Burton wil Downey Jr. voor Pinokkio film

Tim Burton heeft interesse in het maken van een live-action bewerking van Pinocchio voor Warner Brothers. De regisseur heeft zijn oog laten vallen op Robert Downey Jr. voor de rol van Geppetto, in het klassieke verhaal van Carlo Collodi, aldus Heat Vision.

Het Italiaanse kinderboek vertelt het verhaal van een houtsnijder die een pop heeft gemaakt, die er van droomt om een echt mens te worden. Vooral de animatiefilm van Disney uit 1940 is erg bekend.

Net als bij Burton's uitvoering van Alice In Wonderland lijkt ook deze film een vervolg te worden op het origineel, waarbij Geppetto op zoek gaat naar de vermiste trekpop. Het scenario voor Pinocchio is geschreven door Bryan Fuller, die we ook kennen van zijn scripts voor onder meer Dead Like Me, Pushing Daisies en Heroes. De film zal worden geproduceerd door Dan Jinks (American Beauty). 

Gezien de overvolle agenda's van zowel Downey Jr., Fuller als Jinks is het nog onbekend wanneer dit project een aanvang kan gaan nemen. Tim Burton is momenteel druk bezig met het afronden van de opnames voor Dark Shadows, die vanaf mei in de bioscopen te zien zal zijn. Ook regisseur Guillermo Del Toro is momenteel bezig met de voorbereidingen van een stop-motion versie van het Pinokkio-verhaal.