Mancini: "Wij spelen het beste voetbal"

donroyco

Roberto Mancini heeft voorafgaand aan de FA Cup-kraker tussen Manchester City en Manchester United het vuur alvast aangewakkerd. De Italiaanse oefenmeester vindt dat zijn ploeg dit jaar beter voetbalt dan de eeuwige aartsrivaal en denkt dat United-trainer Sir Alex Ferguson het daar stiekem roerend mee eens is.

"Maar het is lastig om te zeggen dat je buren beter voetbal spelen", aldus Mancini tegenover diverse Engelse media. De oefenmeester vervolgt: "Dat is erg moeilijk. Maar ik vind dat wij tot nu toe het beste voetbal van de Premier League spelen. In elke stad waar twee clubs zitten is de rivaliteit enorm. Rome, Milaan, overal leeft dat heel erg."

City staat momenteel aan kop in de Premier League en Mancini denkt dat de club daar de komende jaren een gewoonte van gaat maken. "Het is duidelijk dat City niet dezelfde historie heeft als United, maar in één of twee jaar kunnen we een stap gaan maken. United is 25 jaar lang aan de macht geweest, maar als wij een titel of een andere prijs winnen kunnen ook wij groeien."