'Noortje Herlaar met Jan Smit in Het Bombardement'

Borizzz

Niet alleen Jan Smit, maar ook Noortje Herlaar speelt een hoofdrol in de Nederlandse film Het Bombardement. Dat schrijft het AD zaterdag op basis van een nog geheime brief van regisseur Ate de Jong aan de gemeente Rotterdam. De 26-jarige Herlaar zou daarmee haar filmdebuut maken.

Het Bombardement gaat over de Duitse luchtaanval op Rotterdam in 1940. Jan Smit kruipt in de huid van amateurbokser Vincent de Graaf. Uit de brief aan de gemeente Rotterdam blijkt volgens het AD dat Herlaar de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening neemt. De musicalactrice, vooral bekend van Mary Poppins, speelt een Duitse vrouw die met de amateurbokser verwikkeld raakt in een onmogelijke liefdesaffaire.

Jan Smit maakte in augustus al bekend dat hij zijn acteerdebuut maakt. De Volendammer is volop aan het trainen om geloofwaardig over te komen als bokser. "Borstkas, biceps, triceps, ik wil wel echt een bokslijf", vertelde Smit in oktober. Eetgewoonten aanpassen is de Volendammer echter niet van plan. "Dat vind ik onzin. In het verleden heb ik ook al een paar keer een sixpack gehad, dus ik weet dat het haalbaar is."

De opnamen voor Het Bombardement moeten april van start gaan. Waarschijnlijk is de film rond de kerst te zien in de Nederlandse bioscopen.