Weinig verrassingen in derde ronde FA Cup

Redactie

In de derde ronde van de FA Cup hebben Tottenham Hotspur, Everton en Fulham zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde. Newcastle United ontsnapte in blessuretijd.

The Spurs kenden een eenvoudige middag tegen de vierdedivisionist. Al voor rust zat de ploeg van trainer Harry Redknapp in een zetel dankzij treffers van Jermain Defoe en Roman Pavlyuchenko. Na rust deed Tottenham het rustig aan. Alleen Giovanni dos Santos wist het net nog te vinden en bepaalde de eindstand zo op 3-0.

Everton had na de zeperd tegen Bolton Wanderers wat goed te maken voor eigen publiek. De ploeg imponeerde niet, maar kende uiteindelijk een vrij weinig moeite met Tamworth, dat uitkomt in de vijfde divisie. Oud-Ajacied Johnny Heitinga opende na vijf minuten de score voor de ploeg van trainer David Moyes. Leighton Baines bracht Everton tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip in veilige haven.

Dat Fulham de weg omhoog hebben gevonden, bewees de ploeg van trainer Martin Jol vanavond opnieuw. Tegen Charlton Athletic, dat inmiddels is afgezakt naar de League 2, werd een overtuigende 4-0 zege geboekt. De ruime overwinning had Fulham overigens te danken aan één man: Clint Dempsey. De Amerikaan wist het net driemaal te vinden. Damien Duff zorgde vlak voor tijd voor de andere treffer.

Na de goal van David Goodwillie na 35 minuten dreigde er lange tijd uitschakeling voor Newcastle United. Na 70 minuten trok Hatem Ben Arfa de stand echter weer gelijk, waarna in de allerlaatste minuut Jonas Gutiérrez voor de bevrijdende 2-1 zorgde.