Wendy van Dijk heeft moeite met schieten

Wendy van Dijk heeft een hekel aan schietscènes. Toch staat de presentatrice veel met een pistool in haar hand, in de nieuwe RTL-serie Moordvrouw speelt ze een politieagente. "Als ik op televisie een schietscène voorbij zie komen, denk ik: help, ik moet ook weer."

"Tijdens de schietlessen ging het nog lekker", vertelt Van Dijk aan het AD. "Maar nu we aan het opnemen zijn, vind ik het eng. We schieten met losse flodders, maar het is heftig en onnatuurlijk. Dat pistool is een bruut ding, de adrenaline schiet door mijn lijf."

Desondanks is Van Dijk blij met de acteerklus. "Ik wil al heel lang acteren", bekent de 40-jarige blondine. Van Dijk speelde kleine rollen in tv-series en films, maar pakte tot Moordvrouw nooit een hoofdrol. "Presenteren kwam op mijn pad", legt Wendy uit. "Ik moest toch ook geld verdienen om de rekeningen te kunnen betalen, dus dat ben ik gaan doen. Maar mijn ambitie om te acteren bleef."

Nu Van Dijk in de huid van een ander kruipt, merkt ze dat ze niet als enkel actrice door het leven wil gaan. "Voor alleen acteren ben ik iets te ongeduldig geworden. Over het opnemen van een scène doe je uren. Het presenteren van een liveshow vind ik veel directer."

Toch is ook alleen het aan elkaar praten van programma's niet ideaal volgens Van Dijk. "Presenteren alleen is niet zo interessant, maar het maken van televisieprogramma's wel. Dat kan ik niet meer opgeven."