezers moeten losweken van het Front National om herverkiezing niet mis te lopen.

"Laten we haar (Jeanne, red.) weer (...) beschouwen als symbool van onze eenheid en haar niet in de handen laten van degenen die haar gebruiken om verdeeldheid te zaaien", zei Sarkozy. "Verdeeldheid uit naam van Jeanne d'Arc is verraad aan Jeanne d'Arcs nagedachtenis."

Jeannes grootsheid komt voort uit de overwinningen die het Franse leger onder meer onder haar aanvoering behaalde in de Honderjarige Oorlog met Engeland. Zij was nog een tiener en zei te handelen in opdracht van engelen en God, wier stemmen zij zei te horen. In 1430 viel Jeanne in handen van de Engelsen die haar beschuldigden van ketterij en hekserij. Een jaar later stierf ze op de brandstapel.

Vuurpijlmuis alsnog overleden

De muis die een dag voor de jaarwisseling door twee mannen aan een vuurpijl werd vastgebonden, is vrijdag aan zijn verwondingen overleden. Dat meldde de Leeuwarder Courant, die 'Astro de vuurpijlmuis' had geadopteerd.

Astro raakte gewond toen het tweetal uit Drachten probeerde hem te lanceren. De politie arresteerde de mannen wegens dierenmishandeling.

Het diertje overleefde het voorval en belandde uiteindelijk in een kooitje op de redactie van de Leeuwarder Courant. Het dagblad liet weten dat Natuurmuseum Fryslân de overleden muis gaat opzetten. Het museum zal tevens zijn laatste rustplaats zijn.

'Rooney mag vertrekken bij Manchester United'

Volgens de Engelse krant The Independent heeft Manchester United-trainer Alex Ferguson het helemaal gehad met Wayne Rooney. De oefenmeester is volgens het medium het gestap en gedrink van de spits helemaal zat en daardoor zou Roonaldo zelfs mogen vertrekken bij de Engelse topclub.

Kort na Kerst verscheen de spits met een kater op de training en dit was blijkbaar niet de eerste keer. Via Twitter reageerde Rooney op het bericht van The Independent: "The Independent schrijft rotzooi. Mijn toekomst ligt bij Manchester United. De manager en ik hebben geen problemen."

VVV huurt Vorstermans voor halfjaar van Utrecht

Ismo Vorstermans speelt de rest van het seizoen voor VVV-Venlo. De 22-jarige verdediger wordt voor een halfjaar gehuurd van FC Utrecht. Vorstermans reist zaterdag al mee met de selectie naar Turkije waar een trainingskamp belegd wordt. Eerder deze week legde de nummer zeventien van de Eredivisie al Jeffrey Leiwakabessy vast.

Vorstermans debuteerde vorig seizoen voor de Domstedelingen en kwam sindsdien tot zeventien optredens. In de eerste seizoenhelft bleef zijn bijdrage beperkt tot vier basisplaatsen en drie invalbeurten.

Jack White en Tom Jones werken samen

Jack White is samen met Tom Jones de studio ingedoken. Jones heeft onder meer zijn single Jezebel opnieuw opgenomen in samenwerking met de voormalige frontman van The White Stripes.

Ook heeft de 71-jarige zanger het liedje Evil van Howlin' Wolf nieuw leven ingeblazen, weet het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. De singles worden uitgebracht onder het label van White, Third Man.

De nummers zijn opgenomen voor het project Blue Series. White produceert een plaat waar verschillende muzikanten aan meewerken, zoals Insane Clown Posse en Stephen Colbert. Wanneer de cd uitkomt, is nog niet bekend.

Jack White is bekend als zanger, pianist en gitarist van The White Stripes. De band ging begin vorig jaar na dertien jaar uit elkaar.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.