Courtois: "Kansje op Gouden Schoen"

donroyco

Het is al 22 jaar geleden dat een keeper de Gouden Schoen won in België. Thibaut Courtois kan de volgende worden na een geweldig jaar. Het was Michel Preud'homme die in 1989 de laatste keeper was die de Gouden Schoen won. Thibaut Courtois maakte een geweldig jaar door bij landskampioen Genk, verdiende een transfer naar Chelsea en keept nu op huurbasis voor Atlético Madrid.

Dat gegeven maakt hem niet nerveus. "Ten eerste omdat ik niet geloof dat ik de topfavoriet ben en ten tweede, omdat ik altijd kalm blijf. Dat hebben ze bij Chelsea onlangs nog wetenschappelijk vastgesteld tijdens een stresstest", bekent de pas 19-jarige doelman aan Het Laatste Nieuws.

Hij schat zijn kansen niet al te hoog in. "Als ik was gebleven en blijven presteren, was er weinig discussie volgens mij. Maar nu heb je Suárez, Odjidja, Witsel, Gillet... Als doelman moet je ook een héél jaar sterk presteren. Je moet kampioen worden en je moet bepalend zijn geweest. Anders kijken ze gewoon over je heen. Maar ja, dat is ons lot zeker?"

"2011 is gewoon ongelooflijk geweest. Als je me in januari vorig jaar had gezegd dat ik kans zou maken om de Gouden Schoen te winnen, had ik je niet geloofd. Het gaat allemaal heel snel."