Game Of The Year 2011: Plek 10 - 6

Kn0x

De afgelopen weken hebben jullie kunnen stemmen voor de Game of the Year van 2011. Hier hebben jullie enkele statistieken kunnen lezen over de telling. Vanaf nu gaan we aftellen naar dé Game of the Year 2011 volgens jullie. Vandaag: Plek tien tot en met zes.

Dit jaar kwam een nieuw deel uit in de Assassin's Creed-reeks met Revelations. Het verhaal gaat verder waar die in Brotherhood geëindigd was en je krijgt meer te weten over Ezio maar ook over Desmond. Er worden enkele nieuwe gadgets toegevoegd waaronder de hookblade maar over het algemeen lijkt de game veel op zijn voorganger, wat geen slecht iets is. Revelations scoort niet alleen goed bij de FOK!-lezers, andere websites belonen de game ook met hoge cijfers varierend van een zeven tot een negen. De game scoorde uiteindelijk 108 punten waarmee het de top 10 afsluit. 

aeque:
"Weer een deel van deze geweldige reeks."

invine:
"sluit het verhaal van ezio en altair prachtig af!"

Maar niet iedereen was positief over de game. Revelations was voor lezer Ixnay één van de tegenvallers van 2011, vooral door het feit dat ouder broertje Brotherhood vele malen beter was. 
 

Op plek negen staat een game die jaarlijks terugkeert en toch zijn weg heeft gevonden naar de top 10: FIFA 12. EA timmert met FIFA al jaren aan de weg en na een kleine dip in de jaren 00 hebben ze vanaf FIFA 2009 langzaam de weg naar boven weer gevonden. De game kreeg van reviewer D-vide uiteindelijk een acht. De tijden dat FIFA dik overklast werd door Pro Evolution Soccer zijn ver achter ons en de strijd tussen de twee grootmachten is met 2012 weer in volle gang gezet. Pro Evolution Soccer 2012 werd door enkele lezers ook op de lijst gezet, maar met een kleine 15 punten staat deze onderaan. FIFA 12 scoorde uiteindelijk 114 punten waarmee het de negende plaats bezet in de top 10 van de Game Of The Year 2011.

RedemptioN:
"dankzij de nieuwe features weer een zeer verslavend spel"

GilaMonyet
:
"Deze game blijft elk jaar beter worden, ondanks de bugs die erbij zijn gekomen voegt de nieuwe engine echt wat toe aan het spel. Daarnaast hebben ze goed nagedacht over de keuzes die ze hebben gemaakt."

Wruijff:
"omdat het kan."

 

Nintendo is natuurlijk groot geworden door Mario en kornuiten maar er is één gamereeks die we absoluut niet mogen vergeten als we het over Nintendo hebben: The Legend of Zelda. De gamereeks over protagonist Link (en dus niet Zelda zoals veel te veel mensen denken) die prinses Zelda moet redden, bestaat al sinds 1987. Vanaf die tijd is er op praktisch elke Nintendo-console een Zelda-game verschenen. De meest bekende Zelda-game moet wel The Legend of Zelda: Ocarina of Time die in 1998 voor de Nintendo 64 verscheen. Dit jaar kwam het zoveelste deel uit in de reeks met Skyward Sword. FOK!games beloonde de game met een hele nette tien waarmee duidelijk was dat dit een grote kanshebber is voor de GOTY van 2011. Helaas is Skyward Sword blijven hangen op de achtste plek met een puntentotaal van 118.

Crazy Harry:
"Dat laat zelfs Skyrim verbleken."

CE_REAL:
"Wederom een erg toffe Legend of Zelda game, het heeft alles wat dit tot een Zelda game maakt die je gewoon gespeeld moet hebben"

Holy_Goat:
"
Eindelijk weer een game waar je u tegen zegt."
 

Al is niet iedereen het eens met deze mening want lezer ems. zegt: "Zelda is na Majora's mask sowieso niet meer relevant geweest. A link to the past, dat was nog eens een game."
 

In 2006 kwam Rockstar met nieuws dat zij bezig waren met een nieuwe game genaamd L.A. Noire. Het bleef lang stil daarna, op een enkel nieuwtje in 2007 na. Tot 22 januari 2010, toen kwam namelijk het nieuws naar voren dat L.A. Noire nog steeds in ontwikkeling was en kort daarop volgden steeds meer nieuwsberichten. Uiteindelijk kwam de game mid dit jaar uit en het was gelijk een hit. In de game speel je Cole Phelps die zich omhoog werkt in de politiemacht van de jaren 40. Door het oplossen van moordzaken klim je steeds hoger op de politieladder. De game is nog het meest geprezen vanwege de schitterend geanimeerde gezichten van de personages. Enkel door het 'lezen' van mensen, kon je bepaalde hints krijgen over een moordzaak. De game kreeg van jullie 157 punten waarmee het kop en schouders boven Zelda uitstak.

Desunoto:
"L.A. Noire is uniek in zijn soort en is ook een waar meesterwerkje."

PBJ:
"Geniale game die qua gameplay nog nooit zo is uitgevoerd. Het verhaal is tot aan het einde spannend. Ook al vond ik Phelps op het laatst een klootzak. De setting van de game was goed gekozen, de gezichtsuitdrukking zijn het beste van alle games van dit jaar (IMO). "
 

Ixnay
:
"Dit is meer een veelbelovend concept dan een echte game die helemaal af is. Voor mij heeft dat concept goed uitgepakt. De eerste missies spraken mij daarbij wel het meeste aan. Door het verhaal, de setting en de enkele kleine vernieuwende details maken deze game apart en een terechte plaats in mijn top 5." 

Naughty Dog is een developer die al een tijdje meeloopt in de gamewereld. Ze zijn nog het meest bekend geworden door de Crash Bandicoot-reeks voor de PlayStation. Begin 2001 kwamen ze met Jak and Daxter voor de PlayStation 2 waarmee ze zichzelf opnieuw op de kaart zetten. Je raadt het al, voor de PlayStation 3 hadden ze een geheel nieuwe reeks opgericht: Uncharted. Het verhaal over Nathan Drake die samen met zijn compagnons op zoek gaat naar verloren schatten werd al snel een hit. De vergelijking met Lara Croft is natuurlijk snel gemaakt maar dat maakte de game zeker niet minder slecht. Dit jaar kwam het derde deel in de reeks uit: Uncharted 3: Drake's Deception. Het enige minpunt van de game is dat deze enkel voor de PlayStation uitkomt. Desondanks stemden jullie veelvuldig op de game, 169 punten heeft de game uiteindelijk bij elkaar gesprokkeld waarmee het de zesde plek inneemt.

PBJ:
"ga er geen woorden aan vuil maken! GE NI AAL... vriendin beschreef de game na 5 minuten meekijken (chapter 7 escape chateau) als volgt: Het is een film die je aan het besturen bent met een mannelijke mannelijke Lara Croft "

The_Substitute:
"
Een evenaring van deel 2, maar dan op bepaalde momenten wat meer karaktervorming, wat dit deel ten goede komt. Prachtige en gevarieerde lokaties, ondanks wat AI-problemen erg soepele gameplay, plus een aantal leuke plottwists in het verhaal."

Bigbass:
"Heb ik bij lange na niet zo veel van genoten als deel 2, maar wel een sterke game."

Ixnay:
"Dit is een action adventure zoals het hoort te zijn. Soepele gameplay. Het verhaal is het sterkste punt in deze game en in combinatie met de prachtige en afwisselende omgevingen zorgt dat ervoor dat je altijd langer doorspeelt dan je gepland had. Het laatste wat ik er nog over kwijt wil is de aandacht die besteed is aan alle kleine details in de scenes waar het spel zich afspeelt. Allemaal erg verfijnd gemaakt en je vindt bijna geen fouten, op een enkel niet mooi gerenderd spinnenweb na."