Natuurorganisatie blokkeert opnamen film Ron Howard

De opnamen voor Ron Howards nieuwe film Rush, met onder andere Russell Crowe en Olivia Wilde, staan op losse schroeven. Een Britse natuurorganisatie heeft bezwaar aangetekend tegen opnamen bij een vliegveld in de buurt van natuurgebieden in Hampshire, schrijft de BBC.

Howard wilde op het verlaten vliegveld scènes opnemen voor Rush, een film over Formule 1-coureur Nikki Lauda. De filmset zou deze maand op moeten worden gebouwd, maar natuurorganisatie Natural England heeft bezwaar aangetekend. "De kans bestaat dat het hele project in duigen valt", zegt een woordvoerder van de productiemaatschappij.

Natural England zegt dat het niet anders kon dan bezwaar maken. Volgens de organisatie liggen rond het vliegveld verschillende natuurgebieden waar vogels als de boomleeuwerik en de nachtzwaluw broeden. "De vergunningaanvrager had aan moeten geven hoe hij de impact op de natuur gaat beperken. Die informatie hebben we niet gezien", motiveert een woordvoerder van Natural England. "We moesten wel bezwaar maken."

De opnamen voor Rush zijn al elders in Europa gestart. Zo werden vorig jaar al enkele racescènes opgenomen in Duitsland. Of de film van Howard, die eerder films als Apollo 13 en Frost/Nixon regisseerde, vertraging oploopt, is onduidelijk. Het bezwaar van Natural England kan niet voor begin februari behandeld worden door de lokale overheid.