Hoeness: "Bayern wil spits en verdediger"

Uli Hoeness, vice-voorzitter van Bayern München, heeft de transferwensen van zijn ploeg bekendgemaakt. Bayern moest de strijd om Gladbach-spits Marco Reus al opgeven en hem aan Borussia Dortmund laten, maar de club blijft op zoek naar een spits. Ook een centrale verdediger staat op het lijstje.

"We willen graag een centrale verdediger hebben. Breno heeft een kans om terug te keren, maar zo niet, is er een alternatief nodig. Daniel Van Buyten kent een goed seizoen, maar hij is 34 en heeft knieproblemen", aldus Hoeness tegen sueddeutsche.de over de in opspraak geraakte Braziliaan Breno en de ervaren Belg Van Buyten.

Een nieuwe spits zou ook niet misstaan bij Bayern, meldt Hoeness. "Ons grootste probleem is: wat doen we als Mario Gomez geblesseerd raakt? We hebben een echte ster nodig, iemand die goed genoeg is om voor Barcelona of Manchester United te spelen."

De preses gaf ook aan dat de komende tijd meer duidelijkheid komt over het contract van Arjen Robben, dat in 2013 afloopt. "In de komende zes weken weten we meer."