Feyenoord: "Wij willen Goossens graag"

donroyco

Feyenoord draait er niet meer omheen. De Rotterdamse club wil erg graag John Goossens overnemen van N.E.C. Nijmegen. Technisch directeur Martin van Geel is heel duidelijk over "het breed gedragen target" van Feyenoord. "De scouting, de technische staf en ikzelf denken dat Goossens een belangrijke speler voor Feyenoord kan worden", vertelt hij aan het AD.

"Hij is nog jong, maar al zeer ervaren in de Eredivisie. Hij kan op alle posities aan de linkerkant spelen, dus zowel als linksback, linkermiddenvelder en linkerspits en heeft een fantastische vrije trap in huis. Wij willen hem heel graag hebben."

Feyenoord wil hem komende zomer transfervrij overnemen, zoals de club ook bij Ruud Vormer doet. Van Geel kent Goossens nog van zijn tijd bij Ajax. "John was toen net terug van het jeugd-WK in Peru met Oranje onder-17. Chelsea was in de markt voor hem en wij legden hem meteen vast."

De technisch directeur benadrukt dat Feyenoord niet alleen de sportieve prestatie wordt die Goossens zoekt. "Laat niet de indruk ontstaan dat wij hier spelers tegen een habbekrats laten voetballen. Bij Feyenoord is nog altijd een salarisbudget van tien miljoen euro aanwezig en spelers kunnen hier een mooi contract tekenen. Met Goossens denken wij iemand te kunnen strikken die bestand zal zijn tegen de druk van De Kuip."