El Ahmadi: "Marokko heeft ontzettend goed team"

donroyco

Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi gelooft in de kansen van Marokko in de strijd om de Afrika Cup. El Ahmadi werd onlangs opgeroepen door bondscoach Eric Gerets, waardoor Feyenoord het een tijd lang zonder de middenvelder moet doen.

Schuldgevoelens hebben dat echter niet opgeleverd bij El Ahmadi, die blij is om voor zijn land uit te mogen komen. "Niet gaan was voor mij geen optie."

"Stel nou dat het EK in deze periode wordt georganiseerd, dan gaan de Nederlandse jongens ook", zegt de middenvelder in gesprek met Voetbal International. "Spelen voor mijn land blijft een grote eer en bovendien wordt het mijn eerste grote toernooi. Marokko heeft zich lang niet weten te plaatsen."

Dat Marokko na lange tijd weer eens meedoet, wil volgens El Ahmadi niet zeggen dat het land geen ogen kan gaan gooien op het toernooi. "We hebben een ontzettend goed team", meent de middenvelder. El Ahmadi denkt zelfs dat Marokko kans maakt op de titel. "Al weet je het in Afrika nooit. Tijdens zo'n toernooi staan weer onbekende landen op."